Coinbase vs. Kraken: Hogyan hasonlítanak össze

érme alap vs kraken

Nem biztos abban, hogy a Coinbase-t vagy a Kraken-t használja?

Ne keressen tovább!

Ebben a mélypont-összehasonlításban elmondunk mindent, amit tudnia kell Krakenről és a Coinbase-ről, valamint azok különbségeiről.

A cikk végére nagyon jó ötleted legyen arról, hogy melyik csere a számodra jobb!

Olvass tovább!

Bevezetés

A neves tőzsde kiválasztása az egyik legfontosabb lépés, amelyet meg kell tennie a Bitcoin vásárlása előtt. Sok ember veszített pénzt különféle feltörések és átverések során az évek során.

A Coinbase és a Kraken a világ egyik legnagyobb és legmegalapozottabb kriptovaluta-tőzsdéje. Mindkettő központja San Franciscóban van, és mindketten világszerte számos országra kiterjesztették kínálatukat.

A jövő mindkét cserének fényesnek tűnik, bár következő lépéseik kissé eltérő irányba vezetnek.

A Coinbase a New York-i tőzsdén halad, mivel a vállalat bejelentette, hogy nyilvános tőzsdei bevezetésen (IPO) keresztül kíván tőzsdére lépni. Ez lesz az első nagyobb amerikai tőzsde, amely ezt megtette. Ez lehetővé teszi az amerikaiak számára, hogy megvásárolják a vállalat részvényeit, amelynek legutóbbi becsült értéke körülbelül 8 milliárd dollár volt.

Kraken kissé más utat választ. Ahelyett, hogy New Yorkba ment volna, a tőzsde új részleget nyitott Wyomingban, Cheyenne-ben. A Kraken Financial bankbérleti kérelme nemrégiben elnyerte Wyoming állam jóváhagyását, ami azt jelenti, hogy most engedélyezték az Egyesült Államok első kriptobankjának működését..

Nyilvánvaló, hogy mindkét tőzsde aktívan dolgozik nagyobb és jobb dolgok érdekében.

De hogyan alakulnak a kínálatuk azok számára, akik Bitcoin-ot akarnak vásárolni, eladni vagy kereskedni?

1. fejezet

Kraken Bevezetés

A Krakent 2013 végén indította el Jesse Powell. Powell dolgozott együtt Mt Gox 2011-ben segített abban, ami akkoriban domináns Bitcoin-tőzsde volt, helyreállt egy feltörésből. Powell látta a cserével kapcsolatos folyamatos problémákat, és látta, hogy potenciális (és esetleges) összeomlása milyen hatással lehet az egész Bitcoin világra.

Szerencsére Kraken felszállt és értelmes alternatívát nyújtott. Nem sokkal az Mt Gox összeomlása után a Kraken piacai az összes BTC / EUR kereskedés több mint felét képviselték.

kraken logó

A Kraken 48 amerikai államban (NY és WA kivételével) és 176 országban érhető el világszerte.

Kraken 2015-ben hagyta el New Yorkot a BitLicense bevezetése után, amely egy egyedülállóan korlátozó licenc, amelyet minden államban működő kriptotársaságnak meg kell szereznie.

Kraken kilenc okot adott meg a BitLicense igénylésének elutasítása miatt:

 1. Nincs garancia a New York-i bankok támogatására
 2. Nincs garancia az engedély nélküli versenytársakkal szembeni végrehajtásra
 3. Csökkentett fogyasztóvédelem
 4. Indokolatlan teher és korlátozások a globális műveletekre
 5. A szolgáltatás indokolatlan elágazása egyedül New York számára
 6. Indokolatlan költség a kis piacért folytatott verseny lehetőségéért
 7. Nincs mentesség a hagyományos pénzátutalási engedélyek alól
 8. Nincs onramp kisvállalkozások számára
 9. Kétes érték a fogyasztó számára

Mégis, a Kraken nem a fogyasztók védelme vagy a szabályozás minden formája ellen szól. A tőzsde több olyan szervezetet alapított, amelyek a kriptovaluta-vállalatok önszabályozásán dolgoznak, megfeleltek (és átmentek) a FinCEN ellenőrzésén, és átgondolt válaszokat adtak a javasolt jogszabályokra..

