A legjobb 11 legjobb kriptográfiai könyv

Kétségtelen, hogy a blokklánc-technológia és a kriptovaluták zavaróak, és úgy tűnik, jelentős változásokat hoznak a világon.

azonban, lépést tartani a változás tempójával küzdelem legyen, különösen azok számára, akik nincsenek tudásban.

Ezért állítottam össze a 11 legjobb Bitcoin, blockchain és kriptográfia témájú könyv ezen listáját.

Sok bitcoin / blockchain könyv létezik – Forrás: Shutterstock.com

Ezek a könyvek bővítik ismereteit, és nagyszerű megértést nyújtanak ezeknek a forradalmi új technológiáknak a működéséről és azok hatásáról.

Ráadásul ezek a könyvek történetesen nagyon szórakoztatóak is, miközben egyszerre olvashatók.

Tehát minden további nélkül, itt van a listám a legjobb 11 kriptográfiai könyvből:

Digitális arany: A Bitcoin és a pénzek újrafeltalálásával próbálkozó misfitsek és milliomosok belső története

Digitális arany: A Bitcoin és a pénzek újrafeltalálásával próbálkozó misfitsek és milliomosok belső története

Ha egyetlen könyvet szeretne elővenni, mert úgy érzi, hogy hiányzott a Bitcoin bandwagon, akkor ez a könyv neked. A könyvben a legjobb az elbeszélés. A nullától kezdve indulsz el, és lenyűgöző személyiségekkel fogsz találkozni, akik segítettek alakítsa a Bitcoin jelenlegi formájában.

Ha homályosan emlékszik olyan nevekre, mint pl Mt. Gox, Selyemút és szeretne egy összefoglalót kapni egy szórakoztató elbeszélésben, ez a könyv az Ön számára.

A sokféle egyén története – beleértve cypherpunkok, számítógépes programozók, látnokok, szabadelvűek, és anarchisták aki felépítette a Bitcoin elbeszélést.

Lenyűgöző történet és érdemes sokat olvasni!

Bitcoin milliárdosok: A géniusz, az árulás és a megváltás igaz története

Bitcoin milliárdosok: A géniusz, az árulás és a megváltás igaz története

Az elbeszélő stílusú írás készségével Ben Mezrich krónikázik a Bitcoin milliárdosok útja – a Winklevoss ikrek. Az ikrek közismertek lettek a Facebook Mark Zuckerbergjével folytatott eposz jogi harcuk során.

Mezrich korábbi könyve, a „Véletlen milliárdosok” és az azt követő „A közösségi háló” című film a keményen vívott jogi csata Zuckerberg és a Winklevoss Ikrek a Facebook-szerű közösségi hálózat eredeti elképzelése felett. Végül a ikrek 65 millió dollárt kapnak – többsége Facebook részvényként.

‘A Bitcoin milliárdosai’ könyv onnan folytatja a történetet. A testvéreket nem tartották szívesen a Szilícium-völgyben azok, akik féltek attól, hogy a Facebook rossz oldalára kerülnek.

Azonban nem sokkal azután, hogy megtalálták hivatásukat – Bitcoin! Ők voltak a Bitcoin jelenség korai alkalmazói. Miután rendezték az ügyet, ők vásárolt 1% az összes forgalomban lévő meglévő Bitcoinnal 2011-ben amikor piszokolcsó volt. Amikor az ár 10 000 dollárra nőtt Bitcoin-onként, milliárdosokká vált.

Ez a könyv elmeséli a hozzá vezető eseményeket.

Bitcoin és kriptovaluta technológiák

Bitcoin és kriptovaluta technológiák

Ezt a könyvet szerzők gyűjteménye írta, beleértve Arvind Narayanan, Joseph Bonneau, és több. Az összes szerző professzor vagy kutató végzettségű Princeton, Stanford, és más rangos egyetemek.

A könyv célja az olvasók tudatosítása hogyan működik a Bitcoin és a blockchain technológia technikai szinten. Feltételezzük, hogy az olvasók alapvető ismeretekkel rendelkeznek a számítástechnikáról, a számítógépek működéséről, az adatszerkezetekről és az algoritmusokról stb.

Tehát, ha azonos ezoterikus ismeretekkel rendelkezik, érdemes megolvasnia.

