Bitcoin Mining Rig és hogyan építhető fel más Crypto számára

A kriptovaluta bányászat már nem divatos. Rossz! Még mindig nagy felhajtást kelt a blockchain közösségben. Mindaddig, amíg az első és a vezető kriptovaluta, a Bitcoin (BTC) számára bányászati ​​berendezésekre lesz szükség, a kriptopénz-bányászat trendben lesz.

A bányatelek építése 2020-ban sokkal könnyebb, mint mondjuk két évvel ezelőtt. A piac jelentősen kibővült új, nyereséges érmékkel. A kriptográfia bányászatának többféle módja van 2020-ban: GPU és CPU bányászat, felhőbányászat, ASIC bányászat, mobil bányászat, bányászat laptopon keresztül stb..

A Changelly a digitális eszközök legnagyobb rajongója, amely azonnali hozzáférést biztosít több mint 160 kriptovalutához. Abban az esetben, ha szereted a kihívásokat, vagy a napi rutin részévé akarod tenni a bányászatot, elmagyarázzuk, hogyan építsünk bányászati ​​felszerelést 2020-ban. Éljen a kriptovaluta bányászat!

Hogyan lehet az enyém kriptopénz

Bányászati ​​berendezések típusai

A bányászkarrier megkezdése előtt ki kell választania egy kriptovalutát, amelyet kibányásznak. A különböző kriptográfiai eszközökhez különböző bányászati ​​berendezésekre van szükség, hogy a bányászati ​​folyamat zökkenőmentes és nyereséges legyen. De térjünk vissza az alapokhoz. Mi az a bányászati ​​berendezés?

A bányászati ​​berendezés egy elég erős számítógépes rendszer a nehéz matematikai feladatok megoldásához a kriptopénz kibányászása érdekében.

A teljes értékű bányászati ​​berendezés több lényeges elemből áll: bányászati ​​hardver, bányászati ​​szoftver, bányászati ​​medence. Minden kitermelhető kriptovalutának megvan a hash algoritmusa, amely felelős a hash generálásáért. Például a Bitcoin, az Ethereum és a Monero a Proof-of-Work (PoW) konszenzusos protokollt szem előtt tartva épül fel. Mindhárom érme azonban különböző hash algoritmusokat használ: Bitcoin – SHA256, Ethereum – Ethash, Monero – RandomX.

A 10 legjobban jövedelmező pénzérme az enyémbe 2020-ban

Miután meghatározta, melyik érmét hajlandó bányászni, itt az ideje, hogy bányászati ​​rendszert válasszon.

A kriptovaluta bányászható GPU, CPU és ASIC bányászokkal. Egyes kriptográfiai eszközök csak GPU / CPU vagy ASIC bányászatot igényelnek, néhányuk mindhárom opcióval bányászható.

GPU bányászat

gpu bányász radeon vegaAMD Radeon RX Vega

A GPU rövidítése grafikus processzor vagy egyszerűen grafikus kártya. Valószínűleg hallott már olyan szavakat, mint az Nvidia és az AMD. Mindketten vezető szerepet töltenek be a GPU-k területén, és gyakran megjelennek bányászati ​​útmutatóinkban. A GPU bányászata sok elektromos energiát igényel. Bár a bányászati ​​folyamatnak általában sok számítási és elektromos erőforrásra van szüksége. A GPU bányászata hatékony, de meglehetősen drága. Ha azonban meggondolja magát a kriptovaluta-bányászatról, a GPU-berendezések hosszú idő után tökéletes játékkészletként szolgálnak.

A GPU-val bányászandó rejtjelezési eszközök: ETH, RVN, ZEC, DOGE, ETC stb.

A legjobb GPU bányászok: AMD Radeon VII, Nvidia GeForce GTX 1060, AMD Radeon RX Vega stb..

A legjobb GPU bányászathoz

CPU bányászat

cpu bányász amd

A kriptovaluta bányászatának másik módja a CPU.

A CPU (Central Processing Unit) minden számítógép rendkívül fontos tulajdonsága, amely a számítógép logikájában található fő folyamatokért felelős. Visszatérve a 2010-es szép időkhöz, a Bitcoin (BTC) zökkenőmentesen kibányászható a CPU-val egy szokásos számítógépen keresztül. A blokk jutalom 50 BTC volt, és az élet könnyebbnek tűnt.

Ez nem politikai, hanem egy olyan kérdés megválaszolása, amelyet a barátom tett fel nekem. szóval itt van a CPU-BÁNYOLÁS, JELENTŐS, HOGY A JOBB ÚTOT ESZKÖZÖKÉNT HASZNÁLJUK https://t.co/pLtSJPqeep

– Mark Fluet (@ mrfluet1969) 2020. január 2

2020 júliusától a Bitcoin CPU-val történő bányászata sokkal hatékonyabb, mint tíz évvel ezelőtt, de még mindig lassabb, mint a GPU és az ASIC. Azonban számos más digitális eszköz sikeresen kibányászható a CPU-val.

A CPU-val bányászandó rejtjelezési eszközök: XMR, LTC, VIGYOROG

A legjobb CPU bányászok: AMD Ryzen Threadripper 1950X, AMD Ryzen 7 1800X, Intel Core i5-7600K.

ASIC Mining

kriptovaluta ASIC bányászat

ASIC (alkalmazás-specifikus integrált áramkör).

