Какво представляват криптовалутите Penny?

Може би сте чували за стотинки, но знаете ли, че има и криптовалути за стотинки? Макар че това може да е несправедливо сравнение, криптовалути с пени са тези, които търгуват на цена под 1 долар.

По време на писането на тази статия, топ 5 стотинки криптовалута списък, сортиран по пазарна капитализация в низходящ ред са XRP, TRX, XLM, ADA, и IOTA.

И така, какво точно правят тези топ криптовалути? Предоставихме кратко резюме на всяко от тях по-долу:

XRP

  • Циркулиращо предлагане – 42 872 646 068 XRP

Джед Маккалеб и Райън Фугър първоначално започнаха Пулсации през 2004 г. като проект, наречен „Opencoin.„Ripple сега се оглавява от изпълнителния директор Брад Гарлингхаус, известна личност на блокчейн с предишни роли в AOL и Yahoo!.

По същество целта на Ripple беше да изгради a ново и разпределени тип парична система за международни парични преводи и трансгранични плащания, които биха осигурили многобройни подобрения върху съществуващия.

Начална страница на Ripple Network

XRP – символът на мрежата Ripple – може да се заменя чрез мрежата Ripple и има за цел да проведе ефективни транзакции по целия свят.

Ripple Labs, разработчикът зад Ripple, е мажоритарен притежател на XRP, тъй като притежава около 60% от общото предлагане.

Основните предимства, които XRP предоставя на своите потребители, са висока сигурност, и бърз, евтини транзакции. XRP също е дефлационна валута, което означава, че за разлика от повечето фиатни валути, предлагането ще намалее с времето.

XRP също има един от най-бързите блокчейни, с променливи скорости на транзакциите между две и четири секунди, поради невероятно бързи блокови времена. По същия начин транзакциите в мрежата Ripple струват средно по-малко от 0,01 долара.

Ripple има три продуктови предложения: xCurrent, който се радва на най-реално използване и се използва за ликвидни валутни двойки; xRapid, който се използва за неликвидни валутни двойки; и xVia, интерфейс, който е спомагателен за xRapid и xCurrent.

xCurrent, xVia и xRapid

xRapid се захранва от XRP монети, докато другите продукти на Ripple са не зависим относно използването му, което предизвика известни критики от по-широката общност.

Ripple се използва от различни известни компании по целия свят, включително, но не само Western Union, Английска банка, American Express, BBVA и още.

В заключение, основната цел на Ripple е да подпомагане на банковия сектор като предоставят по-ефективна платежна система от тази, която използват днес, а именно SWIFT.

По време на писането XRP имаше общо пазарна капитализация от 12 783 809 442 долара.

Tron (TRX)

  • Циркулиращо предлагане – 66 682 072 191 TRX

Основният фокус на Tron е предимно върху разширяване на пазара за цифрово съдържание и улесняване peer to peer трансфер на съдържанието. Трон разработи децентрализирана платформа и технология за съхранение, предназначени да дадат възможност на създателите на цифрово съдържание получават средства директно от своите потребители през символа Tron.

Начална страница на Tron Network

TRX е символът на мрежата Tron, създаден от Джъстин Сън, който преди това беше представител на Ripple в Китай и два пъти бе избран за Forbes Asia 30 под 30 години.

Това означава, че авторите на цифрово медийно съдържание, които решат да използват Tron, ще разполагат общо притежание на данните те са създали, включително как и на кого се разпространява – доказано неизменно в блокчейна.

Това ще бъде ефективно изрежете посредници като Google Play Store или Apple store и таксите, които те начисляват за използването им.

TRX е доказателство за протокол за криптовалута а не доказателство за работа като биткойн. Освен това TRX е придобил BitTorrent, за да затвърди своя модел за разпространение на съдържание.

Tron е дългосрочен проект с шест фази на развитие, започвайки с Изход през 2017 г. и завършва с Вечност през 2023г.

По време на писането на Tron има пазарна капитализация от 1 966 549 855 долара.

Звезден лумен (XLM)

  • Циркулираща доставка – 19 618 464 375 XLM

Звезден Лумените често се наричат ​​просто „Звезден,’Е мрежа, която позволява на потребителите да прехвърляне на пари по целия свят в мигновено с ниски разходи.