Ezenkívül a Kraken Financial, mint elismert letétkezelő intézmény létrehozása Wyomingban, megmutatta, hogy a tőzsde több, mint hajlandó együttműködni a szabályozókkal, amikor nyitottnak mutatják magukat az együttműködésre..

Visszatérve a tőzsdei termékéhez, a Kraken a biztonságra és a makulátlan eredményekre összpontosítva oda vezetett, hogy az egyik vezető Bitcoin tőzsde.

Szinte minden olyan funkciót kínál, amelyre szükség lehet a Bitcoin vásárlásához vagy kereskedéséhez.

Vizsgáljuk meg alaposan Kraken szolgáltatásait.

2. fejezet

Felület

Amikor bejelentkezik Krakenbe, a következő fiókbiztonsági emlékeztetők fogadják. Ez az első a sok eset közül, amikor Kraken elkötelezte magát a biztonság mellett.

kraken biztonsági emlékeztetők

Miután bejelentkezett, rájön, hogy a Kraken kezelőfelülete nagyon testreszabható.

Megnézheti az árakat egy egyszerű diagram segítségével:

kraken bitcoin ár

Vagy használhatja a Kraken Pro sokkal részletesebb felületét:

kraken kereskedési felület

Itt minden képernyőn rendelkezhet a Bitcoin kereskedéséhez szükséges összes információval. Vásárolhat tőkeáttétellel, beállíthat stop-limitet, stop-market-et és nyereségi megbízásokat fogadhat, valamint megtekintheti kereskedési előzményeit és nyitott pozícióit.

A Kraken’s Trade képernyőn lehetősége van kiválasztani az Simple, Intermediate vagy Advanced felületet is. Az Intermediate több lehetőséget kínál, mint a Simple, például a tőkeáttételt és azt, hogy a megrendelés mennyi ideig maradjon a könyveken, ha azt nem hajtják végre azonnal. Az Advanced hozzáadja a Kraken Pro kereskedési felületének minden funkcióját.

kraken kereskedelem egyszerű

Ha csak Bitcoint szeretne vásárolni minimális gond nélkül, akkor csak a Kraken Simple felületére lesz szüksége.

JEGYZET

Lehet, hogy kíváncsi vagy arra, hogy Kraken miért mutatja a Bitcoin tickerjét XBT-ként, nem pedig a gyakoribb BTC-ként. Kraken a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) útmutatásait követi, amelyek kimondják, hogy minden olyan valutának, amely nem társult egy országhoz, egy euróval kell kezdeni "x". Kraken szavai szerint, ez "nemzetközi valutaként egyre növekvő legitimitását tükrözi."

Kraken bőséges likviditással rendelkezik szinte minden kereskedő számára, több millió dollár értékű kriptográfia cserél gazdát minden nap a platformon.

3. fejezet

Az App

kraken app

A Kraken nagyszerű mobilalkalmazással rendelkezik, amely minden szükséges funkciót biztosít útközben.

engedje el a krakent

Megtekintheti az összes támogatott eszköz adatait, és nyomon követheti a részesedéseit.

kraken app bitcoin

Az adás-vétel egyszerű az alkalmazáson belül.

kraken app bitcoin vásárlás

Az alkalmazás azonban még nem érhető el minden helyen. Nevezetesen az USA ki van zárva. Ez azonban nem azon az országon alapul, amelyhez az Ön App Store-ja társult, hanem a Kraken-fiókjához társított országhoz. Ez azt jelenti, hogy ha hajlandó átvészelni az App Store-beállítások másik országra történő megváltoztatását, továbbra is használhatja az alkalmazást a szokásos módon.

A Kraken egy Kraken Pro alkalmazást is kínál. Ez haladó felhasználóknak szól. API-kulcson keresztül jelentkezik be, nem pedig felhasználónevén és jelszaván.

4. fejezet

fizetési módok

A Kraken támogatja az USD, EUR, CAD, GBP, CHF, JPY és AUD betéteket.

