Dacă ați petrecut puțin timp în blockchain spațiu, probabil ai auzit despre oameni vorbind analiza tehnica, sau „TA.” Mulți dintre cei care efectuează TA adună uriașe uriașe pe cripto Twitter sau Reddit, acolo unde prezintă predicțiile lor adepților lor.

Deși nimeni nu știe pe ce cale va merge cu adevărat piața, analiza tehnică este o modalitate excelentă de a merge evaluează acțiunea prețului și tendința pe o diagramă a criptomonedelor. TA vă permite, de asemenea, să alegeți un intrare bună sau punctul de ieșire pentru pozitiile tale. Dar mai întâi, să explorăm ce este de fapt analiza tehnică.

Ce este analiza tehnică?

Analiza tehnică a criptomonedelor se face de către analiștii să prezică acțiunea și direcția prețului a unei monede în viitor. Analiza tehnică se bazează pe prețurile și volumul istoric al monedei, iar analiștii speră să prezică cu precizie dacă moneda ar trebui să fie cumpărată, deținută sau vândută. Pe scurt, experții AT cred că tranzacționarea trecută a unui activ poate indica mișcările sale viitoare de preț.

Ar trebui să cumpărați, să vindeți sau să dețineți?

Analiștii tehnici adepți au reușit generează profituri frumoase cu volatilitatea așteptată care apare pe piețele criptografice. Există, de asemenea, sisteme de analiză tehnică și software automat de tranzacționare care se bazează pe indicatori tehnici pentru a face tranzacții și a genera profituri.

Cele mai multe strategii de tranzacționare TA sunt bazat pe presupunere acea criptomonedă piețele se mișcă în tendințe. Vom analiza câteva dintre aceste tendințe mai târziu, cum ar fi mediile mobile, dar, în esență, experții AT cred că prețurile criptografice vor urma în general mic de statura, mediu și termen lung tendințe care au avut loc ciclic în trecut.

În timp ce piața criptografică poate părea neregulată zilnic, criptomonedele tind să urmeze toate o tendință mai largă, cunoscută sub numele de taur sau urs piaţă, la fel ca piețele tradiționale de valori mobiliare.

Piața Bull sau Bear

Este important să nu confundați analiza tehnică cu analiză fundamentală – care se concentrează pe principii, practici comerciale, echipă, și finanțe a unui proiect de criptomonede, mai degrabă decât doar istoricul său de tranzacționare. Pentru investițiile pe termen lung, în decurs de luni până la ani, poate doriți să priviți mai atent analiza fundamentală, mai degrabă decât analiza tehnică.

Iată primii 6 indicatori pentru tranzacționarea criptelor și analiza tehnică:

Medii mobile

Mediile mobile sunt cei mai simpli și cei mai utilizați indicatori tehnici. Media mobilă, așa cum sugerează și numele, este o medie mobilă care se calculează dintr-un subset al prețurilor istorice ale monedei în timp.

Medii mobile

De exemplu, dacă perioada este 3, prima valoare a MA va fi media primelor trei prețuri criptografice; a doua valoare va fi media valorilor a doua până la a patra a cripto; și așa mai departe. În cazul criptomonedelor, există diferite medii mobile, cum ar fi media mobilă simplă (SMA), medie mobilă exponențială (EMA), medie mobilă ponderată (WMA) și media mobilă a volumului (VMA).

Comercianții folosesc aceste medii mobile pentru înțelegeți tendința prețurilor și ia decizii de tranzacționare în consecință. Acestea sunt utilizate alături de alți indicatori tehnici pentru a îmbunătăți precizia predicției. Deoarece mediile mobile sunt afișate ca o linie netedă pe o diagramă, ele o fac ușor de identificat direcția unei tendințe de preț. Media mobilă de volum este diferită de celelalte prin faptul că nu se bazează pe preț, ci pe volumul de tranzacționare a monedelor.

Indicele puterii relative (RSI)

RSI este un indicator care oscilează între 0 și 100. Acest indicator încearcă să prezică dacă o monedă este supra-cumpărată sau supra-vândută. Ideea este că, dacă moneda este supra-cumpărată, există potențialul să cadă. Pentru a determina RSI, trebuie calculați puterea relativă (RS) ca raport între câștigul mediu și pierderea medie.

De obicei, criptomonedele din ultimele 14 perioade sunt utilizate pentru a calcula câștigurile și pierderile medii. Când RSI este peste 70, moneda ar trebui să fie supra-cumpărat, ceea ce înseamnă că prețul ar putea începe să scadă; dacă RSI este sub 30, se spune că moneda este supravândut și ar putea începe să se ridice.

