A közelmúltbeli emelkedése blokkláncok alapján Tétbiztosítás (POS) új lehetőséget biztosított a kriptográfia-tulajdonosok számára, hogy viszonylag kevés munkáért növeljék részesedésüket. Miután nem bizonyított és nem tesztelt, pozíció mostanra egyre gyakoribb a csúcsok között blockchain hálózatok.

Cövek igazolásaA végső útmutató a tét igazolásához

A Munkaigazolás (POW), ez pozíció lehetővé teszi, hogy több felhasználó vegyen részt a hálózat karbantartásában és érvényesítésében drága berendezések és magas villamosenergia-igény nélkül. Ebben a cikkben megtudhatja, hogyan POS és POW hasonlóak, miben különböznek egymástól, és hogyan kezdhet el jutalmat keresni a tét révén.

Konszenzus

Mindkét POS és POW különböző módszerek ugyanazon végcél elérésére, amely a megállapodás koordinálása decentralizált hálózatban. Konszenzus egyszerűen általános megállapodást jelent, de a ponttól-pontig számítógépek hálózata, amelyeknek nincs hierarchiája, menedzsere, koordinátora vagy igazgatója, a konszenzus eléréséhez a megfelelő kombinációra van szükség rejtjelezés, jutalmak, és büntetések.

KonszenzusKonszenzus

Ezeknek a hálózatban lévő számítógépeknek (más néven csomópontoknak) alapvető szabályrendszerrel kell rendelkezniük arról, hogy miként lehet megállapodni vagy meghatározni az igazat. A szabályhalmazt, amelyben vállalják részvételüket, a-nak nevezzük konszenzusos protokoll, gépezet, vagy algoritmus.

A csomópontok a hálózatban olyan szoftver futtatásával vehetnek részt, amelynek gyökerében ugyanaz az alapul szolgáló konszenzusprotokoll található. Általánosságban elmondható, hogy a konszenzus mechanizmusa az, ahogyan ezek a csomópontok megegyeznek, még ha vannak is (általában legfeljebb 1/3) e csomópontok közül nem értenek egyet, vagy rosszul viselkednek. Ezt bizánci hibatűrő rendszernek is nevezik.

A tét igazolása (POS) és a munka igazolása (POW)

A munka bizonyítása (POW) áttörést jelentő technológia volt, mivel először biztosított hatékony és megbízható mechanizmust a konszenzus biztonságos és decentralizált módon történő elérésére. Ezért a tétbiztosítás (POS) megértéséhez fontos megérteni, hogyan hadifogoly művek.

POS vs POW - Forrás: Shutterstock.comPOS vs POW – Forrás: Shutterstock.com

POW költségek

Ha hadifogoly nagyon jól működik és működik, akkor miért kell pozíció egyáltalán? A válasz az áram. Az elsődleges bemenet a hadifogoly rendszer villamos energia, és ez a tényleges anyagköltség a környezetünknek és a bolygónknak az egyik fő oka annak, hogy a meglévő és blockchain hálózatok vannak tervei, vagy már elkötelezettek az alternatív konszenzusos mechanizmusok, például a POS mellett.

POW költségekPOW költségek

Bitcoin volt az első alkalmazás hadifogoly és a kezdeti években nem fogyasztott hatalmas mennyiségű energiát. Mivel azonban a Bitcoin eszköz értékesebbé és ezáltal jövedelmezőbbé vált az enyém számára, nőtt a verseny, és így a nyereséges bányászathoz szükséges villamos energia is. Bitcoin a bányászat mára elérte azt a pontot, amikor a teljes bányászati ​​folyamat több áramot fogyaszt, mint sok kicsi, sőt néhány közepes méretű is országok.

