The ICO свят не е непознат за високи цели. Но дори и в този свят целта на Request Network да бъде „Бъдещето на търговиятаЕ амбициозна. Продажбата на символи през октомври 2017 г. беше голям успех. Оттогава екипът на Request Network продължава плуг по неговата пътна карта за развитие.

Какво е Request Network?

В тази статия ще разгледаме концепцията зад Request Network, как си продажба на символи отиде, най-новата актуализации, и разбира се, дали този нов проект е струва вашата инвестиция. Амбицията е едно, но екзекуцията е друго. Може да поиска мрежа за доставка?

Концепцията зад мрежата за заявки

Концепцията, предвидена за Request Network, е тя да се превърне в най-децентрализираната мрежа в света за искания за плащане. Трябва ли да платите фактура, заем или дори заплати? Мрежата за заявки ще предостави a децентрализирана главна книга което ще ви позволи да направите всичко това с максимална прозрачност (тъй като всичко е записано на блокчейна) и минимални разходи. Разработчиците обобщават предимствата му с три прости S ’: Сигурност, Простота и Спестявания.

Заявете начална страница на мрежата

Request Network има за цел да стане „гръбнак на световната търговия’. Разработчиците дори са предвидили ролята му, тъй като „Интернет на нещата“ става по-често срещано явление. Един хипотетичен пример, цитиран в техния технически документ, е автономна кола, свързваща до a интелигентен договор за гараж за закупуване на ново колело.

Заявете основните характеристики на мрежата

Основната идея е проста. Бенефициентът прави a искане за плащане чрез Request Network. Платецът, след като приеме искането, плаща на получателя чрез Request Network. И заявката за плащане, и плащането са регистриран като единична книга на блокчейна, осигурявайки ясен и неизменен запис. И тъй като информацията за плащане никога не се споделя, рискът от злонамерена страна да прихване банкова информация се отрича.

Мрежа за заявки – искане за децентрализирано плащане

Горното е основният слой на Request Network. Около основния слой има два допълнителни слоя – разширения и приложения. Разширителният слой позволява различни условия на плащане например условия за плащане, аванси, отчисления и данъци. Това ще бъде отворен слой и всеки би могъл потенциално да създаде свои собствени разширения. Най-отдалеченият слой на приложения се осъществява извън блокчейна. Този слой е мястото, където различни системи от различни корпорации свържете се с мрежата за заявки.

Заявление за репутация

За да стимулират своевременното плащане на заявките, разработчиците също са включили a функция за репутация в слоя приложения. Платец, който не плати фактури навреме след приемане на заявка, ще има наказание за репутация. По подобен начин могат да бъдат избегнати измамници. Междувременно платци с добра репутация потенциално биха могли да получат намаляване на разходите или достъп до персонализирани разширения.

Заявете система за мрежова репутация

Интелигентен одит

Одитът е основна част от настоящата ни финансова система и Request Network възнамерява да го направи да го направи част от тяхната система. Тъй като Request Network ще бъде „на едно гише“ за цялата информация за транзакциите, тя ще бъде окончателният, но лесно достъпен източник на счетоводни записи, правейки процеса на одит далеч по-ефективен. Той няма да замести настоящите счетоводни системи; просто го подобри.

Заявете такси от мрежата

Тези от нас, на които се плаща чрез доставчици на плащания като PayPal, знаят точно как взискателни техните такси може да бъде. Таксите за мрежата за заявки ще бъдат начислявани чрез слоя за разширения, споменат по-горе и се начисляват за всяко разширение. Тази такса ще бъде частично прехвърлено на разработчиците на разширения и частично изгорено.

Заявете мрежови такси – Източник: Shutterstock.com

Разработчиците са изчислили, че посочените такси са от 0,05% до 0,5% първоначално, въпреки че очакват цифрата да намалее, докато системата расте. В допълнение, основният слой също ще струва номинално количество газ Ethereum с a максимално ограничение на таксата от $ 1.

Заявете поддръжка за мрежова стабилна валута

Request Network позволява на бизнеса лесно да приема плащания с криптовалута и да ги интегрира автоматично в своите счетоводни системи.

Въпреки това, една от основните бариери пред приемането на криптовалути като платежно средство е тяхната нестабилна природа, което накара някои търговци да проучат използването на стабилни монети.

Заявка мрежа има наскоро обявено поддръжка за няколко стабилни монети, което улеснява от всякога потребителите да заявяват и извършват транзакции с фиат-обезпечени криптоси – като например приемане на крипто като начин на плащане.

Тези стабилни монети включват USDC, PAX, TUSD и DAI, които са привлекателни начини за получаване на плащания в цифрови активи за бизнеса, базиран на блокчейн. Request Network посочи, че в бъдеще ще бъдат добавени още стабилни монети.

Мрежата за изграждане на заявки

Подобно на много нови криптовалути, Request Network е изграден на върха на платформата Ethereum. Дори след това разработчиците са отворени за използването на други блокчейн тухли, за да изграждат мрежа за заявки.

