Tranzacționarea necesită nervi de oțel. Tranzacționarea criptomonedelor te face să înveți cum să obții o stare de spirit clară pentru a alege strategia de tranzacționare corectă și pentru a putea prevedea mișcările pieței. Natura extrem de volatilă a pieței criptografice vă poate aduce fie profit, fie pierderi semnificative.

Changelly continuă să ofere materiale de învățare despre criptomonede și tehnologia blockchain. Dacă sunteți nou în domeniul tranzacționării criptografice, continuați să citiți, deoarece am colectat șase greșeli comune de tranzacționare a criptomonedelor care ar trebui evitate. 

Noțiuni de bază despre tranzacționarea criptomonedelor

Dacă sunteți nou în industria criptomonedelor și nu ați tranzacționat niciodată nimic pe piața bursieră, este important să începeți cu elementele esențiale. Vizitați un schimb de criptomonede la alegere și aflați mai multe despre caracteristicile și instrumentele sale. Verificați terminalul de tranzacționare. Încercați să intrați în toate nuanțele unei platforme criptografice.

De asemenea, a recomandat să începeți cu definițiile de tranzacționare de bază. Am adunat recent cele mai relevante cuvinte de tranzacționare criptografice și semnificațiile acestora, astfel încât să puteți intra pe scurt în ele.

Printre greșelile obișnuite de tranzacționare a criptomonedelor se numără următoarele: neutilizarea comenzilor stop-loss, nu DYOR, necalcularea riscurilor, tranzacționarea acelor active care au în prezent o tendință ascendentă, în urma schemelor de pompare și descărcare și nu diversificarea unui portofoliu. Să le aruncăm o privire mai atentă.

# 1. Nu folosesc Stop-loss

Configurarea unui ordin de tranzacționare corect vă poate economisi fondurile. Dacă sunteți un începător în tranzacționarea criptografică, se recomandă să configurați un ordin stop-loss. De îndată ce veți afla cum să faceți față, puteți începe să utilizați o gamă largă de alte ordine de tranzacționare.

Un ordin stop-loss este o comandă care vinde / cumpără un activ odată ce piața atinge un preț determinat.

Cu cât înțelegeți și acceptați mai devreme faptul că pierderea va face întotdeauna parte din tranzacționarea dvs., cu atât vă va fi mai ușor să deveniți un trader avansat.

Comenzi de tranzacționare a criptomonedelor

# 2. Investiți mai mult decât vă puteți permite să pierdeți

Tranzacționarea mai mult decât vă puteți permite să pierdeți este o greșeală obișnuită de tranzacționare. Dacă simțiți că ați avut noroc și tranzacționarea dvs. nu a fost niciodată mai bună, există o mare tentație de a pune mai mulți bani în ea. Va fi minunat dacă aveți bani de rezervă pentru a continua jocul de tranzacționare. Va fi un dezastru dacă decideți să vă vindeți mașina / casa / câinele / etc., pentru a continua tranzacționarea nesăbuită.

Necalcularea riscurilor și a recompenselor poate duce la consecințe negative. Întrebați-vă: cât sunt gata să pierd? De exemplu, sunteți gata să riscați 100 USD pentru a câștiga 200 USD. În acest exemplu, raportul risc / recompensă va fi de 100 $ / 200 $ sau 0,5 (riscul împărțit la recompensă). Cel puțin la început, un comerciant novice ar trebui să urmărească raportul risc / recompensă. Raportul risc / recompensă nu trebuie să depășească recompensa potențială.

Citiți și: Cum să evitați fiasco-ul de tranzacționare criptografică: sfaturi de la un comerciant profesionist

# 3. Nu DYOR

fă-ți propriile cercetăriDicționar urban DYOR Înțeles

E posibil să faci primii pași în orice domeniu, nu numai în industria criptomonedelor. Pentru a facilita „intrarea criptografică”, este necesar să vă faceți propriile cercetări despre cam orice. Cum și unde să stochezi fonduri criptografice? Care sunt cele mai bune schimburi de criptomonede pentru novicii cripto? Și multe alte întrebări generale și importante. Spațiul digital este plin de actori răi. Industria cripto se târăște cu platforme înșelătoare care sunt dispuse să se îmbogățească prin inadvertență.

