Stellar е децентрализиран протокол, който предоставя на потребителите възможност да изпращат пари навсякъде по света моментално и с незначителни разходи.

И така, какво точно е Stellar?

Освен това тя е организация с нестопанска цел, чиято основна цел е разширяването на финансовия достъп до всички, особено лицата в части от света, които не се ползват от предимствата на основните финансови институции като банките.

Stellar е разработен през 2014 г. по идея на Джед Маккалеб, един от съоснователите на Ripple, работещ заедно с Джойс Ким.

Тъй като McCaleb имаше непримирими разлики с дъската Ripple, Stellar има няколко основни промени в сравнение с нея.

Stellar възнамерява да съдейства при транзакции между хора, докато Ripple се стреми да направи това за банките. Също така, звездната има по-скоро подход отдолу-нагоре, докато Ripple има подход отгоре-надолу.

Валутата, използвана от мрежата, е Stellar Lumens (XLM), 100 милиарда от които са създадени при стартирането. Като оригинална резолюция, Stellar използва Facebook за удостоверяване на потребителите и даде началото на 5000 XLM като начало.

Транзакцията струва само 0,0001XLM, отнема по-малко от 6 секунди. Общото предлагане нараства с 1% всяка година, което го прави инфлационна валута.

Contents

Какво е звездно и каква е неговата цел?

Stellar е платформа, която възнамерява да съдейства при трансгранични транзакции чрез разрешаване на съответните проблеми, включително, но не само бавно време за транзакции и високи такси за транзакции.

Мрежата също има вградена валута (XLM), която има стойност, но основната й функция е да действа като валута посредник и да осигурява конвертиране между други валути.

Полезен начин за разбиране на мрежата би бил да се мисли за нея като за PayPal който функционира на Blockchain.

За да използвате Stellar, първо се изисква да депозирате валута в котва, която е доверен посредник.

Stellar е мрежа с нестопанска цел и основателите непрекъснато подчертават, че основната цел е да се даде възможност на лица с ограничен достъп до финансови институции или с недостатъчна финансова грамотност възможността да притежават предимствата на посочените финансови институции.

Въпреки че Stellar може да предоставя много функции, основната му е създаването на световна мрежа, която позволява на всеки да изпраща всякакъв вид валута и тя да пристига като друг тип валута.

Например можете да изпратите Ethereum и да получите като евро. Можете да изпращате долари и да получите като Bitcoin.

Целта му е да поддържа всички видове транзакции, от търговски плащания до парични преводи.

Потребителите на Stellar държат баланса на сметката си в шлюз, доверен участник в мрежата, на когото се доверявате да приеме вашия депозит в замяна на мрежов кредит.

Какви са предимствата на Stellar?

Stellar се стреми да бъде платформа, която осигурява достъп до финансови услуги на всички по целия свят, включително услуги за хора с недостатъчно финансиране.

Основните предимства на stellar идват от ниските транзакционни разходи, почти мигновената скорост на транзакциите за трансгранични трансфери и високата сигурност.

Освен това Stellar не е централизирана и е компания с нестопанска цел с алтруистични, вместо с цел печалба цели.

Е Stellar Ripple Fork?

Stellar Lumens (XLM) и Ripple’s XRP – Източник: Shutterstock.com

Родната валута на Stellar Lumens (XLM) не е разклонение на XRP на Ripple, въпреки че споделят прилики, главно произтичащи от факта, че използват консенсусен протокол вместо обичайната система за доказателство за работа, използвана от повечето криптовалути.

Дори консенсусният протокол обаче не е идентичен. Докато Ripple разчита на гласуване (всяка транзакция трябва да бъде проверена от повече от 80% от възлите), за да влезе в регистъра, Stellar работи по различен начин, като бързо позволява на възлите да станат валидатори.

Освен това разликите се крият в целевата им база, тъй като Ripple е насочена главно към финансови институции и банки, докато Stellar е насочена към всекидневните индивиди, като се фокусира най-вече върху микротранзакциите.