Основната цел на Stellar е да осигури финансов достъп в части от света, които не се радват на традиционните финансови институции и услуги, наблюдавани в икономически развитите страни. Stellar е създаден за първи път през 2014 г. от Джойс Ким и Джед Маккалеб, които, както вече обсъдихме, също бяха съоснователи на Ripple.

Мрежата има свой собствен собствен токен, наречен XLM, и основната му функция е да конвертиране на оферта наред с други валути. Подобно на XRP, транзакционните разходи в мрежата на Stellar Lumens са изключително ниска (0,0001 XLM) и изключително бързо – средно, утаяване за по-малко от 6 секунди.

Начална страница на звездната мрежа

Въпреки това, общото предлагане се увеличава всяка година с 1%, което прави XLM инфлационна валута.

Stellar се радва на редица партньорства, включително Blook Solutions (Филипини), ICICI банка (Индия) и Клетъчен агент (Африка).

Докато Stellar има редица повърхностни прилики с Ripple, той се радва и на допълнителни предимства, като например бързи и евтини транзакции, и висока сигурност. Основната разлика между тези два протокола идва от факта, че Stellar е децентрализирана организация с нестопанска цел.

Освен това тя няма за цел да подпомага банковия сектор, а по-скоро се фокусира върху лица, които не се ползват от достъп до основни финансови институции.

По време на писането, Stellar имаше пазарна капитализация от $ 1,855,143,524.

Кардано (ADA)

  • Циркулиращо предлагане – 25 927 070 538 ADA

Подобно на Ethereum, Кардано е платформа за интелигентни договори с доказана сигурност.

И двете криптовалути споделят няколко корена, като се започне от основателите на Cardano; Джереми Ууд и Чарлз Хоскинсън, които и двамата бяха влиятелни в началото на Ethereum през 2013 г..

Начална страница на Cardano

Cardano използва Haskell, което е език за програмиране, който има голяма степен на толерантност към грешки.

Cardano има два слоя в своето развитие, които разделят стойностите в счетоводната сметка и причините, поради които те се прехвърлят от едната сметка в другата.

Това позволява да стане интелигентният договор по-гъвкави и позволява на бизнеса да персонализирайте на поверителност и дизайн от всеки договор.

Следващото уравнение решава таксите за транзакции за Cardano:

„Такса = a + b * размер.

a = константа, която в момента е равна на 0,155381 ADA

b = константа, която в момента е равна на 0,000043946 ADA / байт

size = общият размер на транзакцията, изразен в байтове. “

КарданоКардано

По време на писането на ADA има пазарна капитализация от 1 072 093 329 долара.

IOTA (MIOTA)

  • Циркулираща доставка – 2 779 530 283 MIOTA

Дейвид Сонстебо се разви IOTA, и беше пуснат през 2015 г. с фиксирана доставка на монети.

Целта на това беше да направи транзакции за IoT (Интернет на нещата) по-ефикасно.

Освен че прави по-бърза и по-сигурна система за транзакции, екипът на IOTA иска улесняват движението на данни от всяка една машина на друга, осигурявайки по-добра връзка между устройствата.

Друго интересно нещо за IOTA (Internet Of Things Application) е, че вместо да работи с блокчейн система, тя използва нова структура, наречена „Заплетете се,”Което е взаимосвързана система от няколко вериги.

Начална страница на IOTA

Системата е това, което позволява транзакции в IOTA да бъде напълно Безплатно.

Въпреки това, IOTA има недостатъка на неспособността да поддържа интелигентни договори тъй като те изискват твърде много изчислителна мощност.

По време на писането на пазара пазарната капитализация за IOTA е 766 251 555 долара.

Обобщение

Тези примери са само шепа от крипто достъпни под $ 1. Има много повече навън; инвеститорите обаче трябва да имат предвид, че предлагането на тези токени играе a огромен фактор за определяне на цената им.

Обобщение

Например, Биткойн има максимална доставка на просто 21 милиона, в сравнение с многото милиарди жетони, които се предлагат за валутите в нашия списък тук – драматично засягащи горните им ценови ограничения. Имайте това предвид при избор на монета за закупуване!

Препратки

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me