Miután rájött a Bitcoin vásárlásának technikai szempontjaira, itt az ideje a következő lépésnek: a tárolásnak. A Bitcoin és általában a kriptovaluta minden bizonnyal hullámokat vert a globális fintech és pénzügyi szcénákban – ennek eredményeként új szoftverek és hardverek jelentek meg a Bitcoin és más kriptopénzek tárolására, bányászására, vásárlására és értékesítésére. balra és jobbra.

Ezért minden korábbinál fontosabb a belátás. Amikor a titkosítás tárolási módját választja, néhány lényeges dolgot figyelembe kell vennie:

Meleg vagy hideg: azt akarom, hogy az érmeimet online vagy offline tárolják??

A „forró” pénztárca olyan pénztárca, amely valamilyen módon kapcsolódik az internethez. Néhány népszerűbb forró pénztárca a Coinbase, a Copay és az Exodus. Míg a különböző típusú forró pénztárcák biztonsága változó, ezek nem annyira biztonságosak, mint a „hideg pénztárcák”.

A „hideg pénztárcák” olyan pénztárcák, amelyek a Bitcoin és más típusú kriptovalutákat offline állapotban, „hűtőtárolóban” tartják. Ide tartoznak a hardveres pénztárcák (például a Trezor és a KeepKey) és a papír pénztárcák. Noha a hideg pénztárcák nem hajlamosak a hackelésre, más dolgoknak vannak kitéve – elemi károk (azaz tűz és víz), vagy akár csak elvesznek (ne adj isten). Ezeket azonban továbbra is biztosítani lehet, amint azt mélyreható biztonsági cikkünkben kifejtjük.

Ki tartja a Bitcoin privát kulcsait?

Saját kulcsokMivel senki sem birtokolhat fizikai Bitcoin-t, az a dolog, amely valakinek ellenőrzést ad egyetlen Bitcoin (vagy annak egy darabja) felett, „privát kulcsnak” nevezhető. A privát kulcs egy karakterlánc, amely bizonyos mennyiségű bitcoinot képvisel. Amikor elkölti a Bitcoin-ot, a tranzakciók befejezéséhez a privát kulcs kerül elküldésre.

Egyes pénztárcák lehetővé teszik a felhasználók számára a magánkulcsok irányítását; mások nem. Az, hogy milyen pénztárcát szeretne használni, személyes preferencia kérdése. Azok a pénztárcák, amelyek magánkulcsokat tárolnak a felhasználó számára, biztonságosabbá tehetik egyes felhasználókat, mert a pénztárca cége vállalja a felelősséget a magánkulcsokért. Ez azonban biztosan nem garantálja a kártérítés módját ha az adott pénztárca szerverét feltörik.

Egy olyan pénztárca használata, amely hozzáférést biztosít a felhasználónak a privát kulcsaihoz (és ezáltal a biztonságuk megőrzésének felelőssége) azt jelenti, hogy nem hajlamosak a központi szerver támadásra. Ez azonban azt is jelenti Ön teljes felelősséget vállal az érmék biztonságának megőrzéséért.

Milyen gyakran kell hozzáférnem a Bitcoineimhoz?

Attól függően, hogy milyen titkosítási felhasználó vagy, érdemes egy könnyen hozzáférhető pénztárcát használni. Az olyan pénztárcák, mint a Mycelium, a Coinbase és a Copay, olyan mobiltárcák, amelyek mobilalkalmazás-felülettel rendelkeznek, amelyek segítségével útközben is eladhatnak és adhatnak el Bitcoin-okat.

Mennyit beszélünk Bitcoin-ról?

Jelentős mennyiségű Bitcoin vagy más kriptográfia azt jelenti, hogy biztonságosabb pénztárcát szeretne használni. Ha csak egy kevés Bitcoinja van, akkor megúszhatja azt, ha egy olyan platformon tárolja, amely kevesebb biztonsággal rendelkezik, mint például egy csere – bár ez soha nem jó ötlet.

A lényeg az, hogy ha jelentős mennyiségű változást fektet be a Bitcoinba, akkor befektetni szeretne a felszerelésbe annak biztonsága érdekében. A legjobb megoldás az Ön számára egy hardvertárca (azaz Trezor, KeepKey, Ledger), és ellenőrizze, hogy helyesen használja-e..

Magad védelme

A kriptovaluta-központú szoftvereket és hardvereket létrehozó egyes vállalatok közül sok csodálatra méltó és jó szándékú. Alakváltás és Kivonulás, például olyan vállalatok, amelyek elkötelezettek amellett, hogy a kriptovaluta-befektetéseket gyors és egyszerű folyamatgá tegyék, még a legelkötelezettebb Luddites számára.

Azonban rengeteg olyan ember van, aki úgy látja, hogy a hatalmas mennyiségű pénz a kriptopénzbe kerül, mint lehetőség arra, hogy kihasználják azokat a kriptobefektetőket, akik nem szakértő számítógépes hackerek.

