A TREZOR T áttekintése

A TREZOR Model-T egy második generációs Bitcoin / Altcoin hardvertárca, amelyet a SatoshiLabs gyárt. A TREZOR vonal 2014-ben debütált a TREZOR One-val (T-One), és a mai napig az egyik legnépszerűbb kriptovaluta hűtőtároló megoldás maradt.

trezor modell t doboz tartalma

A Model-T alapja hasonló a T-One-hoz, a legnagyobb különbséget a színes érintőképernyő és a fizikai gombok hiánya jelenti. A Model-T firmware-jét (TREZOR Core névre keresztelt) a semmiből írta, hogy tovább optimalizálja a biztonságot. A T-One-hoz hasonlóan ezt a hardvertárcát is biztonságosan használják rosszindulatú programokkal fertőzött eszközökön is (bár ez nem ajánlott).

TREZOR T Ár

trezor t nő által használt számítógép

A felülvizsgálat idején a Model-T ára 139 EUR vagy kb. 165 USD. Ez az árcédula meredekebb, mint a népszerű Ledger Nano X. Színes érintőképernyő hozzáadása versenyképes árúvá teszi a Model-T-t.

Soha ne vásároljon TREZOR vagy bármilyen más hardvertárcát az eBay-től.

Csak a TREZOR üzletben, a Billfodl-ban vagy bármely más hivatalos viszonteladónál vásárolhat.

Itt van a TREZOR T a másik három népszerű hardvertárcához képest:

Biztonság

A TREZOR hírnevet szerzett abban, hogy iparági vezető biztonságot nyújt a bitcoin és más kriptovaluták számára, védve mind a fizikai, mind a virtuális lopások ellen.

trezor t doboz tartalma átlátszó

A TREZOR egy hierarchikus determinisztikus (HD) pénztárca, ahol a privát kulcsokat vezérelheti, így egy egész pénztárca biztonsági másolatot készíthet a 12 szóból álló helyreállítási maggal. Az eredeti 12 szavas magot az eszköz és a számítógép véletlenszerű generálásával állítják elő. A mag létrehozása offline állapotban történik, és megjelenik a TREZOR képernyőn, ami biztosítja, hogy a mag soha ne legyen internethez csatlakoztatott eszközön.

Visszaállíthatja a teljes pénztárcát a 12 szavas maggal abban az esetben, ha a TREZOR elveszik vagy megsérül. A helyreállítás elvégezhető egy másik TREZOR segítségével, vagy más szoftveres pénztárcákkal, például az Electrum Android / Desktop vagy Mycelium segítségével.

trezor t felülvizsgálat

A Model-T szabotázsmentes pecsétet szállít az USB-C port fölé, amely holografikus maradványokat hagy az eszközön, amikor lehúzza őket. Megpróbáltuk a lehető leggondosabban eltávolítani a tömítést, de nem tudtuk megtenni anélkül, hogy ez nyilvánvaló lenne. Bár a tömítés jó manipulációbiztosnak tűnik, érdemes megismételni, hogy hardver pénztárcákat csak közvetlenül a gyártótól vásároljon.

PIN kódra van szükség az első beállításhoz, valamint a kiadásokhoz.

Az eszköz PIN-kódjának elrendezése minden egyes megkérdezéskor meg van keverve a nagyobb biztonság érdekében. Ezenkívül a TREZOR T nem osztja meg a PIN-információkat a számítógéppel. A régi TREZOR megosztott PIN-információk – például a PIN-hossz -, de a TREZOR T nem.

Ledger Live Coin Control

A TREZOR képernyőjén megerősítheti, hogy a címzettnek küldte-e, de ez nem akadályozza meg az adathalász támadásokat (ezzel helytelen címet kapunk a számítógép képernyőjén)..

Teljes áttekintés arról, hogy a TREZOR hogyan kezeli a biztonsági fenyegetéseket, megtalálható a SatoshiLabs weboldalon. A Model-T firmware-jét a semmiből teljesen újraírták a T-One biztonságának fokozása érdekében. A kód nyílt forráskódú és lehet áttekintve a GitHub-on.

Emiatt mégis voltak problémák a Trezor T firmware-rel amelyek nem befolyásolják a Trezor One-ot.

Jelszó

A TREZOR T legjobb biztonsági funkciója, hogy lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a készülék képernyőjén adja meg a BIP39 jelszót.

Régebbi TREZOR eszközökön ez nem volt lehetséges.

Beállít & Inicializálás

trezor t doboz

A Model-T kompatibilis az összes főbb operációs rendszerrel, és a Chrome és a Firefox egyaránt naprakész verzióival működik. Az eszköz csomagolásán található négy lépésből következő utasítások szerint:

  • Csatlakoztassa a TREZOR-ot számítógépéhez vagy okostelefonjához.
  • Nyissa meg a trezor.io/start fájlt.
  • Válassza a Model-T lehetőséget & kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

Miután frissítette az eszköz firmware-jét, a Model-T újraindul, és megkérdezi, hogy új eszközt állít-e be, vagy vissza akar-e állítani egy már meglévő pénztárcát. Míg a Model-T elfogadja az összes BIP39 magot és visszaállíthatja a régebbi pénztárcát, a gyártó határozottan javasolja egy új mag létrehozását a nagyobb biztonság érdekében. Ha új pénztárca létrehozása mellett dönt, az eszköz feldolgozza kérését, és bekerül a megújult felhasználói felületbe.

