Следващ биткойн Bull Run през 2020 г.?

Всеки пазар се контролира от пазарни цикли, без значение дали търгуват с традиционни или крипто активи. Един пазарен цикъл е увеличение на цените (възходящ тренд или бичи пазар) и по-нататъшното му спадане (низходящ тренд или мечи пазар).

В света на криптовалутите пикът на всеки нов цикъл е значително по-висок от предходния. Всичко започна преди девет години, през септември 2010 г., когато биткойн се търгуваше на около 0,06 долара. Днес цената на криптовалутата варира около 8000 долара. Не е толкова лесно да се извърви пътя от половин дузина цента до няколко хиляди долара.

Биткойнът е преминал през няколко цикъла на бик, откакто е създаден. В тази статия ще разгледаме историята на битовите битове и ще разберем кога се случва следващата.

Bitcoin’s Bull Runs History

Някои анализатори смятат, че възходът и спада на биткойните е омагьосан кръг. С всеки бичи цикъл обаче пазарите на криптовалута се развиват и преминават към по-зряла фаза, което води до промени в картината в три аспекта едновременно.

  • С всеки нов цикъл се появяват криптовалути с по-напреднали технологии и сценарии за използване, напр. Ефирни и интелигентни договори, Ripple, Stellar, NEO, EOS, Cardano и др.
  • Обемът на търговията и ликвидността се увеличават. Например, в пика на първия си бичи цикъл (през 2011 г.) обменният курс на биткойн се е увеличил с 4500%.
  • Признанието и инфраструктурата непрекъснато нарастват. До 2010 г. всички сделки се провеждаха неофициално. През 2013 г. имаше само една борса, но през 2014 г. най-голямата борса, Mt. Gox, беше затворен. С развитието на индустрията се появяват десетки нови, по-надеждни сайтове.

1-ви бик през 2011 г.

бик 2011Първо бичане през 2011 г.

Всеки цикъл на Биткойн започва с рязко (но не параболично) покачване. До април 2011 г. цената на BTC се повиши от 0,06 на 0,8 долара. Увеличението на цените е резултат от засилената активност на потребителите на биткойн и нарастващия брой дългосрочни инвеститори, които разбраха технологията и споделиха визията на създателя й.

Тогава внезапно се вдигнаха много обикновени инвеститори, които се присъединиха. Цената на активите буквално експлодира: от 0,8 долара биткойн скочи до 36 долара. Пазарът все още беше малък, неликвиден и не беше готов за идващата маса от нови участници. Веднага след увеличението последва колапс, Биткойн падна с 93%. Скептиците започнаха да наричат ​​Биткойн неуспешен експеримент.

Въпреки това, въпреки че някои хора прогнозираха смъртта на Биткойн още през 2011 г., криптовалутата никога повече не се търгуваше под $ 2.

2-ри бик през 2013 г.

бик 2013Втори бик през 2013 г.

От 2012 г. насам Биткойн се срива и се покачва отново 13 пъти и много от тези сривове са пропорционално по-значими от корекцията за 2018 г. Например в началото на 2013 г. биткойнът беше котиран под 50 долара. През тази година се случиха четири значителни колапса. В два случая курсът на биткойн падна с 80%. Наред с това обаче инвеститорите могат да получат повече от стократна печалба.

По време на корекцията курсът на биткойн продължи да намалява повече от година и се стабилизира едва в началото на 2017 г. Въпреки че този колапс беше един от най-големите по това време, в това събитие нямаше нищо необикновено.

Скоковете на курса са парадигма на съществуването на биткойн. Важно е анализът на обменния курс на Биткойн да се основава не на последния регистриран ценови срив, а на цялата история на криптовалутата.

Ако сравните рекордно високите стойности, до които биткойн скочи преди поредния срив, можете да забележите интересен модел. През август 2012 г. биткойнът достигна рекордното ниво от 16 долара и само за два дни падна до 7 долара. Година по-късно, през февруари 2013 г., курсът на биткойн беше рекордните 49 долара, но на следващия ден той спадна до 33 долара. Тази тенденция се характеризира с това, че биткойн достига нов рекорд в навечерието на бичия пазар. Тя може да бъде проследена през цялата история на BTC.

3-ти Bull Run през 2017 г.

бик 2017Трети бик през 2017 г.

На 23 август 2017 г. биткойнът беше на цена малко над 6500 долара. През декември 2017 г. той продължаваше да расте и на 17-и се спря на изумителната марка от 19 666 долара (като спечели 60% за пет седмици). Само месец по-късно биткойнът падна обратно под 10 хиляди долара. На 6 февруари, след 51 дни на постоянен спад, загубите на биткойн достигнаха 70% от най-високата си записана стойност, тъй като паднаха под $ 6 хиляди. По онова време много експерти (за пореден път) твърдяха, че биткойнът е мъртъв. Те прогнозираха, че след няколко месеца тя ще падне чак до нула.

Пробегът с бикове за 2017-2018 г. даде ценен урок: в никакъв случай човек не трябва да дава емоции. В състояние на отчаяно FOMO, всички се втурнаха да купуват биткойн, когато той вече беше оценен на над 10 000 долара. След като цената падна, мнозина отново се паникьосаха и продадоха през есента, като по този начин претърпяха загуби.

Биткойнът е мечешки или бичи в момента?

