Mi az a Dogecoin? A végső DOGE Crypto Guide [2020]

A Dogecoin, más néven DOGE, egy nyílt forráskódú kriptovaluta, amely élvezetes, barátságos és könnyen használható internetes valutává fejlődött.

Mi a Dogecoin - a végső útmutatóSokkal Wow. Mi az a Dogecoin? Tudja meg félelmetes útmutatónkban.

Tehát, ha azt kérdezi magától: “Mi ez a Dogecoin dolog?” vagy bármilyen más kapcsolódó kérdést, jó helyre került, mivel ez az átfogó útmutató minden szükséges választ megad Önnek.

Tudta? A híres technológiai vállalkozó, Elon Musk nagy rajongója a Dogecoin-nak. A Tesla és a SpaceX alapítója az évek során rendszeresen tweetelt a DOGE-val kapcsolatos puha helyéről. Menj Elon!

A Dogecoin rendkívül aktív és szenvedélyes közösséggel rendelkezik, a „Shibes” néven ismert tagokkal, akik több társadalmi ügyben és adománygyűjtésben vettek részt.

A Dogecoin ára volatilis volt, de összességében megnőtt az értéke, és egy ponton meghaladta az 1,6 milliárd dolláros piaci kapitalizációt.

A Dogecoin piaci felső határa (USD) 2014. január és 2019. február között – Forrás: CoinMarketCap.com

E csúcs óta azonban a Dogecoin jelentős korrekcióval követte a kriptovaluta piac többi részét, és piaci korlátja azóta 200 millió dollár körüli mélypontot ért el, ami kevesebb, mint a korábbi csúcsainak nyolcada.

Forgalmazását tekintve az érme kezdeti gyártási ütemezése gyors volt, 2015 közepére már 100 milliárd érmét bányásztak. Jelenleg a Dogecoin forgalma több mint 118 milliárd.

Noha fő felhasználása online digitális pénznemként szolgál, kiborító rendszerként kapott helyet, amelyben az internetezők Dogecoin-ban fizetett tippeket adnak más felhasználóknak, akik tetsző tartalmat tesznek közzé..

Mi a Dogecoin (DOGE)?

A Dogecoin egy nyílt forrású digitális pénznem, amelyet az internetezők világszerte használnak.

A keretrendszer a Litecoin-ra épül, vagyis minden módosítás és frissítés a Dogecoin-ra is megtörténik.

Az érme kezdeti célja nem egy innovatív technológia vagy valami újszerű és lenyűgöző, hanem egy egyszerűen használható tranzakciós platform létrehozása volt..

Dogecoin erős és hű felhasználói bázisa van, akik a Doge-t pénznemként használják, nem csak spekulatív eszközként tartják. Bár a többi kriptovalutához hasonlóan, a Dogecoin mindenképpen befektetésként tartható, vagy nyereséges hozam elérése érdekében kereskedhet vele..

Hol kapta a Dogecoin a nevét?

A Dogecoin a nevét az eredeti „doge” internetről kapta én én, amely egy japán Shiba Inu kutya fényképén alapul.

Az eredeti Dózse-mém – Forrás: @DogecoinMemes a Twitteren

A dózse mémek különböző Shiba Inu fotók felhasználásával jönnek létre, amelyeket szöveg vesz körül a Comic Sans betűtípussal. A szöveg nem megfelelő formában van megírva, például „wow” és „sokkal nagyobb”, és azt hivatott ábrázolni, hogy a kutya mit gondol.

A Dogecoin logó a Shiba Inu kutya arca, rajta egy nagy D betű.

Dogecoin logó – Forrás: Dogecoin.com

Hogyan mondod ki a DOGE-t?

Enyhe nézeteltérés van a Dogecoin helyes kiejtésével kapcsolatban.

Egyesek azt állítják, hogy a kiejtés hasonló a „dodge” -hoz, míg mások szerint mivel a név kutyáról származik, a helyes kiejtés „dogue”.

