A kriptográfiai eszközök birtoklása nagyon megterhelő lehet: folyamatosan futtatja a Bitcoin árfolyamát, és nem tudja, mikor fog növekedni vagy esni. Olyan érzés, mintha hiába várnád, hogy a deviza újra megugorjon. Az időpazarlás helyett élvezhet passzív jövedelmet. Hogyan lehet kamatot szerezni a Bitcoin és más tulajdonában lévő kriptovaluták után? Fontolja meg a kripto- és a Bitcoin-hitelezést.

Nyereséges-e kriptot kölcsönadni??

Képzelje el, hogy van 1 BTC-je, amely ma 6000 dollárba kerül. Egy év múlva az ára emelkedhet, vagy változhat – ki tudja? De ha a digitális pénzét beváltja Önnek, ugyanabban az egy évben a megtakarítása megegyezhet 1,25 BTC-vel, ami már 7500 USD.

Igen, nyereséges kamatot keresni a Bitcoin-on, mert akkor is, ha az ára egy bizonyos időtartam alatt csökken, a megszerzett kamatnak köszönhetően teljes egészében vagy részben fedezheti veszteségeit. Valójában a koncepció nem új keletű: a hagyományos hitelfelvevők pénzt keresnek fiat pénz, lakások és egyéb eszközök kölcsönzésére.

Mielőtt eldöntené, hogy keres-e kamatot a Bitcoin-on, vagy sem, figyeljük meg még egyszer a kriptovaluta előnyeit és hátrányait:

Így, ha úgy dönt, hogy kamatot keres a Bitcoin-on, az előnyök felülmúlják a hátrányokat. A hitelezési platform és a hitelstratégia megválasztása azonban döntő szerepet játszik.

Kölcsönök & fedezet nélkül

A platformok túlnyomó többsége lehetővé teszi a Bitcoin és a crypto kölcsönzését fedezet nélkül – a felhasználóknak csak személyiségüket kell igazolniuk. A BTC-t és az ETH-t gyakran használják biztosítékként, ha az ember bizonyos platformokon fiatot kölcsönöz (Unchained Capital, BlockFi). Ez nem a legkényelmesebb megoldás, mivel a fedezet mennyisége akár 2: 1 is lehet (hitelének minden egyes dollárjáért 2 dollár értékű bitcoinot fizet). Ezenkívül, ha a kriptovaluta költségei csökkennek, előfordulhat, hogy egy hitelfelvevőnek további biztosítékot kell fizetnie.

Hitelezőként azonban hasznot húz a fedezetből: ez a garancia arra, hogy a vesztesége fedezett lesz abban az esetben, ha a hitelfelvevő nem adja vissza a pénzt. Még akkor is, ha nem keres kamatot a Bitcoin iránt, a platform ezt kompenzálja.

P2P & Központi kriptográfiai kölcsönzési platformok

Hitelt kapni a Bitcoins-ban nem ugyanaz, mint a bankoktól. Regisztrál egy bizonyos online tőzsdén, és hirdeti, hogy kölcsön szeretne venni néhány Bitcoint, és bizonyos kötelezettségeket előír a kamatra felvett kriptovaluta visszaszolgáltatására, és más felhasználók döntenek arról, hogy kölcsön adnak-e Önnek a saját virtuális pénzalapjukból, vagy sem..

A BTC megszerzésének legjobb módja a Bitcoin hitelezési webhelyek használata. Ezek olyan kriptovaluta-tőzsdék, amelyek közvetítőként működnek a digitális pénzt használók között. Hogy megvédje magát a lehetséges kockázatoktól, csak megbízható hitelezőket válasszon. Ellenőrizze értékeléseiket, véleményeiket és a lezárt ügyletek számát.