JEGYZET

A legtöbb felhasználó nem tud betéti összeget betéti kártyával befizetni, a hitelkártyákat pedig egyáltalán nem támogatják. A Kraken csak a kanadai dollár (CAD) betéti kártya (vagy készpénz) befizetését támogatja, a Kanada Postával való együttműködésükkel. Az ellenőrzött kanadai felhasználók QR-kódot generálhatnak a Kraken-en, és bármelyik kanadai postahivatalba befizethetik ezt a számlát betéti kártyával vagy készpénzzel. Ez csak betétek esetén érhető el, felvétel nem.

A Kraken-ügyfelek számára az átutalás legjobb módja elektronikus átutalás. A felhasználók FedWire vagy SWIFT átutalásokkal tudnak USD-t befizetni.

Eurót SEPA, InstantSepa vagy SWIFT átutalással utalhat be.

A betéti kártyával vagy készpénzzel történő befizetés mellett a kanadai felhasználók belföldi átutalással vagy SWIFT átutalással is küldhetnek pénzt.

Az ausztrál Krakeners szokásos banki átutalással vagy Osko fizetéssel használhatja fel az alapokat. Ha Osko-kompatibilis számlát használ, a befizetését néhány másodpercen belül vissza kell igazolnia.

5. fejezet

Díjak és korlátok

A Kraken kereskedési díjai nagyon ésszerűek, különösen a Coinbase túlzott díjaihoz képest.

Kraken két tényező alapján számítja ki a díjakat:

 1. Az előző 30 napos gördülő időszakban forgalmazott mennyiség
 2. Függetlenül attól, hogy készítő vagy felvevő megbízást hajt végre

* A gyártói megrendelések * a megrendelések könyvében felkerült limit megbízások. Például. a Bitcoin ára 40 000 dollár, és vételi megbízást ad be 39 950 dollárért vagy eladási megbízást 40 050 dollárért. Ezek egyikét sem hajtják végre azonnal, ehelyett leülnek a könyvre, és növelik a likviditást, * így a piac *.

A * vevői megbízásokat piaci megbízásoknak is nevezik. Általában azonnal végrehajtják, mivel * felveszik a piacról az elérhető likviditást. Egy vevői megbízás teljesítésével teljesíti valaki más megbízói megrendelését.

A vevői megrendelések nagyjából 2,5-szer nagyobb díjakkal járnak, mint a Kraken-i megrendelők. A díjak azonban elég alacsonyak ahhoz, hogy eleve kezdjék, nem kell túl nagy megfontolásnak lennie, hacsak nem aktívan kereskednek a napi kereskedéssel.

Az ellenőrzési szinttől függően korlátozások is érvényesek.

kraken ellenőrzési határértékek

6. fejezet

Támogatás

Kraken egy átfogó támogató központtal rendelkezik.

kraken támogató cikkek

Itt több tucat kriptovaluta-témát ismerhet meg, kezdve attól, hogy miként biztosíthatja fiókját kétfaktoros hitelesítéssel, a spot vs margin kereskedéssel, és olyan speciális útmutatókkal, mint az API kereskedés.

Kraken rendelkezik egy Crypto 101 sorozattal is, amely átfogóbb kriptovalutával kapcsolatos információkat tartalmaz, mint például a Munka igazolása vs Tétbiztosítás, DeFi és Bitcoin bányászat.

7. fejezet

Biztonság

A Kraken számos biztonsági funkciót kínál annak biztosítására, hogy fiókját az ön ellenőrzése alatt tartsa.

A csere nem támogatja az SMS kétfaktoros hitelesítést (2FA), mivel ez sebezhető SIM-csere. A SIM-csere magában foglalja a támadót, aki szociális mérnöki tevékenységet vagy identitáslopást használ, hogy meggyőzze telefonszolgáltatóját, hogy a telefonszámát egy új eszközre vigye. A támadó ezután megkapja az összes erre a számra küldött 2FA kódot, és engedélyezheti a visszavonást vagy megváltoztathatja a jelszavát.

Ehelyett használhat egy hitelesítő alkalmazást, például az Authy vagy a Google Authenticator az időalapú kódok megadásához. A támadónak hozzáférést kell kapnia az Ön által használt fizikai eszközhöz az ellenőrző kód megszerzéséhez.