Mivel a Bitcoin és más kriptovaluták egyfajta jogi „szürke területen” léteznek sok országban, az ellopott Bitcoin és a kriptovaluta jogi megtérítése vagy kompenzációja bonyolult és kihívást jelentő folyamat lehet – amely gyakran eredménytelen. Ezért elengedhetetlen, hogy rengeteg kutatást végezzen egy érméről, pénzváltóról vagy pénztárcáról, mielőtt eldöntené annak használatát

Még akkor is, ha egy új Bitcoin pénztárca nem egy csaló rosszindulatú munkája, néhány dolgot meg kell vizsgálni, mielőtt eldöntenénk, hogy használni kívánja-e a pénztárcát..

Mit kell keresni:

Vásárlói vélemények

Vásárlói véleményekMaga a kriptopénz fogalma egy online közösségből származik. A mai napig az online közösségek és források jelentik az egyetlen módot a kriptovaluta megismerésére. Az egyik legjobb erőforrás a többi kriptográfiai felhasználó, akik gyakran tisztában vannak tapasztalataik megosztásának fontosságával.

Milyen konkrét vásárlói véleményeket kapott a pénztárca? Hogyan reagál a vállalat ezekre a jelentésekre? Milyen típusú intézkedéseket tesz a vállalat a pozitív kapcsolat fenntartása vagy növelése érdekében az ügyfélkörével?

Ügyfélszolgálati források

A jó pénztárcának kiváló ügyfélszolgálata lesz, amely a hét minden napján, vagy legalábbis nagyon közel áll rendelkezésre. Természetesen van néhány figyelemre méltó kivétel ez alól (vagyis az Electrum), de ezt mégis figyelembe kell venni a pénztárca kiválasztásakor. Ha úgy dönt, hogy olyan pénztárcát használ, amelynek valóban vannak erőforrásai az ügyfélszolgálathoz, akkor válasszon egy olyan pénztárcát, amelynek rohadt vevőszolgálata van.

Olyan dolgok, amiket feltesz magának: milyen támogatást nyújt a vállalat – e-mail, telefon, élő csevegés vagy mindhárom? Mi történik, amikor megpróbál kapcsolatba lépni az ügyfélszolgálattal? Mennyi időbe telik, hogy visszajussanak hozzád?

A biztonsági mentés és a titkosítás lehetőségei

A kriptopénz birtoklásának és használatának egyik hátránya (vagy nézőpontjától függően felfelé mutató), hogy nincs garancia arra, hogy képes lesz visszanyerni a befektetett pénzt, ha elveszne vagy ellopnák tőled. Ezért elengedhetetlen, hogy a használni kívánt pénztárca megbízható biztonsági gyakorlattal, titkosítási módszerekkel és biztonsági mentési lehetőségekkel rendelkezzen.

Ha a pénztárca „forró” (online), mit használ az adataim, mint felhasználók védelme érdekében (azaz kétfaktoros azonosítás, többszintű bejelentkezés)? Hogyan készíthetek biztonsági másolatot a pénztárcámról? Hogyan titkosítják a pénztárcát? Mi fog történni, ha elveszítem a hozzáférést a pénztárcámhoz vagy a biztonsági másolataimhoz?

Milyen állításokat tesz a pénztárca?

Ez nem csak a Bitcoin pénztárcákra vonatkozik, hanem cserékre, ICO-kra és más kriptóérmékre is. Például, ha egy pénztárca garantálja, hogy minden nap bizonyos mennyiségű BTC-t utal be az Ön számlájára, csak azért, mert azt felhasználja, akkor fusson a másik irányba. Noha őrült összegeket lehet keresni a kriptopénz világában, vannak semmi garancia.

Sajnos a mondás ugyanolyan érvényes a kriptoszférában, mint a világ többi részén: ha valami túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg.

Itt vannak: A legjobb Bitcoin pénztárcák

Természetesen rengeteg más Bitcoin pénztárca van, amelyiket jobban kedvelheti, mint ezek – mindegyikük sajátja. Ebben az összefüggésben azonban a „legjobb” azt jelenti, hogy a ma elérhető legkevésbé biztonságos és felhasználóbarát pénztárcák vannak.

Legjobb hardver pénztárca: Trezor

A Trezor már évek óta az iparági aranystandard néven szerepel. Ez egy kiváló lehetőség annak, aki sok Bitcoin-mal rendelkezik, és nem akar egy harmadik féltől származó szerverrel rendelkező pénztárcára támaszkodni a magánkulcsok biztonságban tartása érdekében.

A Trezor úgy van kialakítva, hogy még akkor is, ha kapcsolatba kerül egy „nem biztonságos” számítógéppel, amelynek biztonságát veszélyeztették, egyetlen hacker sem férhet hozzá a Bitcoins privát kulcsaihoz. A Trezor a Bitcoin mellett többféle kriptovalutát is támogat.

A Ledger és a KeepKey ugyan nem annyira ismert, mint a Trezor, de a hardveres pénztárcák számára is remek lehetőségek.

