A Tron projekt egy ambiciózus vállalkozás, amelyet Justin Sun kínai vállalkozó indított el 2017-ben. Ez egy decentralizált peer-to-peer hálózat, amely megfelel a szórakoztató ipar igényeinek. A Tron rendelkezik saját natív kriptovalutával, Tron (TRX) néven. Ezt az érmét elsősorban a platform szórakoztató tartalmának kifizetésére vagy a platform erőforrásaihoz való speciális hozzáférésre használják.

Ebben a Changelly-cikkben a Tronix staking-ről fogunk beszélni – a rejtjel bányászatának módjáról anélkül, hogy drága szerelvényeket vásárolnánk és sok energiát kellene pazarolnunk. Meglátjuk, lehetséges-e a TRX bányászata hagyományos értelemben, és megvitatjuk a különbséget a PoS és a DPoS protokollok között, valamint a TRX stakes mögött álló mechanizmust.

Ha Ön Tron-tulajdonos, akkor ez a cikk a Tron (TRX) 2020-2025-re vonatkozó előrejelzéséről is érdekes lehet.

Lehetséges-e bányászni a Tron kriptovalutát??

A Tronix egy delegált tétbiztosító érme, ami azt jelenti, hogy nem lehet ugyanúgy bányászni, mint a felhasználók, például a Bitcoin vagy más altcoinokat a Proof-of-Work konszenzusos protokoll alapján. A DPoS érméket boglyával bányászzák. A DPoS algoritmus jobb megértése érdekében először meg kell vizsgálnunk, hogy működik a Proof-of-Stake, az anyaalgoritmusa. 

Röviden, a PoS lehetővé teszi a kriptográfusok számára, hogy jutalmakért cserébe érméket tegyenek. A felhasználó egy bizonyos mennyiségű kriptot helyez el a pénztárcáján egy bizonyos ideig, figyelembe véve, hogy nem tudja visszavenni az érméket, eladni vagy elküldeni őket.

Így a felhasználó számítógépe csomópontként szolgál. Minél több kriptográfia van a pénztárcán, és minél hosszabb a tétidőszak, annál valószínűbb, hogy a felhasználót egy blokk érvényesítésére választják, és jutalmat kap. A validátor kiválasztási folyamat különböző tényezők kombinációján alapul (például a csomópont gazdagsága és kora), és félig véletlenszerű.

Most térjünk vissza a Tronix-ra. Mivel a tét Delegated Proof of Stake protokollján alapszik, a tétfolyamat kicsit kevésbé egyszerű. Egyesek még azt is mondanák, hogy nem lehet tétet adni a TRX-nek, legalábbis nem mindenkinek. Lássuk miért.

Hogyan tét a Tron érméket

A Tron ökoszisztémában csak 27 felhasználó végzi el a tétet. Szuper képviselőknek hívják őket, és az egész Tron közösség megszavazza őket. Vannak szuper partnerek is – a következő 100 felhasználó áll be az érvényesítő pozíciókba. A szavazati arányuknak megfelelő jutalmat kapnak, összesen 1.152.000 TRX. A szuper partnereket hat óránként frissítjük.

tron szuper képviselőiForrás: Tronscan

A kiemelt képviselők kötelesek blokkokat és csomag tranzakciókat generálni az egész Tron hálózat számára. Joguk van részt venni a döntéshozatalban és szavazni a Tron paraméterekre vonatkozó javaslatokról. Jutalmuk blokkonként 16 TRX (a Tron blokkláncban három másodpercenként új blokk jön létre).

A Tron közösség – közös TRX-tulajdonosok és előremutató kriptográfusok – a jelöltekre szavaznak azzal, hogy Tronix-érméiket kedvenceiknek tárolják. Nem részesülnek jutalomban az eszközök befagyasztásáért, egyetlen ösztönzésük a projekt életében való közvetlen és aktív részvétel.

Ha gyorsan meg akarja szerezni a TRX-et, megvásárolhatja a Tront (TRX) hitelkártyával (Visa vagy Mastercard), banki átutalással vagy Apple Pay on Changelly-vel..

További érmék

Rengeteg érme használja a PoS algoritmust, és lényegesen kevesebb a DPoS-re épített érme. A tét kriptovaluták delegált igazolása a következő:

  • Az EOS, az EOSIO blokkláncon alapuló érme támogatja a DApps-t, és gyakran használják az EOS ökoszisztéma tétjeként.
  • A Lisk a hasonló nevű blockchain platform natív érme, amelyet alkalmazásfejlesztésre és terjesztésre hoztak létre.
  • Nano olyan kriptovaluta, amely híres azonnali átviteli sebességről, és nem fizet díjat annak küldéséért vagy fogadásáért.

A lényeg

Általánosságban elmondható, hogy lehetséges bányászni a TRX-et, de a folyamat teljesen eltér a hagyományos értelemben vett bányászattól, és nem tartalmaz sem erőteljes fúrótornyokat, sem kézzelfogható jutalmat. A Tron DPoS protokollja csak 27 felhasználónak vagy szuper képviselőnek teszi lehetővé a tranzakciók validálását és blokkok létrehozását. A Tron közösség más tagjai arra szavaznak, hogy a jelöltek szuper képviselővé váljanak, ami decentralizált demokratikus módon biztosítja a Tron ökoszisztéma kezelését.

A Changellyről és a Changelly PRO-ról

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me