Economia din lumea reală își pune amprenta asupra ecosistemului economic digital. Asta include și Bitcoin. Am putut vedea această dinamică în martie 2020 și chiar și acum, deși de atunci prețul său și-a revenit. Să aruncăm o privire mai atentă la ceea ce s-a întâmplat și la relația Bitcoin cu problemele economice ale lumii.

De ce a căzut Bitcoin în martie 2020

Există câteva motive distincte care au dus la prăbușirea Bitcoin în martie 2020. Primul, și probabil cel mai distructiv și infam, ar fi panica în masă cauzată de pandemia de coronavirus. Cu o mulțime de oameni care se tem de lipsa de lichiditate și că cripto se va prăbuși alături de acțiuni și monede fiduciare, aceasta a devenit o profeție care se împlinește de sine..

Istoricul prețurilor bitcoin martie 2020

Un alt factor important a fost BTC-ul de vânzare pe scurt al pieței asiatice. Având în vedere că Asia este o piață majoră pentru toate cripto-urile, a dus la o scădere a prețului său. Deși acum vedem că revine, o mulțime de oameni sunt încă precauți să se ocupe de BTC, deoarece coronavirusul și problemele pe care le cauzează sunt încă pe scară largă.

Oricare dintre aceste motive nu ar fi suficient pentru a zdruncina atât de mult Bitcoin, dar împreună au reușit să se compună. Această situație nu ar putea dura mult, deoarece jucătorii de pe piață s-au adaptat la noi provocări, iar acum prețul Bitcoin crește din nou. Nu este clar dacă această revenire continuă.

Bitcoin se corelează cu aurul?

Bitcoin împărtășește unele asemănări cu aurul, deoarece ambele active se comportă în cea mai mare parte ca necorelate cu restul pieței. Nu sunt afectați de volatilitatea altor active de pe piață. Sau, cel puțin nu ar trebui să fie. Acum, să aruncăm o privire asupra acestui grafic:

Aur: corelație BTC martie 2020

Deși aurul se comportă de obicei mai stabil decât Bitcoin, această criză a arătat o corelație destul de interesantă între cele două, ambele având un comportament similar. Economiștii și experții în criptografie încă cercetează acest comportament, așa că nu avem răspunsuri certe cu privire la motivul pentru care s-a întâmplat acest lucru. Cea mai plauzibilă explicație pentru aceasta ar fi că panica a fost cu adevărat atotcuprinzătoare, ducând la tendințe similare între piața criptografică și activele de aur.

De asemenea, împărtășesc câteva asemănări:

  • Ambele active sunt finite, Bitcoin fiind programat să aibă doar un plafon de 21 de milioane de monede, iar aurul fiind o resursă neregenerabilă.
  • Acestea trebuie exploatate (chiar dacă mineritul BTC este diferit), necesitând astfel timp, efort și resurse pentru a obține.
  • Ambii sunt adesea tratați ca active de refugiu de către investitori.

Comparațiile dintre Bitcoin și aur sunt valabile, cel puțin în unele cazuri. În același timp, BTC are propriile tendințe pe care aurul nu le are. Diferențele dintre cele două sunt destul de simple:

  • Bitcoin are o natură digitală, în timp ce aurul este foarte mult un atu fizic.
  • Aurul este o marfă: îl puteți folosi pentru a crea bijuterii, piese pentru computer sau pur și simplu pentru a stoca bare de aur într-un seif.

Bitcoin este mult mai dificil de identificat: majoritatea ar numi-o monedă, dar în același timp nu este un stoc stabil de valoare și rareori poate fi folosit ca metodă de tranzacții de zi cu zi. În același timp, nici nu este tocmai o marfă. BTC este ceva nou pe care doar o sferă digitală l-ar putea crea.

De ce Bitcoin atrage investitorii

Bitcoin atrage multă atenție atât din partea publicului, cât și a investitorilor din mai multe motive:

  • Prețul Bitcoin. În prezent, este cripto cu cel mai mare preț dintre toți concurenții săi. Deși poate fluctua din când în când și, în ciuda faptului că este în declin pentru o vreme, BTC este încă un activ de dorit pentru orice investitor.
  • Raritate. Bitcoin este o resursă finită, deoarece doar 21 de milioane de monede au fost programate să existe în blockchain. Acest lucru își umflă prețul; cu cât sunt mai puține BTC-uri. Cu previziunile Bitcoin care costă mai mult de 50.000 USD în viitor, este ușor de înțeles de ce mulți investitori ar dori să sară cu această oportunitate.
  • Utilitate. Bitcoin poate fi folosit ca metodă rapidă de plată transfrontalieră, deoarece nu ar trebui să vă faceți griji cu privire la diferite politici monetare și economice între diferite țări.

