Ethereum Hard Fork

В края на февруари мрежата Ethereum бе домакин на константинополския хардфорк. След актуализацията наградата на миньорите за добития блок беше намалена от 3 на 2 ETH. Скоростта и ефективността на блокчейна се увеличиха.

Константинопол е част от глобално надграждане на мрежата, първата фаза на Frontier беше завършена през 2015 г., след което Metropolis пристигна. Следващата част, наречена Истанбул, се състоя през декември. Актуализацията повиши сигурността на системата и доближи altcoin по-близо до прехода към алгоритъма PoS, чието въвеждане ще ви позволи да получавате пасивен доход за съхранение на монети.

Стартирането на собственото съобщение за криптовалута на Facebook

В средата на юни Facebook обяви старта на криптовалутата Libra. Компанията планира да направи своя токен достъпен за потребители на Messenger и WhatsApp, както и собственото си приложение Calibra.

Веднага след съобщението на Марк Зукърбърг правителството на САЩ призова за спиране на разработката, докато не бъдат решени всички въпроси с регулаторите. Властите на някои държави, като Индия и Франция, заявиха, че проектът ще бъде блокиран на тяхна територия.

Тези проблеми доведоха до факта, че няколко партньори от Везни, като Visa, Mastercard и PayPal, напуснаха асоциацията наведнъж, за да разрешат всички спорове. В същото време Зукърбърг увери, че проектът няма да стартира без разрешението на финансовите регулатори.

В края на декември членът на борда на Libra Патрик Елис потвърди, че стартирането на платежната система ще се състои през 2020 г. Мащабът на нейното прилагане обаче остава неизвестен. В момента проектът няма ясна стратегия, която да зависи от комуникацията с властите.

Проблем с отворена мрежа на Telegram

Пускането на блокчейн платформата TON и криптовалутата Gram трябваше да се състои преди края на октомври. В противен случай екипът на проекта трябваше да върне инвестираните средства, 1,7 млрд. Долара, на инвеститорите. Американската комисия за ценни книжа и борси (SEC) обаче имаше свои планове. Той заведе дело срещу компаниите, които проведоха продажбата на токени на Telegram Open Network, и поиска да преустанови разработката за времето на производството.

В средата на октомври ръководството на пратеника се подчини и се включи в съдебни спорове с финансовия регулатор. Компанията отложи крайния срок за стартиране на блокчейн проекта до 30 април 2020 г. Инвеститорите се съгласиха да предприемат тези мерки. Сега SEC ще проведе срещи с организаторите на ICO TON, включително Павел Дуров, а съдебно заседание по този въпрос е насрочено за февруари следващата година.

Стартиране на Bakkt Futures Platform

Bakkt, разработен от същата компания, създала Нюйоркската фондова борса, стартира през септември. Отначало дневният му обем на търговия беше под 100 BTC, но с течение на времето тази цифра се увеличи значително и достигна рекордното ниво от 5690 BTC.

Тази платформа за търговия с биткойн фючърси добави BTC опции и обяви разработването на приложение за плащане. Първият му партньор ще бъде Starbucks, верига кафенета, посетителите на която ще могат да плащат за покупки с цифрови пари.

Cryptopia Exchange Hack

В началото на годината хакери нахлуха в новозеландската борса за криптопия. Първоначално щетите бяха около 16 милиона долара, след което престъпниците извършиха нова атака и изтеглиха около 180 хиляди долара от сметките. Платформата планираше да се върне на работа след определено време. Това обаче беше невъзможно, така че компанията започна процедурата по ликвидация.

Все още няма информация дали засегнатите клиенти са започнали да получават обезщетение за загубите. Международното разследване на инцидента остава неубедително.

IEO

През 2018 г. инвеститорите бяха разочаровани от ICO. През първите няколко месеца на същата година подобни проекти са събрали 118 милиона долара, 58 пъти по-малко в сравнение с предишния подобен период. IEO, която Binance стартира успешно на своята платформа Launchpad, зае първоначалното предлагане на символи.

Първоначално интересът към офертите за размяна беше толкова голям, че проектите събираха финансиране за броени секунди и почти никой от инвеститорите нямаше време да купи нови токени. Решението беше лотарийната система, която все още е в сила.

Бумът на IEO повлия на процента на Binance Coin по същия начин, както през 2017 г. с Ethereum и ICO. Altcoin BNB нарасна през първите няколко месеца на 2019 г., докато не определи историческа максимална стойност от почти $ 40. За по-малко от шест месеца той поскъпна със стотици проценти. Веднага след като шумът около първоначалните предложения за обмен утихна, обменният курс на криптовалутата спадна. Сега е $ 13,3.

Интересът към офертите за акции изчезна три месеца след появата му. Още през август IEO събра около 125 милиона долара, което е с 88% по-малко в сравнение с май, когато сумата беше 1,2 милиарда долара.

Сега пазарът вече търси нови начини за привличане на инвеститори и финансиране, които да заменят IEO. Предложенията за акции не са подходящи за инвеститори, тъй като шансът за печалба от лотарията е твърде малък и по време на задържането на обменния токен можете да загубите повече при падането на обменния курс, отколкото можете да спечелите от нови алткойни в бъдеще.

Долна линия

Събитията, които разгледахме по-горе, не са краят на историята. Все още не знаем сценария за развитие на Telegram Open Network. Пазарът на криптовалути е във възход. Въпреки т. Нар. Мечи пазар, блокчейн технологиите се прилагат в реални случаи. Надяваме се, че 2020 г. ще ви даде по-голям крипто доход и търговско щастие. Екипът на Changelly ви пожелава всичко най-добро през следващата година!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me