Освен това Stellar е компания с нестопанска цел, което означава, че няма акционери или дивиденти, а само заплати и разходи. Неговото мото е да осигурява евтини и бързи транзакции за хора по целия свят.

Звезден

Пулсации

Дата на установяване 30 юли 2014 г. 1 януари 2012 г.
Общо предлагане 100 милиарда XLM първоначално (104,7 милиарда към февруари 2019) 100 милиарда XRP
Механизъм на консенсуса Протокол за звезден консенсус (SCP) Доказателство за коректност (PoC)
Инфлационен? Да, увеличава се със скорост от 1% годишно Не, намалява въз основа на променлива скорост на изгаряне
Време за транзакция 2-5 секунди 4 секунди
Целеви пазар Физически лица Финансова институция
Програмен език C / C ++, GO, JavaScript C / C ++, Java, GO, JavaScript

Случаи на звездна употреба

Stellar и IBM – Източник: IBM.com

Един от основните случаи на използване в момента за Stellar е уреждането на трансгранични транзакции за финансови институции в партньорство с IBM.

Платформата Stellar / IBM, която използва Lumens (XLM), понастоящем включва само британски лири и фиджийски долари, но е проектирана да бъде разширена, така че да може да борави със седем фиатни валути.

Освен това Coins.ph – стартиращо мобилно плащане, което се занимава с пазара на Югоизточна Азия, позволява на хората да прехвърлят парични преводи до Филипините през мрежата Stellar, почти безплатно.

Илюстрация на карта Stellar and Coins.ph – Източник: Coins.ph

Освен това Stellar се използва от Flutterwave, фирма за мобилни разплащания, базирана в Африка, за да подпомогне паричните преводи между Кения, Гана и Нигерия.

ICICI Bank, най-голямата банка от частния сектор в Индия, също се интегрира с мрежата Stellar с цел подпомагане на парични преводи в Индия и в международен план. Банката ICICI също така пуска мобилно приложение за портфейл с бекенд Stellar за офис и университетски кампуси.

Stellar също има работни отношения с френска компания за парични преводи Tempo Money, която позволява на физическите лица да изпращат и получават парични преводи от Европа чрез банки, които са свързани към мрежата.

Как ли Stellar & Неговата мрежа работи

Преди да е възможно да взаимодействате с мрежата, е необходимо създаването на акаунт. Всеки акаунт е снабден с публичен ключ и криптографията се използва за потвърждение на сигурността на транзакциите.

За да илюстрираме с пример, да кажем, че се интересуваме от търговия на щатски долари за евро и няма налична двойка. Мрежата ще търгува USD за XLM, след което ще направи XLM за обмен на евро.

В случаите, когато никоя от двойките не е течна, мрежата ще поеме по друг път. За илюстрация пътят може да изглежда така: USD за ETH, ETH за XLM и XLM за EUR. По този начин мрежата винаги ще намери най-евтиния и бърз път за доставяне на средствата.

Stellar е конструиран върху идеята за шлюзове, които са обекти, които позволяват на хората да влизат и излизат от мрежата. За да използвате мрежата, се изисква по-скоро доверие в шлюзовете, които използвате, отколкото доверие на други членове в мрежата.

Тази концепция е сравнима с доверието във вашата банка за защита на вашия депозит. В мрежата вие избирате нивото на доверие, присвоено на шлюз, като задавате подходящи политики и поставяте лимити за депозит на шлюз.

Валутните салда са представени като кредити от шлюза. Така че, ако потребителят депозира 100 евро в шлюз, той ще издаде XLM кредит, еквивалентен на 100 евро. Това издаване на кредит ще бъде успешно само ако потребителят се е доверил на шлюза за 100 евро или повече.

В случай на теглене, кредитите се връщат към шлюза, който от своя страна ви изпраща избраната валута. Тъй като това е разпределена и отворена мрежа, всеки може да стартира свой собствен шлюз и да направи своя избор на шлюзове за доверие.