Bitcoin are tot ce trebuie pentru a atrage investitorii: are potențialul de a aduce un profit mare, are o valoare ridicată și poate fi folosit în afară de tranzacționare. Una peste alta, nu este o surpriză faptul că există o mulțime de oameni dispuși să investească în BTC.

Și dacă doriți să cumpărați câteva, puteți face acest lucru cu ușurință pe Changelly, doar parcurgând procesarea:

Nu este nevoie de intermediari

Aproape orice acțiune economică necesită un fel de intermediari pentru a lucra efectiv. Fie că cumpărați un activ sau investiți într-o companie, ar trebui să parcurgeți buclele înainte de a putea face ceva. Cel puțin, acesta este cazul valutelor fiat și a mărfurilor obișnuite, cum ar fi aurul. Cu Bitcoin, lucrurile funcționează puțin diferit.

Cu Bitcoin fiind ceea ce este, puteți la fel de ușor să eliminați intermediarii din schemă și să vindeți / cumpărați / investiți singuri. Nu există codici de urmat, nu există reglementări legale care să respecte, doar dvs., monede și profit.

Asta nu înseamnă că totul este soare și curcubeu. În timp ce intermediarii iau o reducere din profitul dvs., vă ajută, de asemenea, să atenuați riscurile. Un bun broker poate găsi o investiție demnă, o platformă de tranzacționare va pune în aplicare orice tranzacții făcute și un agent imobiliar se va asigura că proprietarul proprietății este legitim în prealabil. Fără ele, va trebui să vă asigurați că totul este în regulă de unul singur.

Ce este mai rău, cel mai probabil nu ați fi în măsură să confirmați dacă cealaltă parte funcționează cu bună credință înainte de înțelegere. Aici intervin contractele inteligente. În timp ce majoritatea contractelor inteligente funcționează pe codul Ethereum, Bitcoin permite formarea de contracte inteligente și pe blockchain-ul său. Utilizându-le, veți putea minimiza riscurile fără a fi nevoie să plătiți o reducere din acord către o altă parte.

Poate Bitcoin să devină valută de rezervă?

Există o dezbatere destul de aprinsă care dezlănțuie dacă Bitcoin ar putea fi sau nu o monedă de rezervă globală. Unii spun că ar constitui o monedă de rezervă excelentă pentru vremurile de încercare, în timp ce alții nu sunt de acord vehement.

Satoshi Nakamoto însuși a dorit ca Bitcoin să devină o nouă monedă globală, așa că ar trebui să fie posibil. Deși are calități excelente – este fără suveran, de încredere și bazat pe algoritmi – are și unele dezavantaje critice, cum ar fi oferirea finită și volatilitatea ridicată, ceea ce îl face mai puțin decât o opțiune ideală.

Acesta ar fi un „nu” dacă Bitcoin ar putea deveni sau nu o monedă de rezervă globală. Nu înseamnă că o altă criptă nu ar deveni una. La urma urmei, există multe cripte acolo și ele continuă să evolueze, așa că poate am vedea încă o criptomonedă recunoscută la nivel global.

Linia de fund

Acest lucru încheie meditațiile noastre cu privire la modul în care evoluează Bitcoin în criza actuală, ce asemănări are cu aurul și dacă poate sau nu să înlocuiască banii fiduciari în viitor. În timp ce BTC nu este în niciun caz un instrument economic ideal (dacă ar putea exista vreodată așa ceva), are încă multe de oferit investitorilor, comercianților și utilizatorilor obișnuiți.

Poate că nu ar putea înlocui monedele fiat, dar sigur le poate îmbunătăți și vă poate ajuta, mai ales în vremuri tulburi. Sperăm că acest material a fost util pentru dvs. și rămâneți la curent cu mai multe articole legate de cripto!

Despre Changelly

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me