A blokklánc ipar gyorsan fejlődik, és régóta várt megoldásokat hoz nemcsak a kriptográfiai közösség, hanem a rendszeres felhasználók számára is. Minden digitális média azt állítja, hogy a blokklánc átlátszó digitális rendszer, amelynek célja a bizalom megteremtése a decentralizált hálózat és a végfelhasználók között, kizárva egy harmadik fél beavatkozását egy tranzakciós folyamatba. Changelly egy sor cikket fog közölni a blockchain mindennapi életünkre gyakorolt ​​hatásáról. A mai napirend az, hogy a decentralizáció hogyan mentheti meg a vállalkozásokat a billió dolláros veszteségektől és a fogyasztókat az alacsony minőségű áruktól.

Miért nincs még itt a Blockchain?

Az elosztott főkönyvi technológia (DLT) immár tíz éve keresi a tömeges elfogadás módjait. Az elmúlt évtized megmutatta, hogy a decentralizált hálózatok képesek kezelni a pénzügyi szektort (decentralizált finanszírozás vagy DeFi, kriptográfia stb.), A szórakoztatóipart (decentralizált alkalmazás vagy dApps), a szerencsejáték-rést stb..

Ugyanakkor a technológia összetettsége, az Initial Coin Offerings (ICO) hírneve, a csalásokról, feltörésekről és egyéb tényezőkről szóló hírek miatt a rendszeres felhasználók nem tudnak bizalmat biztosítani a megbízható rendszerben, amely lényegében jelentősen megkönnyítheti életüket. A viselhető piacok nagy hatással vannak az emberek véleményére. A befolyásos vállalatok támogatásával a blockchain-ipar hamarosan élénk részévé válhat a mindennapjainknak.

Ne hamisítsd

hamis Louis Vuitton táskák

2019-ben az óriásvállalatok, mint az LVMH, a Nike és a New Balance úgy döntöttek, hogy támogatják a blokklánc-iparágat saját vállalkozásuk gazdagítása és az ügyfelek megmentése érdekében a hamisított áruktól. A 2013-ban forgalmazott hamis áruk összértéke 461 milliárd dollár. 2019-ben a hamisított termékek illegális piaca „lophat” 4,5 billió dollár az eredeti gyártóktól, ahol a teljes összeg 60-70% -a a luxusszektorhoz tartozott. A vállalatok óriási veszteségeket viselnek, míg a végfelhasználók hamis és (legtöbbször) alacsony minőségű termékeket kapnak. Az ökológiai helyzet egyre rosszabbá válik a hatalmas mennyiségű olyan termék előállítása miatt, amelyeket nem megfelelő módon újrafeldolgoznak.

az LVMH elnöke a Microsoft és a Consensys partnerekéntBernard Arnault, az LVMH elnöke

Az LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) luxuscikkekre szakosodott globális vállalat. 2019-ben az LVMH bejelentette partnerség a ConsenSys-szel és a Microsofttal. Együtt egy decentralizált platform, az AURA elindítását tűzték ki célul, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy ellenőrizzék a megvásárolt áruk eredetiségét, nyomon kövessék azok történetét stb. A felhasználók átfogó alkalmazást kapnak az eredetiség megerősítéséhez szükséges összes funkcióval. Az AURA platform az Ethereum blokkláncra épül, ahol minden termék egy ERC-721 nem helyettesíthető tokenként (NFT) jelenik meg..

A cipők piaca a Blockchainen fut

Nemzetközi sportlábbelik és ruházati cikkek gyártója, a Nike épp most csináltam meg ugyanabban az évben, mint az LVMH. Az eredeti áruk ötletét követve a vállalat megszerezheti a szabadalom a blockchain alapú cipőkhöz a CryptoKicks. A CryptoKicks ötlete a Nike termékeinek tokenizálása, hogy minden cipő / tornacipő /… eredeti blokkként megerősíthető legyen a blockchain technológia segítségével. A szabadalmi igények:

Amikor a fogyasztó valódi cipőpárt vásárol, létrehozható egy cipő digitális ábrázolása, összekapcsolható a fogyasztóval, és hozzárendelhető egy kriptográfiai token, ahol a digitális cipő és kriptográfiai token együttesen egy CryptoKicket képvisel.

A Nike cipők, amelyeket a blockchain követ

Minden pár cipő egy ERC-721 és ERC1155 NFT lesz. Új lábbeli beszerzésekor az ügyfél kriptojeleket is kap, amelyek a megszerzett tárgyakat eredeti termékként azonosítják. A CryptoKicks digitális tárcában tárolható. Amint egy személy el akarja adni, át kell adnia ezeket a nem helyettesíthető tokeneket egy új tulajdonosnak.

Egy másik cipőgyártó cég, a New Balance bejelentette szándékát, hogy a DLT segítségével leállítja a hamisított termékek terjedését. 2019 szeptember végén az IOHK technológiai és mérnöki vállalat vezérigazgatója, Charles Hoskinson, megállapított hogy a New Balance a Cardano blokkláncot használja annak érdekében, hogy az ügyfelek lehetőséget kapjanak a cipők valódiságának ellenőrzésére.

Az IOHK együttműködik a New Balance-nal egy hitelesítési kísérleti projektben. Ez egy fogyasztói szintű ellenőrzési megoldás, amely lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy az elosztott főkönyvön megerősítsék a lábbeli eredetiségét.

Végső gondolatok

Az átláthatóság már nem üres szó. Azt a tényt, hogy a blockchain technológia megbízható környezetet biztosíthat a vállalkozások és a rendszeres emberek számára, megerősítik az óriásvállalatok, amelyek viszont dollármilliárdokkal bíznak benne. Decentralizált megoldásokkal nem lesz több hamisított termék, legyen szó cipőről vagy luxuscikkről.

A technológia nemcsak a viselhető piacon, hanem más létfontosságú ágazatokban is alkalmazható, például a gyógyszeriparban, a banki tevékenységekben stb..

Crypto Trading Bots Guide

Monero érme – a kriptopénz privátvá tételének módja

A Bitcoin elfogadási felmérése összhangban van a Corona utáni trendekkel

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me