Звездно ядро & API на Horizon

API е просто комбинация от инструменти и градивни елементи, които подпомагат създаването на софтуерни приложения.

На страницата Stellar GitHub е описано Хоризонт като:

„Horizon е клиентски API сървър за екосистемата Stellar. Той действа като интерфейс между звездното ядро ​​и приложенията, които искат да имат достъп до звездната мрежа. Тя ви позволява да изпращате транзакции в мрежата, да проверявате състоянието на акаунтите, да се абонирате за потоци от събития. “

Мрежата Stellar се състои от сървъри, които изпълняват софтуера Stellar Core и се поддържат от различни субекти и лица. Ядрото запазва копие на главната книга и остава в синхрон с останалите появявания на Звездното ядро ​​в мрежата.

Протокол за звезден консенсус

За да потвърди транзакциите, Stellar използва консенсусен протокол, който се нарича „федеративно византийско споразумение“.

Той функционира по идеята за отворена система за членство; което означава, че всеки потребител може да поеме функцията на валидиращ възел и е свободен да следва всички други възли, без да разчита на препоръка на централния орган.

Това от своя страна прави мрежата много децентрализирана. Към момента в мрежата работят повече от 140 активни възли. Ниският брой на участието е често срещано явление, тъй като няма стимули за възлите да поддържат блокчейна.

Прегледът на мрежата Stellar на 27 февруари 2019 г. – Източник: Stellarbeat.io

В Stellar валидаторите не получават награди, а по-скоро поддържат мрежата на свободна воля. По-подробно, мрежата използва своя собствена книга, поддържана с консенсус вместо майнинг.

Всеки възел е в комуникация с набор от други, в доверие, че няма да се споразумеят заедно, за да дадат същия злонамерен резултат.

След това итеративен процес позволява да се постигне консенсус, което води до актуализирана книга на всеки няколко секунди. Освен това транзакциите се уреждат почти моментално, без да се изисква копаене.

Какво представляват лумените (XLM) и за какво се използват?

Lumens (XLM) е естественият маркер, използван в звездната мрежа. Една от неговите функции е като посредническа валута за мултивалутни транзакции в случаите, когато не съществува голям директен пазар за валутни двойки.

Той е изключително универсален, което го прави подходящ за различни видове транзакции. Той работи чудесно за подпомагане на микроплащания, може да обработва парични преводи без проблеми с валутния обмен и да урежда плащанията почти моментално.

Възможно е XLM да се мисли за по-бърз аналог на Биткойн, който е по-мащабируем и не изисква добив. Той може да се търгува навсякъде по света за по-малко от 5 секунди, което го прави подходящ за трансгранични транзакции.

Това е вярно, особено ако целта ви е да извършвате транзакции в части на света с банки и финансови институции. При изпращане на пари в чужбина, за разлика от повечето компании като Western Union, таксите са пренебрежимо малък проблем с XLM.

Транзакционните разходи са близо до 0,0001 XLM, което е по-малко от 0,01 долара.

Има и друга причина мрежата Stellar да има свой собствен токен. Токенът действа като инструмент, който предотвратява нежеланата поща в мрежата.

Тъй като всяка транзакция има такса (платена в XLM), това действа като безопасно за предотвратяване на потребителите да извършват атака на платформата, като атака за отказ на услуга (DoS), за да запълни мрежата. Следователно XLM действа като защитна функция, която спира тези атаки да се случват.

Международен паричен превод, мобилни пари & Микротранзакции

XLM е в състояние ефективно да обработва 1000 транзакции в секунда с по-малко от една стотинка всяка. Както беше посочено по-горе, тази такса е въведена, за да предотврати атаките на мрежата.

Консенсусният протокол на Stellar позволява плащанията да се извършват бързо и сигурно с всеки, където и да е по света. Това активира редица бизнес решения захранван със Stellar.

