Ahogy a Bitcoins népszerűsége folyamatosan növekszik, úgy növekszik azoknak a kérdése is, hogy „Hogyan vásárolhatok Bitcoinot?” A jelenlegi állapotában a Bitcoin vásárlásának folyamata kissé megváltozhat attól függően, hogy melyik országban él. Ebben a cikkben külön kitérünk erre. hogyan lehet Bitcoin-t vásárolni brit rezidensként.

A Bitcoin valódi előnyöket kínál a felhasználóinak a fiat devizákkal szemben, például globális fizetés minimális díjakkal és peer-to-peer tranzakciók harmadik fél beavatkozása nélkül. Az elmúlt évtizedben értékének hatalmas növekedése is tapasztalható volt, és mivel ez a digitális valuta továbbra is mainstream, így növeli annak lehetséges felhasználását és kényelmét. Az Egyesült Királyságban még most is lehetséges egy 18 millió font londoni kúria a Bitcoin használatával.

Noha számos előnye van a Bitcoin-nak, azt is meg kell jegyezni, hogy az ára nagyon ingadozó lehet. Ez azt jelenti, hogy értéke rövid idő alatt jelentősen csökkenhet vagy növekedhet. Ezt fontolóra kell vennie a Bitcoin vásárlásakor, és tisztában kell lennie kockázati toleranciájával.

Mi a különbség az Egyesült Királyság állampolgárainál?

Mindez abban áll, hogy fizethet a Bitcoin-jáért. A Bitcoin fizetésének legelterjedtebb módja hitel / betéti kártya vagy banki átutalás. Lesznek külön tőzsdék vagy piactérek, amelyek lehetővé teszik az Egyesült Királyság hitel- vagy betéti kártyáival történő vásárlást, de sok olyan is, amely egyáltalán nem fogad el brit kártyákat vagy banki átutalásokat. A sebesség is tényező lehet, és ha ismét azonnali vásárlásra vágyik, lesznek olyan speciális piacterek, amelyek az Egyesült Királyság lakosait szolgálják ki.

Úgy tűnik, hogy a SEPA (egységes eurófizetési térség) gyakran kivételezett fizetési mód. Ha bankszámlája lehetővé teszi ezt, akkor még néhány lehetőséged lesz, ahonnan megvásárolhatod a Bitcoin-t.

Előfordulhat, hogy több fiókot kell megnyitnia a legjobb ajánlat elérése érdekében, és a Bitcoint a kívánt módon kell felhasználnia. Tegyük fel például, hogy be akartál lépni a Bitcoin kereskedésbe, és van egy speciális tőzsde, amely rendelkezik a legjobb eszközökkel és diagramokkal. Ez a csere azonban nem teszi lehetővé, hogy Bitcoin-t vásároljon egy brit bankszámla használatával, ezért máshol kell megvásárolnia és át kell utalnia erre a tőzsdére.

Ez idővel valószínűleg kevésbé lesz kérdés, mivel az együttműködés fokozódik, és a brit bankok egyre inkább hajlandóak kiszolgálni a Bitcoin piacterét.

Kriptovaluta tőzsdék

A kriptovaluta-tőzsdék lehetővé teszik ügyfeleik számára, hogy olyan digitális pénznemeket vásároljanak, adjanak el és kereskedjenek, mint a Bitcoin, az Ether és a Litecoin. A rendelkezésre álló digitális pénznemek száma a cserétől függ.

Amikor megnyit egy számlát, és egy kriptovaluta tőzsdéről vásárol, akkor kezdeti ellenőrzési folyamat lesz. Ez magában foglalja az útlevél beolvasott képeinek vagy más személyi igazolványainak, valamint személyes dokumentumok, például a legutóbbi bankszámlakivonatok küldését. Ez a folyamat csak néhány percet vagy több napot vehet igénybe a kriptovaluta-cserétől függően. Ez azért van, mert meg kell várnia, amíg megerősítik, hogy az összes dokumentum megfelel a követelményeknek.

A díjak a különböző tőzsdék között változnak, ezért érdemes körülnézni. Íme néhány kriptovaluta-tőzsde, amelyek az Egyesült Királyság ügyfeleit szolgálják:

  • Coinbase – Rendkívül népszerű csere. Betétek lehetségesek SEPA fizetéssel vagy azonnali vásárlásokkal bármely Visa / Mastercard hitel- vagy betéti kártyával.
  • Bitstamp – Betétek lehetségesek SEPA-fizetések útján, vagy hitel- vagy betéti kártyával történő vásárlások.
  • Coinfloor – Nagy-Britanniában működő Bitcoin csere. SWIFT vagy SEPA fizetéssel GBP-ben történő betétek készíthetők.
  • CEX.IO – Betétek lehetségesek SEPA fizetéssel vagy Visa / Mastercard hitel- vagy betéti kártya használatával.

Peer-to-Peer piactérek

Ezek az online piactérek megfelelnek azoknak, akik Bitcoint akarnak vásárolni, azokhoz, akik eladni szeretnének. Azok számára, akik első Bitcoin vásárlásaikra vágynak, ezek az online piacok meglehetősen versenyképesek lehetnek az áron, és alacsonyabbak a kezdeti díjak. A P2P piactérről történő vásárláskor előzetesen készen kell állnia egy Bitcoin pénztárcára, amelyet a következő szakaszban tárgyalunk.

Íme néhány peer-to-peer Bitcoin piacterek, amelyek támogatják az Egyesült Királyság lakosainak vásárlását:

  • Bittylicious – Megbízható szolgáltatás és egyszerű módja a Bitcoins vásárlásának brit banki átutalással.
  • LocalBitcoins – Vásároljon bitcoinokat közvetlenül az emberektől a helyi pénznemért cserébe.

Gyors megjegyzés – Kiváló webhely összehasonlítani a Bitcoin vásárlásának költségeit az Egyesült Királyságban, hogy a legjobb ajánlatot tegye BittyBot.

Bitcoin pénztárcák

A Bitcoin vásárlásakor tárcával kell rendelkeznie, amelyben tárolhatja őket. A tárolás leggyakoribb és legegyszerűbb módja egy online Bitcoin pénztárca; más formák azonban tartalmazzák az asztali, hardveres és papír Bitcoin tárcákat, és ezek az opciók általában sokkal biztonságosabbak.

Bitcoin ATM-ek

Több mint 90 van Bitcoin ATM-ek amelyek jelenleg az Egyesült Királyságban léteznek, döntő többségük Londonban van.

Ezek a gépek lehetővé teszik, hogy készpénzt helyezzen el a Bitcoinsért cserébe (bár ezek aránya kevéssé gyenge). Már a Bitcoin ATM-en keresztül történő vásárláskor rendelkeznie kell egy Bitcoin pénztárcával.

Végső gondolatok a Bitcoin vásárlásáról az Egyesült Királyságban

Érdemes körülnézni a Bitcoin vásárlásakor, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a legjobb ajánlatot kapja-e. A piac gyorsan fejlődik, és új szereplők lépnek színre. Ennek alacsonyabb és versenyképesebb díjakhoz kell vezetnie az Egyesült Királyság állampolgárai számára.

Hol van a kedvenc helyed a Bitcoin vásárlásához? Több kriptovaluta-számlája van? Nagyon jó lenne meghallgatni véleményét az alábbi megjegyzések részben!