Вие сте жител на Обединеното кралство, който иска да купи биткойн (BTC)? Тогава имате късмет, тъй като Великобритания има едни от най-добрите достъпи до blockchain услуги в света, с a богатство от опции, достъпни за инвеститорите от Обединеното кралство търсят първата си инвестиция в оригиналния цифров актив.

Препоръчва се

Coinbase ОТИВАМ
Кракен ОТИВАМ
Binance Jersey ОТИВАМ

Лондон е втори по големина финансов център в света Великобритания е видяла своя справедлив дял от приемането на блокчейн и много експерти прогнозират, че Обединеното кралство може да се превърне в лидер в крипто икономиката в близко бъдеще. Всъщност проучване от 2018 г. разкри това един на всеки пет Британците вярват, че Биткойн е тук, за да остане, и освен това, мнозина смятат, че водещата цифрова валута ще бъде толкова разпространена, колкото плащанията в брой или с карти в близко бъдеще.

Как да закупите биткойн във ВеликобританияКак да закупите биткойн във Великобритания

Същото проучване показа, че зашеметяващо 93% от хората във Великобритания са чували за биткойн, и знаех поне малко за това как функционират цифровите валути. Така че, ако сте жител на Обединеното кралство, който седи отстрани и се чудите как да започнете в света на криптовалутите, тогава това ръководство за това как купи биткойн във Великобритания е за вас!

Ще ви поговорим:

 • Къде да купите биткойн във Великобритания
 • Такси, свързани с купуването на биткойн във Великобритания
 • GBP / BTC приплъзване

Къде можете да купите биткойн във Великобритания?

Чудите се къде да купите крипто във Великобритания? Има много възможности за жителите на Обединеното кралство да купят биткойн. Най-често срещаният вариант е чрез борси на трети страни, които ви позволяват да закупите BTC с лира стерлинги или евро чрез SEPA плащания, като Coinbase, Kraken или нова борса Binance Jersey.

Биткойни над банкноти от британски лири. Източник: shutterstock.comБиткойни над банкноти от британски лири. Източник: shutterstock.com

Други методи включват сайтове за равнопоставена връзка (P2P) като Localbitcoins, където можете да взаимодействате с хора във вашия район, за да купувате биткойни на договорена цена или онлайн чрез децентрализирани борси. Нека да видим какви са плюсовете и минусите на тези два метода:

Централизирани борси (напр. Coinbase, Kraken) Децентрализиран & P2P борси (напр. местни биткойни)
Професионалисти
 • Улеснен достъп.
 • Използваемостта за начинаещи е добра.
 • Поддръжка за отстраняване на неизправности.
 • Поддържат се различни начини на плащане.
 • Лесно ликвидирайте (продайте) позицията си.
 • Някои борси предоставят попечителство с висока сигурност за крипто активи.
 • Лесно отчитане на печалби, загуби и данъци.
 • Възможност да се срещнете с продавача / купувача онлайн и да купите BTC с пари в брой.
 • Предлага по-високо ниво на анонимност.
 • По-нисък риск от обмен на хакове.
 • В съответствие с идеалите на децентрализираната технология.
Минуси
 • Високи такси.
 • Централизирана, което е обратното на това, което децентрализираната технология представлява.
 • В миналото се случваха хакерски обмени, като потребителите губеха средства.
 • Не частни, както потребителите трябва да представят документи за самоличност.
 • В общи линии по-ниска ликвидност от централизираните борси.
 • Без допълнителна поддръжка от обслужване на клиенти.
 • Няма централизиран, застрахован орган в случай на загуба на средства.
 • Стартирайте на децентрализирани възли, така че престойът е рядък.
 • Обикновено е по-трудно за начинаещи да се ориентират децентрализирани борси.
Присъда Добре за начинаещи и инвеститори.

За средния инвеститор на дребно борсите на трети страни са a лесен, сигурен и бърз начин за закупуване на биткойн.

въпреки това, бъдете предпазливи по отношение на таксите и валутните такси (обсъдено по-долу).

Централизираните борси осигуряват по-малко поверителност, отколкото търговията с P2P.

Отличен избор за тези, които се нуждаят от поверителност и сигурност.

За биткойн инвеститорите, които имат по-голям опит в борсите, децентрализираните борси могат да предложат някои функции, които централизираните борси не могат. Например изискванията за поверителност и KYC / AML обикновено са по-ниски. въпреки това, тъй като децентрализираните борси все още са по-малко популярен вариант, ликвидността обикновено е по-ниска.

Централизираният обмен на трети страни обикновено е пътят, който търсят повечето инвеститори на дребно купи биткойн във Великобритания ще отнеме. Не е нужно да купувате и цял биткойн. Биткойнът се дели на 8 знака след десетичната запетая, което означава, че можете да купувате колкото искате или по-малко.

Най-популярните британски крипто борси

Ето подробен поглед върху най-добрите крипто борси което ви позволява да търгувате с биткойн във Великобритания:

Coinbase

Една от най-популярните борси, Coinbase позволява Великобритания инвеститорите да закупят биткойн чрез уеб базирана борса или чрез приложението му за iOS и Android.

