Доходността е друго понятие от физическия свят, което може да се приложи към крипто индустрията. Вече имаме миньори и ферми за добив. Защо не можем да станем и фермери? Секторът DeFi (децентрализирано финансиране) е гореща тенденция в крипто индустрията. Редица децентрализирани борси (DEX) отчитат значително увеличение на трафика, докато втората криптовалута в света, Ethereum (ETH), в момента има високи такси за транзакции за всички времена.

Какво става? Дали това е второто пришествие на крипто бързането или просто крипто балон? Какво представлява земеделието? Changelly е проучил проблема и е събрал най-важното. Ето ни.

Как земеделското земеделие влияе на пазара: Тесно място в рамките на Ethereum

Този август таксите за транзакции (газ) на Ethereum скочиха с над 100%. Повишеното търсене на ETH провокира растежа както на цената, така и на пазарната капитализация.

Всички помним времето, когато популярно базирано на Ethereum децентрализирано приложение (dApp), CrypttoKitties, отне повече от 10% от мрежовия трафик на Ethereum. Тази ситуация създаде пречка в рамките на блокчейна, така че потребителите са изправени пред луди такси за газ и се изискваше да чакат векове за проста обработка на транзакции.

Този път обаче е съвсем различно. Както бе споменато по-горе, секторът DeFi постига криптовалутни тенденции, а фермерството е виновно за това. Децентрализираните борси (повечето от които са изградени на базата на Ethereum) привличат нови потребители, платформите за кредитиране и протоколи като Compound са в голямо търсене. Все пак има трети компонент, който може да повлияе на внезапния растеж на Ethereum.

Проекти, които обещават пасивен доход, ако потребителите споделят покани на трима или повече души, подозрително напомнят измама. На 11 август съоснователят на Ethereum Виталик Бутерин обвини базирания в Азия проект Forsage, че е измама. За последния месец потребителите на Forsage са платили около 455 млн. Долара за такси за газ. Представители на Forsage твърдяха, че „подобни проекти“ движат криптоиндустрията напред.

отговорът на forsage към Ethereum

Няколко дни по-късно Buterin напомни на потребителите, че ще има други ETH dApps, които да изследват, а не модерни „defi неща“.

Напомняне: НЕ е нужно да участвате в "най-новото горещо дефи нещо" да е в ethereum. Всъщност, освен ако * наистина * не разберете какво се случва, най-добре е да седнете или да участвате само с много малки суми.

Има много други видове ETH dapps, изследвайте ги!

– vitalik.eth (@VitalikButerin) 14 август 2020 г.

В средата на август анонимен инвеститор закупи 40 000 ETH (около 15 милиона долара) на Uniswap DEX. Всичко това стимулира растежа на криптовалутата и увеличаването на таксите за газ. Редовните потребители трябва да плащат луди комисионни и те помолиха Buterin да реши проблема възможно най-скоро.

Сър, моля, определете таксата за бензина, сър, благодаря сър. &# 129322;

– Joselito (@JLSwipe) 14 август 2020 г.

Платформи за кредитиране

Платформите за кредитиране играят съществена роля в развитието на DeFi. Според дефипулс, в момента в децентрализираното пространство има заложени 8,89 милиарда долара средства. Протоколът за предоставяне на заеми Aave привлече твърде много внимание през другия месец, тъй като може да увеличи размера на заложените средства с 34%. Понастоящем проектът Aave заема първо място по заключени средства, като получава 1,39 млрд. Долара.

заключени средства в aave протокол

Защо платформите за кредитиране на криптовалути са толкова търсени? След като крипто индустрията осъзна огромното количество крипто активи, заключени на борси и портфейли, беше решено да предложи решението, което да накара тези средства да работят. Платформите за кредитиране идеално подхождат, за да реализират този план.

Повечето от децентрализираните платформи за кредитиране са „автоматизирани маркетмейкъри“ (накратко AMM). Това са роботи, които винаги искат да купуват или продават всяка криптовалута, за която предоставят пазари.

Нещо повече, нека се изправим пред факта, че световната икономика страда от финансова криза. 2020 г. е пълна с ужасни събития и тя носи нови ‘изненади’ всеки месец. Петролните войни и COVID-19 повлияха силно на икономиката. Крипто индустрията може да се превърне в чудесна алтернатива за инвеститорите, които искат да продължат да печелят от криптовалутни инвестиции. Депозирайки средства на платформи за кредитиране, инвеститорите имат възможност да получат пасивни доходи, като същевременно развиват индустрията.

