Какво представлява Kyber Network?

Kyber Network е ненадежден и децентрализиран обмен което улеснява незабавното преобразуване на крипто-активи и гарантира ликвидност.

По-голямата част от съществуващите криптовалути и токени са децентрализирани и недоверителни по своята същност, но те са търгувайте най-вече на централизирани борси. Kyber Network иска да се превърне в обмен, който е подобен на криптоактивите, които поддържа, и преодолява някои от тях недостатъци че съществуващите централизирани и децентрализирани борси показват.

Какво представлява Kyber Network?

Чрез мрежата на Kyber потребителите ще могат конвертирате един криптоактив в друг в една транзакция и да я получите незабавно.

Kyber Network също ще бъде a платежна система. Потребителите могат да купуват стоки и услуги с избрания от тях токен, докато продавачът получава плащане чрез предпочитания от тях токен. Например потребителите биха могли участват в ICO с всеки токен и Kyber Network ще автоматично го конвертирате в такъв, който ICO приема.

Резервите за крипто-активи ще се поддържат в мрежата на Kyber; така ще го направят гарантира ликвидност.

Операторите на Kyber Network ще го направят управлявам някои от тези резерви, докато други ще бъдат контролирани независимо от трети страни. Това едновременно съществуване на различни резерви ще гарантира, че няма монополи, и ще позволи по-добри цени. Тази настройка също ще помогне на Kyber Network улесняват жетони с малък обем, тъй като независимите управители на резерви ще поемат управленските усилия и свързаните рискове.

За разлика от централизирания обмен, потребителите няма да е необходимо да преминава през процес на регистрация или проверка. Kyber Network не притежава нито един от средствата на своите потребители, така че не е изложен на риск загуби от кражба ако мрежата бъде хакната. Потребителите винаги ще получат най-добри проценти на конверсия достъпни от резервите на Kyber Network.

Как работи мрежата Kyber

Kyber Network работи изцяло интелигентни договори на блокчейна. В нито един момент потребителят не трябва да се доверява на средствата си на Kyber Network или на която и да е страна, всичко се прави автоматично от системата. Ако потребителските търговски изисквания не могат да бъдат изпълнени, интелигентният договор гарантира това всички средства ще се върнат веднага.

Kyber Network също има планове въведете производни под формата на опции и напред. Те ще дадат на потребителите по-голяма гъвкавост и ще им позволят да се хеджират.

A демо версия беше изпитан в Ropsten Testnet преди Kyber Network да излезе на живо в Mainnet на 11 февруари 2018 г..

Вече живеем на главна мрежа и предлагаме ексклузивно за притежателите на KGT! Изброяване на 10 токена $ САМО $ BAT $ MANA $ EOS $ GTO $ KNC $ OMG $ POWR $ REQ $ SNT . Посетете ни на адрес https://t.co/2eKRRISg85 и научете повече за стартирането на нашата основна мрежа тук https://t.co/h0aurLZSvN pic.twitter.com/aHbhrYEmzL

– Kyber Network (@KyberNetwork) 11 февруари 2018 г.

Проблемите с централизирания обмен

Сигурност

Централизираните борси се доказаха да бъде уязвим за атаки. Няколко високопрофилни хакерски инциденти са се отразили на хиляди потребители и са довели до загуба на милиарди долариНа стойност крипто-активи.

Регистрация и проверка

Потребителят на централизиран обмен трябва регистрирам и изпращане на множество лични документи за удостоверяване на самоличността им. Този процес може да бъде сложно и отнема много време. На мнозина им е неудобно да изпращат тази лична информация на нерегламентиран субект.

Поради нарастването на популярността на криптовалутите, в миналото някои борси не успяха да се справят с търсенето и временно спря създаването на нови акаунти. Два последни примера включват Binance и Bittrex.

Ефективност

Конвертиране на една крипто-валута или символ в друга обикновено не може да се направи с една транзакция. Това обикновено е възможно само с най-популярните криптовалути като Етер и Биткойн.

Ефективност

Например, ако потребителят иска да конвертира Golem жетони (GNT) в Gnosis жетони (GNO), той ще трябва да замени Golem (GNT) за Bitcoin (BTC) и след това да използва този Bitcoin (BTC) за закупуване на Gnosis (GNO).