A kriptográfiai közösség néhány tagja úgy véli, hogy az ASIC bányászok kevésbé biztonságosak, és ellentétesek a decentralizáció fő elveivel. A Monero egy erős ASIC-ellenálló érme, amelyet kizárólag GPU-val és CPU-val lehet kibányászni.

A kriptovaluták hajnalán a Bitcoin csak CPU-val volt kitermelhető. A bányászati ​​nehézség évről évre növekszik, míg a CPU-val végzett Bitcoin bányászat alacsonyabb hatékonysági szintet mutat. Az ASIC bányászok 2013-ban robbantak be az iparágba, és gyorsan lendületet vettek.

Az ASIC-eket egyetlen feladat rendkívül gyors végrehajtására tervezték. Mivel egy funkció végrehajtására készült, mondjuk a Bitcoin ASIC-et (amely az SHA256 hash algoritmusra összpontosított) nem használhatja a Zcash bányászatához (mivel az Equihash algoritmust használja).

Legjobb ASIC Bányászok

Bányászati ​​felszerelés építése

Nos, figyelembe vettük a bányászok különböző típusait. A következő lépések a következők.

1. lépés: DYOR

Végezzen saját kutatást, vagy a DYOR legyen élet mottója. Rendkívül fontos a piac kutatása annak érdekében, hogy megtalálja a legjobbat magának. Ha kriptovaluta bányászatról beszélünk, adjunk rövid listát azokról, amelyeket figyelembe kell venni:

  1. Válassza ki az érmét, amelyet bányászni szeretne. Ismerje meg a kivonatoló algoritmusát, és határozza meg a bányászat legjobb módját (CPU, GPU, ASIC);
  2. Végezze el a választott bányászati ​​hardver kutatását. Elengedhetetlen olyan bányászati ​​hardver kiválasztása, amely megfelelő mennyiségű áramot fogyaszt, miközben hatékony bányászatot biztosít;
  3. Egy adott kriptovaluta bányászati ​​jövedelmezőségének kiszámításához ajánlott bányászszámológépeket használni.

2. lépés Válassza ki az Összetevők elemet

A bányászati ​​fúrótorony építésének megkezdése előtt számos elemet ellenőrizni kell.

  • Alaplap

A csatlakozó, a középső, az alaplap. Az alaplapnak több mint 5 videokártyának kell támogatást nyújtania a nyereséges kriptovaluta bányászat érdekében. Ez az összetevő határozza meg, hogy mely processzort használja, és így tovább. Válassza okosan.

  • Hűtőrendszer

A bányászat nehéz munka, amely miatt a számítógép és a processzorok nagyon gyorsan túlmelegednek. Létfontosságú, hogy hűvös állapotban tartsa a bányászati ​​felszerelést. Ebben az esetben a kiváló minőségű hűtőrendszer pótolhatatlan alkatrész.

  • Grafikus kártyák

Ha úgy dönt, hogy csatlakozik a GPU bányászok légiójához, győződjön meg arról, hogy grafikus kártyái megfelelnek a költségvetésnek és más bányászati ​​követelményeknek.

  • Processzor

A CPU bányászata és más nem bányászati ​​folyamatok nagy teljesítményű berendezéseket igényelnek. A processzor megszerzése előtt vizsgálja meg a piacot, hogy meghatározza azt, amelyik a legjobban megfelel Önnek. Figyeljen az Intel Core i3, i4, i7 stb.

3. lépés. Indítsa el az építést

Az építési folyamat meglehetősen egyszerű – az összes alkatrészt össze kell gyűjteni.

  1. Helyezzen egy alaplapot a bányászat rig keretébe;
  2. Dugja be a kábeleket a CPU-ba;
  3. GPU-k és hűtőrendszer beállítása.

Annak érdekében, hogy jobban megértsük, hogyan lehet minden darabot összegyűjteni, keresse meg a Youtube oktatóanyagokat, amelyek átfogó magyarázatot adnak egy adott bányászati ​​berendezés.

Összegzés

A bányatelek építése 2020-ban nem is olyan nehéz, mint amilyennek hangzik. Ha azonban nem akar sok bányászati ​​alkatrészre költeni, a Changelly azonnali hozzáférést kínál több mint 160 kriptovalutához. Vásároljon tetszőleges titkosítást hitelkártyával (Visa, Mastercard), banki átutalással vagy Apple Pay-vel.

Changellyről

A Changelly olyan termékek és szolgáltatások ökoszisztémáját biztosítja, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy egyablakos élményben részesüljenek a kriptográfia használatakor. A 2015 óta működő Changelly közvetítőként működik a titkosítási központok és a felhasználók között, hozzáférést kínálva több mint 160 kriptovalutához, amelyeket 10 percen belül könnyedén fel lehet cserélni asztali számítógépen és útközben a Changelly mobilalkalmazáson.

2020-ban Changelly elágazott, hogy megfeleljen a kereskedők igényeinek. A PRO úgy lett kialakítva, hogy egy teljes mértékben megfelelő, szabályozott és könnyen használható platformot kínáljon, amely az ügyfél igényeire összpontosít, és hatékonyan lehetővé teszi a digitális tokenek és érmék kiskereskedelmi vásárlását és eladását. A Changellyben található nagyszerű támogatási rendszer támogatásával a Changelly PRO magas korlátokat, hatékony árképzést, gyors végrehajtást és 24/7 élő támogatást nyújt a közösség számára..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map