Екранна снимка на уебсайта за криптообмен CoinbaseЕкранна снимка на уебсайта за криптообмен Coinbase

Клиентите от Обединеното кралство могат да купуват с помощта на GBP и евро на Coinbase. Въпреки това, въпреки че Coinbase наскоро започна да позволява теглене на GBP по банкови сметки в Обединеното кралство, клиентите първо трябва да направят депозит в GBP от същата сметка, базирана в Обединеното кралство..

За да може Coinbase да обработва транзакции във Британски паунд трябва да потвърдите идентификационния номер на Обединеното кралство и мобилния номер на Обединеното кралство с вашия акаунт – имайте това предвид, ако планирате да купувате биткойни насаме.

Отидете на Coinbase

Кракен

Кракен е популярна уеб базирана борса която обслужва клиенти от Обединеното кралство. В момента няма приложения за Kraken, които ви позволяват да обменяте BTC. Биткойн е един от много криптовалути, които могат да бъдат закупени на Kraken с помощта на GBP, една друга налична криптовалута е Ethereum (ETH). Забележете, Kraken използва символа за маркиране „XBT„За Bitcoin вместо„ BTC “, това е често срещано при определени борси.

Криптова борса KrakenКриптова борса Kraken

Вместо това, тъй като Великобритания е част от SEPA зона (Единна зона за плащания в евро), Клиентите от Обединеното кралство могат да депозират и теглят плащания в евро към Kraken от своята банка в Обединеното кралство. Важно е да се отбележи, че когато депозирате средства в Kraken, вие го правите от банка в Обединеното кралство, която поддържа плащания по SEPA, и преминавате през правилните канали с вашата банка, за да извършите това плащане. Ако се опитате да изпратите GBP до Kraken, плащането ви ще бъде отхвърлен.

Отидете до Kraken

Binance Jersey

Водещата борса в света по отношение на обема, Binance, обяви по-рано тази година, че ще започне борса със седалище в Джърси, един от островите на британския канал, за да го направи предлагат Великобритания и Опции за крипто търговия на клиенти от ЕС в GBP и в евро.

Начална страница за крипто обмен на Binance jerseyНачална страница за криптообмен Binance Jersey

Въпреки че доста нова борса с някои функции все още се изгражда, Binance Jersey ще го направи позволяват незабавна фиат търговия с GBP / BTC и EUR / BTC двойки, чрез свързан метод на плащане като дебитна карта.

Отидете до Binance Jersey

Такси, свързани с закупуването на биткойн Великобритания

Ако купувате от борса, която не поддържа тегления и депозити в британски лири, трябва да внимавате за валутните курсове между EUR / GBP, налагани от банките. Може да сте влезли в интернет банкирането си, за да видите такса за „Такса за транзакции без стерлинги“. Докато всяка банка има различни такси, някои доставчици ще ви таксуват до 3% от общата транзакция.

Пазете се от въздействието на обменните курсове - Източник: SutterStock.comПазете се от въздействието на обменните курсове – Източник: SutterStock.com

Закупуването на един биткойн с евро сдвояване на 3000 лири с такса от 3% би ви върнало 90 лири такси за транзакции без стерлинги! Това е огромна сума, която естествено искате да избегнете, особено когато борсите също ще налагат такси за използване на тяхната платформа.

За да избегнете това, можете да използвате една от борсите, изброени по-горе, която позволява търговия с двойки GBP / BTC, или по същия начин да купите биткойн чрез peer-to-peer борса от някой местен.

GBP / BTC приплъзване

Приплъзване се случва, когато цената, която очаквате да платите за сделка се различава значително от пазарната цена, която плащате при извършване на сделката. Приплъзване обикновено се случва в периоди от висока волатилност, когато обемите на търговия са високи. На по-напреднали борси търговците могат да определят покупка или продажба на определена входна или изходна цена, при достигане на която сделката изпълнява, вместо да купуват на пазарна цена.

GBP / BTC приплъзванеGBP / BTC приплъзване

въпреки това, за прости приложения като Coinbase това не е наличноПреди да направите сделка с GBP / BTC, не забравяйте да проверите каква е пазарната цена. Ако приплъзването е отрицателно и надвишава 1%, може да си струва да разгледате двойката EUR / BTC вместо това. Имайте предвид обаче това може да възникне и положително подхлъзване, където цената, която плащате на финала цена на изпълнение е по-голямо от предвиденото изпълнение и в крайна сметка получавате повече BTC за парите си.

Заключения

Сега трябва да знаете как да купувате биткойн във Великобритания, разликата между децентрализирания и централизирания обмен и как да избегнете плащането на високи такси при закупуване на първия си биткойн!

ЗаключениеЗаключение

За допълнителна информация вижте по-дългия ни пост на как да закупите биткойн с кредитна карта, където ще ви преведем през стъпките, свързани с закупуването на BTC от Coinbase.

Препоръчва се

Coinbase ОТИВАМ
Кракен ОТИВАМ
Binance Jersey ОТИВАМ

Препратки

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me