A Dogecoin Közösség

Amint fentebb említettük, bár a Dogecoin kezdetben viccként indult, gyorsan nagy vonzerőt kapott, és egy nagyon erős közösség épült körülötte, amely ma a Dogecoin egyik legnagyobb értéke.

A „Shibes” néven is emlegetett közösség tagjai különféle jótékonysági adományokról és egyéb önzetlen célokról ismertek.

A közösség jelentős nyomon követést élvez a közösségi médiában.

A Reddit csoport / r / dogecoin 129 ezer előfizetővel vagy „Shibes” -vel rendelkezik, és a Dogecoin segítségével tippelnek egymásnak élvezetes tartalom közzétételére.

r / dogecoin Reddit közösség – Forrás: www.reddit.com

Továbbá olyan jótékonysági szervezetek, mint pl DogePizza és ZokniForTheHomeless használja a Reddit platformként pénzszerzésre jó célok érdekében.

Ez a Dogecoin közösség, amellett, hogy az egyik legerősebb eszköze, mindeddig kulcsfontosságú volt a túléléshez és a sikerhez. Egyetlen másik „mémérme” sem érte el a sikert, mint a Dogecoin.

Shibes által használt gyakori kifejezés: „1 DOGE = 1 DOGE”, vagyis azt gondolják, hogy az érmét tranzakciós pénznemként kell használni, ahelyett, hogy kizárólag befektetési vagy spekulatív eszközként használnák.

A közösség aktívan hozzájárul a Dogecoin-hoz, sőt új alkalmazásokat is létrehoz DogePal amely egy olyan rendszer, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy e-mail címek használatával fizessenek egymásnak Dózse segítségével.

Pillanatkép a Dogecoin fizetési rendszerről: DogePal.com

A Dogecoin valóban viccként vagy mémként indult?

Az ötlet először Jackson Palmer által közzétett tweetből nyert vonzódást, aki viccesen azt mondta: „Befektetés a Dogecoinba, egészen biztos, hogy ez a következő nagy dolog.”

Nagyon sok biztatást kapott a Twitter-szférától, felkeltette Billy Markus szoftvermérnök érdeklődését is, aki később felvette a kapcsolatot Jackson Palmerrel, hogy valami igazi dolgot hozzon létre a Dogecoin-nal..

Aztán tovább 2013. december 6, A Dogecoin-t úgy hozták létre, hogy bárki bányásszon és / vagy kereskedhessen.

A körülötte lévő felhajtás gyorsan növekedett, így ami viccnek indult, nagyon gyorsan kriptovalutává vált.

A Dogecoin szórakoztató volt, és kevésbé komoly hangulata volt, mint a többi kriptovaluta.

2013-ban, amikor létrehozták a Dogecoin-t, sokkal kevesebb kriptovaluta volt, mint ma, és többségüknek komoly hangulata vagy politikai motívuma volt.

Hogyan működik a Dogecoin?

Egy dolog választja el a Dogecoin-t a többi kriptovaluta többségétől, hogy inkább inflációs, mintsem deflációs kriptovaluta.

A Bitcoin és a többi kibányászható kriptovaluta többsége kemény kupakkal készül az érmékellátásra.

Mi az a Dogecoin? – Youtube videó

A deflációs érmékből fakadó fő kérdés az, hogy ösztönözzék a felhalmozódást, mivel vélt értékeik az idő múlásával növekednek. Továbbá, ha egy kemény sapkát eltaláltak, a bányászok számára nem kifizetődő a rendszer fenntartása.

Így infláció alapú taktikát alakítottak ki annak érdekében, hogy fenntartsák a bányászatot és pótolják az elveszett érméket, és ezáltal stabilan tartsák a kínálatot 100 milliárd zseton közelében.

A Dogecoin rögzített gyártási sebessége 10 000 érme percenként.

Jackson Palmer írt 2014-ben:

„A pénznem célja körülbelül 100 milliárd érme forgalomban tartása – így 100 milliárd Dogecoin létrehozása után a jutalom 10 blokkonként folytatódik. Ez elősegíti a bányászat fenntartását és a forgalomban lévő érmék számának stabilizálását (figyelembe véve az elveszett pénztárcákat és az érmék különféle egyéb megsemmisítési módjait) 100 milliárdra. ”

Továbbá, mivel a közösség nagy része nem tekinti pusztán befektetésnek, inkább csereeszköznek, az infláció fontos tényező lehet a sikerében.