A hitelesítő alkalmazásoknál is jobbak a biztonsági kulcsok. Ezek fizikai kulcsok, amelyek hitelesíthetik a bejelentkezéseket és egyszeri jelszavakat (OTP-ket) generálhatnak.

yubikey a kulcstartón

Nagyobb a valószínűsége, hogy elveszíti telefonját, mint egy dedikált biztonsági kulcs. Konfigurálhat több biztonsági kulcsot is ugyanazokhoz a bejelentkezésekhez, vagyis egy vagy többet tárolhat extra biztonságos helyeken, például banki pénztárban. Ezen okok miatt a Kraken azt javasolja a biztonságtudatos felhasználóknak, hogy használják ki a biztonsági kulcsok előnyeit az autentikáló alkalmazásokkal szemben.

Ezenkívül a biztonsági kulcsok hamarosan (az U2F protokoll bevezetésével) megvédik Önt az adathalász csalásoktól. Mivel a webhely konkrét URL-jéhez kötődnek, a biztonsági kulcs soha nem hitelesíti a csaló webhelyet, és nem fedi fel az Ön adatait.

A Kraken részletes útmutatókat is tartalmaz a PGP titkosítás beállításáról az Ön és a központ közötti összes e-mailhez. A PGP (ami elég jó adatvédelmet jelent) titkosítása ugyanazokra a kriptográfiai ötletekre épül, mint a Bitcoin.

Ez egy közepes és haladó szintű biztonsági beállítás, de biztosítja, hogy a kommunikáció a lehető legmagasabb szintű legyen.

Lehet, hogy nem használja ki minden Kraken által kínált biztonsági funkciót, de jó tudni, hogy ezek rendelkezésre állnak, és hogy a Kraken nagyon komolyan veszi a biztonságot.

7. fejezet

Egyéb ajánlatok

Kraken Financial

kraken bank wyoming

2020 szeptemberében Kraken megkapta az első speciális célú letétkezelő intézmény (SPDI) alapító okiratát Wyomingban.

Ez a charter lehetővé teszi a Kraken számára, hogy megnyissa az Egyesült Államok első „kriptobankját”, amely számos olyan szolgáltatást képes nyújtani, amely jelenleg nem elérhető a lakossági és intézményi befektetők számára.

Ezek a szolgáltatások magukban foglalják a befektetési tanácsadókról szóló törvény követelményeinek megfelelő digitális vagyonőrzési szolgáltatásokat, az elsődleges ügynöki tevékenységet, valamint a fiat és a digitális pénznemek közötti zökkenőmentes kapcsolatot..

Arra számítunk, hogy képesek leszünk nemcsak szolgáltatni a vállalatokat és szolgáltatásokat nyújtani nagyobb szervezeteknek, hanem nagyobb hatékonyságot is elérhetünk abban a képességünkben, hogy kiszolgáljuk azokat a lakossági ügyfeleket, akik ezt a vállalatot építették.

Nehéz megállapítani e mérföldkő túlzott jelentőségét. Azt hiszem, ez egy sajátos fejlemény a titkosítási ügyek során. Ez egy hatékony, átlátható és felelős kapcsolat kialakulását jelenti a hagyományos pénzügyek világa és a fejlődő kriptográfiai ökoszisztéma között. Úgy gondolom, hogy ez egy történelmi idő és egy olyan dolog, amelyre a pénzügyi és a történelem szakos hallgatók a pénzügyi eszközök fejlődésének vízválasztó pillanataként tekintenek vissza.

Marco Santori Jogi vezérigazgató, Kraken

A banki ügyintézés és a Bitcoin évek óta problémás kapcsolatban állnak. A bankok gyakran nyíltan ellenségesek voltak a Bitcoin iránt. Nyilvánosan kijöttek ellene, és befagyasztották a kriptóban tranzakcióval foglalkozó magánszemélyek és vállalkozások számláit, miközben saját blokklánc-technológiájukon dolgoztak, vagy akár tanácsot adtak ügyfeleiknek a Bitcoinban rejlő óriási fejleményekről..

