Pandemia de coronavirus a schimbat deja stilul de viață al milioanelor de oameni. În unele țări, carantina a fost introdusă la nivel guvernamental; la alții, oamenii au ales în mod conștient autoizolarea. Odată ajunși în cei patru pereți, mulți probabil au vizionat deja cele mai bune filme despre epidemii și apocalipsa zombilor.

Vrem să vă arătăm o listă obligatorie despre criptomonede și blockchain: atât documentare, cât și filme de lung metraj. Stai acasă și urmărește filme!

Filme documentare

IamSatoshi (2014)

Un studiu detaliat al Bitcoin din perspectiva unui participant la sistemul financiar global. Regizat de Tomer Cantor, filmul ridică întrebarea dacă tehnologia poate schimba sistemul financiar tradițional și poate înlocui banii fiduciari.

Filmul prezintă personalități precum Andreas Antonopoulos, Matt Corallo, Elizabeth Stark, Amir Taaki, Peter Todd, Eric Voorhees și Cody Wilson.

Viața pe Bitcoin (2014)

Filmul spune povestea tinerilor soți Austin și Becky Craig, care au decis să trăiască 100 de zile doar pe Bitcoin.

Prima parte a filmului vorbește despre Bitcoin, probleme și caracteristicile aplicației sale. A doua parte demonstrează în mod direct încercările noilor căsătoriți de a trăi pe criptomonede.

Filmul arată colorat cât de rar a fost acceptată atunci criptomoneda în orașele mici și de câte ori cuplul a fost forțat să convingă comercianții să accepte bitcoins.

Cuplul a reușit să strângă mai mult de 70.000 de dolari pe Kickstarter și, după finalizarea experimentului, au început o călătorie în diferite țări cu o prezentare a picturii.

The Rise and Rise of Bitcoin (2014)

Filmul descrie în detaliu Bitcoin, caracteristicile sale, și Satoshi Nakamoto, creatorul Bitcoin. Rise and Rise of Bitcoin acoperă toate evenimentele principale ale criptomonedelor. Banda a inclus interviuri cu reprezentanți renumiți din industrie, inclusiv Vitalik Buterin, gemenii Winklevoss și alții.

Iată întregul film.

Deep Web (2015)

Filmul, în regia lui Alex Winter, prezintă o cronică a evenimentelor legate de site-ul Darknet Silk Road, fondatorul său Ross Ulbricht, Bitcoin și filosofia deep web-ului.

Bitcoin: sfârșitul banilor așa cum îi cunoaștem (2015)

Acest film explică valoarea socială convingătoare a creării unui sistem global de tranzacții peer-to-peer, practic gratuit și instantaneu, care poate aduce capacitatea de a tranzacționa bani către aproape 3 miliarde de oameni din lume, a căror singură modalitate de a trimite bani în prezent este de a plăti global instituții financiare precum Western Union, oriunde de la 9% la 30% pe tranzacție.

Banking on Bitcoin (2016)

Filmul analizează succesele și eșecurile primilor proprietari de criptomonede, precum și modul în care pionierii au contribuit la formarea tehnologiei blockchain. Creatorii filmului caută răspunsul la întrebarea dacă este posibil să se realizeze un echilibru între tehnologiile inovatoare și reglementările guvernamentale. Eric Voorhees, Gavin Andresen și Charlie Shrem au luat parte la casetă.

The Rise of Cryptocurrency (2017)

Filmul regizat de Brad Romeo Hodge vorbește despre a doua cea mai populară criptomonedă Ethereum și creatorul său Vitalik Buterin.

The Blockchain and Us (2017)

Acest film al lui Manuel Stargas prezintă dezvoltatori de software, criptologi, cercetători, antreprenori, consultanți, capitalisti de risc, politicieni și futuristi din Statele Unite, Canada, Elveția, Marea Britanie și Australia, care își împărtășesc gândurile despre Bitcoin și blockchain.

Trust Machine: The Story of Blockchain (2018)

În cel mai nou documentar TRUST MACHINE: THE STORY OF BLOCKCHAIN, Alex Winter analizează blockchain-ul, tehnologia descentralizată care acceptă criptomonedele. De ce sunt îngrozite băncile în timp ce UNICEF Ventures o îmbrățișează pentru a ajuta copiii refugiați? Iarna îi urmărește pe inovatorii din domeniul tehnologiei care dau bătăi de cap în timp ce băncile și experții din rețea se grăbesc să condamne criptomonedele volatile și tehnologia blockchain.