Bitcoin Electronic Waste GererationBitcoin elektronikus hulladék keletkezés

A hatalmas energiaköltségek mellett hadifogoly, A folyamathoz speciálisan specializált számítógépekre, ASIC – kre van szükség, ami hatalmas elektronikai hulladékot eredményezett, amikor ASIC-k elavulttá vagy veszteségessé válik. Ezek a valóságos és a környezetünkre fordított jelentős költségek valószínűleg növekedni fognak, mivel a POW blockchain eszközök, mint például a Bitcoin, felértékelődnek.

A POW és a POS közötti hasonlóságok

Tetszik POW, POS minimális számú résztvevőre van szükség a hálózat biztonságához vagy fenntartásához. Ha nincs elegendő résztvevő, akkor a hálózat könnyen támadható lesz, és nem túl biztonságos. Továbbá, a hálózaton lévő eszköznek minimális értékűnek kell lennie.

Hasonlóságok - POS vs POW - Forrás: Shutterstock.comHasonlóságok – POS vs POW – Forrás: Shutterstock.com

Az a tény, hogy a titkosítási eszköz értéke van, biztonságosabbá teszi a hálózatot, mert a POS vagy POW rendszerek a résztvevőket a konszenzus mechanizmusa által előállított érmékkel jutalmazhatja. A konszenzusban való részvétel díja, a hálózat tranzakciós díjaival kombinálva, amelyek általában járnak POS és POW résztvevők, a szükséges pénzügyi ösztönzők, amelyek folyamatosan növelik a blokkláncot.

Különbségek

Munka igazolása Cövek igazolása
Jelentős költségek Felszerelés + villamos energia Kripto eszköz
Hardver ASIC / GPU Általános számítógépek
Jutalmak Rögzített Változó
Szövetkezeti lehetőségek Felhő bányászati ​​/ bányászati ​​medencék Feladatok átruházása / tétje
Hátrányok Magas energiafogyasztás, magas belépési korlátok Kevésbé bizonyított és tesztelt
Résztvevők Bányászok Validátorok

Az elsődleges különbség a között A POW és a POS az a tevékenység, amelyet a résztvevők folytatnak a hálózat biztonsága érdekében. A hadifogolyban a résztvevőket bányászoknak nevezik, akiknek bonyolult és nehéz matematikai egyenleteket kell megoldaniuk próba és tévedés útján.

A bányászati ​​folyamat nagymértékben támaszkodik nagy teljesítményű számítógépekre és nagy mennyiségű áramfogyasztásra. POW rendszerben, új tokenek készülnek a bányászok jutalmazására, ezáltal rögzítve az új zsetonok készletét, amelyek minden kitermelt blokkkal belépnek a gazdaságba.

POS-ban validátorok tétet vagy letétet kell adnia kriptográfiai eszközök annak érdekében, hogy részt vegyen a lánc következő blokkjának javaslatában és szavazásában. Ahelyett, hogy fektetnék az áramot, mint a bányászok, a validátorok tőkéjüket hálózati érmék formájában töltik be, és a hálózat ezeket az érvényesítőket azzal díjazza, hogy idővel új érméket állít elő a validátorok jutalmául. Mivel a belépés akadályai sokkal alacsonyabbak, mint a hadifogságban, szinte bárki részt vehet a POS-ban.

Központosítás

Mivel könnyebb érvényesítővé válni, mint bányászként, valószínűleg többen futnak csomópontok és lesznek érvényesítők, ami azt jelenti, hogy egy változatosabb és decentralizáltabb csoport biztosítja a hálózatot. Annak érdekében, hogy rendszeresebben nyereséges legyen, a hadifogoly bányászai általában bányászati ​​medencékbe gyűjtik össze az erőforrásokat. Ennek eredményeként három bányászati ​​medence már többet irányít 51% a Bitcoin hálózat.

A legjobb Bitcoin bányászati ​​medencékA legjobb Bitcoin bányászati ​​medencék

Validátorok

Bár sokféle típus és kivitel létezik POS rendszerek, különféle különböző kifejezések, a POS résztvevőinek legáltalánosabb neve validátorok.