A legjobb asztali pénztárca: Exodus

A 2016 júliusában piacra dobott Exodus egy forró pénztárca, amely gyorsan hírnevet szerzett arról, hogy rendkívül felhasználóbarát lehetőség, jó ügyfélszolgálattal és beépített cserével. A Bitcoin mellett az Exodus számos más típusú kriptovalutát támogat. Az Exodus titkosítva van, és mnemonikus magokat biztosít a biztonsági mentéshez.

Mivel az Exodus forró pénztárca, nem tanácsos nagy mennyiségű eszköz kriptóban történő tárolására használni, különösen egy számítógépen, amelyet nap mint nap használ. Ezenkívül nem nyílt forráskódú.

Az Electrum szintén nagyszerű asztali pénztárca, de nem kínál semmilyen lehetőséget az ügyfélszolgálat számára. Ezenkívül egy kis technikai know-how-t igényel (nem túl felhasználóbarát). Az Electrum nyílt forráskódú, és lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy kézben tartsa a Bitcoins magánkulcsait.

A legjobb mobil pénztárca iOS-hez: Copay

A Copay multisig bejelentkezést használ, így az egyik legbiztonságosabb mobil pénztárca. 2014 óta létezik, és rendelkezik asztali felülettel Mac, Windows és Linux számára is. Könnyedén vásárolhat Bitcoin-t a Copay-n belül, de figyelmeztetni kell, hogy az alkalmazás valóban magas díjakat számít fel.

A legjobb mobil pénztárca Androidra: micélium

A Mycelium mögött álló vállalat folyamatosan dolgozik a pénztárca fejlesztésén. A Mycelium a magánkulcsait a saját szerverén tárolja, de az Ön jelszavával van titkosítva. A Mycelium előre fizetett hideg pénztárca kártyákat is kínál, így a Myceliumon belül van néhány lehetőség a hűtőtárolásra. A micéliumnak van egy letéti funkciója is, amely biztosítja a tranzakciók biztonságát.

Papírtárca készítése

Papír pénztárcaPapír Bitcoin pénztárca létrehozása gyors és egyszerű módja annak, hogy érméit hűtőházba juttassa. Győződjön meg arról, hogy jó hírű platformot használ a pénztárca létrehozásához, és győződjön meg arról, hogy a pénztárca nyomtatásához használt nyomtató offline állapotban van, hogy megakadályozza a hackerek általi hozzáférést a pénztárcájához.

Legyen okos, legyen biztonságban és terjessze a szeretetet!

Nem számít, milyen pénztárcát választana, van néhány „jó higiéniai” gyakorlat, amelyet minden Bitcoin-tulajdonosnak be kell tartania.

Soha. Valaha! Mutassa meg bárkinek a magánkulcsait. Soha nem lehet tudni, ki nézhetné. Volt egy híres incidens 2013-ban, amikor egy Bloomberg horgony röviden felvillantotta Bitcoins magánkulcsát az élő televízióban a „12 napos Bitcoin” ünnepi akció során. Ő volt perceken belül kirabolták. Szerencsére a tolvaj felvette a kapcsolatot a horgonnyal, és egy csuklóval visszacsapta az érméit (akkoriban csak 20 USD értékben)..

Győződjön meg arról, hogy a megfelelő típusú kriptovalutát a megfelelő címre küldi. A többféle kriptovaluta (azaz az Exodus) támogatását biztosító pénztárcák mindegyik különálló kriptovaluta típushoz külön pénztárca címmel rendelkeznek. Ha rossz fajtát küld rossz címre, az érméit elveszítheti.

Ha lehetséges, tartson több biztonsági másolatot több biztonságos helyen. Soha nem tudhatod, hogy mikor következhet be a szerencsétlenség, és ideiglenesen elveszítheted hozzáférésed a kriptodhoz. Legyen proaktív, és terjessze körbe ezeket a biztonsági másolatokat (papíros biztonsági másolatok esetén egyetlen akár szeletekre is vágható és különböző helyekre tehető).

Végül légy jó más emberekkel. Nagyon sok újonc van a kriptográfia világában, és nem biztos, hogy mindannyian tisztában vannak az „útszabályokkal”. Amikor lát valakit, akiről ismeri, hogy először merészkedik a kriptográfia világába, biztosítsa számára ugyanazokkal az erőforrásokkal, amelyek elősegítették a sikerességét (például például ez a cikk).

Ha Ön maga új a kriptovaluta világában, folyamatosan további információkat adunk átgondolt útmutatók és egyéb források kiterjedt katalógusába. A hírlevélre való feliratkozás a legjobb módja annak, hogy soha ne hagyjon ki semmilyen értékes információt. Terjessze a szeretetet és terjessze az igét!

Tapasztaltál valamilyen Bitcoin pénztárcát? A tudás hatalom! Tegyen egy megjegyzést alább, és közölje a világgal, hogy mennek a dolgok – csak akkor részesülhetünk előnyben, ha személyes tapasztalatainkat megosztjuk és megvitatjuk.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me