Конюшни монети

Като важна част от индустрията на DeFi, USDT е вторият потребител на газ в мрежата Ethereum, според газов празник. Най-очевидният въпрос, който идва на ум, е: защо? Защо USDT привлича толкова много внимание? В началото на лятото главният изпълнителен директор на Three Arrows Capital Су Чжу се опита да обясни това в интервюто.

„Мисля, че това е така, защото той (USDT) прави услуга на целия свят, като по някакъв начин преодолява ликвидността на всички тези борси и позволява на рампата извън рампата, мисля, че в това положение той автоматично привлича вниманието на всички регулатори върху самия крипто. “

USDT е един от най-популярните цифрови активи в индустрията. Той може бързо да бъде закупен с кредитна карта или Apple Pay на платформата Changelly, както и да се търгува срещу BTC, ETH и други криптовалути на пълнофункционалната борса Changelly PRO. Changelly PRO предоставя фиксирани такси за изтегляне и търговия. Tether се предлага и за маржин търговия на Changelly PRO с ливъридж до x10.

Добив земеделие

Доходността е сравнително нов термин за индустрията, но вероятно бихте могли да го срещнете в игралния сектор. Techopedia предоставя следната дефиниция на игралното земеделие:

Земеделието се отнася до игрална тактика, при която играч или някой, нает от играч, извършва повтарящи се действия, за да натрупа опит, точки или някаква форма на валута в играта.

Обратно в крипто света, добивът помага на потребителите да печелят лихви върху неактивни активи чрез различни крипто стратегии: кредитиране, маркетинг (агрегиране на ликвидност) и др. Нещото, което кара толкова много хора да започнат земеделие, е фактът, че всеки може да увеличат първоначалната си инвестиция, без да добавят допълнителни средства към нея. Със силата на ливъридж и заеми, криптотърговците могат да увеличат първоначалната си инвестиция два пъти / тройно / и т.н..

И така, какъв е алгоритъмът на земеделско производство? Нека дадем пример.

Алис решава да спечели лихва върху популярното земеделско производство. Тя влага първоначалната си инвестиция в определена децентрализирана платформа за кредитиране, да речем, Compound.

табло за управление на комбинирания добивСъединение

Алис вижда, че ако достави основния токен за внимание (BAT) на платформата Compound, тя може да спечели почти 14% APY (годишен процент на добив). Тя поставя BAT токени на стойност $ 100 на платформата Compound и започва да печели пасивни доходи. BAT има 60% от коефициента на обезпечение, което означава, че Алис има 60 долара за заем на която и да е изброена криптовалута.

Основен знак за внимание и неговият съпътстващ фактор за съединение

Алис избира да вземе ETH в заем (можем да видим, че той има най-ниския лихвен процент за кредитополучателите). Тя може да вземе назаем етер на стойност $ 60. След като приключи, тя отива на децентрализираната борса, например Uniswap. Следващата стъпка, която Алис трябва да предприеме, е да конвертира ETH на стойност $ 60 обратно в BAT.

ETH за BAT суап на UniswapРазменете

След това тя се връща към платформата Compound, за да добави новите си BAT токени към първоначалната инвестиция. Сега тя има BAT на стойност $ 160. Алис продължава да го прави няколко пъти, за да увеличи първоначалната си инвестиция. Това е земеделско производство.

Очевидно има някои рискове. Крипто пазарът е силно волатилен, така че курсът на криптовалута може да се промени драстично в рамките на няколко часа. Ако ще следвате стратегията на Алис, моля, не забравяйте, че ще трябва да върнете обезпечението, което сте предоставили преди. В противен случай позицията ви ще бъде ликвидирана, за да платите дълга и може да загубите средствата си.

Научете повече за отглеждането на добив тук.

Топ 7 DeFi монети през 2020 г.

# 1. Chainlink (ВРЪЗКА)

В основата си Chainlink е платформа, която има за цел да свърже реалните приложения с технологията на интелигентните договори. Проектът е на пазара от почти три години. Днес Chainlink се счита за стандарт на децентрализираната oracle мрежа. Според екипа на Chainlink, oracle е емисия за данни, която свързва блок-веригите с данните извън блока. Няма нужда да отричаме, че вървим към масово осиновяване. Следователно, LINK е гореща тенденция сред тези, които са готови да се присъединят към децентрализирана надпревара.

