Criptomoneda a captat imaginația lumii, deoarece promite să ofere utilizatorilor o experiență unică, în care moneda nu este proprietatea niciunui guvern și, prin urmare, nu este deschisă intervenției și manipulării de către forțele politice. Datorită adoptării tehnologiei blockchain, este, de asemenea, capabilă să ofere facilități de stocare și transfer valutar extrem de sigure și sigure. Conform Forbes, încrederea în creștere în moneda digitală, în special a comercianților online milenari, a înspăimântat deja guvernele și băncile care au avertizat că aceasta ar putea fi o balon care ar exploda foarte curând. În timp ce investitorii trebuie să fie precauți cu privire la acest lucru, trebuie să fie, de asemenea, atenți la numeroasele escrocherii care au afectat deja încrederea utilizatorilor, mai ales dacă sunt hotărâți să urce pe banda de criptomonede pentru rentabilitățile ridicate pe care le obține. Unele dintre înșelăciunile de top care au smuls deja investitorii bănuiți:

Schimburi umbrite care pot dispărea peste noapte

Încurajat de popularitatea explozivă a Bitcoin, a existat o creștere mare în utilizarea altcoinelor pe diferite schimburi de criptomonede care se concurează pentru atenția dvs. și taxele de tranzacție pe care le pot câștiga apoi din afacerea dvs. Din păcate, toate schimburile care apar peste noapte și dobândesc o mare popularitate în rândul utilizatorilor nu par să fie întotdeauna interesate să stea în jur. Câteva schimburi par să fi dispărut peste noapte, desigur, criptomonedele au dispărut și cu ele.

Un bun exemplu este Mt. Gox, care la un moment dat a reprezentat peste 70% din tranzacțiile globale în Bitcoin. În februarie 2014, a încetat tranzacționarea și pur și simplu a dispărut cu 850.000 de Bitcoins în valoare de 450 de milioane de dolari (peste 3,5 miliarde de dolari acum). Dacă sunteți cu adevărat interesat să investiți în criptomonede, ar trebui să vă efectuați diligența. De asemenea, faceți un lucru important să nu vă stocați banii pe bursă, ci să îi transferați zilnic într-un portofel offline. Când trebuie să tranzacționați, banii pot fi transferați înapoi foarte repede.

Există, de asemenea, o opțiune pentru schimbul criptomonedei și eliminarea necesității de a vizita schimbul de criptare. Această opțiune este de a utiliza un serviciu de schimb de criptare instantaneu care nu este custodial, cum ar fi Changelly. Acest tip de schimburi nu dețin fondurile utilizatorilor, astfel riscul de a vă pierde economiile criptografice scade la zero.

Oferte inițiale de monede

Startup-urile criptomonede încearcă să strângă sume substanțiale de bani prin crearea de oferte inițiale de monedă de tip IPO. În timp ce mulți dintre ei supraestimează foarte mult valoarea întreprinderii lor, alții sunt pur și simplu scheme mascate de pompare și descărcare. Comisia pentru valori mobiliare și schimburi (SEC) oferă avertismente stricte investitorilor că ar putea lipsi informații actuale sau chiar exacte despre monedă, comunicatul de presă și alte informații din domeniul public pot avea autenticitate și acuratețe discutabile. SEC avertizează, de asemenea, investitorii să fie atenți la tranzacționarea din interior și a manipulării pieței. Din păcate, în ciuda acestor alerte, investitorii tind să fie influențați de isteria tipică a pieței din jurul ICO-urilor și de lăcomia de a obține profituri uriașe într-o perioadă de timp relativ scurtă..

Uneori, investitorii își plătesc nerăbdarea și ignoranța prin subscrierea la ofertele companiilor care și-au anunțat ofertele fără a pregăti tehnologia. Un prim exemplu în acest sens este DAO, care a strâns peste 434 de milioane pentru aclamarea criticii doar pentru a cădea pradă unui hacker care sifonează aproape o treime din fondurile lor prin exploatarea unei vulnerabilități software. Incidentul a condus la eliminarea finală a DAO de la toate schimburile majore.