Поискайте изграждане на мрежови блокове

Първата тухла е 0x, безразрешен протокол, позволяващ Токени ERC20 да се търгува в блокчейна Ethereum. Разработчиците надграждат върху това, за да създадат система за валутни сетълменти, признавайки, че валутата на плащане не винаги е валута на съхранение. Request Network също си партнира Kyber Network система, която позволява обмен и преобразуване на цифрови активи. Това дава на потребителите две възможности за плащане на заявка, когато те не маркират исканата валута.

Втората тухла е Граждански, а базиран на блокчейн сигурна платформа за идентичност. Request Network се основава на това, за да позволи на различни доставчици на „Идентичност“ (напр. Правителства, банки, доверени компании) да бъдат включени в системата.

Третата тухла е Арагон, а протокол за управление, базиран на блокчейн. Request Network възнамерява да надгражда целта на Арагон за децентрализирани организационни структури, като осигурява автоматизирано счетоводство, ревизия и в крайна сметка пълна финансова прозрачност.

Екипът, създал мрежа за заявки

Екипът зад Request Network (базиран в Берлин) е точно същия екип отзад Moneytis, платформа за парични преводи. Request Network каза в публикация в блог, че Request Network е „пивот“ от Moneytis, което според тях не е достатъчно амбициозно. Moneytis също е инкубиран от Y Combinator и тъй като pivot, Request Network е твърде a Y Combinator компания.

Мрежата за заявки за продажба на токени – резултати

Продажбата на маркери на мрежата за заявки започна на 13 октомври с 500 милиона REQ токени да бъдат разпределени, представляващи 50% от общото предлагане. Всички токени бяха разпределени в рамките на 3 дни, далеч преди графика, удряне ограничението от 100 000 ETH (1 ETH = 5000 REQ) – явен успех. Общо 11 467 души са участвали в продажбата на символи.

Резултати от мрежата за продажба на токени на заявки – Източник: Shutterstock.com

По-нататък 20% от REQ доставката беше запазена за ранни поддръжници и сътрудници докато останалите 30% е като задържани от екипа. От тези 30% половината ще бъдат използвани за неговия външен фонд за развитие, докато другата половина е за екипа и неговите съветници; да бъдат предоставени в рамките на две години. В съответствие с тази разбивка, текущата циркулираща REQ доставка към 9 януари 2018 г., е за 641 милиона токена.

Къде можете да търгувате мрежови токени?

Понастоящем маркерите Request Network (REQ) са на разположение за търговия На BinanceOKEXХуби, и Kucoin.

Какво е текущото състояние и какво следва?

Понастоящем мрежата за заявки е в Фаза 3 от своята шестфазна пътна карта с кодово име „Request Great Wall“, планирана да продължи за първото тримесечие на 2018 г. Току-що завърши Фаза 2, „Request Colossus“ в края на 2017 г. Request Network вече има пълно демо до който имате достъп тук ако искате да видите как Request Network ще функционира, когато стартира.

Заявете демо версия на мрежата

В момента (9 януари 2018 г.), Мрежата за заявки може да приема само ETH като плащания (и дори не истински ETH, тъй като е само на демонстрационен етап. Разработчиците се стремят да предоставят първата итерация на основната мрежа на мрежата Request, която ще работи с Ethereum през това тримесечие. Следващата стъпка е да приемете всички ERC20 токени, следван от BTC, и дори фиат валути. Друга функция, която трябва да бъде пусната, е „Платете със заявкаБутон (подобно на бутона „Плащане с PayPal“).

И накрая, и може би най-важното, разработчиците се стремят да доставят Доказване на концепцията на ядрото на Request Network, работещо с a Биткойн Oracle до края на това тримесечие. Можете да проверите техническа мисловна карта че разработчиците са предвидили за Request Network да види степента на тяхното виждане.

Може да поиска мрежова доставка?

В момента въпросът дали Request Network може да изпълни обещанията си все още е във въздуха. Докато е досега успя да постигне всички етапи на пътната си карта все още има дълъг път, и истинските предизвикателства все още предстоят.

Изпратете предизвикателства пред мрежата

Но с цената на Ethereum се увеличава от около 335 долара при затварянето на тяхната продажба на символи до 1188 долара от 9 януари 2018 г., екипът на Request Network вече има военна ракла на стойност почти 120 милиона долара само от продажбата на символи. Тази сума пари подобрява шансовете им за успех.

Това, което обаче не е под въпрос, е производителността на токените REQ. От продажбата на символа, цената на REQ токена се е повишила от около 0,06 $ до 0,95 $; почти 16-кратно увеличение, като по-голямата част от увеличението на стойността настъпва точно в края на декември 2017 г..

Смятате ли, че Request Network може да постигне възвишената си цел да се превърне в „гръбнакът на световната търговия“? Независимо от успешното ICO и повишаването на цената на REQ токена, Request Network ще се окаже нищо повече от успешен маркер ‘pump and dump’? Кажете ни какво мислите в коментарите по-долу!

Препратки

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me