Блокчейн индустрията се развива бързо, като носи дългоочаквани решения не само за крипто общността, но и за редовните потребители. Всяка цифрова медия твърди, че блокчейнът е прозрачна цифрова система, която има за цел да осигури доверие между децентрализираната мрежа и крайните потребители, като същевременно изключва намесата на трета страна в процеса на транзакция. Changelly ще предостави поредица от статии за въздействието на блокчейн върху ежедневието ни. Днешният дневен ред е как децентрализацията може да спаси бизнеса от трилиони долари загуби, а потребителите от нискокачествени стоки.

Защо Blockchain все още не е тук

Технологията за разпределена книга (DLT) вече десет години търси начини за масово приемане. Последното десетилетие показа, че децентрализираните мрежи могат да се справят с финансовия сектор (децентрализирани финанси или DeFi, крипто търговия и др.), Развлекателната индустрия (децентрализирано приложение или dApps), хазартната ниша и т.н..

Поради сложността на технологията, репутацията на първоначалните предложения за монети (ICO), новините за измами, хакове и други фактори, редовните потребители не могат да предоставят доверие на надеждната система, която в основата си може значително да улесни живота им. Носимите пазари оказват голямо влияние върху мнението на хората. С подкрепата на влиятелни корпорации, блокчейн индустрията скоро може да се превърне в ярка част от нашето ежедневие.

Не фалшифицирайте

фалшиви чанти Луи Вютон

През 2019 г. гигантски корпорации като LVMH, Nike и New Balance решиха да подкрепят блокчейн индустрията, за да обогатят собствения си бизнес и да спасят клиентите от фалшиви стоки. Общата стойност на фалшивите стоки, търгувани през 2013 г., беше 461 милиарда долара. През 2019 г. нелегалният пазар на фалшиви стоки може да „открадне“ наоколо 4,5 трилиона долара от оригиналните производители, където 60-70% от общата сума принадлежат към луксозния сектор. Корпорациите носят огромни загуби, докато крайните потребители получават фалшиви и (в повечето случаи) нискокачествени продукти. Екологичната ситуация се влошава поради огромния обем произведени стоки, които ще бъдат рециклирани неправилно, ако не бъдат използвани.

президент на LVMH си партнира с Microsoft и ConsensysПрезидентът на LVMH, Бернард Арно

LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) е глобална корпорация, специализирана в луксозни стоки. През 2019 г. LVMH обяви своя партньорство с ConsenSys и Microsoft. Заедно те се стремят да пуснат децентрализирана платформа AURA, която ще позволи на клиентите да проверят автентичността на закупените стоки, да проследят тяхната история и т.н. Потребителите ще получат изчерпателно приложение с всички функции, необходими за потвърждаване на оригиналността. Платформата AURA ще бъде изградена върху блокчейна Ethereum, където всеки продукт ще бъде представен като незаменим маркер ERC-721 (NFT).

Пазарът на маратонки работи на Blockchain

Международен производител на спортни обувки и облекло, Nike просто го направи същата година като LVMH. Преследвайки идеята за оригинални стоки, компанията може да получи патент за кецове, базирани на блокчейн, CryptoKicks. Идеята на CryptoKicks е да токенизира артикулите на Nike, така че всеки чифт маратонки / обувки / … да може да бъде потвърден като оригинален чифт обувки с помощта на блокчейн технологията. Патентът твърди:

Когато потребителят закупи оригинален чифт обувки, може да се генерира цифрово представяне на обувка, свързано с потребителя и да му бъде присвоен криптографски маркер, където цифровата обувка и криптографският токен колективно представляват CryptoKick.

Маратонките на Nike, които се проследяват на блокчейн

Всеки чифт обувки ще бъде ERC-721 и ERC1155 NFT. При получаване на нови обувки, клиентът също ще получи крипто жетони, идентифицирайки придобитите артикули като истински. CryptoKicks могат да се съхраняват в цифров портфейл. След като човек иска да го продаде, той или тя трябва да прехвърли тези незаменими символи на нов собственик.

Друга компания за обувки, New Balance, обяви намерението си да спре разпространението на фалшиви продукти с помощта на DLT. В края на септември 2019 г., главен изпълнителен директор на технологичната и инженерингова компания IOHK, Чарлз Хоскинсън, заяви че New Balance ще използва блокчейн Cardano, за да даде на клиентите възможност да проверят и проверят автентичността на обувките.

IOHK си сътрудничи с New Balance по пилотен проект за удостоверяване. Това е решение за проверка на ниво потребител, което ще позволи на купувачите да потвърдят автентичността на обувките в разпределената книга.

Финални мисли

Прозрачността вече не е празна дума. Фактът, че блокчейн технологията може да осигури надеждна среда за бизнеса и обикновените хора, се потвърждава от гигантски корпорации, които от своя страна й се доверяват с милиарди долари. С децентрализираните решения вече няма да има фалшиви продукти, независимо дали това са обувки или луксозни стоки.

Технологията е приложима не само за пазара за носене, но и за други жизненоважни сектори като фармацевтичните продукти, банковото дело и др. Денят на масовото приемане определено идва и има голям шанс да го видим през целия си живот.

Ръководство за ботове за крипто търговия

Monero Coin – начинът да направите криптовалутата частна

Проучването за приемане на биткойни се привежда в съответствие с тенденциите след короната