Validátorok - Forrás: Shutterstock.comValidátorok – Forrás: Shutterstock.com

A validátorok azok a felhasználók, akik tétet raknak vagy letétbe helyeznek kriptográfiai eszközök egy bizonyos ideig, és futtasson speciális szoftvert a blockchain hálózat validálása és fenntartása érdekében.

Mi a tét?

A tét általában valamilyen minimális mennyiség elküldésével történik kriptográfiai eszközök intelligens szerződésbe vagy meghatározott célállomásba, amelyet érvényesítésre használnak. Ezek a tétek a POS hálózat és lényegében befagyott betétek, amelyek egy bizonyos ideig nem mozgathatók. A vagyon ilyen befagyasztása kiszolgáltatottá teszi a hitelesítőt a rossz viselkedés elrettentésének módjaként.

Staking - POS - Forrás: Shutterstock.comStaking – POS – Forrás: Shutterstock.com

Rendszerint van olyan időszak is, amikor a érvényesítő akar hogy ne hagyja abba a zsetonokat, de nem tudja mozgatni őket. Ezt az időtartamot kötetlen időszaknak nevezzük, ahol kriptográfiai eszközök nem érintettek, de még mindig fagyottak. Minden blokklánc eltérhet a kötési periódus hosszától, amely kb három nap az EOS-szal vagy akár három hét a Cosmos Hub-nál.

Jutalmak

Validátorok ösztönzik értékes tőkéjük zárolására, mert megjutalmazzák, általában mind a hálózati tranzakciós díjakban, mind a jutalmakban. A jutalom összege POS rendszerek általában változó és attól függően változhat hány érvényesítő vesz részt egy időben.

Jutalmak - Forrás: Shutterstock.comJutalmak – Forrás: Shutterstock.com

Ha a jutalom túl alacsony, akkor nem lesz elég validátor, és ha a jutalom túl magas, akkor ez a titkosítási eszköz csökken, mert túl gyorsan növeli az érmék kínálatát. A gazdasági és monetáris ösztönzőket gondosan ki kell egyensúlyozni.

Büntetések

Ban ben pozíció, mivel a hálózat biztonsága érdekében nem áldoznak fel áramot, szükség van egy másik elrettentő eszközre, amely megakadályozza, hogy a támadók megpróbálják átverni a rendszert. Ezért egy hatékony komponens szükséges eleme POS rendszer egy büntetési mechanizmus, amelyet a nem megfelelően viselkedő vagy egyszerűen a szabályokat megszegők büntetésére használnak jegyzőkönyv.

A szabályok megszegése azt jelentheti, hogy megpróbálja megzavarni a rendszer konszenzusát, vagy egyszerűen nem futtatja a szoftvert az érvényesítési folyamat során. Ennek nem kell szándékosan károsnak lennie.

Büntetések - Forrás: Shutterstock.comBüntetések – Forrás: Shutterstock.com

Ezt a büntetést vagy büntetést néha „lecsapásnak” nevezik. Minden egyes POS protokoll megvannak a saját szabályai arról, hogy milyen cselekmények büntetendők, és mennyire szigorú a büntetés, de általában a büntetés eltávolítja a tét egy részét, amelyet az érvényesítő bezárt a hálózatba.

A kriptográfiai eszközök elvesztésének kockázatának elég jelentősnek kell lennie ahhoz, hogy megakadályozza a rendszer káros szereplőit. Sok POS rendszerek jó hírnév-rendszerekkel is rendelkezik, hogy a jó validátorokat, akiknek hosszú múltja van a jó cselekvésben, megbízhatóbbnak fogják tekinteni.

POS költségek

Az elsődleges költség POS-ban az a kriptográfiai eszköz értéke, amelyet meg kell vásárolni vagy be kell vonni ahhoz, hogy részt vehessen a POS-ban. A hálózaton történő érvényesítés költsége a berendezés és a szoftver futtatása. Bár közel sem olyan intenzív és költséges, mint ben hadifogoly, még mindig igényel némi költséget. Például, ban ben Ethereumé készülő POS rendszer, a tét költsége körülbelül ‘USD 120 / év egy jeladó csomópontnál és $ 60 / év egy validátor kliensenként’.