 • В сектора на мобилните пари: Parkway Projects (разработчик на финансови технологии в Африка) използва Stellar, за да свърже петте най-големи телекомуникационни компании в Нигерия, позволявайки на клиентите, които притежават различни услуги, които се занимават с мобилни пари, да изпращат и получават пари помежду си.
 • За микротранзакции: Делойт – една от най-големите фирми за финансови консултации в света, използва звездната мрежа за прототип, който намалява разходите за транзакции с 40%. Прототипът е разрешен за средно време за транзакция от 5 секунди и е предназначен за използване с клиенти, пребиваващи извън Съединените щати.

 • За паричен превод (парични преводи): Темпо дава възможност за парични преводи от Европа към останалия свят, който е пазар на стойност 150 милиарда долара. Със звездната мрежа Tempo може да захранва 600 000 транзакции за 0,01 долара такси. Трансграничните плащания на Tempo позволяват на хората да плащат дистанционно за услуги като телефон, вода, електричество и здравна застраховка.

Как се различават лумените от другите цифрови валути

Lumens (XLM) и други криптовалути – Източник: Shutterstock.com

Това, което отличава Stellar от другите криптовалути, които извършват бързи транзакции, са партньорските организации, наречени „Anchors“. Те са надеждни субекти, които предоставят кредитни линии на хората, като използват активи като евро или долари.

Нека илюстрираме това с пример. Да предположим, че живеете в Обединеното кралство и имате приятел в Испания, който се нуждае от 100 евро.

Можете да използвате мрежата Stellar, като платите еквивалентната сума в лири на Котва, който от своя страна ще актуализира баланса на регистъра, който ще бъде използван от котва във Франция, за да достави еврото на вашия приятел.

Ако транзакцията се уреди в XLM, цялата транзакция ще струва по-малко от 0,01 долара.

Освен това Stellar непрекъснато продължава да генерира повече XLM, като ефективно го прави „инфлационна валута“. Мотивацията зад тази идея беше, че хората ще бъдат стимулирани да ги харчат, вместо да ги трупат като запас от стойност.

И накрая, проектът дава допълнителна валута на субектите, които изпращат и получават XLM, концепция, която ще позволи на хората да я разглеждат като валута, вместо само като инвестиция.

Освен това екипът на Stellar от време на време пуска безплатни токени на обществеността, за да включи повече хора в цифровата икономика. По този начин е очевидно, че Stellar е доста различен от другите криптовалути и има мотив, който е по-скоро алтруистичен, отколкото управляван от печалбата.

Разпределение на лумени (XLM)

При създаването на звездната мрежа бяха генерирани 100 милиарда лумена (XLM), както беше посочено в протокола.

От общо 5% са използвани за финансиране на операции, докато на SDF (Фондация „Звездно развитие“) е поверено да разпредели останалите 95% безплатно.

SDF е управител на това разпределение, което се наблюдава от борда за разширяване. Разпределението на XLM е направено, както е описано по-долу:

 • 50%, разпределени за разпространение чрез програмата за директно регистриране.
 • 25%, разпределени за разпространение чрез Партньорската програма.
 • 20%, разпределени за разпространение чрез програмата Bitcoin.
 • Както беше посочено в началото, 5% бяха задържани за финансиране на оперативни разходи.

XLM Подаръци

За разлика от други криптовалути, екипът на XLM периодично пуска токени на широката публика без разходи.

Една от основните им цели като институция с нестопанска цел е да съдействат за включването на повече лица в евтини финансови услуги. Тези подаръци привличат повече хора в мрежата и насърчават компаниите да създават свои собствени проекти за услугите, от които се нуждаят.

Следователно мрежата Stellar дава възможност на хората да използват блокчейн, за да създават решения на своите проблеми. Колкото по-голям е броят на потребителите в звездната мрежа, толкова по-добро ще бъде изживяването.

Въпреки че е възможно да вземете XLM безплатно, хората все пак ще плащат, за да го получат, в случай че са пропуснали даден подарък или за да подкрепят проекта.

В рамките на следващите десет години, след като цялата доставка на XLM бъде разпределена, хората ще трябва да купуват XLM на борси или другаде.