Токенът LINK играе съществена роля не само в сектора DeFi, но и в крипто индустрията като цяло. Това е една от малкото монети на DeFi, които могат да получат челния списък с криптовалути чрез пазарна капитализация. LINK продължава да укрепва своите пазарни позиции и да завладява DeFi сектора.

# 2. yearn.finance (YFI)

yearn.finance е базирана на блокчейн платформа, която предлага набор от функции DeFi, агрегирана ликвидност, търговия с ливъридж и автоматизиран маркетинг. Той привлича хиляди потребители, което го прави едно от най-популярните места за отглеждане на добив.

Родният токен YFI нахлу на пазара в началото на лятото на 2020 г. Токенът се слави с невероятно бързия си растеж, тъй като успя не само да надмине BTC в пазарния курс, но и да спечели стойност от $ 30 000. Потребителите могат да печелят YFI, като предоставят ликвидност на годишния фонд за ликвидност. Освен това токенът се използва за управление на мрежата. Моля, обърнете голямо внимание на факта, че платформата е в бета версия. Yearn.finance изисква от потребителите да използват услугата на свой риск.

Прогноза за цените на годишното финансиране (YFI)

# 3. UMA (UMA)

UMA (Universal Market Access) е друг проект на DeFi, базиран на блокчейна Ethereum. Протоколът UMA позволява на всеки с основни технически познания да изгради свои собствени синтетични активи. Заемайки някои концепции от конвенционалните финанси (като фючърси, опции и т.н.), UMA ви дава възможност да проектирате деривати по децентрализиран начин.

UMA жетонът се класира на трето място в списъка с най-добрите DeFi монети. Той обаче има всички шансове да подобри позициите си. UMA е в голямо търсене сред фермерите за добив. Технологията на интелигентните договори заедно с развиващата се инфраструктура DeFi са най-добрият тор за реколтата на UMA токена.

# 4. Aave (LEND)

Бившият EthLend DEX, Aave представи своя протокол Aave през януари 2020 г. Оттогава токенът LEND започна бързото си покачване в списъка на най-добрите DeFi монети. Към септември 2020 г. LEND е четвъртият маркер на DeFi по отношение на пазарната капитализация.

Aave е децентрализирана и не-попечителска платформа, която е съобразена с потребители, които искат да спечелят лихва за депозиране и заемане на крипто активи, като същевременно предоставят ликвидност на пазара. Протоколът Aave е с отворен код, което означава, че всеки може да взаимодейства с UI клиента на платформата. Ако имате основните технически познания, можете да взаимодействате с Aave директно чрез API или интелигентни договори.

# 5. Дай (DAI)

DAI токенът е може би най-известният сред тези, които са затънали дълбоко в крипто финансирането. DAI е децентрализиран стабилен курс на платформата MakerDAO, който позволява на всеки да печели лихви по крипто депозити. Тъй като Dai е стабилна валута, стойността му е фиксирана към щатския долар, което прави DAI относително променлив актив в света на силно нестабилни крипто условия.

Защо цените на криптовалутите са по-полезни от Fiat One – Changelly PRO Analytics

# 6. Съединение (COMP)

Друг протокол за кредитиране, Compound, също ви позволява да печелите пасивни приходи, като заемате средствата си в пула. COMP маркерът е в голямо търсене сега, тъй като се използва активно за отглеждане на добив.

Има различни стратегии за умножаване на вашите COMP средства. Например можете да депозирате ETH на платформата Oasis Borrow и да отворите Vault, за да получите DAI. Възможно е да депозирате DAI на други платформи, като InstaDapp. След това има два начина да започнете да печелите лихва. Първо, можете да използвате функцията „Увеличете COMP печалбите“. Вторият вариант е да предоставите вашите Dain токени директно на платформата Compound.

# 7. SushiSwap

Това може да изглежда като шега, но не е така. Понастоящем SushiSwap е бръмчаща дума за сектора DeFi.

SushiSwap е децентрализирана криптовалутна борса. В основата си този DEX е разклонение на друга базирана на Ethereum борса Uniswap. Подобно на много други DEX, SushiSwap представя собствения си токен със същото име, за да разработи собствена инфраструктура и да предостави на потребителите подобрена функционалност. Въпреки това, за разлика от други, SushiSwap се управлява от общността, която използва жетони SushiSwap за управление на мрежата.

Използвайки популярния модел на автоматизиран пазар (AMM), SushiSwap се стреми да предостави на потребителите подходящи инструменти за печелене на пасивни доходи.