Költségek - Forrás: Shutterstock.comKöltségek – Forrás: Shutterstock.com

Az anyagköltség mellett, alternatív költsége van annak, hogy nem férhet hozzá a kriptográfiai eszközeihez, amelyek másokban felhasználhatók decentralizált pénzügyi alkalmazás, például hitelezés. A kriptográfiai eszközök ezen alternatív felhasználási módjai magasabb hozamot kínálhatnak, de a tétben való részvételhez fel kell adni őket.

Kiválasztás

Nem minden validátor készíti ugyanazt a blokkot egyszerre. Ehelyett az érvényesítőket külön-külön vagy halmazként választják meg annak meghatározásához, hogy melyik fogja létrehozni és érvényesíteni a következő blokkot. Minden egyes POS tervezés saját módszerrel rendelkezik annak meghatározására, amely validátor (oka) t választják, de a választási folyamat általában a véletlenszerű kiválasztás vagy az érvényesítő részesedésének összértéke.

Kockázatok

Résztvevők bízni kell a POS rendszer hogy bezárják drágaságukat kriptográfiai eszközök ba. Ha a hálózatnak végzetes hibája vagy hibája van, akkor könnyen elveszítheti az érintett érméket. Legalább egy nagyobb hiba felfedezése a rendszerben azt fogja jelenteni, hogy az érmék jelentős értéket veszítenek, és mert bizonyos időre bezáródnak a rendszerben, valószínűleg nem fog tudni gyorsan eladni.

Kockázatok - Forrás: Shutterstock.comKockázatok – Forrás: Shutterstock.com

Ön abban is bízik, hogy a POS-terv vágási és büntetési mechanizmusai rendeltetésszerűen működnek, és tévedés nélkül.

Hálózatba való belépés ami magasabb hozamokkal kecsegtet, általában kisebb hálózatokban való részvételt jelent, amelyek kevésbé bizonyítottak, és ezért nagyobb a kockázatuk. POS protokollok még a meglévő hadifogoly protokollok értékének közelében sem kellett megküzdenünk, mint például a Bitcoin vagy Ethereum tehát helytálló érv annak a kijelentése, hogy a POS-t ugyanúgy nem tesztelték a támadókkal szemben hadifogoly volt.

A PoS ismert problémái

Néhány kriptográfiai kutató rámutatott néhány PoS konszenzussal kapcsolatos sürgető kérdésre. Ezek a kérdések nem sújtanak minden PoS blokkláncot, és vannak olyanok, amelyek hatékonyan megoldották ezeket a korlátozásokat – amelyeket később megbeszélünk.

Ezek a kérdések a következők:

  • A tét nélküli probléma – Mivel a PoS blokklánc felépítéséhez nincs szükség hasítási erőre, ezért számítási erőfeszítés nem vagy csak csekély, a blokklánc-validátorok kihasználhatják a hálózatot. Ezt úgy teszik meg, hogy a blokklánc összes korábbi verziójára építenek, ami lehetővé teszi számukra, hogy díjakat kérjenek a tranzakciók érvényesítéséért mind a leggyakrabban használt láncon, mind pedig az esetleges régi láncokon, amelyeket továbbra is használnak.
  • Negatív visszacsatolási hurok – A tét igazolása ösztönzi az érmék vagy zsetonok elhelyezését, ami hatékonyan eltávolítja őket a keringő készletből. Ez azt jelenti, hogy kevesebb blokk használható digitális készpénzként egy blokklánc ökoszisztémán belül, ami negatívan befolyásolhatja az alapul szolgáló hálózat gazdaságosságát. A tét révén történő szűkösség azonban emelheti a token árát is.
  • Goldfinger támadások –  A Goldfinger-támadások megkísérelhetik megvesztegetni a csomópont-üzemeltetőket vagy a téteket, további tétet bérelhetnek a protokoll elleni támadás indításához, vagy létrehozhatnak egy készletet a többség megszerzésére. A Goldfinger-támadásokat James Bond gazemberről nevezik el, aki saját hasznára ássa alá az amerikai kincstárt.