Hogyan viszonyul a Dogecoin a Litecoinhoz?

mi a dogecoin és mi a litecoinDogecoin (DOGE) kontra Litecoin (LTC) – Forrás: shutterstock.com

A Dogecoin fő struktúrája a Luckycoin-ra épül, amely viszont a Litecoin-ra épül.

A Dogecoin eredetileg randomizált jutalmazási rendszert mutatott be, érmék tömbjeinek bányászatáért kapott jutalmakkal.

Ezt később 2014-ben fix blokkos jutalomra változtatták.

Mind a Dogecoin, mind a Litecoin a munka igazolására alkalmas algoritmust alkalmaz, és Scrypt technológiát használ.

A Litecoin-tól eltérően azonban a Dogecoin-kínálatnak nincs felső határa.

2014 óta a Dogecoin és a Litecoin bányászatot egyesítették, ami azt jelenti, hogy mindkét érmét ugyanazon eljárással lehet bányászni.

Dogecoin

Litecoin

Alapított 2013. december 6 2011. október 7
Ár (2020 március) 0,001823 USD 39,06 USD
Bányászati ​​algoritmus Scrypt (Munkaigazolás) Scrypt (Munkaigazolás)
Piaci korlát (2020 március) 226 027 612 USD 2 515 786 037 USD
Ellátás (2020 március) 123 957 910 395 64,404,581

Néhány előnye a Dogecoin más altcoinokkal szemben:

  • Rendkívül alacsony tranzakciós díjak, körülbelül 0,01 USD.
  • Gyors tranzakciós idők, mivel kevesebb erőfeszítést igényel a bányászati ​​számítások kiszámítása.
  • Felhasználóbarát felület. Szórakoztató és barátságos közösség.

Hogyan működik a Dogecoin bányászat?

Az ellenőrzés előtt a Dogecoin tranzakciók blokkba kerülnek. A bányászok a beérkezett tranzakciókat a blockchain korábbi tranzakcióival ellenőrzik.

Ha nem észlelnek azonos tranzakciókat rögzítő adatokat, a bányászok megerősítik az új tranzakcióblokkot.

Ezeket a blokkokat ellenőrzésre küldjük a Dogecoin hálózat csomópontjaira.

Amikor a csomópontok ellenőrzik a tranzakciók blokkját, egyfajta lottóba lépnek. Csak egy csomópont nyerheti meg a lottó jutalmát.

A lottó egy matematikai egyenlet megoldását foglalja magában. Az egyenletet megoldó csomópont először hozzáadja a tranzakciók új blokkját a blokklánchoz.

A matematikai egyenlet megoldásának jutalma 10 000 DOGE.

Mivel a bányászati ​​folyamat hatalmas mennyiségű villamos energiát és időt igényel, ezt a jutalmat a bányászoknak fizetik minden egyes kitermelt blokkért. Ez ösztönzi a bányászokat, hogy adják meg hasító erejüket.

A bányászati ​​jutalom nem mindig volt ugyanaz. Miután azonban a 600 000. blokkot kibányászták, a fejlesztők állandó jutalmat, 10 000 Dogecoin-t helyeztek el.

Hogyan nyerhetem ki a dogecoinokat?

A Litecoin és a Dogecoin 2014-ben egyesítette a bányászatot, és mindkettő Scryptet használ, amely kevesebb energiát igényel, mint a Bitcoin SHA-256 algoritmusa. Ha ismeri a Litecoin bányászatot, a DOGE bányászat viszonylag könnyű lehet az Ön számára.

A dogecoin bányászata is sokkal gyorsabb, mint a Bitcoin, mivel bányászati ​​nehézsége legalább egymilliószor kisebb, mint a Bitcoiné. Ez azt is jelenti, hogy kevésbé erõs számítógépekkel bányászhatja az érmét.