Къде мога да купя Lumens (XLM)

Често срещаният метод за закупуване на Lumens (XLM) от борса, в която са изброени XLM.

Ето най-добрите борси за криптовалути, които предлагат търговия с Lumens (XLM):

 • Binance
 • Bitfinex
 • Bithumb
 • BitForex
 • Bittrex
 • Хуби
 • Кракен
 • Poloniex

Екранна снимка на Lumens (XLM) търговия на Binance.com

Колко струват лумените (XLM)?

По време на писането XLM струва $ 0,0869 USD, 0,11 CAD, 0,076 EUR и 0,065 GBP.

Цената на XLM обаче, както при всички криптовалути (с изключение на стабилните монети), се променя ежедневно.

Кои портфейли поддържат лумени (XLM)?

Първо, портфейлът на Stellar Lumens (XLM) изисква минимум 1 XLM да се държи в него през цялото време.

Ledger Nano S на MacBook – Източник: Shutterstock.com

The Ledger Nano X & Ledger Nano S в момента са най-добрите хардуерни портфейли за биткойни, които поддържат XLM съхранение. Написали сме подробни ръководства и за двете, както и за Trezor T и Trezor One, които също могат да съхраняват XLM. Вижте нашите ръководства за повече информация:

 • Преглед на Ledger Nano X
 • Преглед на Ledger Nano S
 • Trezor T Преглед
 • Trezor One Review

Други опции включват Портфейл Foxlet, което е настолен портфейл, използван за съхранение на XLM. Той обаче не поддържа други криптовалути.

Друг удобен за потребителя портфейл е Атомен портфейл, които могат да съхраняват 300 различни вида жетони и монети.

Прогнози за цената на Lumens (XLM)

Има различни прогнози относно цената на Stellar.

EFA (Агенция за икономически прогнози) прогнозира, че XLM ще достигне 0,95 долара в края на 2020 г. Това обаче никога не се е случило и през април 2020 г. цената е 0,04 долара, много по-ниска от предишната.

Прогноза на звездната ценаСедмична логаритмична диаграма Stellar / USD

Трябва ли да купя XLM?

Тази статия няма за цел да предлага никакви финансови съвети, така че това е проблематичен въпрос за отговор.

Въпреки че няма гаранции за успеха или провала на криптовалута, Stellar остава една от най-способните криптовалути, имайки страхотен екип и алтруистична цел, вместо само парична.

Въпреки че не се радва на толкова много партньори като Ripple, например, той е точно там с най-използваните криптовалути в момента и новините по отношение на него са предимно положителни.

Можете ли да копаете лумени (XLM)?

Не, Lumens не може да се добива, но той използва консенсусен протокол. Що се отнася до разпространението му, то следва стъпките, посочени по-горе и се издава периодично от екипа.

Stellar срещу Ripple

Въпреки споделянето на многобройни прилики, има значителни разлики между Stellar и Ripple.

Най-големите се крият в целевата си аудитория и целите на компанията. Ripple има за цел да обедини финансовите институции и банките в приемането на XRP, докато Stellar е насочена към обикновените хора.

Освен това Stellar е организация с нестопанска цел, с алтруистичната цел да предоставя финансови услуги на лишените от тях, докато Ripple е фокусиран върху една от най-печелившите индустрии в света.

Лумени (XLM) срещу XRP

Монетите също споделят редица прилики, съсредоточени върху факта, че и двете зависят от технологията на разпределена книга, съдържат частни възли и вместо добив имат консенсусен протокол.

Протоколът на XRP обаче се основава на гласуване с мнозинство, за да влезе в регистъра (всяка транзакция трябва да бъде потвърдена от 80% от възлите), докато Stellar работи по различен, по-ефективен начин, който позволява на самите възли да станат валидатори.

Stellar като децентрализирана разпределена борса

В случаите, когато транзакциите са между две различни валути, мрежата Stellar използва децентрализирана борса, която автоматично търси най-добрия обменен курс на пазара.