Bizonyos blokkláncok kikerülték ezeket a kérdéseket. Például a Cardano harmadik generációs blockchain protokollja az Ouroboros konszenzus mechanizmust használja, amely oldalláncokat használ a Goldfinger támadások elkerülése érdekében, és villás húrok használatával semmit sem old meg a tét szempontjából..

Hasonlóképpen a Tezos a óvadék annak biztosítása, hogy az egyidejű láncokon elkerülhető legyen a kettős befogás vagy érvényesítés.

Delegálás

A legegyszerűbb módja a részvételnek és a legtöbb jutalom megszerzésének POS rendszerek nem közvetlenül a validálás, hanem a delegálás révén. A küldöttek részt vesznek pozíció rejtjelezési eszközeiket egy megbízható vagy megbízható validátor birtokába helyezve, aki a szoftvert és a berendezést működteti, de összegyűjti a tőkét különböző delegálóktól.

Összeállítja a titkosítástÖsszeállítja a titkosítást

Más szavakkal, ahelyett, hogy maga futtatná a szoftvert, elküldheti a tokenjeit egy érvényesítőnek, aki megteszi helyettetek, kis díj és a jutalom megosztása mellett.

Mint a „Érvényesítők” sőt még ‘tét”, Sokféle kifejezést használnak, amikor a felhasználónak megbíznia kell egy másik felet a műszaki kezelésben tét, de kitartunk delegáló. Megbízottként fennáll a kockázat az érvényesítők kiválasztásában és bízásában, mert mindketten osztoznak a jutalmakban és a büntetésekben, ha azok bekövetkeznek. A közvetlen hitelesítéshez hasonlóan fennáll annak a veszélye, hogy megbüntetik vagy lefaragják, ha az érvényesítő rosszul viselkedik..

Delegálás általában láncon is elvégezhető, hogy az érvényesítő ne birtokolja és ne irányítsa a delegátor tokenjeit, és csak ezeket a tokeneket tudja felhasználni a tételés során. A részvétel delegálása A POS ugyanazokat az alapvető lépéseket tartalmazza:

  • 1. lépés: Szerezz érmét
  • 2. lépés: Töltse le a Wallet alkalmazást
  • 3. lépés: Delegált a Validatorba

Tét összehasonlítás

A blokklánc hálózatok az alábbiak ma aktívak, és bárki érvényesítővé vagy delegálóvá válhat, hogy jutalmat szerezzen rajtuk. Leírjuk az egyedit POS mechanizmusok mindegyikükről, valamint arról, hogy miként lehet elkezdeni beléjük tenni a tétet.

Világegyetem

Tezos

TRON

EOS

Gondolatjel

Natív érme Atom (ATOM) Tez (XTZ) Tronix (TRX) EOS (EOS) Dash (DASH)
Konszenzus mechanizmus Tendermint A tét folyékony igazolása A tét delegált igazolása A tét delegált igazolása Munka igazolása + Masternodes
Piaci korlát (2019. május 2-án) 874 millió dollár 800 millió dollár 1,5 milliárd dollár 4,5 milliárd dollár 1 milliárd dollár
Éves részesedés (2019. május 2-án) 13% 7% 4% 2% 6%
Minimális tétkövetelmények 1 ATOM 1 XTZ 1 TRON 1 EOS 1000 DASH
Aktív ellenőrzők (2019. május 2-án) 109 Validátorok 220 Pékek 27 szuper képviselő 21 Blokk producerek 4800 Masternodes
Éves tokenellátási növekedés 7% 5,5% 336 384 000 TRX 5% 8%

Világegyetem

A Kozmosz hálózat célja egy interoperábilis blokklánc protokoll lesz, amely lehetővé teszi sok különböző blokklánc közötti kommunikációt, adatok megosztását és egymással való tranzakciót. Kozmosz is könnyen lehetővé teszi fejlesztők, hogy saját speciális blokkláncukat építsék fel magukon Tendermint konszenzusos protokoll, amely POS-t használ.