Az egyes blokkok jutalma 10 000 DOGE, és átlagosan percenként új blokk jön létre.

Dogecoin bányászati ​​koncepció – Forrás: shutterstock.com

Bányászat Dogecoin egy medencében

Csakúgy, mint minden más bányászható kriptovaluta, a bányászok is választhatnak, hogy egyedül mennek, vagy bányászati ​​medencékben mûködnek.

A bányakészletek olyan felhasználói csoportok, akik megosztják számítási erejüket, és részesedést kapnak a blokkos jutalomból.

A medencék nagyobb kombinált számítási teljesítménnyel rendelkeznek, mint az egyéni felhasználók, ezért gyakrabban erősítik meg a blokkokat.

A medence minden bányászának jut egy kis része a blokk által generált teljes jutalomnak. A csoport tagjai általában díjat fizetnek azért, hogy a csoport tagjai lehessenek.

Bányászat Dogecoin szóló

Amikor egyedül bányászod a Dogecoin-t, nem kell semmiféle díjat fizetned a bányászatért.

Ugyanakkor ki lesz téve a hatalmas versenynek, és akár hetek (néha hónapok) is eltelhetnek, mire eljut a hálózat blokkjáig.

Miután azonban ezt megtette, a teljes bányajutalom a tiéd.

Hogyan kezdhetjük el a Dogecoin bányászatot?

Először is szüksége lesz egy futó számítógépre és egy működő internetkapcsolatra.

Szüksége lesz egy Dogecoin pénztárcára is a megszerzett bányajutalások tárolásához.

Ideális esetben erőteljes CPU-t szeretne használni (annak ellenére, hogy egy átlagos PC-s processzor elég erős, túlmelegedhet), vagy olyan GPU-t, mint az Nvidia GeForce GTX sorozat.

Attól függően, hogy milyen hardvert használ, le kell töltenie a megfelelő szoftvert is. A szoftver megtalálható online és letölthető mind CPU-hoz, mind GPU-hoz.

Ha GPU-val bányászik, néhány szoftveres opciót tartalmaz CGminer, EasyMiner, és CudaMiner. A CPU bányász ingyenesen letölthető itt

Egy másik hardveres lehetőség egy Scrypt ASIC Miner, mint a Bitmain Antminer L3. MultiMiner lenne a megfelelő szoftver ebben az esetben, de az EasyMiner és a CGMiner az ASIC bányászok számára is működni fog.

A vizeket tesztelő kezdők számára a GPU bányászat a legalkalmasabb megoldás. Ezután, ha komolyabban szeretne foglalkozni a bányászattal, fontolóra veheti a GPU vagy az ASIC bányászati ​​beállítását.

Cloud Mining Dogecoin

A DOGE megszerzésének legegyszerűbb módja a felhőbányászat választása, de meg kell vizsgálnia, hogy nyereséges lehet-e vagy sem, és ez mennyi ideig tart.

Val vel Val vel felhőbányászat, egyszerűen kiszámítja a számítási teljesítményt egy adatközpontból, amelyet éves vagy havi díjként számítanak fel. A központ kitermeli az érméket, és a nyereség egy részét elküldi Önnek.

Ennek egyetlen követelménye a Dogecoin pénztárca és a felhőforrások bérléséhez szükséges pénz.

A felhőbányászat olcsóbb felállítása, mint a saját bányaművelete. Megszünteti a Dogecoin bányászatával kapcsolatos összes technikai problémát is.

A szerződések azonban hosszú távúak lehetnek, és nehéz lehet kiszámítani, hogy jó ár-érték arányt kap-e a költség vagy sem.

Az áringadozások szintén problémákat okozhatnak, mivel a felhőalapú bányászati ​​szerződés rögzül, és ha a bányászat veszteségessé válik, akkor is kötődik a szerződéshez.