Тази вградена борса в основата на Stellar е една от най-мощните характеристики на мрежата, тъй като може да се използва за търговия буквално с всичко, което се държи от котви, включително други криптовалути. Преглед на поръчки на живо е достъпен на Звездно табло.

Представете си разпределената борса като голям набор от оферти под формата на „Търгувам 100 евро за 85 долара.“ Всеки участник в мрежата може да приеме, отмени или направи нова оферта.

За да конвертирате поръчка между XLM и местната валута на шлюза, може да има множество преобразувания навсякъде.

Например потребителят може да изпраща транзакции, които конвертират долари в XLM, а след това тези XLM в евро.

В крайна сметка потребителят ще изпрати долари, а получателят – евро; по този начин двете поръчки за размяна ще бъдат изпълнени.

Токени & ICO в звездната мрежа

Stellar видя, че първоначалните предложения за монети на своята платформа са събрали над 1,3 милиарда за 8 месеца през януари-август 2017 г..

Звездно състояние четири основни причини на техния уебсайт защо ICO трябва да използват платформата Stellar:

 1. Вграден децентрализиран обмен: Stellar има своя интегрирана децентрализирана борса. Това означава, че всички токени, създадени на платформата, могат незабавно да бъдат закупени и продадени на децентрализираната борса. Следователно от потребителя не се изисква да разчита на независима борса на трета страна, за да ги изброи на пазара.
 2. По-голяма сигурност: Моделът Stellar работи с многооперационни транзакции, които от своя страна ограничават несигурността и са по-малко податливи да навредят на експлоатацията на програмните слабости. Освен това, в случай на злоупотреба, Stellar позволява на потребителите да замразят своите токени. И накрая, той е оборудван с функция за защита, която дадено лице ще има способността да избира жетони, които могат да валидират селективно транзакции.
 3. Създайте персонализирани ICO: Stellar дава възможност за широк спектър от персонализиране за ICO и предоставя конструкции като плащания, токени и акаунти. Използването на Stellar води до по-бързо време за разработка, тъй като съдържа вградени функции, като създаване на токени и включване в белия списък. Следователно платформата ще бъде особено ефективна за заведения, чиито изисквания, включително трябва да познават вашия клиент.
 4. Бърза и ниска цена: Stellar има само незначителна такса за транзакция (.00001 XLM), за разлика от Ethereum, който постепенно се оскъпява при по-високи оценки. Освен това Stellar е много по-бърз от Ethereum, като средното му време за транзакция е много по-малко; 5 секунди до 3,5 минути съответно.

Звездно партньорство

Първоначално Stellar получи дарение от 3 милиона долара от Stripe, гиганта от Силициевата долина, на който бяха дадени два милиарда XLM в замяна.

Освен това тя е постигнала партньорства с IBM и KlickEx, докато Deloitte, Tempo и Parkway Projects са започнали да изграждат услуги в мрежата.

Партньорство на IBM

Освен това Stellar е предимно полезен в южната част на Тихия океан, където е отговорен за близо 60% от трансграничните плащания в коридора за обмен на дребно.

С помощта на IBM тя има за цел да донесе банкова инфраструктура в отдалечени части на земното кълбо, които нямат достъп до общи финансови услуги.

Причините за избора на тази част на света бяха, защото тя беше извън всякакви големи търговски коридори и включва смесица от зрели и развиващи се икономики, от Австралия до Maewo.

Докато инициативата е във фаза на започване, тя може да се развие извън тази област, след като премине този етап.

Други партньорства

Пълен списък на организациите, използващи Stellar, можете да намерите на техния ‘Потребителска директория.’

Малък раздел от списъка на компаниите, използващи Stellar – Източник: Stellar.org

Екипът, историята и пътната карта на Stellar’s

Stellar има 13 членове на екипа, 3 членове на борда и 9 съветници, които в момента са изброени на техния уебсайт. Stellar също наема за тези, които се интересуват от кариера в Stellar. Повече информация можете да намерите в раздела за работа в долната част на това ръководство.