Scheme de pompare și descărcare

Sistemele de pompare și descărcare nu sunt nimic nou pentru piețele financiare și au fost declarate ilegale pe bursele convenționale, cu toate acestea, pe piața nereglementată a criptomonedelor, orice schimbare sălbatică a prețului monedelor poate părea suspectă. Deși poate fi dificil să vă dați seama dacă swing-ul se datorează forțelor pieței sau unei înșelăciuni, cunoașterea modului în care este înlăturată poate ajuta să nu vă implicați. În esență, un grup de investitori poate acționa concertat pentru a crește volumul unei anumite monede cu volum mic la un schimb la alegere, de obicei unul dintre cele mai mici, astfel încât să poată dicta prețul controlând disponibilitatea. Prețul monedei este crescut de vânzarea agresivă, iar o campanie din gură-din-gură ajută la atragerea investitorilor nebănuși pentru a crește prețurile mai departe și apoi grupul de bază iese din vânzarea deținerilor lor la prețul umflat lăsând neprevăzut investitorii mari și uscați cu monede care și-au pierdut brusc valoarea substanțial.

Scheme Ponzi

Înșelătoria a ieșit OneCoin, o companie cu sediul în Mumbai, este un exemplu al modului în care a fost eliminată o înșelătorie, profitând de prezentări inteligente și de lipsa de cunoștințe a tehnologiei reale în rândul investitorilor. Desigur, mediatizarea pozitivă și piața în plină expansiune a criptomonedelor și-au jucat rolul în hrănirea lăcomiei investitorilor care au fost înșelați cu 350 de milioane de dolari înainte ca făptașii să fie prinși și condamnați pentru conducerea unui sistem Ponzi. În timp ce majorității oamenilor, în special investitorilor pricepuți, le place să se creadă că sunt mai mult decât capabili să depisteze escrocherii, combinația dintre tehnologia necunoscută și jargonul îi aruncă din gardă și încurajează investițiile nesăbuite în scheme nedovedite care promit profituri mari. Spre deosebire de consolidarea datoriilor împrumuturi, o criptomonedă cu baza sa adânc înrădăcinată în tehnologia digitală, cum ar fi blockchain, poate servi la descurcarea generației mai vechi căreia s-ar putea să nu îi placă să-și dezvăluie ignoranța.

Monede fictive

De curând în august 2017, o afacere cu criptomonede care obișnuia să vândă monede false investitorilor a fost închisă de poliția londoneză. Înșelătoria a fost comisă dintr-un birou din centrul Londrei înființat pentru a da credință unui bărbat care obișnuia să apeleze la potențial investitori pentru a cumpăra criptomonede care, din păcate, erau inexistente. S-a raportat că au fost înșelate peste 150.000 de lire sterline de la nouă victime. Amintiți-vă, oportunitățile reale de investiții nu vin în calea dvs. prin apeluri telefonice sau e-mail nesolicitate. Dacă vi se cere să investiți, notați toate detaliile și raportați-le SEC ca potențială fraudă. Social media reprezintă o amenințare în creștere; conturile de phishing de pe rețelele sociale ale unor companii de criptomonede proeminente sunt înființate de fraudatori și contactează persoane fizice pentru investiții sau prin monede cu o reducere puternică.

Concluzie

Dacă investiția în criptomonedă pare prea periculoasă, trebuie să rețineți că orice nouă tehnologie care promite randamente mari îi va atrage invariabil pe cei fără scrupule. Cercetări aprofundate, mult bun simț și lăcomie temperată vă vor ajuta să luați decizii solide și să ofere o bază pentru creșterea profitului..

Acest articol a fost pregătit special pentru blogul Changelly de către autorul invitat – Marina Thomas. Marina este expert în marketing și comunicare. De asemenea, servește ca dezvoltator de conținut cu mulți ani de experiență. Marina ajută clienții în planuri de avere pe termen lung. Ea a acoperit anterior o gamă largă de subiecte în postările sale, inclusiv economisirea banilor, bugetare, criptomonedă, consolidarea datoriilor în afaceri, afaceri și start-up-uri.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me