Egyébként az is ajánlott a Coursera tanfolyamon, „Tranzakció a Blockchainen’Don Tapscott szállította.

A Bitcoin elsajátítása: A nyílt blokklánc programozása

A Bitcoin elsajátítása: A nyílt blokklánc programozása

Andreas Antonopoulos elismert név a Bitcoin-blockchain világban. Sok kalapot visel. Ő egy Szerző, a Coder, a Nyilvános felszólaló, és egy vállalkozó – mind egybe keveredik. Ismert arról, hogy megbeszéléseket folytat közgazdaságtan, pszichológia, technológia az aktuális eseményekkel, és személyes anekdoták. És nagyon technikai könyvet írt, hogy megértse a Bitcoin és a blockchain bonyolultságát.

A tudásban lévő programozói ezt a blokklánc legjobb könyvének tartják.

A Bitcoin teljes megértése, Antonopoulos a használó emberek szemszögéből vizsgálja. A karakterek mindegyikének tetszik Alice, Ének, és Bob a könyvben bemutatja a konkrét felhasználási eseteket. A Bitcoin-címek generálásától kezdve a pénztárca-szolgáltatásokon keresztül az első Bitcoin-tranzakcióig, Antonopoulos világosan elmagyarázza a Bitcoin minden aspektusát.

Ez volt először 2014-ben jelent meg, de a második kiadás kiadásával ez még mindig a könyv.

A pénz internete: 1. és 2. kötet

A pénz internete: 1. kötet

Antonopoulos első könyve, a Mastering Bitcoin a „mit’És’hogyanA Bitcoin minden technikai bonyodalmát.

Antonopoulos A pénz internete című második könyve azonbanmiért’A Bitcoin. Ez önmagában nem könyv, hanem inkább a rövid összefoglalás fórumokon, konferenciákon és egyetemeken tartott beszédeiből.

Ezek a beszélgetések a szerző beszédét tükrözik világnézet, politikai eszmék, és reményeket, valamint technikai elbűvölése és leplezetlen geekessége.

Biztosan kijelenthetjük, hogy a könyv egy könnyű elolvasni, elbeszélés stílus áttekintése arról, hogy miért számít a Bitcoin.

Antonopoulos elmélyül a pénz filozófiai alapjaiban. Új ötleteket terjeszt elő, mint pl pénznem mint nyelv amellyel kifejezzük értékeinket; vagy valuta mint alkalmazás; vagy tartalomtípus.

A pénz internete: 2. kötet

Érdekes példát hoz hogy az autókat, amikor a 19. század végén feltalálták és bemutatták, általános hitünkkel ellentétben az emberek többsége ellenállt. Az autók lassabbak voltak, mint a lovak, elromlottak, és drága benzinre volt szükségük. Minden új technológiát gyanakodva néznek.

A digitális pénznemek nem különböznek egymástól.

Ha elolvassa ezt a könyvet, meg fogja érteni Infrastruktúra inverzió (új technológia, amely invertálja a meglévő infrastruktúrát), Intersticiális innováció (innováció a hiányosságokban, azokon a helyeken, ahol a mai rendszerek nem mehetnek el) stb.

Antonopoulos jövőt képzel el, ahol mindenki kiadhat valutát.

Kiadta a második kötet a pénz internetéről. Negyedik könyve, Mastering Ethereum, szintén 2018 decemberében jelent meg.

A Bitcoin szabvány: A központi banki tevékenység decentralizált alternatívája

A Bitcoin szabvány: A központi banki tevékenység decentralizált alternatívája

Saifedean Ammous a közgazdaságtan professzora Libanoni Amerikai Egyetem és egy Bitcoin közgazdász. A könyv az osztrák közgazdasági iskola szemszögéből íródott. Az avatatlanok számára az osztrák közgazdasági iskola hangsúlyozza az egyének teljes szabadságát. Meg akarja szüntetni a központi bankokat; azt akarja, hogy állítsák helyre az aranyszínvonalat, és minimális kormányzati felügyeletet szeretne.