Основателите на Stellar’s

Платформата Stellar е основана от Джед Маккалеб и Джойс Ким.

Това беше изобретението на Джед Маккалеб, който беше един от съоснователите на Ripple и част от първоначалния екип на Mt.Gox.

От друга страна, Джойс Ким преди това е работил като рисков капиталист и е бил предприемач.

Екипът на Stellar’s

В Stellar има достоен екип, който включва рискови капиталисти, предприемачи и разработчици.

Част от екипа на Stellar – Източник: Stellar.org

Главният учен на компанията е Дейвид Мазиер, професор по компютърни науки в Станфордския университет. Той беше главният мозък в създаването на протокола за консенсус на звездата.

Други имена включват Патрик Колисън (главен изпълнителен директор на Stripe) – Сам Алтман (президент на Y Combinator) – Naval Ravikant (главен изпълнителен директор на AngelList) и Шивани Сироя (главен изпълнителен директор на InVenture).

История на звездата

През 2014 г. Джед Маккалеб стартира мрежовата система Stellar с бившия адвокат Джойс Ким, а неправителствената организация „Фондация за развитие на Stellar“ е създадена в партньорство с Stripe, официално стартирала през юли 2014 г..

Патрик Колисън (главен изпълнителен директор на Stripe) и McCaleb бяха съгласни, че трябва да създадат фондация с нестопанска цел, която е отделна от Stellar.

Криптовалутата, първоначално известна като Stellar, по-късно е преименувана на Lumens или XLM. До 2015 г. Stellar имаше около 3 милиона регистрирани потребителски акаунта на своята платформа, а пазарната капитализация на XLM беше почти 15 милиона долара.

Неговата организация с нестопанска цел, Lightyear.io, стартира през май 2017 г., за да действа като търговска страна на компанията. Lightyear вече обедини усилията си с Chain.com да стана Междузвезден.

През 2017 г. Stellar обяви своята програма за обезщетения, която отпусна партньори на стойност XLM на стойност до 2 милиона долара за разработване на проекти.

В Септември 2018 г. Lightyear Corporation постигна верига, а взаимната компания се казваше Интерстелар.

Пътна карта на Stellar’s

Stellar имаше две основни цели в своята пътна карта за 2018 г..

Първият беше изграждането на интерфейс за Stellar Decentralized Exchange (SDEX). SDEX ще даде възможност за обмен на вериги и на ниво протокол за всеки маркер Stellar и ще създаде ликвидност, за да максимизира избора на активи и да минимизира спредовете.

Вторият беше внедряването на Lightning Network на Stellar, което ще увеличи ефективността на частните транзакции, имащи изключително положителен ефект върху дългосрочната сигурност и мащабируемост на Stellar.

Stellar’s 2019 г. пътна карта току-що е пусната.

Тук е!

Пътната карта 2019 Stellar вече е на живо! https://t.co/c83dQqJ3Q1

Можете да прочетете повече за пътната карта в нашия блог: https://t.co/oXgJuAijsG# Звезден

– Stellar (@StellarOrg) 28 февруари 2019 г.

The 2019 г. пътната карта включва работа, разработки и подобрения по следното:

 • Хоризонт – „Сървър за API на клиент, ориентиран към екосистемата Stellar.“ – Целите за 2019 г. включват привеждане на Horizon SDK към паритет, създаване на технически спецификации за Core / Horizon API и други.
 • Звездно ядро ​​- „Софтуерът, който възлите в мрежата използват за постигане на консенсус и валидиране на транзакциите.“ – Целите включват подобряване на децентрализацията, като същевременно се запазва производителността и прави управлението на възлите по-лесно и по-бързо.
 • Продукт – „Всичко, от марката и съобщенията за Stellar до изграждането на SDK за приложения, базирани на Stellar.“ – Целите включват препроектиране на Stellar.org, публикуване на повече съдържание, създаване на по-добри инструменти, създаване на портфейл с отворен код, подобряване на Kelp и работа по Starlight.
 • Екосистема – „Социалните общности и разработчиците на Stellar са сред най-активните във финтех.“ – Целите включват увеличаване на присъствието на пазара и общността, интегриране на повече обратна връзка от общността и сътрудничество с екосистемни проекти.
 • Организация – Целите включват наемане на повече добри хора и увеличаване на яснотата около притежанията и плановете за дистрибуция на SDF.

