Bitcoin egy technológiával működő pénznem, így természetesen természetes, hogy az érmék tárolásához használjon online pénztárcát (akár böngésző-alapú, akár a készüléken található kliensprogram segítségével)..

Különböző okokból azonban célszerű használni a papír pénztárca hogy tárolja a hozzáférést az Ön pénzeszközeihez offline. Ez elsősorban a biztonság kedvéért történik; Például, ha a telefont ellopják vagy az internetkapcsolata nem biztonságos, rosszindulatú személyek hozzáférhetnek az Ön fiókjához, és a legrosszabb esetekben mindent elveszíthet. És ha az online pénztárca gazdagépe veszélybe kerül, akkor önhibáján kívül kirabolhat.

Íme néhány szempont a papírtárcákkal való kezdés.

Mik azok a papír pénztárcák?

Először is jó egy kicsit tudni a pénztárcák működéséről. Ennek köze van ehhez nyilvános kulcsok, magánkulcsok, és címek. A hosszú történet röviden az, hogy ha rendelkezik egy Bitcoin-cím nyilvános és magánkulcsaival, akkor teljes ellenőrzést gyakorolhat felettük.

Bitcoin papír pénztárca – Forrás: Shutterstock.com

Tehát e két karakterlánc papírra írása és a részletek online tárolásának elkerülése azt jelenti, hogy a pénztárca lényegében megtörtént offline. Ez a papírdarab hozzáférést biztosít a gazdaságaihoz. Ez lehet a nagyon biztonságos a kulcsok tárolásának módszere.

Hogyan készíthet papírpénztárcát?

Különböző módon lehet papírtárcát készíteni, némelyik bonyolultabb, mint más. A legegyszerűbb szinten egyszerűen írd le a nyilvános kulcs és privát kulcs elektronikus pénztárcából. Ezt követően törölheti a rekordokat a használt webhelyről vagy programból. Sok böngésző, asztali, mobil vagy váltótárca lehetővé teszi a kulcsok kinyomtatását közvetlenül.

Ez azonban nem mindig biztos, hogy teljesen biztonságos. Először is, ezekben az esetekben valószínűleg a 3. fél amely láthatja a magánkulcsát és így ellophatja az alapjait. Másodszor: Internet kapcsolat lehet veszélyeztetett, vagy a fiók kezeléséhez használt eszköz lehetett veszélybe került a rosszindulatú programokkal.

Hogyan készíthet papírpénztárcát?

Mint ilyen, sok ember fejlettebb papírtárca-generációs eljárást alkalmaz. Ez magában foglalja privát kulcs létrehozása rajta új eszköz vagyis Nem kapcsolódik az internetre, majd a pénzösszegeket a levezetett címre továbbítja.

Le kell töltenie az operációs rendszer (OS) új példányát USB-re, egy program segítségével kell létrehoznia a kulcsokat, majd fel kell írnia a kulcsokat vagy a magot.

Az eljárás során veszélybe kerül a biztonság esélye rendkívül alacsony, tehát ez nagyon alkalmas folyamat arra nagy mennyiségű Bitcoin tárolása.

Kövesse ezeket a lépéseket a papírtárca létrehozásához

Szükséged lesz

  • PC, MAC vagy laptop
  • 2 USB-meghajtó (legalább 8 GB)
  • Toll & Papír ill CryptoSteel hogy tárolja a magját

1. Töltse le és telepítse a farkakat

Először is meg kell letöltés Farkok, egy élő Linux operációs rendszer, amelyet USB-meghajtóról vagy DVD-ről futtathat. A Tails azután vált híressé, hogy Edward Snowden bejelentette, hogy az egyik eszköze. Kövesse az utasításokat a Tails weboldalon telepítse; 2 USB-meghajtóra lesz szüksége a folyamathoz.

2. Húzza ki az internetet, és indítsa el a Tails programot

Meg kell győződnie arról, hogy Farok USB csatlakozik, és a számítógép beállítása indítás USB-ről. Ezt beállíthatja a BIOS-ban. Ne felejtse el kihúzni a hálózati kábeleket.

3. Futtassa az Electrumot

Miután a Tails elindult, nyissa meg a Program menüt és a töltse be az Electrum szoftvert, az „Internet” kategóriában találja meg. Electrum egy Bitcoin kliens, amely a Tails csomagban van. Nyugodtan figyelmen kívül hagyja a figyelmeztetéseket a „kitartásról”, mivel éppen a papírtárcánk magjának vagyunk.

