Съхраняваме всичко ценно и важно за нас на сигурно място. В зависимост от вашите предпочитания и, в даден момент, проблеми с доверието, безопасното място може да изглежда като обикновена кутия, да бъде първокласен сейф със швейцарска база или нещо, което работи като защитено хранилище.

Цифровите портфейли са решаваща част от блокчейн екосистемата. Те ви позволяват да взаимодействате с разпределени счетоводни книги, да правите транзакции, да следите вашите цифрови активи и много други.

Говорейки за криптовалутата номер едно в индустрията (по отношение на цена, пазарна капитализация, достъпност и т.н.), жизненоважно е да знаете как да изберете и настроите портфейл за биткойн (BTC). Ще ви предоставим различни видове BTC портфейли, за да можете да изберете този за вас. Ето ни.

Видове биткойн портфейли

Докато крипто индустрията се развива бързо, тя предлага и нови начини за безопасно съхранение на криптовалута. Непрекъснатото надграждане на технологичните решения за съхранение и нови видове криптиране позволяват разширени опции за съхранение на криптовалута, които в момента не са достъпни за конвенционални пари.

Биткойн (BTC) мобилен портфейл

Мобилните портфейли за криптовалута са удобни за ежедневна употреба, тъй като ви позволяват да следите криптовалутата си в движение. Повечето мобилни портфейли на BTC са достъпни както за iOS, така и за Android устройства.

Мобилните портфейли могат да бъдат с валута като Exodus, Jaxx, Freewallet и еднократна употреба. Първият тип се прилага по-често, тъй като дава възможност за съхранение на редица криптовалути. Последният тип е доста рядък и, за да бъдем честни, не е толкова сигурен като мултивалутните портфейли.

 • Професионалисти: Преносим. Позволява съхранение на много цифрови активи в рамките на едно приложение.
 • Минуси: Може да се изтрие от пазара на приложения.

Как да настроите биткойн (BTC) мобилен портфейл?

 1. Изберете мобилен портфейл на BTC, който изглежда подходящ за вас. Не забравяйте да направите проучване и да разгледате портфейла внимателно;
 2. Намерете портфейла в AppStore (за устройства с iOS) и GooglePlay (за устройства с Android);
 3. Регистрирайте акаунт;
 4. Изпращайте, получавайте и управлявайте своя BTC.

Между другото, за да съхранявате нещо, трябва да получите нещо. Changelly осигурява сигурни незабавни суапове за криптовалута от 2015 г. Обменяйте, продавайте и купувайте BTC на най-добрите цени чрез Changelly.

WIDGET

Биткойн (BTC) настолен портфейл

Тези, които се занимават с крипто, знаят, че да бъдете в течение на най-новите биткойни и други криптовалутни събития е по-лесно чрез лаптоп или компютър. Биткойн портфейлите за настолни компютри са по-сигурни от, да речем, мобилните BTC портфейли. Те са по-трудни за компрометиране или хакване, докато осигуряват хладилно хранилище за цифрови активи. Някои BTC портфейли за настолни компютри служат като леки клиенти, което означава, че изискват пълна проверка на възлите. Проверете всички функции на портфейла преди изтеглянето.

 • Професионалисти: Поддръжка на хардуерен портфейл; подобрен UX и допълнителни функции.
 • Минуси: Компютърът или лаптопът могат да бъдат засегнати от злонамерен софтуер или вируси.

Как да настроите биткойн (BTC) настолен портфейл?

 1. Изберете портфейл за настолен компютър, съвместим с вашата операционна система;
 2. Изтеглете избрания портфейл от официалните източници;
 3. Започнете да управлявате безопасно своята крипто през портфейла на работния плот.

Биткойн (BTC) уеб портфейл

Уеб портфейлите са изключително достъпни, тъй като всеки, който има интернет връзка, има достъп до уеб браузъри както на мобилни устройства, така и на компютърни устройства. Уеб портфейлите на Bitcoin обаче съхраняват вашите частни ключове онлайн, което ги прави уязвими за хакери и програми за зловреден софтуер. Някои уеб портфейли могат да работят в рамките на крипто борси, като по този начин значително улесняват процеса на взаимодействие с BTC и други крипто активи.