Стилни стимулиращи програми

Stellar има две основни програми за насърчаване, а именно програмата за безвъзмездна помощ за партньорство и предизвикателството за изграждане.

Програма за безвъзмездна помощ за звездно партньорство

За да стимулира и възнагради партньорите, Stellar присъжда на избрана група от тях значителни грантове Lumen (XLM) (на стойност до 2 000 000 щатски долара), за да гарантира, че те ще бъдат съполучатели по време на растежа на мрежата.

Безвъзмездните средства преминават през две фази: разпределение и отпускане.

Когато е избрана организация, сумата на безвъзмездните средства се поставя в депозит. Това е фазата на разпределение.

Безвъзмездните средства са предмет на няколко основни етапа. Когато те бъдат достигнати, определената сума ще бъде дадена на организацията. Това е фазата на награждаване.

За да насърчи развитието на екосистемата Stellar, фондацията Stellar отпусна 25 милиарда XLM за тази програма.

Предизвикателство на звездното изграждане

Stellar Build Challenge беше програма, която имаше за цел да възнагради развитието и иновациите в екосистемата Stellar. Тя отпуска средства на лица, които са допринесли за проекти с отворен код.

Четирите теми, които бяха в търсенето, бяха подобряване на Quorum Explorer, търговски бот, портфейл от партньори и социална търговия.

Предизвикателството на Stellar Build обаче приключи на 15 август 2018 г. и вече не приема записи.

Общността на звездите

Stellar има активна световна общност, която открито приканва други да се присъединят към тях в мисията им да разширят достъпа до финансови услуги за милиарди небанкови хора по света.

Звездни канали за социални медии & Ресурси

Stellar има шест основни канала за социални медии:

Звездни срещи

За да продължи мисията на Stellars, компанията помага да организира срещи и предоставя насоки на уебсайта си за това как да се направи.

Организаторите трябва да посочат съдържанието, което ще обсъждат, да се справят с логистиката и комуникациите на срещата.

Stellar предоставя финансиране за организирани от вас събития и моли организаторите да използват официалната марка Stellar.

Звездна работа & Кариера

Stellar наема работа!

Stellar има a списък на наличните работни места на техния уебсайт, който включва възможности за проектиране, инженеринг, маркетинг, операции, партньорства и набиране на персонал.

За работа може да се кандидатства онлайн и да се филтрира по град, екип и тип работа.

Малък избор от работни места / кариери, налични в Stellar – Източник: Stellar.org

Заключение:

В заключение, Stellar е стимулиращ проект, който привлече значителен интерес в цялата крипто сфера.

Въпреки че е изправен пред сериозна конкуренция, той има много случаи на употреба и предлага множество забележителни функции.

По-специално, неговото работно партньорство с IBM и нарастващият брой партньори по света може да доведе до положителна перспектива в бъдеще. Stellar има огромен потенциал да прави промени на едро във финансовия сектор.

Техният подход отдолу нагоре, съчетан с ниските такси, го прави сила, с която трябва да се съобразите в сектора на трансграничните парични преводи.

Например работещите лица харчат близо 44 милиарда долара за такси за транзакции чрез сегашните традиционни системи. Това може да доведе до неравномерно въздействие върху хората в неравностойно положение. Чрез Stellar тези ненужни разходи могат да бъдат премахнати.

По-конкретно, крайният успех на платформата неизбежно ще зависи от масовото приемане както от финансовите институции, така и от масите. В случай че успее, е вероятно да трансформира индустрията на паричните трансфери.

Препратки

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me