A könyv feltárja a a pénz története a cserekereskedelemtől kezdve a kagylók, gyöngyök és egyéb csereeszközök használatáig. A szerző előadja a egészséges pénz fogalmát. Az arany szilárd pénz, míg a kormány által ellenőrzött jegybanki kibocsátású pénznemek nem megfelelő pénz. És kategorikusan megcélozza a mainstream-et (Keynesian Economics) minden olyan túllépésért, amelyet központi banki shenanigans formájában követtek el, mint például mennyiségi lazítás és a az államadósság bevételszerzése.

Amint azt közgazdász írja, az távol marad a technikai szempontoktól a Bitcoin.

Ezért ha akarod, fogd meg a könyvet megérteni a Bitcoin-t és annak jelentőség heterodox közgazdasági iskola szempontjából.

Az igazsággép: A blokklánc és mindennek a jövője

Michael Casey és Paul Vigna, a Wall Street Journal mindkét újságírója írta a The Age of Kriptopénz még 2015-ben, amely elsősorban a a Bitcoin alapvető technológiájának egyetlen alkalmazása.

Az igazsággép: A blokklánc és mindennek a jövője

De a technológia dinamikus, és azóta sok minden történt. Ezért úgy döntöttek, hogy megírják és kiadják az Igazság gépét 2018-ban.

A könyv Azraq-ban kezdődik, a jordán sivatagban felállított menekülttáborban a szíriai emberek számára. Megmagyarázza hogy az Egyesült Nemzetek A Világélelmezési Program az blokklánc-megoldás megvalósítása a táborokban az élelmiszerek igazságos elosztása érdekében.

Egy másik példában a szerzők a Tel-Aviv-i székhelyű, blockchain-meghajtású útmegosztó alkalmazás Commuterz, amely az Uberrel ellentétben nem vállal 25 százalékos csökkentést.

A könyv a az Internet 3.0 ígérete, a hálózat újjáépítése a decentralizáció alapvető céljának érvényesítése érdekében. Internet 2.0 felszabadította a közösségi hálózatok erejét de lehetővé tette az elsőként működő vállalatok számára is, hogy milliók személyes adatait gyűjtsék össze és monopolhatalommá váljanak.

Casey és Vigna szerint „A blockchain végleg.”

Saját szavaikkal:

“Függetlenül attól, hogy milyen eszközöket használnak az eljutáshoz, úgy gondoljuk, hogy a társadalomnak egy decentralizáltabb, digitálisabb és végső soron önálló szuverén identitásmodell felé kell haladnia.” Michael Casey és Paul Vigna, The Truth Machine: The Blockchain and the Future szerzői mindenről

Érdekes olvasmány!

A blokklánc alapjai: Nem technikai bevezetés 25 lépésben

A blokklánc alapjai: Nem technikai bevezetés 25 lépésben

Bár sok olyan könyv van, amely elsősorban a a blockchain technológia várható gazdasági hatása.

Nak nek megért ezeket a speciális blockchain alkalmazásokat, értékelni üzleti esetek vagy annak gazdasági hatása megalapozott fogalmi megértés a blockchain technikai alapjai közül szükséges. A Blockchain Basics kiváló munkát végez ennek biztosításában.

Ahogy Daniel Drescher író mondja: “A könyv szándékosan agnosztikus a blokklánc alkalmazásában.”

Ez örvendetes megközelítés. A blokklánc összes technikai koncepciója, például – tranzakciók, hash értékek, rejtjelezés, adatszerkezetek, peer-to-peer rendszerek, elosztott rendszerek, a rendszer integritása, és osztott konszenzus magyarázzák. Ezeket pedig könnyen érthető módon magyarázzák el, és nem járnak matematikával és képletekkel!

Az üzleti blokklánc: a következő internetes technológia ígérete, gyakorlása és alkalmazása

Az Ethereum alapítója, Vitalik Buterin előszavával azt mutatja, hogy az iparágban jó kapcsolatban álló személy írta ezt a könyvet.

Az üzleti blokklánc: a következő internetes technológia ígérete, gyakorlása és alkalmazása

William Mougayar termékeny kutató, író, gondolatvezető, és a blockchain üzleti gondolkodó. 34 éves tapasztalattal rendelkezik a technológiai szektorban.

Mougayar a az üzleti és technológiai tér határai. Amikor először hallott róla blokklánc, rettegett a hatásától.

Most azonban Mougayar kategorikusan úgy véli, hogy hamarosan aAz adatbázisban van-e?”Helyébe a következő lép:A blokkláncon van?