 • Професионалисти: Достъпен от всяко устройство.
 • Минуси: Уязвим за онлайн атаки.

Как да настроите биткойн (BTC) уеб портфейл?

 1. Изберете подходящ уеб портфейл за Bitcoin и го изтеглете от уеб магазина на вашия браузър;
 2. Регистрирайте акаунт;
 3. Съхранявайте активите си в разширението на браузъра.

Биткойн (BTC) Хардуерен портфейл

Хардуерният портфейл е малко устройство, което се счита за една от най-безопасните опции за съхранение на биткойн (BTC) и алткойни. Повечето хардуерни портфейли ви позволяват да съхранявате широк спектър от криптовалути, което е много удобно. Устройството е преносимо, така че вашият BTC буквално винаги може да бъде с вас.

 • Професионалисти: Високи стандарти за сигурност; Костюми за безопасно съхранение на голямо количество BTC.
 • Минуси: Може да бъде загубен, така че достъпът до криптовалути да не може да бъде възстановен; цената на дадено устройство.

Как да настроите хардуерен портфейл за биткойн (BTC)?

 1. Броят на компаниите, които издават хардуерни портфейли, е ограничен, така че ще бъде по-лесно да изберете хардуерен портфейл, който изглежда добре за вас;
 2. Изберете ПИН кода за вашето устройство и не забравяйте да напишете фразата за възстановяване. Пазете го в безопасност, тъй като е резервно копие на вашия частен ключ;
 3. Инсталирайте всички необходими приложения на устройството и добавете акаунт;
 4. Взаимодействайте с вашите криптовалути, които се съхраняват безопасно.

Списък на най-добрите хардуерни биткойн (BTC) портфейли. Как работят хардуерните портфейли?

Биткойн (BTC) хартиен портфейл

Както се вижда от името, хартиеният портфейл на Биткойн е лист хартия, на който записвате личните и публичните си ключове. В този случай вашите ключове просто не могат да бъдат хакнати. Трябва обаче да го съхранявате внимателно – веднъж загубени или откраднати, няма да имате достъп до средствата си. Много потребители предпочитат да ламинират хартиения портфейл BTC, за да избегнат повреди. Биткойн хартиеният портфейл е прост и ефективен начин за съхраняване на BTC.

 • Професионалисти: Изключително сигурен.
 • Минуси: Може да се загуби или повреди.

Как да настроите хартиен портфейл за биткойн (BTC)?

 1. Сканирайте компютъра си с антивирусен софтуер и антималуерна програма. Уверете се, че компютърът ви е чист;
 2. Изтеглете генератор на хартиени портфейли и повторете стъпка 1;
 3. Веднъж изтеглени, прекъснете връзката с интернет;
 4. Генерирайте BTC портфейл от хартия (вашите публични и частни ключове); запишете ги или отпечатайте;
 5. Почистете пари в браузъра си и повторете стъпка 1 още веднъж;
 6. Вижте скъпоценното парче хартия, което съхранява BTC! Ами сега, пазете го добре и никога не го споделяйте с никого.

Обобщение

Предоставихме кратко ръководство за настройване на BTC портфейл. Има няколко начина за съхраняване на вашия BTC, но не забравяйте златното правило, което работи за всяка криптовалута: не споделяйте, излагайте или говорете за личните си ключове. Пазете го на сигурно място и направете проучване, преди да доверите средствата си на който и да е портфейл.

Относно Changelly

Changelly е сигурна незабавна криптовалута, която има на разположение 150+ криптовалути, които могат да бъдат заменени и закупени на най-добрите пазарни цени. Работейки от 2015 г., платформата и нейното мобилно приложение привличат над милион посетители месечно, които всички се радват на бърз и лесен обмен, ниски прозрачни такси и денонощна поддръжка на живо.