Следователно те се карат извършване на две отделни сделки и плащане на комисионните / таксите два пъти.

Недостатъците на съществуващите децентрализирани борси

На пазара има много децентрализирани борси, но те имат не успя да привлече толкова голяма потребителска база като централизираните борси. Това се дължи на проблеми с ниска ликвидност, липса на удобство за потребителя и разходи за транзакции.

Тези борси поддържат книга с поръчки онлайн и за да бъде транзакцията успешна, a трябва да се намери съвпадение между купувачи и продавачи. Въпреки това, поради липсата на ликвидност намирането на съвпадение може отнеме време и поръчките ще трябва да бъдат преработен да остане в съответствие с пазарния курс. Всеки път, когато дадена поръчка се промени, потребителят трябва да го направи заплатете отново транзакционните разходи, което става скъпо, тъй като тези разходи се усложняват.

Недостатъци на децентрализираните борси

Има и забавяне между когато създава се ред и когато е приети в блок. Това забавяне създава ситуация, която е уязвима за манипулация.

Това са проблемите Kyber Network разработва решения за, да се създаде децентрализиран, недоверен, сигурен, незабавен и ликвиден обмен.

Препятствията Kyber Network трябва да се преодолеят

Kyber Network няма да начислява никакви комисионни на своите потребители. За да спечелят обаче, мениджърите на резерви ще го направят добавете намазка към обменния курс. Мениджърите на резерви също ще трябва плати малка част от обема на търговията с Kyber Network за правата за работа. Тази такса също ще трябва да бъде покрита от печалби от спреда.

Препятствия, които Kyber Network трябва да преодолее

Kyber Network планира да поддържат все повече крипто-активи докато преминава през своите фази на развитие. За да е в крак с централизираните борси като Binance и Bittrex, Kyber Network ще трябва поддържа стотици жетони за своите потребители.

По време на писането на Kyber Network няма планове за подкрепа на фиат валута конверсии. Следователно потребителите все още може да трябва да използват централизиран обмен като Coinbase ако желаят да направят това. въпреки това, Kyber Network поддържа TUSD, USDC и други стабилни конверсии за тези, които търсят по-малко волатилност в портфолиото си.

Продажба на токени на Kyber Network

Kyber Network имаше успешно ICO през септември 2017г, бързо повишаване 200 000 ETH, равно на около 60 милиона долара по това време.

Kyber Network Crystal

Токените в продажба бяха Kyber Network Crystals (KNC), които ще са необходими за правото да работят на платформата. Малка част от търговската стойност ще бъде платени от резервите на Kyber Network в KNC. KNC, събрани от Kyber Network в такси, ще бъдат изгорени и извадени от обращение. Това може да увеличи стойността на KNC, тъй като общото предлагане намалява.

Можете да намерите KNC, изброени на Binance, Kucoin и други борси. В момента има пазарна капитализация над 32 милиона долара.

Перспектива на Kyber Network

Kyber Network е вълнуващ проект за криптообмен, което носи реални ползи за своите потребители и разклаща статуквото. Той също така носи криптовалути стъпка по-близо до основния поток чрез премахване на неудобствата и проблемите със сигурността, свързани с централизираните борси.

Основателят на Ethereum, Виталик Бутерин е съветник на проекта и може да бъде цитиран като казва „работата му като цяло е на първо ниво”За съоснователя на Kyber Networks, Лой Луу.

Преглед – Източник: Shutterstock.com

Kyber Network непрекъснато изгражда a голяма потребителска база чрез партньорства и интеграция на своите услуги за конвертиране на символи. Интегрирането на Kyber Network с популярни доставчици на портфейли като Status, Metamask, Jaxx, MyEtherWallet, Enjin и други ще позволи на хората да използвайте услугите, докато оставате с любимия си портфейл. KyberNetwork е интегриран и в други борси, децентрализирани NFT и децентрализирани финансови платформи.

Kyber Network също се стреми да използва технологии като Cosmos и Полкадот да се активиране на транзакции с различни вериги позволявайки обмен на по-широк спектър от жетони.

Смятате ли, че този отзив е полезен? Регистрирайте се в нашия пощенски списък и се уверете, че никога няма да пропуснете последните новини, ръководства и анализи!

Препратки

  • Kyber Network ЧЗВ
  • Кибер: Протокол за ликвидност по веригата

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me