Blockchains kozmosz internetKozmosz – Blockchains internet

Az egyik legnagyobb és legjobb kriptográfiák a világban, Binance létrehozta saját blokkláncát, Binance Chain hogy arra épül Tendermint protokoll.

Binance ChainBinance Chain

ATOM-ok

A Cosmos Hub az első hub, amely sok különféle blokkláncot fog összekapcsolni, és a natív tokenje az ATOM. A ATOM-ok részt vehetnek pozíció hogy többet keressek ATOMS valamint szavazzon a Cosmos Hub irányítási döntéseiről.

Validátorok

Jelenleg több mint 100 érvényesítők a Cosmoson, de a tervek szerint idővel akár 300 is lesz. A validátorokat a saját maguk által érintett ATOM-ok és azok jeleit delegáló ATOM-ok alapján választják meg. A csúcs 100 érvényesítő a legtöbb saját és delegált tétet választják a rendszer hitelesítőinek, ezért fontos, hogy a sikeres validátor vonzza a téteket a delegátorok révén.

Ha el akarja indítani saját ellenőrzőjét a Kozmosz hálózat, követheti annak utasítás parancssor használatával.

Delegátorok

A Cosmos hálózat összes validátora átruházható, és ez egy lánc funkcióként történik. Felhatalmazóvá váláshoz meg kell tartania az ATOM-okat, és el kell küldenie a „Tranzakció átruházása” jelezve, hogy hány ATOM-ok tét és melyik validátorhoz.

A legfontosabb aktív ellenőrzők a Kozmosz hálózat lent látható:

Aktív validátorok a Cosmos hálózatonAktív validátorok a Cosmos hálózaton

Polychain Labs a Cosmos legfőbb ellenőrzője, és a Az ATOM-ok a Polychain Labs-hoz láncban történhetnek a parancssori felületen keresztül:

Hogyan lehet delegálniHogyan lehet delegálni

Tezos

Tezos egy intelligens szerződéses platform, ahol a Tez (XTZ) tokenek képesek részt venni pozíció és kormányzási döntések.

Tezos - Forrás: tezos.comTezos – Forrás: tezos.com

Sütés

A Tezos POS A rendszer „sütésen” keresztül működik, amelyben a XTZ tokenek aláírja és közzéteszi a blokkokat a Tezos blockchain. A tezosi pékek alapvetően azok a validátorok, amelyeket másutt is leírtunk POS rendszerek. A pékek véletlenszerűen kiválasztva kapják meg a jogot egy új blokk létrehozására.

MyTezosBaker - Minden, amit tudnod kell, hogy pékséget válasszMyTezosBaker – Minden, amit tudnod kell, hogy pékséget válassz

A pék értesítést kap arról, hogy joguk van hetekkel korábban blokkokat sütni, és letétet kell befizetniük, ill ‘kötvény’ ez attól függően változik, hogy a sütőnek hány blokkot kell létrehoznia. A sütés haszna megváltozik a pékek teljes számától függően, de a rendszer létrehozza nagyjából 5,5% a teljes tokenből XTZ ellátás minden évben sütési jutalomban.

Az aktív pékek listája és a jutalom kiszámításához használt eszközök a mennyi alapján XTZ és melyik péköt választják, megtalálható a címen mytezosbaker.com.

