Съвети за това как да търгувате с крипто

Експертите в инвестиционното банкиране, управлението на портфейли, мениджърите на фондове или дори ежедневният търговец често дават неочаквани съвети и през повечето време следват различни стратегии за инвестиране в криптовалути. В случай, че все още не сте професионалист или вещ търговец на крипто, оставете ни да отидем на същата страница по отношение на жаргон. За това, моля, разгледайте нашия Речник за търговия.

А сега ето няколко съвета за търговия с крипто, за да започнете.

Времето е всичко

Седмица на крипто пазара, буквално месеци в традиционната борсова среда, по отношение на възходи и падения. Ако сте човек, който иска да се задълбочи в крипто света и да направи сериозна стойност на инвестициите си, тогава не е достатъчно, ако имате време да проверявате валутите си веднъж на ден или така. Наложително е да го проверявате на час или поне 6-7 пъти на ден през подходящи интервали. Друг аспект на времето, който трябва да се вземе предвид, е количеството от него, прекарано в процеса (проверка, анализ, извършване на изследвания). Понякога си струва да бъдете дългосрочен инвеститор, над всеки ден. Много е важно да поставите етикет с цена върху прекараното време, всичко има пределни разходи. Препоръчително е да се улесните в началото и да анализирате ефективността си спрямо времето, прекарано. Не се изненадвайте, ако от самото начало ще се окажете отрицателни, вие просто правите зъби.

Имайте план

За всяка позиция, която влезете в блокчейна чрез закупуване на крипто, трябва да зададете точно целево ниво, на което да печелите печалба, и по-важното ниво, на което ще спрете да приемате загуби. Твърде много пъти потребителите са се провалили, когато не са успели правилно да изберат ниво на стоп загуба. Вероятно в крайна сметка си мислите: „О, не, сигурен съм, че ще се обърне и ще се измъкна от тази сделка с минимална загуба, без големи, този човек от Reddit каза така!“ Всичко е свързано с егото и за разлика от традиционния фондов пазар, където 2-3% се считат за изключително нестабилни, не е толкова необичайно да се намери монета, която дъмпинг да е с 60% само за два часа или така.

Дневни стратегии за търговия в криптовалута

Игнорирайте много новини и това, което чувате в интернет

Голяма част от нещата, които чувате по новините, и по-голямата част от това, което четете в традиционните медии, е предубедено и се популяризира от една компания или група. Би било по-идеално да инвестирате времето си, за да разгледате статистическите данни и да намерите сами тенденциите. Няма да намерите следващата си възможност за инвестиция, като просто прочетете новините, а като погледнете цифрите. Искам да кажа, помислете за това, ако се появи в новините, тогава другите трябва да знаят за него, така че вероятно няма голяма стойност. Също така, не се опитвайте да се състезавате с другите, всеки човек е различен, апетитът му към риска е различен, времето му е различно и т.н. Вашите умения и сделки ще се подобрят само ако се съсредоточите върху тенденциите, които анализирате, ако слушате приятеля си или това, което някой случаен тип / момиче ви е казал по интернет не толкова отдавна. Състезанието ще доведе до нездравословни сделки с FOMO и това е следващият ни съвет.

Търгуването или не търговията поради FOMO е лошо

Бъдете наясно със „Страха от пропускане“ или онова, за което може да се отнасят седемте смъртни греха, като Алчност. Със сигурност е страхотно да видиш как една монета се изпомпва адски и да я видиш да се издига до двуцифрени печалби само за няколко минути. Тази ярко зелена насочена нагоре линия, която флиртува с вас през екрана, не е толкова моногамна, колкото си мислите. Със стотици хора, които заливат Reddit и BitcoinTalk, възкликвайки, че „Тази монета е бъдещето!“ И „Вижте тази помпа #feelingbullish“. След това започвате да мислите за присъединяване към тази банда. Е, много е възможно много хора да направят инвестицията си пред вас и пазарът да продължи в една посока. Едно нещо, което трябва да имате предвид, е, че китовете само чакат хора като вас да ви продадат своите монети, които са закупили евтино, а с толкова висока цена е ясно, че притежателите на късмет в момента се състоят само от малката рибка. Излишно е да казваме какво се случва по-нататък, нека просто кажем, че споменатата преди това зелена, флиртуваща линия изведнъж показва коя е тя всъщност и завършва в низходяща спирала. Някои може да нарекат това класическа помпа и изхвърляне!

Altcoins се търгуват срещу Bitcoin

Повечето хора смятат, че повечето алткойни се търгуват срещу FIAT, грешат. Биткойнът е силно нестабилен до почти всички валути на FIAT и това е нещо, което трябва да се има предвид, когато Биткойн се движи бързо. Ще откриете, че през предходните години Altcoins и Bitcoin имат обратна връзка помежду си, въпреки че много хора могат да се различават по този въпрос след катастрофата през 2018 г. Независимо, когато Bitcoin е променлив, в днешно време всичко става малко неясно, така че бих искал препоръчваме да имате предвид втория съвет.

Топ 5 най-добри криптовалути за Денна търговия 2020

Помислете за бъдещето на вашето портфолио

Нека си признаем, само няколко криптовалути ще оцелеят през следващото десетилетие или така. Разглеждайки топ 20 монети на coinmarketcap или монета360 със сигурност ще ви даде представа кой ще живее през следващите години. Малко вероятно е Биткойн да бъде премахнат от първото си място в класацията, докато през годините останалите места се променят от година на година. Добре е да помислите за процента, който ще запазите от тези алткойни във вашето портфолио спрямо всички бащи (Bitcoin).

Сигурността на вашите активи е важна

Докато парите в света са FIAT (евро, долари стерлинги и други), тогава трябва да измервате стойността на портфолиото си във валута FIAT. Не забравяйте, докато FIAT достигне банковата ви сметка, не сте теглили пари и с криптовалута, която няма застраховка, и ако не спазвате подходяща сигурност (2FA, правилно съхранение на КЛЮЧ), можете бързо да загубите средствата си като успешен търговец на крипто. Наложително е да следвате указанията на борсата, като проверите самоличността си, ако ще депозирате голямо количество крипто и в крайна сметка сте предпазливи към активите си. Ако запазвате нивото на ума си, тогава трябва да сте добре.

Changelly PRO: Структура на таксите, удобна за инвеститорите

Как да се регистрирате в Changelly PRO

Changelly PRO: Потвърждаване

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me