NiceHash – Hasonló a Cloud Mininghez

Nál nél NiceHash, kivonatáramot vásárolhat, hasonlóan a felhőbányászathoz, de érdekes különbséggel: kivonaterőt vásárol a közösségtől. Az emberek összekapcsolhatják bányászukat a NiceHashszal, és kibérelhetik hash erejüket – a NiceHash megkönnyíti az üzletet! Ha nem akarja létrehozni saját bányászait a Dogecoin megszerzéséhez, és nem kedveli a tipikus Cloud Mining szolgáltatókat, a NiceHash mindenképpen megér egy pillantást.

Dogecoin használati esetek

A Dogecoin weboldala a következőket állítja:

„A Dogecoin egy decentralizált, peer-to-peer digitális pénznem, amely lehetővé teszi, hogy könnyedén küldhessen pénzt online. Gondoljon rá, mint „internetes pénznemre”.

A Dogecoin-ot a közösség gyakran felhasználta adománygyűjtő kezdeményezésekben is, például az olimpikonok segítésében a téli olimpián való részvételhez, valamint pénzeszközök összegyűjtéséhez tiszta vízkutak építéséhez a fejlődő országokban..

Az alábbiakban bemutatjuk a Shibes által elért legismertebb adománygyűjtéseket:

  • 50 000 dollár volt emelt a jamaicai Bobsled Team útjának finanszírozása érdekében a 2014-es szocsi téli olimpiára.
  • 2014 márciusában a közösség emelt 30 000 dollár tiszta vizet biztosító kutak építéséhez Kenyában.
  • A közösség 55 000 dollárt gyűjtött annak érdekében szponzor egy NASCAR-sofőr (Josh Wise), aki ezután egy Dogecoin témájú autóval versenyzett.

A Dogecoin támogatta a Nascart – Forrás: reddit.com

Mivel a Dogecoin tranzakciós ideje gyors, átlagosan közel egy perc, a Doge adományként vagy billenő érméként is népszerűségre tett szert. És egy érme bitcoin online kaszinókat is használt.

A Dogecoin spekulációra is felhasználható, vagy befektetésként nyereség elérése céljából tartható. Létrehozása óta a Dogecoin számos csúcsot és mélypontot látott az árában, amely rengeteg lehetőséget teremtett a spekulánsok számára.

Az első tőzsde, amely DOGE / USD piacot kínált, az AltQuick.co volt 2014-ben. Később a kanadai Satoshi Vault tőzsde lett az első tőzsde, amely felajánlotta a DOGE / CAD kereskedési párokat. A DOGE-val ma már számos tőzsdén lehet kereskedni szerte a világon.

Dogecoin története

A Dogecoin hivatalosan 2013. december 6-án indult.

Billy Markus, az oregoni programozó és Jackson Palmer, az Adobe termékmenedzsere készítette.

A 2013-as kriptovaluta-őrület során Billy Markus olyan kriptovalutát akart létrehozni, amelynek kevésbé volt hangulata, mint a Bitcoin-nak. Úgy vélte, hogy ez széles felhasználói bázist vonzza, és valami egyedülálló dolog is, amely elválasztja magát a többi kriptovalutától.

Összeállt Jackson Palmerrel, aki egy komikus tweeten keresztül fogant a „Dogecoin” eredeti ötletével. Palmert a Twitteren arra bíztatták, hogy valósítsa meg „vicc” ötletét, amit aztán később Markusszal csinált.

2020 elején a Dogecoin egy „TikTok pumpáló kihívás ”, amelynek célja a DOGE árának növelése a kínai videómegosztó alkalmazás népszerű adatfolyamainak erejével.

A kihívás, amely a DOGE-t mindössze 24 órán belül 20% -kal ugrotta meg, a #DogecoinTiktokChallenge címke alatt kezdett felfelé fejlődni, amely a TikTok 800 millió felhasználóját arra ösztönözte, hogy mindössze 25 USD-t fektessenek be a DOGE-be, annak érdekében, hogy az árát érménként 1 USD-re pumpálják..

Bár végül sikertelen volt, az esemény hatalmas hatással volt a Dogecoin piaci sapkájára, és sok új tagot vonzott a Dogecoin közösségbe.