4. Hozza létre papírpénztárcáját!

Miután létrehozta a magot, írd le egy darab papírra (az új papír pénztárcádra) és háromszoros ellenőrzés helyesen másolta a 12 szót. Ne készítsen magról fényképet, és ne készítsen róla online biztonsági másolatot; soha nem érintheti az internetet bármilyen módon!

5. Tárolja a címét

Tárolja nyilvános cím mentésével a fájl vagy papírra írva. Nyilvános címe egy internetet támogató eszközön tárolható a biztonság sokkal kevésbé kritikus mint a magod. Miután ez megtörtént, befejezte. Van egy papír tárcája a Bitcoin tárolásához.

Problémák a papír pénztárcákkal

Figyelmeztetni kell – papír pénztárcák nem egy tévedhetetlen módszer a Bitcoin vagy más digitális eszközök biztonságának megőrzése. Valójában ezek meglehetősen alapvető módszerek az eszközök tárolására. Sok papír pénztárca fog jönnek a magánkulcsok a pénztárcához rájuk nyomtatva. Bár lehet, hogy kiadási jelszóval kell rendelkeznie pénzeszközök küldéséhez a pénztárcából, miután az online feloldásra került, még mindig van egy nagy eséllyel te tudnál elveszíti papírpénztárcáját, és rossz kezekbe kerül – gyakorlatilag elveszíti a Bitcoine-jait.

Problémák a papír pénztárcával

Másodszor szólítsuk meg az elefántot a szobában. A papír pénztárcák… papír! Papír ég. Papír kap nedves. A papír könnyen kidobták azzal a hatalmas halom régi újsággal. Bár a papír pénztárca a legalapvetőbb értelemben hideg pénztárca, saját biztonsági aggályokkal is jár. Ha a pénztárcád elpusztult, és nincs megírva a mnemos mondat, elvesztette a pénzét.

Éppen ezért egyes felhasználók úgy döntöttek, hogy olyan papírtárcákat használnak olyan termékekkel együtt, mint a Cryptosteel, amint röviden említettük, ahol a felhasználók vésett példányok ezek közül memnikus mondatok fémtartóban – tűz, víz és egyéb veszélyek ellen biztonságos.

Hardver pénztárcák és papír pénztárcák

Elkötelezett felhasználók számára, akik gyakran végeznek tranzakciókat és nagy mennyiségű bitcoinot tárolnak, érdemes megfontolni az a használatát hardver pénztárca. Bár a hardvertárcák megvásárlásához előzetes költségekre lesz szükség, még messze vannak kevésbé hajlamos a károsodásra, és ha ellopják őket, akkor jelszó nélkül nem érhető el.

Hardver pénztárcák és papír pénztárcák

Hardvertárcák, például papírtárcák, tárolja a privát kulcsokat offline állapotban, tehát a kriptovaluta-alapjaid nincsenek kitéve semmilyen csatlakoztatott eszköznek, ellentétben a forró pénztárcákkal. A legnépszerűbb hardvertárcákat francia gyártó gyártja Főkönyv vagy cseh székhelyű gyártó Trezor.

Ezek az eszközök kínálnak könnyű hozzáférés, sok különböző kriptót tárol – mindegyiknél több mint 1000 Trezor és Főkönyv – szemben a papír pénztárcákkal, amelyek általában csak tároljon egy-egy típusú kriptovalutát. A hardvertárcák egyetlen hátránya a költségük, a legolcsóbb egységek 60 dollár körül kezdődnek, így azoknak a felhasználóknak, akik kis mennyiségű bitcoinot tárolnak, nem biztos, hogy érdemes hardver pénztárcába fektetni.

Biztonság vagy kényelem?

Ha csak néhány Bitcoinnal rendelkezik, vagy készen kell tartania őket gyorsan költeni, érdemes online pénztárcát vagy egyszerű mobiltárcát használni, amelyek általában elérhetőek a mobil eszközök számára. Sok felhasználó is választja cserén hagyják el Bitcoineikat.

Biztonság vagy kényelem

Bár ez kényelmesnek tűnhet, mégis az nagyon nem tanácsos. Az Exchange-hackek történhetnek és történhetnek is – a katasztrofális következményei. Lehet, hogy csak néhány száz dollár kriptod van, de tényleg el akarod veszíteni?

Ha azt tervezi, hogy a kriptovaluta jelentős összegét megtartja, akkor kutatva és a a megfelelő pénztárca elengedhetetlen. Legyen szó papír- vagy biztonságos hardvertárcáról, ügyeljen arra, hogy mindig megtartsa a pénztárcáját magánkulcsok széf és biztonságos.

Hivatkozások

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me