A Bitcoin szinte naponta szerepel a címlapokon. Ez egyre népszerűbb az egész világon, és egyre több ember igyekszik megismerni. A probléma az, hogy sok, a Bitcoin-ra vonatkozó tantárgyat nem mindig könnyű megérteni. A bányászat e témák egyike.

A bányászat folyamata magában foglalja matematika és komplex informatika. Könnyen érthető útmutatónkban lebontjuk az Ön számára.

Mi a Bitcoin Mining?

A bányászat az az a folyamat, amelyen keresztül a Bitcoin létrejön. A Bitcoin egy kriptovaluta, a digitális pénz egyik formája. A Bitcoin használatához birtokában kell lennie annak. A Bitcoin az nem ellenőrzött vagy szabályozott által a központi hatóság, és a Bitcoin létrehozásának folyamata sem. A pénzügyi intézmények a szabályos fiat pénzt nyomtatják és az érméket verik a kormány rendelkezéseinek megfelelően.

A Bitcoin azonban nagy teljesítményű számítógépek segítségével jön létre, amelyek tranzakciók ellenőrzése a hálózaton több Bitcoin formájában kapott jutalom fejében. A Bitcoin bányászatának megértéséhez célszerű egy alapvető megértés a blockchain technológia.

A Nagykönyv

FőkönyvA Bitcoin blokklánc nyilvános főkönyv, a adatbázis ami tart információ minden egyesről Bitcoin tranzakció létrejötte óta. Ezeket a tranzakciókat nyilvánosan tárolja ebben a főkönyvben. Vannak a főkönyv több ezer példánya elosztva minden csomópontot futtató felhasználó között. Minden példány ugyanolyan hiteles, mint a másik.

Amikor valaki Bitcoin tranzakciót hajt végre, azt blokkban rögzítik. A blokk információi azt mutatják, hogy X személy Y-nek küldött valamilyen Bitcoin-ot. Érmék tényleges cseréje nincs, csak egy ennek a nyilvántartásnak a felvétele a főkönyvbe. Ez bizonyítja, hogy X személy Y-nek adott mennyiségű bitcoinot küldött. Annak érdekében, hogy az információk helyesek legyenek, A Bitcoin minden tranzakciót érvényesíteni kíván.

Érvényesítés

ÉrvényesítésAmikor ezeket a tranzakciókat hozzáadja egy blokkhoz, a többi felhasználó láthatja a bejegyzést. Hogy érvényességi pecsétet helyezzünk erre a tranzakcióra, valakinek igazolnia kell. Ki igazolja? Itt jönnek bele a bányászok.

Az érvényesítéshez bizonyosmunka”Kitöltését a bányász végzi. Komplex matematikai problémákat kell megoldaniuk, amelyek számítási teljesítményt és időt igényelnek. A bányásznak muszáj teremt hasheket blokk sikeres érvényesítéséhez. A kivonat megjelenésével kapcsolatban külön követelmények vannak. Tehát, hacsak nem hoznak létre ilyen formájú kivonatot, a bányászati ​​folyamat folytatódik. Amint a bányász megkapja a mérkőzést, érvényesíti a nevezést.

Jutalmak

Az ok, amiért valaki bányász szeretne lenni, a Jutalmakjutalmak hogy adottak, fizetett Bitcoin-ban. Miután a bányász létrehoz egy kivonatot, a tranzakció érvényesül. A bányászok nem kapnak semmilyen bitcoinot, amíg meg nem lesz bizonyíték hogy megvannak egy tranzakciót helyesen érvényesített. Ellenkező esetben az emberek hamisan állíthatnák a tranzakciók érvényesítését és fizetés követelését.

munka igazolása A Bitcoin által használt protokoll azt jelenti, hogy a bányászoknak hitelesíteniük kell egy tranzakciót, majd ezt a többi bányásznak meg kell erősítenie, mielőtt az eredeti bányász fizetést kapna. A munka-igazolási protokoll a matematikai puzzle amely magában foglalja a rengeteg megoldandó számítás. A megoldást követően a bányász jutalommal jutalmazza Bitcoin-t.

Ki tudja kibányászni a Bitcoin-t?

Aki hajlandó befektetni bármit néhány száz dollárból, hardvert vásárolhat, hogy megkezdhesse a Bitcoin bányászatát. Nem kell Ph.D. matematikában vagy informatikában az enyém, egyszerűen a megfelelő hardver és szoftver kombinációjára van szükség, kifejezetten erre a célra tervezték.