2020 júliusában Jay Hao, az OKEx nagy kriptotőzsdéjének vezérigazgatója elmondta, hogy a könnyed eredet ellenére a Dogecoin „nem volt vicc”, és kifejtette, hogy a korai Litecoin villa létrehozása óta jelentősen megnőtt.

Hao elmondta, hogy a Dogecoin következetes és egészséges növekedést mutatott, valamint a hosszú élettartam volt az egyik leghosszabban futó érme a piacon, hatalmas és elkötelezett közösség nőtt az érme körül.

Érdekes módon Hao nem utasította el a Dogecoin TikTok marketing kampányát, amelyet a kriptográfiai közösségben sokan kirívó pump and dump eseményként tekintettek naiv új befektetőkre..

Ehelyett Hao a „valóban rendkívülinek” nevezte a marketinget interjú a CoinTelegraph-szal, és úgy véli, hogy ez bizonyítja a Dogecoin erős közösségi szellemét.

A Dogecoin csapata & Fejlesztők

A Dogecoin csapatát teljes egészében önkéntesek alkotják.

Billy Markus és Jackson Palmer alapító duója most a „Shibetoshi Nakamoto” című moniker mellett fut, amely név a Bitcoin alkotójának, Satoshi Nakamoto nevének színdarabja. Jackson Palmer azonban már nem vesz részt a projektben.

A fejlődő csapat olyan nevekből áll, mint Ross Nicoll, Patrick Lodder és Max Keller.

Hogyan állt a Dogecoin ára történelmileg?

A kriptovaluták többségéhez hasonlóan a Dogecoin is jelentős áringadozásoknak volt kitéve, a 2015 végi 0,0001 dolláros mélypontról a 0,019 dolláros csúcsra 2018. január 7-én..

Dogecoin diagram

Dogecoin heti diagram

DOGE valaha eléri az 1 dollárt?

Valószínűleg nem, de lehetséges. Ahhoz, hogy a Dogecoin elérje az 1 dollárt, 52 531% -kal kellene növekednie a mai ártól (0,0019 dollár), ami minden bizonnyal „sokkal wow” lenne

A rendkívül magas kínálat miatt nem valószínű, hogy olyan magas árat fog elérni, mint például 1 dollár, mivel az inflációs jelleg javítja az esélyét arra, hogy közvetítő valutaként lehessen használni, ugyanakkor némileg csökkenti befektetési potenciálját.

Hogyan vásárolhatok Dogecoin-t?

Az EU-ból származó vásárlók közvetlenül vásárolhatnak Dogecoin-t www.litebit.eu.

Ezenkívül több olyan tőzsde létezik, amelyek támogatják a Dogecoin-t, és olyan párokat kínálnak, mint a DOGE / BTC és a DOGE / ETH.

A legnépszerűbb cserék erre a Binance és a Bittrex.

Pillanatkép a BTC-DOGE kereskedésről a Bittrex platformon – Forrás: Bittrex.com

Vegyek-e Dogecoin-t?

Noha ennek a cikknek nem célja pénzügyi tanácsadás, befektetéseinél mindig saját kutatásokat kell végeznie.

A kriptopénzpiac egyesek szemében egy buborék, amely már felrobbant, míg mások egy kialakuló iparágnak tekintik, amely végül hasonló módon változtatja meg a világot, mint az internet.

Vásárolhatok Dogecoin-t a Coinbase-en?

Nem, a Dogecoin jelenleg nem szerepel a Coinbase-en.

A Coinbase-en keresztül történő vásárláshoz meg kell vásárolnia egy másik kriptopénzt, át kell utalnia egy olyan tőzsdére, amely támogatja a Dogecoin-t, majd meg kell vásárolnia.

Melyik pénztárcát használhatom Dogecoin tartására?

Különböző bitcoin hardver pénztárcák léteznek, amelyek támogatják a Dogecoin tárolását.

Először is vannak szoftver pénztárcák letölthetőek, például a Dogecoin Core, amely a teljes Dogecoin blokkláncot tartalmazza, és hatékonyan Dogecoin csomópontokká alakítja a számítógépet..

Billy Markus, a Dogecoin társszerzője tweetelt hogy emlékeztesse követőit, hogy frissítsenek a Dogecoin Core pénztárca.