Divergența medie de convergență mobilă (MACD)

MACD este unul dintre cele mai utilizate și de încredere oscilatoare de preț absolut acolo. Încearcă să prezică acțiunea prețului analizând două medii mobile exponențiale: pe termen scurt (12 zile) și pe termen lung (26 de zile) alături de o linie de semnal (EMA de nouă zile). Predicțiile sunt făcute prin examinarea încrucișărilor celor trei linii. Această dependență de trei perioade de preț ar trebui să ofere o precizie mai bună decât media predicțiilor MACD.

Oscilator stochastic

Criptomonedele au niveluri de suport și rezistență care, atunci când sunt rupte, duc adesea la scăderea sau scăderea prețului. Oscilatorul stochastic se bazează pe aceste niveluri de suport și rezistență. La fel ca RSI, oscilatorul stochastic variază de asemenea între 0 și 100. Când oscilatorul se mișcă peste 80, semnalează supra-cumpărare, și, prin urmare, se așteaptă ca prețul monedelor să scadă. În mod similar, valorile sub 20 semnal supra-vânzare și o creștere a prețului.

Trupe Bollinger

Benzile Bollinger sunt un tip de indicator care este tras graficul prețurilor la indică volatilitatea acestuia. Acest indicator constă din trei linii:

  • O linie mediană (de obicei, o medie mobilă exponențială de 20 de perioade)
  • O curbă superioară (curbă mediană + dublul abaterii standard)
  • O curbă inferioară (curbă mediană – de două ori abaterea standard)

Aceste trupe extinde și contracta, semnalând volatilitatea prețului monedei. De exemplu, atunci când benzile se contractă, este indicată o mișcare mai puțin volatilă și constantă a prețului. Extinderea benzilor indică o situație mai volatilă. De asemenea, prețul care atinge benzile superioare și inferioare indică supracumpărarea și respectiv vânzarea excesivă.

Bollinger Bands – Sursa: Shutterstock.com

Ar trebui să utilizați benzi Bollinger împreună cu alți indicatori tehnici pentru a crea un sistem de tranzacționare consistent care poate fi eficient.

Interesant, John Bollinger, inventatorul trupelor Bollinger, a arătat recent un interes deosebit pentru piețele criptografice.

Indicele mișcării direcționale (DMI)

DMI este un indicator dezvoltat pentru tendințele prețurilor spot (mișcări consistente în sus sau în jos). Similar cu RSI și oscilatorul stochastic, DMI este, de asemenea, reprezentat grafic între 0 și 100. DMI are trei curbe:

  • ADX (indicele direcțional mediu)
  • DI+
  • DI-

DI + și DI- sunt calculate din înalt, scăzut, și valori apropiate a perioadelor trecute. Curba ADX ia aceste valori și le normalizează cu un EMA. DMI vă permite să calculați forța unui trend și faceți intrarea și ieșirea la momentul potrivit. Cu toate acestea, DMI este un indicator de întârziere, ceea ce înseamnă că va identifica tendința numai după ce tendința a început deja.

Analiza tehnică este întotdeauna corectă?

În timp ce multe tehnici de TA sunt încercate și testate și de multe ori se desfășoară cu un grad bun de precizie, adevărul este nimeni nu poate prezice în ce direcție se va deplasa piața cu o precizie de 100% tot timpul. Acest lucru este valabil mai ales cu piața criptomonedelor, care are o experiență ridicată volatilitate.

Analiza tehnică este întotdeauna corectă?

La fel, este extrem de important să ne amintim că TA este numai la fel de bun ca comerciantul care o efectuează – unii experți în AT sunt mult mai buni în identificarea tendințelor pieței mai largi decât alții. Dacă doriți doar să cumpărați într-o criptomonedă pentru o rentabilitate a investiției pe termen lung, ar putea fi mai bine să concentrați-vă pe fundamentele sale.

Deși acești indicatori tehnici au fost dezvoltați cu o mulțime de analize și studii de mii de stocuri, monede, cryptos si al lor tendințe, volatilitate, și acțiune de preț, se bazează în continuare pe date istorice și s-ar putea să nu dea întotdeauna predicții exacte. Prin urmare, ar fi înțelept să tranzacționați cu stop-loss-uri adecvate în loc și să ieșiți la momentul potrivit, fără să vă lăsați emoționați.

Asigurați-vă că consultați Analiza tehnica secțiunea pentru a vedea ce analiștii noștri cred că este în magazin pentru moneda dvs. preferată.

Referințe

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me