Kraken Wyomingba való előretörése jelenti ennek a kapcsolatnak a következő lépését. Hamarosan a kriptovaluta befektetők olyan intézménnyel bankolhatnak, amely ideológiailag (és pénzügyileg) ugyanolyan elkötelezett a Bitcoin iránt, mint ők.

8. fejezet

Kraken áttekintése

Kraken valóban meghatározza a kritériumot annak, hogy mi legyen egy kriptovaluta-csere 2021-ben.

Jesse Powell a Kraken kezdete óta elkötelezett a biztonság iránt, és ésszerű hangot adott a kriptopénz-szabályozásról folytatott gyakran heves vitában.

A Kraken szinte minden olyan eszközt kínál, amelyet a befektetők és kereskedők egy tőzsdétől elvárhatnak. A támogató cikkek átfogó forrást jelentenek szinte minden kérdéshez.

És most a tőzsde új területekre taszítja a Bitcoin-t azzal, hogy úttörő módon belépett a banki szférába.

Mindezek az okok hozzájárulnak Kraken pozíciójához, mint a világ egyik legjobb kriptovaluta-cseréjéhez.

9. fejezet

Coinbase Bevezetés

érme alapú logó

A Coinbase az egyik legrégebbi folyamatosan működő tőzsde, amelyet 2012-ben alapítottak Brian Armstrong és Fred Ehrsam. Ehrsam később más projektekre költözött, így Armstrong a Coinbase nyilvános arcává vált.

A Coinbase 2014-ben elérte az 1 millió felhasználót, és állítólag azóta több mint 13 milliót ért el.

2017-ben a Coinbase megszerzett egy BitLicense-t a New York-i Pénzügyi Szolgáltatások Minisztériumától, amely lehetővé tette számára, hogy legálisan kereskedjen a Bitcoin-nal és az Ethereum-tal New York államban..

A Coinbase lehetővé teszi 44 ország felhasználóinak, hogy Bitcoin-t és más támogatott eszközöket vásároljanak a platformjukon, míg a legtöbb más ország konvertálhat a kriptovaluták között, és felhasználhatja a Coinbase Wallet-ot. A tőzsde 49 amerikai államot támogat, Hawaii kivételével.

10. fejezet

Felület

A Coinbase nem hibás a felületén. Egyszerű és könnyen használható. Ez a Coinbase által megcélzott, új kripto felhasználók számára kiemelt szempont.

érme alapú bitcoin ár

Van egy nagy kék Buy Bitcoin gomb, amely megkönnyíti annak elvégzését, amiért jött.

érme alap vásárolni bitcoin

Az ismétlődő vásárlások beállítása is egyszerű, így dollárköltség-átlagot (DCA) tehet a piacra.

érmealap visszatérő megrendelés

11. fejezet

Az App

érmealapú alkalmazás

A Coinbase mobilalkalmazása remek megfelelője a böngésző verziójának. Pénz vásárlás, eladás és átutalás ugyanolyan egyszerű, mint egy asztali számítógépen.

érmealap vásárlás

12. fejezet

fizetési módok

Amerikai ügyfelek számos módszerrel fizethetnek kriptot a Coinbase-en.

A banki átutalások (ACH) felhasználhatók vásárlásra, valamint a fiat befizetésére és visszavonására. Általában 4-5 munkanap szükséges a megtisztításhoz.

Betéti kártyák ideálisak kis beruházásokhoz. Azonnal törlődnek, de csak az online platformon vagy alkalmazáson keresztül használhatók kriptográfia vásárlására.

A banki átutalások jól használhatók a fiat befizetésére és felvételére, miközben az amerikai ügyfelek a Paypal-on keresztül azonnal felvehetik az alapokat.

érmealap árjegyzék

A kontinentális európai felhasználók kripto- vagy betéti alapokat vásárolhatnak SEPA átutalások, iDEAL, SOFORT fizetések (különösen Németországban népszerűek), betéti kártyák és néhány hitelkártya segítségével.

Ezenkívül a SEPA, a Paypal és az azonnali kártyafelvétel útján történő kifizetések is rendelkezésre állnak.

Az Egyesült Királyságban székhellyel rendelkező ügyfelek szinte azonos fizetési és kifizetési lehetőségekkel rendelkeznek, a Gyorsabb fizetések hozzáadásával.

