Тъй като популярността на биткойните продължава да нараства, нараства и броят на хората, които питат – „Как да купя биткойн?“ В момента процесът на закупуване на биткойн може леко да се промени в зависимост от това в коя държава живеете. В тази статия ще разгледаме конкретно как да купувате биткойн като жител на Обединеното кралство.

Биткойн предлага на своите потребители някои реални предимства пред фиатните валути, като глобални плащания с минимални такси и равнопоставени транзакции без намеса на трета страна. През последното десетилетие тя също се радва на огромен ръст на стойността си и тъй като тази цифрова валута продължава да се разпространява, така че увеличава потенциалното използване и удобството й. Във Великобритания дори вече е възможно да закупите 18 милион паунда имение в Лондон използвайки биткойн.

Въпреки че има много предимства за биткойн, трябва също да се отбележи, че цената му може да бъде много нестабилна. Това означава, че стойността му може да спадне или да се увеличи значително за кратки периоди от време. Трябва да имате предвид това, когато купувате биткойни и да сте наясно с вашата толерантност към риска.

Какво е различното за гражданите на Обединеното кралство?

Всичко се свежда до възможността да платите за вашите биткойни. Най-често срещаният метод за плащане на биткойн е чрез използване на кредитни / дебитни карти или чрез банков превод. Ще има специфични борси или пазари, които позволяват покупки с помощта на кредитни / дебитни карти в Обединеното кралство, но също така и много, които изобщо няма да приемат британски карти или банкови преводи. Скоростта също може да бъде фактор и ако търсите отново незабавни покупки, ще има специфични пазари, които да обслужват жителите на Обединеното кралство.

SEPA (Единна зона за плащания в евро) изглежда е често изключен начин на плащане. Ако вашата банкова сметка позволява това, ще имате още няколко опции, от които можете да закупите биткойн.

Може да се наложи да отворите множество сметки, за да получите най-добрата сделка и да използвате биткойн по начина, по който се нуждаете. Да приемем например, че сте искали да влезете в търговия с биткойни и има конкретна борса, която разполага с най-добрите инструменти и диаграми за това. Тази борса обаче не ви позволява да купувате биткойни с помощта на банкова сметка в Обединеното кралство, следователно ще трябва да ги купите другаде и да ги прехвърлите на тази борса.

Това вероятно ще стане по-малко проблем с времето, тъй като сътрудничеството се увеличава и британските банки стават все по-склонни да обслужват пазара на биткойни.

Криптовалутни борси

Криптовалутните борси позволяват на своите клиенти да купуват, продават и търгуват цифрови валути като Bitcoin, Ether и Litecoin. Броят на наличните цифрови валути ще зависи от обмена.

Когато отворите сметка и закупите от борса за криптовалута, ще има процес на първоначална проверка. Това ще включва изпращане на сканирани изображения на паспорта или други форми на документ за самоличност, както и лични документи като скорошни банкови извлечения. Този процес може да отнеме само няколко минути или няколко дни в зависимост от обмена на криптовалута. Това е така, защото ще трябва да изчакате, докато те потвърдят, че всичките ви документи отговарят на техните изисквания.

Таксите ще варират при различните борси, така че си струва да се огледате. Ето някои борси за криптовалута, които обслужват клиенти във Великобритания:

  • Coinbase – Изключително популярна борса. Възможни депозити чрез SEPA плащания или незабавни покупки с помощта на всяка кредитна / дебитна карта Visa / Mastercard.
  • Bitstamp – Възможни депозити чрез SEPA плащания или покупки с помощта на кредитна / дебитна карта.
  • Coinfloor – Обмен на биткойни в Обединеното кралство. Възможни са депозити в британски лири чрез SWIFT или SEPA плащания.
  • CEX.IO – Възможни депозити чрез SEPA плащания или с помощта на кредитна / дебитна карта Visa / Mastercard.

Пазарни пазари

Тези онлайн пазари съвпадат с тези, които искат да купят биткойн, с тези, които искат да продават. За тези, които искат да направят първите си покупки на биткойн, тези онлайн пазари могат да бъдат доста конкурентни на цена и да имат по-ниски първоначални такси. Ще трябва предварително да имате готов биткойн портфейл, когато купувате от P2P пазар, което ще разгледаме в следващия раздел.

Ето някои пазари на равнопоставени биткойни, които поддържат покупки за жители на Обединеното кралство:

  • Bittylicious – Надеждна услуга и лесен начин за закупуване на биткойни чрез банков превод във Великобритания.
  • Местни биткойни – Купувайте биткойни директно от хора в замяна на вашата местна валута.

Бърза бележка – Отличен сайт за сравняване на разходите за закупуване на биткойн във Великобритания, за да ви помогне да получите най-добрата сделка BittyBot.

Биткойн портфейли

Всеки път, когато купувате Биткойн, ще трябва да имате портфейл, в който да ги съхранявате. Най-често срещаният и лесен начин за съхранение е чрез онлайн Биткойн портфейл; други форми обаче включват биткойн портфейли за настолни компютри, хардуер и хартия и тези опции обикновено са много по-сигурни.

Биткойн банкомати

Има повече от 90 Биткойн банкомати които понастоящем съществуват във Великобритания, като по-голямата част е в Лондон.

Тези машини ви позволяват да вмъквате пари в замяна на биткойни (въпреки че техните курсове са малко лоши). Вече ще трябва да имате портфейл за биткойни, когато купувате чрез биткойн банкомат.

Последни мисли за закупуване на биткойн във Великобритания

Струва си да се огледате, когато купувате биткойн, за да сте сигурни, че получавате най-добрата сделка. Пазарът се развива бързо с нови играчи, готови да излязат на сцената. Това трябва да доведе до по-ниски и по-конкурентни такси за гражданите на Обединеното кралство.

Къде е любимото ви място за закупуване на биткойн? Имате ли няколко сметки за обмен на криптовалути? Би било чудесно да чуете вашите мнения в раздела за коментари по-долу!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me