Este vital să faci propriile cercetări. Tranzacționarea sigură și robustă trebuie să fie o prioritate. În plus, unele schimburi de criptare ar putea fi prea complexe pentru noii veniți. Căutarea schimbului dvs., a portofelului dvs. criptografic și așa mai departe, ar putea dura puțin.

# 4. Urmărind numai valute cu tendință ascendentă

valute ascendente

După ce observați tendința ascendentă a anumitor criptomonede, nu vă grăbiți să o urmăriți. Pentru a putea ști când este momentul perfect pentru a vinde sau a cumpăra cripto, ar trebui să petreceți ore învățând tendința prețurilor, analizând diagrame, sfeșnice și multe altele.

Analiza fundamentală și tehnică sunt elemente esențiale ale strategiei fiecărui comerciant. Acestea sunt modalități dificile, dar eficiente de a stăpâni arta tranzacționării. În timp ce căutați sfaturi utile de la comercianții avansați, nu uitați: oricine știe să câștige bani mari nu vă va împărtăși niciodată secretele. Cu toate acestea, comercianții profesioniști pot furniza uneori „înțelepciunea de tranzacționare” de bază, care poate fi fundamentală pentru viitorul dvs. stil de tranzacționare.

# 5. În urma mulțimii: pompare și descărcare

Fiecare piață are manipulatorii ei. În timpul „bogat” 2017, când piața criptomonedelor era plină de diverse altcoins noi, BTC a atins 20.000 de dolari și așa mai departe, a existat (și există) o schemă populară de pompare / descărcare. S-ar putea încuraja pe alții să vândă sau să cumpere o anumită criptomonedă la un moment dat. Astfel de manipulări ale pieței funcționează de obicei pentru comercianții experimentați care știu exact când să închidă și să deschidă o poziție de profit.

vedere tranzacționare pompă și depozitareVizualizare tranzacționare: Pum&dump exemplu

# 6. Nu vă diversificați portofoliul

diversificarea portofoliului

Proverbul care ne spune „să nu punem toate ouăle într-un coș” este la fel de vechi ca timpul. Diversificarea portofoliului înseamnă că investiți în mai multe active și nu doar într-unul singur. Dacă eșuați cu un singur activ, există întotdeauna o serie de altele.

Cu toate acestea, există o situație dificilă. De asemenea, nu este recomandat să tranzacționați prea multe perechi de tranzacționare din motive evidente. Un nou comerciant ar putea fi confundat cu o cantitate de informații care ar trebui luate în considerare. Mai mult, încercarea de a monitoriza toate perechile în același timp nu va actualiza abilitățile de tranzacționare. Dimpotrivă, distragerea constantă duce la eșec și te poate provoca să greșești.

rezumat

Tranzacționarea este o artă. Dar, la fel ca orice altceva, ar trebui stăpânit. Este crucial să ne amintim că vor exista greșeli și pierderi. Nu vă fie teamă de riscuri.

Changelly furnizează swap-uri de criptomonede fără sudură de cinci ani consecutivi. Ne bucurăm să anunțăm că ne-am maturizat împreună cu utilizatorii noștri. Cu terminalul de tranzacționare intuitiv, securitatea puternică a contului și asistență dedicată 24/7, Changelly PRO ar putea fi un loc perfect pentru a vă începe calea de tranzacționare. Tranzacționează în siguranță!

Declinare de responsabilitate: Acest articol nu trebuie considerat ca oferind recomandări de tranzacționare. Piața criptomonedelor suferă de volatilitate ridicată și mișcări ocazionale arbitrare. Orice investitor ar trebui să cerceteze mai multe puncte de vedere și să fie familiarizat cu toate reglementările locale înainte de a se angaja la o investiție.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me