A Coinbase volt az első globális rejtjeltőzsde, amelynek elektronikus pénzengedélyt adott az Egyesült Királyság Pénzügyi Magatartási Hatósága, és ez volt az első olyan tőzsde, amely támogatta a Faster Payments kezdeményezést, amelynek célja a bankközi átutalások feldolgozási idejének csökkentése 2-3 üzletről néhány másodpercig.

Az EU-ban és az Egyesült Királyságban lévő ügyfelek is regisztrálhatnak a Coinbase Card-ra, egy betéti kártyára, amely lehetővé teszi a kriptó elköltését.

érme alapú kártya

A kanadai Coinbase ügyfelek nem annyira szerencsések. Az Észak-Nagy-fehér állampolgárai számára az egyetlen fizetési mód a betéti kártya a vásárlásokhoz és a Paypal a kifizetésekhez. Meglehetősen korlátozott választék.

13. fejezet

Díjak és korlátok

A Coinbase díjai köztudottan magasak. Betéti kártyával vásárolva majdnem 4% -ba kerül a díjak, ráadásul a Coinbase által az árba sütött 0,5% -os árrésen felül. A kriptopénzek közötti átváltás 2% -ba kerül.

Ez a modell tette lehetővé a Coinbase számára, hogy már több mint 2 milliárd dolláros díjat keressen a kezdetektől fogva.

A Coinbase felhasználói szinte bármely országban képesek konvertálni a kriptovaluták között, de nem mindig konvertálhatják vissza a kriptot helyi pénznemre.

Ezenkívül sokan arról számolnak be, hogy hosszú az elektronikus átutalások várakozási ideje, bizonyos esetekben akár két hét is. Ez nem okozhat problémát, ha rendszeresen fektet be és szétosztja a vásárlásait, de ha a rövid távú árműveletek előnyeit szeretné kihasználni, érdemes azt figyelembe venni.

14. fejezet

Biztonság

érmealapú biztonság

A Coinbase számos olyan biztonsági funkcióval rendelkezik, mint a Kraken, bár kevésbé hangsúlyozza ezek fontosságát. Például az SMS-hitelesítés a kétfaktoros hitelesítés alapértelmezett formája. Mivel ez a legkevésbé biztonságos módszer, és sok felhasználó valószínűleg nem változik az alapértelmezett beállításokhoz képest, úgy tűnik, hogy ez egy kihagyott lehetőség a Coinbase részéről az ügyfelek fiókbiztonságának növelésére.

Lehetősége van hitelesítő alkalmazások vagy biztonsági kulcsok beállítására, és a Coinbase legalább jól láthatóvá teszi az egyes 2FA módszerek rangsorolását a biztonság alapján.

Az egyik jó beállítás az, hogy minden kriptopénz-kivonáshoz alapértelmezés szerint 2FA szükséges.

15. fejezet

Támogatás

A Coinbase átfogó tudásbázissal rendelkezik, ahol választ találhat sok kérdésére.

érmealap támogatás

A Támogatás oldalon található egy chatbot, amely segítséget nyújthat az alapvető kérdésekben, vagy támogatási kérelmeket nyújthat be a helpdesken keresztül. Néhány felhasználó hosszú várakozásról számolt be, hogy megválaszolja kérdéseit.

A Coinbase külön telefonszámokkal is rendelkezik, amelyekkel felhívhatja a hívókat, ha úgy gondolja, hogy fiókját veszélyeztették. Ez egy hasznos funkció, amely mindent megváltoztathat egy ilyen potenciálisan katasztrofális helyzetben.

16. fejezet

Egyéb ajánlatok

Coinbase Pro

A Coinbase Pro a vállalat megfelelője a Kraken Trader felületével: teljes funkcionalitású kereskedési platform.

coinbase pro műszerfal

A Coinbase Pro alacsonyabb díjakkal rendelkezik, mint az egyszerűbb felület, képes limit, piaci és stop-loss megbízások beállítására, valamint csúszós kialakítással.

Az eredetileg GDAX (Global Digital Asset eXchange) néven a Coinbase 2018-ban újraszámította legfelső szintű kínálatát. A középhaladó és haladó kereskedőknek szánt kereskedési eszközök mellett a Coinbase Pro API integrációt kínál az automatizált kereskedéshez..