Billy Markus tweeteltBilly Markus tweetelt

Aztán ott van MultiDoge, könnyű pénztárca, amely elegendő információt tárol a Dogecoin használatához, de a számítógépét nem csomópontokká változtatja.

Vannak olyan Online pénztárcák is, mint pl Dogechain, amely lehetővé teszi a blokklánc használatát a számítógépen való tárolás nélkül.

Végül vannak olyan hardveres pénztárcák, mint például a Ledger Nano S, amelyek olyan hardvereszközök, amelyek teljesen hordozhatóak és lehetővé teszik a Dogecoin tárolását.

Hogyan lehet átvinni a Dogecoin-t?

Miután birtokában van egy biztonságos pénztárca, a DOGE átvitele olyan egyszerű, mint az alkalmazásban a „Küldés” gombra kattintani.

Csak meg kell adnia a címzett címét, meg kell adnia az érme értékét és egy címkét, amely lehetővé teszi a tranzakció egyszerű nyomon követését. Ezután használjon egy blockchain explorer-t, mint a Dogecoin hivatalos.

Mennyi ideig tart a dogecoin transzfer?

A Dogecoin egy perc blokkidővel rendelkezik; ezért az átlagos tranzakciós idő körülbelül egy perc.

Hány dogecoin van forgalomban & Van-e felső határ a dogecoinok maximális számán??

Mint fentebb említettük, a Dogecoin-nak nincs ellátási korlátja.

Jelenleg több mint 118 milliárd dózse van forgalomban, az ár 0,0019 dollár.

A jelenlegi piaci korlát 225 000 000 dollár; 2018 januárjának egy pontján azonban rövid időre meghaladta az egymilliárd dollárt. A piaci felső határ naponta változik, ezért érdemes ellenőrizni egy ilyen erőforrást CoinMarketCap a legújabb értékeléshez.

Az ellátási korlátok potenciális problémája, mint sok kriptovalutában, hogy ha ezt a felső határt elérik, a bányászat veszteségessé válhat a bányászok számára.

Ez akár rendkívül magas tranzakciós időkhöz vezethet (a tranzakciók feldolgozásának kevesebb ösztönzése miatt), akár rendkívül magas díjakhoz (a bányászok bányászatra ösztönzéséhez)..

A probléma megoldása érdekében a Dogecoin alkotói biztosítani akarták a bányászok számára, hogy jutalomként mindig új Dogecoin-t kapjanak, ezért mindig ösztönözni kell a Dogecoins bányászatát.

A jövő: Mi következik a Dogecoin számára?

A Blokt vezető fejlesztővel egy nemrégiben készített interjúban Ross Nicoll kijelentette, hogy Doge-t széles körben el akarja látni az internet pénznemeként, és úgy véli, hogy van egy izgalmas lehetőség ennek megvalósítására.

Azt is szeretné, ha a Dogecoin az Ethereum ökoszisztéma részévé válna. A Dogecoin csapata jelenleg egy Dogecoin / Ethereum hídon dolgozik, amely ezt lehetővé tenné.

Dogecoin és Ethereum híd illusztráció – Forrás: Shutterstock.com

Következtetés

Összegzésképpen, annak ellenére, hogy könnyed viccnek indult, amely fényt derített a kriptopénz-őrületre, a Dogecoin valódi és legfontosabb digitális valutává fejlődött.

A Dogecoin az egyik legnagyobb virágzó közösséggel rendelkezik, tele segítőkész és barátságos tagokkal, akik az érme elfogadásának előmozdításán is dolgoznak.

Ez nagy tényező volt a Dogecoin sikerében, és a jövőben is így lesz. Ezenkívül a shibesi hűséges közösség folyamatosan használja az érmét ahelyett, hogy pusztán befektetésként tartaná.

Jackson Palmer alkotótársának évekkel ezelőtti távozása után is folyamatosan virágzott a projekt, részben a szenvedélyes és lelkes Shibe közösségnek köszönhetően.

Hivatkozások & Erőforrások

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map