Bitcoin Big Bang: l’improbable épopée de Mark Karpeles (2018)

Povestea lui Mark Karpeles, CEO al bursei falimentare Mt.Gox. În 2015, după ce a fost furat de la bursă, 850.000 BTC Karpeles au fost arestați. Un an mai târziu, a fost eliberat pe cauțiune și este încă cercetat, dar a rupt tăcerea. Regizorii de film sunt Vincent Gonon și Xavier Sayanoff.

Cryptopia: Bitcoin, Blockchains și viitorul internetului (2020)

La cinci ani după primul său documentar despre Bitcoin, producătorul și regizorul Torsten Hoffmann a apelat din nou la acest subiect cu scopul de a explora evoluția industriei blockchain și de a-i reevalua perspectivele. El a încercat să răspundă la întrebare, poate această tehnologie să ofere într-adevăr o alternativă fiabilă la Internet pe care o cunoaștem.

Lungmetraje și emisiuni TV

Silicon Valley (2014-…)

În această comedie co-creată de Mike Judge („Spațiu de birou”; „Regele dealului”), șoaptele de calculator se îndepărtează de o companie de tehnologie din California, sperând că ideile lor vor fi următorul lucru mare. În ultimul sezon, personajele principale au extras Bitcoin. Emisiunea TV are și un episod numit „Oferta inițială de monede”

Dope (2015)

Povestea unui adolescent Malcolm dintr-o zonă săracă din California, care își propune să se înscrie la Universitatea Harvard. După o altă petrecere, găsește în geantă un lot mare de extaz. Pentru a evita pedepsirea membrilor bandelor, Malcolm împreună cu prietenii stabilește vânzarea de droguri pentru Bitcoin prin internet.

Startup (2016)

O serie de televiziune americană în care agenții speciali FBI investighează infracțiuni financiare, inclusiv cu criptomonede. În rolurile principale, Martin Freeman.

Bitcoin Heist (2017)

Un film de acțiune vietnamez care povestește despre hackerul Ghost, care fură criptomonede și nu lasă urme. Încearcă să prindă cei mai buni agenți speciali ai Interpol. Curând descoperă că hoții nu au onoare.

Unfriended: Dark Web (2018)

Un adolescent fură un laptop și în curând descoperă că proprietarul anterior nu doar îl urmărește, ci va face tot posibilul pentru a-și recupera lucrurile. În curând tânărul găsește bitcoin-urile stocate pe dispozitiv.

Cum se vinde droguri online (rapid) (2019)

Seria este despre un școlar care, alături de cel mai bun prieten al său, a lansat cea mai mare afacere de droguri online din Europa (inclusiv pentru criptomonede) direct din camera sa. Face totul pentru a-i întoarce dragostea vieții.

Crypto (2019)

Un tânăr bancher din Wall Street se întoarce în orașul său natal și se implică în investigarea rețelei încurcate de corupție și fraude din New York. Filmul prezintă bitcoin. Imaginea are o distribuție vedetă: Beau Knapp, Luke Hemsworth, Jill Hennessy și veteranul de la Hollywood, Kurt Russell.

The Hustle (2019)

Rebel Wilson și Anne Hathaway au câștigat chimia ca o pereche de artiști care își desfășoară activitatea într-un oraș uimitor de pe litoral din sudul Franței. Josephine Chesterfield (Hathaway) este o britanică plină de farmec, seducătoare, cu o casă întinsă în Beaumont-sur-Mer și o înclinație pentru a înșela oameni bogați creduli din toate colțurile lumii. Rebel Wilson spune că schimbă banii obținuți de trucuri în Bitcoin.

Simpsonii. Episodul „The Frinkcoin” (2020)

Profesorul Frink inventează o criptomonedă care îl face cel mai bogat om din Springfield, titlu pe care domnul Burns nu intenționează să îl renunțe..

Dacă doriți să investiți în criptomonede, vă putem oferi serviciul cu mai mult de 150 de criptomonede de ales.

Despre Changelly

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me