Анализаторите смятат, че ниското ниво на цената не означава непременно мечи тенденция. В момента има 43% корекция от пика през юни 2019 г. 100-дневната плъзгаща се средна е доста силна. Ценовата поддръжка не позволява на BTC да падне от четири седмици. Скоро обаче е възможно да можем да видим спад до точката от 6700 долара, преди в крайна сметка да нарасне отново.

Поради намаляването на блоковите награди, както и според други показатели, техническите анализатори казват, че в дългосрочен план перспективите за биткойн изглеждат положителни. В момента някои прогнозират, че Биткойн ще продължи да се консолидира, докато намери силна подкрепа.

#bullrun

Потребителите на Twitter буквално се молят за следващия бик. Основната част от повечето туитове от обикновени потребители и инвеститори може да бъде отразена в този туит:

ами … чакаха! $ ALT #bullRun pic.twitter.com/kDpVca2CxW

– CryptoStationPal (@StationPal) 19 октомври 2019 г.

Вини Лингам, съосновател на Civic, прогнозира още един бик за биткойн:

Доминирането на биткойн е нагоре – това е добре за бика. https://t.co/aMEev0rP1F

– Вини Лингам (@VinnyLingham) 26 юни 2019 г.

Крипто блогърът cryptoSqueeze, както и много други, с нетърпение очаква следващото изпълнение:

Изумен съм от експоненциалния ръст на потребителите в Crypto през последните няколко години.

Нямам търпение да видя величината на растеж в следващия бик.

– Изстискване (@cryptoSqueeze) 12 юни 2019 г.

Франсис Пулиот, главен изпълнителен директор на Bull Bitcoin, има някои коментари по повод следващия биткойн:

Следващият голям бик (това не беше, хаха) може да е последният, който получаваме преди глобалния икономически колапс. Подгответе се съответно. Учете се от грешките си. Не прецаквайте това.

– Frλ͎ncis ☩⚔ (bullbitcoin.com) (@francispouliot_) 3 юли 2019 г.

Техническият анализатор Galaxy твърди, че пазарът е на прага на ново рали, което ще тласне цената на биткойн до около 330 000 долара.

Наблюдаване на структурни прилики между месечните свещи от октомври 2015 г. и април 2019 г..

Октомври 2015 г. бележи началото на най-значимия бик в историята на BTC след 6500% скок на цените за 2 години.

Друг подобен бик поставя BTC на над $ 330K / монета до края на 2021 година. pic.twitter.com/KTCRLd8jRH

– Galaxy (@galaxyBTC) 1 май 2019 г.

Следваща прогноза за биткойн бик

Най-дългият мечи пазар на биткойн продължи 58 седмици през 2013 и 2014 г. Тогава монетата се върна назад с 86%, което се счита за средна корекция на биткойн. Така че, не вярвайте на медиите – няма нищо необичайно в падането на пазарната стойност на Биткойн.

2019 г. досега беше по-плодотворна от 2018 г. През 2018 г. цената на BTC падаше през цялата година. Въпреки че през 2019 г. цената на криптовалутата нараства стабилно след есента на 2018 г., нов рекорд все още не е счупен.

Съществуват доста противоречиви мнения за следващия бит биткойн. Например, според последния анализ на анализатор на UBS Кевин Денън, инвеститорите ще трябва да чакат около 22 години, докато обменният курс на Биткойн се повиши до 19-20 хиляди долара.

Dennean направи този извод, като сравнява падането на биткойн с други финансови колапси, като този на Dow Jones през 1929 г., спада на NASDAQ през 2000 г. и падането на петрола през 2008 г. Анализаторът на UBS, както и всички привърженици на криптовалутата, вярва, че Bitcoin е на път към бичи растеж. Дори той обаче посочва, че е вероятно да отнеме известно време.

Според потребителя на Twitter PlanB, следващият бик е близо:

Трудности на дъното след корекции надолу (тъмно синьо: декември 2011 г., май 2015 г., декември 2018 г.) маркират началото на бик. Около 2-3 пъти цена при затруднение отдолу (светлосиньо, 30k блокове) има известна борба, като в момента. Тогава цената става параболична (зелена). Върхът е около 120 000 блока. pic.twitter.com/1QqBlXo6Jl

– PlanB (@ 100 трилиона USD) 27 юли 2019 г.

Той обясни, че графиката показва зреещия пазар на биткойни. Той обаче подчертава факта, че днес Биткойн се нуждае от повече пари, за да бъде преместен на пазара на криптовалути.

Въпреки текущата корекция, цената на биткойн трябва да се увеличи поради тенденцията преди наполовина. Крипто общността има хип-хоп преди половината и може да доведе до покачване на пазара. В най-вероятния сценарий цената на биткойн може да спадне до точка от около 7 000 долара. Това вероятно ще бъде последвано от дълъг период на консолидация. Вероятно ще видим следващия бик през 2020 г. преди половината.

Купете BTC от Changelly с USD, EURO или GBP

[add-changelly-widget от = usd до = btc]

Купете BTC с USD, EURO или GBP онлайн за минути. Приемат се кредитни карти

Относно Changelly

Changelly е сигурна незабавна криптовалута, която има на разположение 150+ криптовалути, които могат да бъдат заменени и закупени на най-добрите пазарни цени. Работейки от 2015 г., платформата и нейното мобилно приложение привличат над милион посетители месечно, които всички се радват на бърз и лесен обмен, ниски прозрачни такси и денонощна поддръжка на живо.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map