A Bitcoin bányászatának megkezdéséhez a következőkre lesz szüksége:

  • Szüksége lesz egy hardver bányászra. A bányászok kezdetben CPU-k voltak, de a GPU-k kiszorították őket a nagyobb számítási képesség és a kisebb energiaigény miatt. Ma, ASIC-okat használnak GPU-k helyett. Az ASIC-ek kizárólag bányászati ​​célokra tervezett chipek. Bármi másra használhatatlanok, de akár 100-szor nagyobb számítási teljesítményt kínálnak, mint egyes GPU-k. A Bitcoin által alkalmazott munkabiztosítási protokoll kifejezetten az ASIC bányászok számára szolgál.
  • Szüksége is lesz bányászati ​​szoftver hogy együtt dolgozzon a megvásárolt hardverrel. Általában a szoftvere összekapcsolja a Bitcoin bányászát a blokklánccal és egy bányászati ​​medencével (később a bányászati ​​medencékről bővebben). A szoftver hasznos statisztikákat is megjelenít, például a kivonat kivonatolási sebességét, hőmérsékletét, átlagsebességét és ventilátorsebességét

Antminer

Jelenleg a legnépszerűbb bitcoin bányászok közül néhány Antminer S5, S7, és S9. A legtöbb operációs rendszerhez van szoftver, ezért csak meg kell találnia egyet az operációs rendszeréhez. Miután beállította a hardvert és szoftvert, máris mehet! Használhatja a Bitcoin bányász kalkulátor hogy megnézze, mennyi időbe telik, amíg visszafizeti a kezdeti befektetést, és elkezdi a profitot.

A bányászati ​​felszerelések vásárlásakor figyelembe veendő dolgok

Tisztázzunk egy dolgot; Annak érdekében, hogy bányászattal keressen Bitcoinot, először néhány száz dollárból bármit el kell költenie a felszerelésére. A lehető legtöbb kivonatot kell megkapnia a lehető legtöbb hash erejéért. Emlékezik, A Bitcoin bányászat verseny.

Nem te vagy az egyetlen megpróbál érvényesíteni egy tranzakciót és előállítani a Bitcoin megszerzéséhez szükséges igazolást. Van egy egész sereg hozzád hasonló ember. Tehát tegye meg a házi feladatait, mielőtt bányászokra költené. Itt vannak a néhány megfontolandó dolog amikor megvizsgálja a lehetőségeit:

Teljesítményigények

A bitcoin bányászok sok áramot fogyasztanak. A másodpercenként több száz hash előállításához szükséges számítási teljesítmény sok elektromos energiát megemészt. Ha olyan bányászt vásárol, amely sok áramot fogyaszt, akkor a villanyszámlád átmegy a tetőn.

Bitcoin bányászati ​​energiafogyasztás

Győződjön meg róla ismerje a várható energiafelhasználást a bányászati ​​beállításait és kiszámítja a havi költségek annak biztosítása érdekében, hogy továbbra is jó megtérülést érjen el a költségek után. A legjobb megoldás az a bányász lehet, amely alacsony mennyiségű villamos energiát fogyaszt a hash sebességéhez.

Hash arány

A Bitcoin bányászat a hash-ról szól. A folyamat megköveteli, hogy a bányász naponta számtalan hash-t hozzon létre. Minél több kivonatot tud létrehozni, annál nagyobb az esélye, hogy nyereséget kereshet a Bitcoin-ban. A kivonási arány az a bontás, amelyet a bányász másodpercenként ki tud rakni. Keressen egy bányászt, akinek van magas hash arány.

Költség

Végül, de nem utolsósorban a a bányász költsége. Figyelembe véve a villamosenergia-költségeit, az első néhány hónap profitját a bányászberendezéseibe fektetett tőke kifizetésére fordítja. A legfontosabb, hogy találjon egy bányászt, akinek van jó hash arány, van energiahatékony, és nem igényli túl sok a kezdeti ráfordítás.

Hogyan kezdjük el a bányászatot?

Most, hogy ismeri a bányászathoz szükséges hardvert és szoftvert. Beszéljünk a pénztárcákról és a bányamedencékről.

Állítson be egy Bitcoin pénztárcát

Nem élvezheti a bányászati ​​folyamat gyümölcseit, ha nincs pénztárcája. A fizetéseket Bitcoin-ban küldjük a pénztárca címére te nyújtod. Különböző típusú pénztárcák használhatók, de ne feledje rögzíteni az érméket, ha nagy összegekkel van dolga.

Csatlakozzon egy bányászati ​​medencéhez

Választhat, hogy önálló bányász lesz, vagy csatlakozik egy bányamedencéhez. A szóló bányászat lehetőség, de általában nem ajánlott. Az önálló bányászat sokkal kevésbé valószínű, hogy igazolja a tranzakciókat, mint a készletben történő bányászat a medencéhez való csatlakozás általában a jobb megoldás. Hozzájárul minden bányász számítási képességéhez, és a jutalmat felosztják a tagok között.

Bitcoin Mining Pool

Neked kellene kutassa a rendelkezésre álló bányamedencéket mielőtt csatlakozna, és megtudja az esetleges felvételi díjakat, a tulajdonosok által felszámított jutalékot, a fizetés elosztási módját, valamint hogy milyen gyakran és egyszerűen vehet fel pénzt.

Ha többet szeretne megtudni a bányászati ​​folyamatról, és rendszeres frissítéseket és tippeket szeretne kapni, csatlakozzon levelezőlistánkhoz, és maradjon tájékozott.

Hivatkozások

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me