E könyv egyik kiemelkedő jellemzője, hogy az alapfogalmak képileg és grafikusan vannak ábrázolva.

Ez a könyv kötelező olvasmány, ha akarod ismerje meg a blockchain technológiát szemszögéből a üzleti szakember.

Blockchain Revolution: Hogyan változtatja meg a Bitcoin mögött álló technológia a pénzt, az üzleti életet és a világot

Don Tapscott az A Tapscott Group vezérigazgatója és a társalapító és Ügyvezető elnöke a Blockchain Kutató Intézet.

Tizenhat könyvet írt (társ) a technológia alkalmazásáról az üzleti életben és a társadalomban.

Fia, Alex Tapscott a világszerte elismert író, hangszóró, befektető, és tanácsadó a feltörekvő technológiák, például a blokklánc és a kriptovaluták üzleti, társadalmi és kormányzati hatására összpontosított.

A Tapscott apa-fia páros kijelenti, hogy jelenlegi formájában:

„Vannak ezek a„ bizalmi közvetítők ”bankok, kormányok és nagy technológiai vállalatok formájában, akik megerősítik identitásunkat és lehetővé teszik számunkra az eszközök átadását; elszámolják és kiegyenlítik a tranzakciókat, és nyilvántartást vezetnek ezekről az átutalásokról. De sebezhetőségük nyilvánvalóvá válik. Új előrelépésre van szükség.

Érdekes, hogy a címet „A bizalmi protokoll.’

Miután elolvasta ezt a könyvet, meg fogja érteni a az identitás fontossága és a a digitális feudalizmus vége. Jelenleg véletlenül adjuk át adatainkat a nagy techcégeknek, amelyek bevételszerzésre képesek.

Ha át akarjuk venni az identitásunk és a személyes adataink irányítását, a blokklánc-technológia jelenti a továbbjutást – mondja Tapscotts.

Ahogy a könyv említi, tanúi vagyunk a gazdagság egyik legnagyobb átalakulása az emberiség történetében, a papír alapú analóg eszközöktől a digitális eszközökig.

Life after Google: A nagy adatok bukása és a blokklánc-gazdaság felemelkedése

A legjobbakat spóroltam utoljára!

Ha olyan könyvet szeretne, amely drasztikusan megváltoztatja a világnézetét, akkor ez az!

És miért van ez?

Life after Google: A nagy adatok bukása és a blokklánc-gazdaság felemelkedése

George Gilder prófétai látnok. Ő egy befektető, író, közgazdász, és techno-utópista szószóló. Több mint 17 könyv szerzője, műveinek nagy része gyönyörűen összefoglalja technológia, közgazdaságtan, filozófia, és mindent közben, filozófiai szögből írva.

Ő írta a Reagon forradalom „Bibliáját” – a bestseller vagyont és a szegénységet.

A Mikrokozmosz megírásával ő megjósolta, hogy a szilícium chip hogyan változtatja meg társadalmunkat – hát igen.

Azt is írta, hogy a Life After Television (1990) és a Telecosm (2001) megjósolta aa végtelen sávszélesség’A közeljövő világában.

A pénzbotrányt 2016-ban írta, elindítva a kirívó támadás a Federal Reserve ellen, „Túl nagy-túl csődös bankok”, az amerikai kormány és a Wall Street.

Claude Shannon információelméletétől és a Google-marxizmustól a készülő „kriptokozmoszig” ezt a könyvet intenzíven mélyrehatónak és gazdagítónak találja.

Gilder ezt állítja A Google üzleti modellje nem fenntartható. A könyv rámutat, hogy a Google térnyerése a centralizáció apogeusa.

Ezért Gilder szerint az ellenszer a a blockchain technológia megjelenése amely új információs architektúrát hoz a globálisan elosztott gazdaság számára – egyfajta, amint Gilder kifejti –Cryptocosm.”

Olvassa el!

Végső mondás

Remélem élvezted a legjobb könyvek listája odakint kripton és blokkláncon. Ezek bármelyikének első olvasása garantáltan növeli tudását, még akkor is, ha már szakértőnek tartja magát a térben. Mivel ezek a könyvek nyomtatott példányként, e-könyvként vagy hangfájlként érhetők el, nincs ok arra, hogy ne élvezzék őket.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me