Delegálás

Mint Kozmosz, Tezos érmék birtokosainak is átruházhatja az érmeit kriptográfiai eszközök kiválasztott validátoroknak vagy pékeknek. A delegálás megkezdéséhez le kell töltenie és használnia kell a pénztárca, amely valószínűleg rendelkezik egy delegálási funkcióval, amelyből kiválaszthatja azt a pékséget, akiben megbízhat, hogy sütni fog neked, és megoszthatja veled a jutalmakat.

Tezos szoftver-wallatesTezos szoftver-pénztárcák

A delegálás a Galleon pénztárca ezeket követve egyszerű utasítás:

Gondolatjel

GONDOLATJEL azt jelenti, hogy egy privát és biztonságos kriptovaluta, amely gyorsan és egyszerűen átvihető.

Dash Digital CashDash Digital Cash

A Dash konszenzusos rendszerrel rendelkezik, amelynek hibridje POW és POS így továbbra is bányászok tartják fenn a hálózatot. Mindazonáltal a POS részre fogunk összpontosítani GONDOLATJEL protokoll, amely a Masternodes néven ismert koncepció körül forog.

Masternodes

Masternodes olyan szerverek, amelyek a DASH hálózat fenntartására hivatottak. Ezek a Masternode-ok a DASH blokklánc és tartalmaznia kell a minimális részesedést 1000 DASH a hálózati jutalmak megszerzése érdekében. Annak érdekében, hogy a DASH Masternode, szükséged lesz 1000 DASH, a DASH tároló pénztárca, és a Linux szerver. A DASH Masternode futtatásának teljes lépéseit lásd: itt található utasításokat.

DASH MasternodeDASH Masternode

Tárhelyszolgáltatás

A részvény átruházása GONDOLATJEL egy másik fél számára a nehéz technikai munka elvégzéséretárhely szolgáltatás‘ a kötőjel. Több is van elérhető tárhelyszolgáltatások amelyeket a DASH hivatalos weboldalán ajánlanak, mint pl CrowdNode, SID tárhely szolgáltatás, és AllNodes.

Masternode tárhelyszolgáltatásMasternode tárhelyszolgáltatás

TRON

TRON az Ethereum villája vagy másolata, amelyet a teljesítményre optimalizálva alakítottak át. Kimondottan, TRON sokkal gyorsabb, mint Ethereum, másodpercenként akár 2000 tranzakció kezelésére képes a Az Ethereum’s 15 tranzakciók másodpercenként. TRON képes teljesíteni ezt a sebességet és áteresztőképességet, mert delegáltat használ POS protokoll, miközben az Ethereum még mindig POW-t használ.

TRON - Az internet decentralizálásaTRON – Az internet decentralizálása

Szuper képviselők

TRON delegált POS konszenzusos protokollt hajtott végre, és a tét a 27. szuperképviselőknek (SR) nevezett validátorok. Bejutás TRON a TRX tokenek befagyasztásának és az SR-ekre történő szavazás rendszerének segítségével történik. Az összes jelenlegi szuper képviselő, valamint az SR jelöltjei megtekinthetők a tronscan.org blokk felfedező:

Szuper képviselőkSzuper képviselők

Az Ön delegálása TRX egy SR rájuk „szavazva” történik. A csúcs 27 SR a legtöbb szavazatot elért résztvevő részt vehet a blokk előállítási folyamatban. A delegálás vagy a szavazás megkezdéséhez kövesse ezeket az utasításokat.

EOS

Tetszik TRON, EOS intelligens szerződéses platform is, amely méretezhetővé vált a Delegated használatával POS rendszer.

eosio - Blockchain szoftverarchitektúraeosio – Blockchain szoftverarchitektúra

Producerek letiltása

A Az EOS által delegált POS rendszer 21 megválasztott blokkra támaszkodik Producerek a hálózat aktív fenntartása és kiépítése érdekében. A rendszer abban is hasonlít a TRON-hoz, hogy a Block Producereket megszavazza vagy kiválasztja EOS tulajdonosok. A szavazás olyan fordulókban történik, ahol a 21 Blokk A gyártókat kiválasztja EOS tulajdonosok és annál több EOS zsetonja van a választópolgárnak, annál inkább súlyozzák a szavazatukat.