További előny, hogy a Coinbase Pro támogatja az aznapi banki átutalásokat, ami azt jelenti, hogy mindaddig, amíg benyújtja az átutalást a határidő (általában 14:00) előtt, azonnal kereskedhet a pénzével. Ne feledje, hogy ez 10 dolláros díjat számít fel a banki díjakon felül.

Nézze meg a mi oldalunkat a Coinbase Pro teljes áttekintése.

Coinbase keresni

érme alap keresni

A Coinbase az első kriptográfiai demográfiai adatok nagy részét megnyerte, részben a Coinbase Earn-nak köszönhetően. Ez a platform a kriptovalutával jutalmazza a felhasználókat, ha rövid videókat néznek meg, amelyek elmagyarázzák a különböző digitális eszközöket, például a DAI-t, a BAT-ot és az EOS-t..

Ez egy jó módja annak, hogy az új felhasználók kezdőbarát módon ismerkedhessenek meg a kriptográfiával, és akár 50 dollár keresése dollár befektetése nélkül biztosan szép első benyomást kelt a térben.

érme alap keresni vegyület

17. fejezet

Viták

Coinbase kiesések

Míg az összes kriptovaluta-tőzsdének meg kell küzdenie a megnövekedett forgalommal a magas piaci ingadozások idején, a Coinbase arról híres, hogy offlineabbá vált, mint bármely más nagyobb tőzsde. Csak 2020-ban legalább féltucatszor hibaüzenettel fogadták a felhasználókat, amikor nagy ármozgások során próbáltak bejelentkezni a kereskedésbe.

érmealap hibaüzenet

Máskor a felhasználók bejelentkezhettek, de nem tudtak kereskedni. El tudja képzelni, milyen frusztráló lenne nézni, ahogy a piac szárnyal vagy csúszik, miközben csak a szélén ülhet.

coinbase support twitter

Ha ez csak egyszer vagy kétszer következett be, akkor felmenthető, de a tőzsdének több mint elegendő ideje volt a szükséges változtatások végrehajtására annak biztosításához, hogy online legyen, hogy kiszolgálja ügyfeleit, amikor a legnagyobb szükségük van rá.

Igazából megengedhetetlen, hogy a világ egyik legnagyobb tőzsdéje (és amely gyakran a kriptográfia arcaként tekintenek az űrben újonnan érkezőkre), ilyen következetes problémák merülnek fel..

érme bázis kimaradás twitter reakció

Coinbase és Neutrino (és Hacking Team)

2019 februárjában a Coinbase megszerezte a Neutrino nevű kis startupot. A Neutrino blockchain elemző szoftvert kínált, azt állítva, hogy nemcsak a Bitcoin hálózaton képes nyomon követni a tranzakciókat – amit bárki, akinek sok ideje van a kezén -, hanem az adatvédelemre összpontosító blokkláncok, például a Monero számára is.

Az elmúlt 3 évben létrehoztuk az egyik legjobb platformot az illegális kriptovaluta tranzakciók elemzéséhez, kivizsgálásához és azonosításához különböző blokkláncokon és intelligens szerződéseken belül..

Mivel a Coinbase folytatja további termékek és szolgáltatások kiépítését, a Neutrino technológiát és szakértelmet felhasználják a megfelelési folyamatok, a megbízhatóság és az átláthatóság javítására, valamint az ügyfelek kriptovaluta-tranzakcióinak végpontok közötti integritásának minél jobb védelmére..

brian armstrong fejlövésCoinbase és Neutrino közös sajtóközlemény

Mindez szerepet játszik a Coinbase stratégiájában, amely a kormányokkal és a bűnüldöző szervekkel való proaktív együttműködésre irányul. A Neutrino felvásárlása mégis kissé nagy felhajtást váltott ki, mivel a startupot a Hacking Team három korábbi tagja alapította – egy olasz felügyeleti cég, amely nyomkövető szoftvert adott el olyan csillagoknál kevesebb országgal rendelkező országok kormányainak, mint például Bahrein. Szaúd-Arábia és Szudán.