Itt az ideje, hogy biztonsági másolatot készítsen a pénztárcáról, és létrehozza a helyreállítási magot. Kattintson a „Készítsen biztonsági másolatot 3 perc alatt” parancsra a webes grafikus felhasználói felületen, és írja le a véletlenszerűen generált, 12 szóból álló helyreállító magot állandó tintával a mellékelt (víz- és szakadásálló) helyreállítási papírokra. A továbblépés előtt a készülék kéri, hogy írja be újra a szavak közül kettőt. A folyamat során ne kapcsolja ki a készüléket, különben újra kell kezdenie.

a trezor t képernyő három nézete

Tárolja a helyreállító magot biztonságos helyen, és ne ossza meg senkivel. Azt is javasoljuk, hogy soha ne mentse a helyreállítási magot digitális formátumban, és ne készítsen róla képeket.

Ne feledje, hogy az eszköz csak olyan biztonságos, mint a helyreállítási mag. Ha ez rossz kezekbe kerül, importálhatják a pénztárcáját, és elsöpörhetik az alapjait.

Most, hogy befejezte a helyreállítási folyamatot, szabadon elnevezheti készülékét és konfigurálhatja a 4–9 jegyű hozzáférési PIN-kódot. A befejezés előtt kétszer kéri a PIN megadását. Ez a PIN az Ön biztonsági mechanizmusa, ha a fizikai eszközt ellopják, ezért ügyeljen arra, hogy valami egyedire állítsa, és ideális esetben a legalább 4 számjegyből álljon..

még három nézet a trezor t képernyőről

TREZOR T Tartalékmag

Biztonsági másolatot készít a TREZOR T készülékéről, ha 24 szót ír le. Ez a 24 szó újból létrehozhatja a TREZOR pénztárcáját abban az esetben, ha a TREZOR elveszik, ellopják vagy megrongálják.

A TREZOR egyedülálló képességgel rendelkezik, hogy a pénztárcát magról az eszközről visszaállítsa.

A TREZOR papírral érkezik, hogy felírja a következő szavakat:

főkönyvi vetőmag-papír

Az extra paranoiás felhasználók számára érdemes magjait tűzálló széfben tárolni. Vagy szerezzen be valami hasonlót Billfodl az Adatvédelmi Szakértőktől.

A Billfodl rozsdamentes acél tartalék megoldás. Lehetővé teszi, hogy a 24 szóból álló tartalék vetőmagot olyan anyagon tárolja, amely sokkal ellenállóbb a tűzzel, az elektromossággal, a vízzel és a tartalék vetőmagot érintő egyéb lehetséges veszélyekkel szemben..

billfodl magyarázó

Például egy felhasználó egymillió dollár értékű kriptovalutát támogatott egy magra. Házát elárasztotta, és a víz elpusztította a papírrétegét. Ez nem történt volna meg, ha a felhasználó a vetőmagját rozsdamentes acélon tárolta, mint a Billfodl.

billfodl funkciók

A Billfodl megvédi magodat a tűztől és az esetleges áradásoktól egyaránt. 80 dollárért ez megéri a készülékén tárolt kriptovaluta mennyiségétől függően.

Shamir titkos megosztási rendszere (SSSS)

A Trezor T modell a Shamir titkos megosztása néven ismert szabványon keresztül mostantól n-of-key kulcsmegosztást támogat. Ennek a szabványnak a használatával a felhasználó elvehet egy magánkulcsot, ahol érméket tartanak, és feldarabolhatja azt bármennyi „részvényre”, amire vágyik, és meghatározhatja azt is, hogy a teljes megosztás hány hányadikára van szükség a kulcs helyreállításához.

Ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a fenyegetések enyhítése érdekében több helyen szétválassza a megosztásokat

  • Környezeti veszélyek, például tűz és áradás
  • Technológiai fenyegetések, például bitrothadás vagy rossz hardver
  • Emberi fenyegetések, például hackerek és élő emberek

Például egy felhasználó létrehozhat 5 megosztást, és bármelyik 3-tól megkövetelheti a kulcs helyreállítását. Az egyiket elhelyezhette a széfjében, egyet a széfben, egyet a nővérével, egyet a hátsó kertjében temettek el, egyet pedig az ügyvédjével..

Mivel legalább háromra van szüksége, a nővére és az ügyvédje nem tudta elvinni az érméit, még akkor sem, ha tudtak egymásról és összejátszottak a részvényeik egyesítéséhez. És ha valaha leégett a háza, és elveszítette a széfben és a hátsó udvarban lévő részét, mindig megszerezhette a nővérétől és az ügyvédjétől, valamint a széfben lévő részt.