Részt vehet az EOS szavazásán egy pénztárcán keresztül, mint pl SimpleEOS, EOS szavazó, vagy Szétszór.

SIMPLEOS-EOSRIO - Az egyszerű és biztonságos EOS pénztárcaSIMPLEOS – Az egyszerű és biztonságos EOS pénztárca

Az összehasonlításhoz Az EOS, az Ethereum és a TRON olvassa el részletes útmutatónkat.

Cardano

2020 júliusában a Cardano egy teljesen decentralizált blokklánc felé lépett át a Shelley-korszak. A blokklánc folyamatos kemény munkán ment keresztül, amely üdvözölte a tét és a delegálás kezdetét a hálózaton.

Az ADA-tulajdonosok jelenleg átruházhatják részesedésüket a hivatalos Daedalus pénztárcán, és hamarosan a jorói pénztárcán Cardano partnereitől, az EMURGO-tól; és végül a Binance révén is!

Bár a tét kevesebb, mint egy hónapja él, már van csaknem ezer tét medencék élnek, így a Cardano szinte egyik napról a másikra az egyik leginkább decentralizált blokklánc protokoll.

A tét nagyon népszerűnek bizonyult a Cardano-n, és bár jelenleg még korai itt részletesen bemutatni a tétjutalmakat, megtudhatja, mennyit kereshet az ADA-tét révén, ha megnézi tét számológép.

Ethereum 2.0 téttervek

Ethereum 2.0Ethereum 2.0

A világé legnagyobb kriptohálózat miután a Bitcoin van Ethereum és a protokoll tervezi a váltást pozíció az úgynevezett Ethereum 2.0. Bár a tervek Ethereum 2.0 folyamatosan változnak, a POS specifikáció első lépését 2019. június 30-ig tervezik befejezni.

A legfrissebb specifikációban az érvényesítőnek minimumra van szüksége 32 ETH részt venni a részvétel érdekében POS az Ethereumon. Az összeg a ETH A nyereményért járó jutalom a rendszer validátorainak teljes számától függ. Bár a pontos adatok még nincsenek megerősítve, rendelkezésre állnak források annak becslésére, hogy mekkora hozamra lehet számítani egy bizonyos mennyiségű ETH.

Staking Rewards - ETH érvényesítésStaking Rewards – ETH érvényesítés

Állítható számológépek felhasználható a kamatlábak és a hozamok megtekintésére, különféle dolgoktól függően, például a teljes elkötelezettségtől és a kínálattól. Az utolsó kiadás óta Ethereum 2.0 valószínűleg még legalább egy évre van, sok ilyen paraméter valószínűleg továbbra is változni fog.

A POS jövője

A környezeti hatás és költség hadifogoly azt jelentették pozíció konszenzusos protokoll válik az új és a meglévõ számára egyaránt blokklánc hálózatok. Azáltal, hogy lehetővé teszik az érmetulajdonosok számára, hogy részt vegyenek a hálózat fenntartásában, és jutalmakkal ösztönözzék őket natív tokenek formájában, pozíció egy egyszerű módja a pénzkeresésnek anélkül, hogy eladná a kriptográfiai eszközök.

Jövőbeli POS - Forrás: Shutterstock.comJövőbeli POS – Forrás: Shutterstock.com

Mint pozíció ismertebbé és népszerűbbé válik, valószínűleg növekedni fognak a tétek szolgáltatásai is, amelyek könnyű felhasználói élményt nyújtanak, és kezelik a felhasználó összes bonyolult dolgát és munkáját, miközben a jutalmakat kis díj ellenében megosztják. A blokklánc az ipar továbbra is gyorsan fejlődik az alapvető infrastruktúrától a felhasználói felületig.

Hivatkozások

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me