Какво е бъдещето на криптовалутата?

Какво е бъдещето на криптовалутите през 2020 г.? Това е труден въпрос с разнообразни отговори. Тази година вниманието на инвеститорите в дигитални пари ще бъде насочено към националните криптовалути, развитието на пазара на криптовалутни деривати и добива. В тази статия ще говорим за всички крипто тенденции от 2020 г..

Биткойн пари ли са бъдещето?

пари на бъдещето

Важните тенденции тази година ще засегнат пазара на криптовалути през 2020 г. Например бързото развитие на пазара на крипто деривати, основно базиран на биткойн.

От една страна, появата на регулирани търговски площи в САЩ се възприема от общността като положителна, защото те привличат институционални инвеститори. От друга страна, дериватите не допринасят напълно за бичия пазар. Имаше периоди, когато търговията с биткойн фючърси беше активна, дори със значително намаляване на базовия актив, въпреки че договорите за доставка на Bakkt са по-малко спекулативни.

Можете също така да си припомните неотдавнашното изявление на Кристофър Джанкарло, който беше ръководител на Комисията за пазара на фючърси в САЩ. Той е уверен, че американските служители умишлено стартираха регулирана търговия с биткойн фючърси на CME и CBOE в края на 2017 г., така че балонът на криптовалутния пазар да се спука под натиска на късите позиции.

Друго очаквано събитие е наполовина биткойн, което ще се случи през май 2020 г. Мнозина го оценяват като фактор за растежа на цените.

Можете да прочетете повече за прогнозирането и намаляването на цените на биткойн (BTC) в нашата статия.

Бъдеща криптовалута за инвестиране

През 2020 г. ще видим евентуално продължение на алткойн кризата. Сега на пазара има хиляди монети. По-голямата част обаче нямат ликвидност, нямат стойност и не се търсят. Най-вероятно те ще изчезнат постепенно.

Компанията Ripple твърди, че XRP монети се използват от две дузини корпоративни клиенти за извършване на трансгранични транзакции. Ако XRP се е развил като полезен маркер за конвертиране на една валута в друга по време на транзакция, тогава цената му всъщност няма значение. Така че, това не е инвестиционен актив. Търсенето все още не е толкова голямо. Ripple продава все повече монети на клиентите.

Ethereum претърпява големи промени, от които ще зависи бъдещето на основната блокчейн платформа за децентрализирани приложения. Актуализацията е толкова голяма, че неофициално се нарича Ethereum 2.0. Това трябва значително да увеличи мащабируемостта на мрежата. Планът е да преминете към механизма Proof-of-Stake и да въведете шардинг. Актуализацията ще продължи през цялата година и ще повлияе на колебанията в цената на етер.

Друг важен фактор е как Ethereum 2.0 влияе на децентрализирания пазар на приложения. Надяваме се, че това ще бъде положително. Миналата година показа, че блокчейнът е подходящ не само за залагания и търговия, но и за видео игри.

Що се отнася до Tether, Binance Coin и други местни обменни токени, тяхната цена се определя единствено от дейността на търговците. Обменните токени са едни от най-търсените монети. Рецесията на хайпа след 2017 г. не повлия на спот пазара. Продължава да се разширява. Борсите са станали по-регулирани, сигурни, обрасли с различни услуги. Бавно се създава система за прозрачност в тяхната работа.

Има ли бъдеще криптовалутата

Криптовалутите се развиват не само в перспектива на цената. Например националните валути и дериватите отварят нови перспективи за крипто пазара.

Цифрова валута на Централната банка (CBDC)

cbdc

Най-очакваната валута днес е цифровият юан. Това ще бъде значителна стъпка в промяната на финансовата система. Китайските власти активно въвеждат много модерни технологии в ежедневието на своите граждани, така че може да се очаква, че поне в рамките на страната крипто-юанът бързо ще се разпространи в съответствие с плановете на партията.

За други държави 2020 г. трябва да бъде годината на пускане на собствените им цифрови валути. Най-вероятно те ще се появят след крипто юан.

Появата на CBDC в държавния дневен ред се дължи главно на признаването на потенциала на криптовалутите, особено стабилните монети. Организации като Международния валутен фонд и Банката за международни разплащания (BIS) многократно са заявявали, че централните банки трябва да започнат да разработват свои собствени криптовалути.

В бъдеще можем да очакваме една глобална цифрова валута. През октомври 2019 г. Банката за международни разплащания проведе първата среща на върха на централните банки на Г-20, за да обсъди идеята за глобална криптовалута. В Швейцария Банката за международни разплащания, съвместно с Централната банка на страната, вече е създала център за разработване на единен знак за сетълмент сред световните централни банки.

Всички горепосочени факти ни казват, че преходът на държави към цифрови валути е един от елементите на следващия етап от развитието на човечеството. Появата му е въпрос на време.

Бъдещето на копаенето

Пазарът на добив става все по-зрял. Не очакваме свръх печалби от добива на криптовалути, ако цената му не започне да расте бързо, както беше през 2017 г. В същото време майнингът продължава да привлича институционални инвеститори.

Днес пазарът е наситен с оборудване. Производителите са се научили как да увеличат продажбите гъвкаво и бързо. Те са двигател на растежа на мрежата и поддържат доста стабилно умерено ниво на рентабилност на добива.

Институционалните инвеститори ще играят все по-голяма роля в развитието на индустрията. Факторът, определящ успеха на инвестицията, е цената на електроенергията. Капацитетите, използващи енергия под $ 0,03 кВтч, са не само по-изгодни, но продължават да работят в почти всяка ситуация на пазара.

През 2020 г. очакваме постепенно намаляване на дела на китайския добив. Основните растящи региони в близко бъдеще ще бъдат САЩ и Канада. Северна Америка, като регион с развито законодателство и добре изградени механизми за защита на инвестициите, представлява интерес преди всичко за най-предпазливите инвеститори.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map