Ha azt remélte, hogy ezt a funkciót a Trezor One, nincs szerencséd. Az SSSS egyelőre csak a Trezor Model T-vel működik, és ez valószínűleg nem fog hamarosan megváltozni.

Altcoin / Token támogatás

A Bitcoin mellett a Model-T támogatja a Monero, Bcash, Bitcoin Gold, Dash, Litecoin, Zcash, NEM, Ethereum és Ethereum Classic szolgáltatásokat. Az eszköz emellett tartalmaz GPG-titkosítási funkciókat, vagy az U2F hitelesítés eszközeként szolgál.

Wallet UI

A Trezor pénztárca felhasználói felület tiszta és könnyen érthető mind kezdőknek, mind haladóknak egyaránt.

Könnyű különféle érméket küldeni vagy fogadni, áttekinteni a korábbi tranzakciókat, vásárolni érméket közvetlenül a Trezortól vagy más felhasználóktól a tőzsdén..

Azonban úgy dönt, hogy a Trezor pénztárca szoftvert használja, vegye figyelembe, hogy hacsak nem tesz meg certikus lépéseket az IP-cím elrejtésére (egy VPN vagy Tor) A Trezor (a vállalat) hozzáférhet az Ön IP-címéhez.

Ez a rövid videó lépésről lépésre bemutatja, hogyan állíthatja be a Tor-t a Trezor hardveres pénztárcáján, hogy elrejthesse IP-címét a Trezor használatakor.

Ezenkívül, ha nem rejti el az xpub fájlját (egy teljes csomópont futtatásával), a Trezor tudni fogja az összes tranzakciót (még akkor is, ha valószínűleg nem tudják közvetlenül az Ön személyazonosságához kötni). Ez azért szükséges, mert valamilyen csomóponthoz kell csatlakoznia a tranzakciók közvetítéséhez. Ha Ön még nem futtat egyet, akkor a Trezor hosztolt csomópontját kell használnia.

Trezor CLI

A Trezor T teljes funkcionalitását is kihasználhatja parancssori felületen keresztül. A CLI segítségével kihagyhatja a pénztárca szoftvert, és futtathatja a kommanokat közvetlenül a Trezoron.

Miért tennéd ezt?

Egyrészt pontosan tudja, milyen parancsokat adnak ki a Trezornak. Ha a fent bemutatotthoz hasonló pénztárca-kezelőfelületet használ, akkor nem tudja biztosan, hogy a szoftvert manipulálták-e, vagy hogy feltétlenül azokat a dolgokat hajtja végre, amelyeket Ön szerint gondol.

MicroSD foglalat

A TREZOR T MicroSD foglalattal rendelkezik. Ezt titkosított tárolásra használják.

Jelszókezelő és FIDO2

A Trezor T modell jelszókezelőként és FIDO2 hitelesítésként is működhet. Ez azt jelenti, hogy a Trezor segítségével az összes jelszavát online különféle fiókokba tárolhatja, és / vagy megkövetelheti, hogy a fiókok csak akkor jelentkezzenek be, ha aláírást kapnak a Trezor eszközről.

Gyors tipp

Ha a Trezor segítségével titkosítást tárol, akkor a legjobb, ha nem csatlakoztatja más eszközökhöz, ha elkerülheti. Ezért NEM javasoljuk, hogy a Trezor-t jelszókezelőként és kriptotárcaként egyaránt használja. A legjobb, ha mindegyik Trezor-eszközt egyik vagy másikként használja. Ha mindkettőhöz szeretné használni, vásároljon két Trezort, és szenteljen egyet a kriptográfia, a másikat a jelszavak kezelésére és a fiókok hitelesítésére.

TREZOR Model-T vs. Ledger Nano X

Ledger elindította a Ledger Nano X 2019 márciusában.

A fő különbség a kettő között az, hogy a Ledger Nano X bluetooth-tal rendelkezik. Emiatt a Nano X közvetlenül működhet egy iOS eszközzel, míg a TREZOR T nem.

TREZOR Model-T vs. Ledger Nano S

TREZOR és a Ledger Nano S gyakran összehasonlítják.

A fő különbségek az, hogy a TREZOR Model-T több számítási funkcióval rendelkezik, valamint színes érintőképernyővel rendelkezik, míg a Ledger Nano S biztonságos chipet és kicsi LED képernyőt használ fizikai gombokkal.

Összegezve: a Model-T a SatoshiLabs másik szilárd terméke, és az eddigi leggazdagabb hardvertárca. Ha biztonságos és felhasználóbarát lehetőséget keres a kriptovaluta tárolására, a Model-T nagyszerű választás.

TREZOR Model-T kontra TREZOR One

A Trezor Model T által kínált fő előny, hogy nagyobb, színes LCD érintőképernyővel rendelkezik. A TREZOR One csak egy kicsi, fekete-fehér képernyővel rendelkezik, érintés nélkül. A Trezor T az SD-kártya támogatását is támogatja a valóban légréses tranzakciókhoz, azonban a TREZOR One használatához USB-kábellel kell csatlakoznia a pénztárca szoftveréhez..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map