A CIA, a DEA, a DoD és az FBI szintén a Hacking Team ügyfelei, akik olyan termékeiket használják, amelyek távoli figyelemmel kísérhetik a számítógépeket, visszafejtik a fájlokat (esetleg titkosított kriptovaluta pénztárcákat is), rögzítenek VOIP hívásokat, és titokban aktiválják a mikrofonokat és webkamerákat.

A Coinbase alapítója, Brian Armstrong nem sokkal az akvizíció után egy posztban foglalkozott a visszahatással.

Finoman elismerve, hogy a Coinbase tisztában van a Neutrino-alapítók korábbi munkájával, Armstrong kijelentette, hogy cége „nem értékelte megfelelően mindent missziónk és értékeink szempontjából, mint kriptográfiai vállalat. Néha gyakorlati kompromisszumokat kell kötnünk egy modern, szabályozott tőzsde lebonyolításához, de ebben a konkrét esetben nem megfelelő kompromisszumot kötöttünk. Megjavítjuk, és megtaláljuk a vásárlóink ​​kiszolgálására szolgáló másik módszert, miközben betartjuk a törvényeket. ”

A Coinbase sokkal többet tesz, mint csupán betartja a törvényeket, aktívan együttműködik a kormányzati szervekkel a kriptopénz gyengítése és a felhasználók polgári szabadságjogainak korlátozása érdekében..

érmealapú és neutrino logók

A Coinbase megszerzi a Neutrino-t, amely azt állítja, hogy képes nyomon követni a Monero-tranzakciókat is..

Nemrég jöttek hírek arról, hogy a DEA és az IRS is hozzáférést kíván vásárolni a Coinbase Analytics-hez, a nyomkövető platformhoz, amelyet a vállalat a Neutrino segítségével fejlesztett ki. Az üzlet legfeljebb negyedmillió dollárt érne a Coinbase számára.

“A Bitcoin – és általánosabban a kripto – az egyén jogairól és a polgári szabadságjogok technológiai védelméről szól” – mondja Armstrong..

Ha belekeveredsz a titkosításba, és akár csak kissé is egyetértesz ezzel az állítással, akkor érdemes megfontolni a pénzed kiadását egy olyan tőzsdén, amelynek vezérigazgatója nem csak a kriptográfia mögött álló ideológiát fizeti meg.

18. fejezet

Összegezve

Szóval melyik csere felel meg legjobban az Ön igényeinek? Remélhetőleg ez a cikk visszatekintést adott a Krakenről és a Coinbase-ről, elmagyarázta mindegyik jövőjét, jellemzőit és díjait, és segített átgondolni az egyes vállalatok mögött álló ideológiát..

Ha Ön kezdő, és csak a kriptovaluta vásárlásának elkezdésére vágyik, a kettő bármelyike ​​biztosítja az összes szükséges eszközt egy egyszerű, intuitív platformon. A Kraken díjai alacsonyabbak, bár a Coinbase általában több fizetési módot kínál (lakóhelyétől függően).

Ha többet szeretne bevonni a kereskedésbe, a Coinbase Pro és a Kraken Trade nagyon hasonlóak. A Kraken mindenki számára árfolyam-kereskedelmet és határidős ügyleteket kínál az Egyesült Államok területén kívüli lakosok számára, míg 2020 novemberétől egyik sem elérhető a Coinbase Pro-n.

Ha aggódik a magánélet és a Bitcoin mögött álló, megbízhatatlan, decentralizált ideológia előmozdítása, a legjobb, ha távol marad a Coinbase-től. A Neutrino, a Hacking Team és a kormányzati felügyeleti ügynökségekkel végzett munkájuk teljesen értelmét veszti a decentralizáció forradalmi erejével kapcsolatos törekvéseket..

Kraken a biztonság iránti elkötelezettsége az egyik legjobb tulajdonsága. A tőzsde támogató cikkei végigvezeti Önt a tanulás folyamatán, annál többet képzel el, amit el tud képzelni a Bitcoinról és a biztonságról.

A választás a tiéd, és remélhetőleg ez a cikk jó ötletet adott az egyes cserék előnyeiről és hátrányairól. Élvezze utazását a kriptográfia felé.