Ha nagyobb választékot szeretne élvezni a Bitcoin hitelezési lehetőségeiben, válassza ki a P2P platformokat: ezek lehetővé teszik, hogy más személyektől kapjanak hitelt Bitcoins-ban. A hitelt egyetlen hitelező vagy befektetői csoport adhatja ki. Felhívjuk figyelmét, hogy néha meg kell adnia a magyarázatot, hogy miért kölcsönöz Bitcoins-t: ez segít vonzani a befektetőket. Ahhoz, hogy hitelt kapjon a Bitcoins-ban, regisztrálnia kell magát egy kriptovaluta tőzsdére, és be kell nyújtania kérelmét, meg kell adnia a szükséges hitelösszeget, a pénz visszafizetésének árfolyamát és a fizetési időszakot. Továbbá minden érdekelt kriptovaluta-tulajdonos válaszolhat a kriptohitel kiadására vonatkozó ajánlatára.

Minden további nélkül figyeljük meg a legmegbízhatóbb Bitcoin hitelezési oldalakat.

BlockFi

BlockFi meglehetősen későn lépett be a piacra, de már a kezdetektől jelentős előnyöket kínált. Más platformokkal ellentétben nem volt ICO: mindent kizárólag intézményi befektetők finanszíroztak. A BlockFi megkapta az induló tőkét Mike Novogratz milliárdostól, és gyorsan elterjedt az összes új piacon. A társaság nemrég lépett be Kaliforniába és Marylandbe, összesen 45 amerikai államban, ahol a szolgáltatás elérhető.

„Az adott közönség számára történő forrásbevonás szigorú követelményekkel és alapos teszteléssel jár együtt a platformunkon. Ez megköveteli, hogy a piac legmegbízhatóbb és legmegbízhatóbb hitelezői legyünk. ” – mondták a BlockFi képviselői.

Mivel nem volt ICO, a BlockFi nem rendelkezik saját tokennel. A BlockFi azt állítja, hogy ez megmenti a felhasználókat egy másik kriptotartalom birtoklásának problémájától, ésszerű. Nincs szükség tokenek használatára a kriptovaluta üzleti modellhez. Jelenléte összeférhetetlenséget okoz és összezavarja a felhasználókat.

Előnyök

 • A társaság 6,2% -os kamatlábat kínál a BTC-re és 3,3% -ot az ETH-ra a hitelezők számára, ami a legmagasabb kamatláb, amelyet megtalálhat;
 • Nincs minimális betét;
 • A hitelfelvevők alacsony kamatai arra ösztönzik a felhasználókat, hogy BTC hitelt kapjanak.

Hátrányok

 • A vállalat teljes mértékben központosított. Más platformokkal ellentétben nem kötik össze a hitelezőket a hitelfelvevőkkel: a BlockFi az egyetlen hitelező;
 • Csak BTC, ETH és GUSD érhető el.
 • Digitív kamatlábak alkalmazandók a nagy betétekre (2,2% 10+ BTC esetén és 0,2% 100+ ETH esetében).

Celsius

Celsius platform csak 2018-ban jelent meg: Alex Mashinsky (a Voice over IP technológia egyik feltalálója) alapította. A Forbes felvette a Celsiust a Top-10 társaságok listájára, amelyekre figyelni kell 2018-ban, és közölte, hogy fel fogja zavarni a hagyományos bankrendszert.

Sok felhasználó dicséri a Celsius hálózatot a heti kamatfizetésekért és az optimális kamatlábakért:

 • Bitcoin – 4,60%
 • Ethereum – 3,90%
 • Litecoin – 4,50%
 • Hullámzás – 2,50%
 • OmiseGo – 4,25%
 • Bitcoin készpénz – 3,75%

Előnyök

 • Több mint 10 kriptovaluta támogatott;
 • Betétekre, kifizetésekre, tranzakciókra stb. Nem számítanak fel díjat;
 • Nincs minimális betét;
 • Egyáltalán nincs lezárás;
 • Heti kifizetések.

Hátrányok

 • Csak mobilalkalmazás biztosított;
 • A CEL token felfüggesztése óta az amerikai ügyfelek alacsonyabb kamatokkal rendelkeznek.

Piggybank az OKEx részéről

Ha aktív kriptokereskedéssel foglalkozik, és kamatot szeretne szerezni a Bitcoin és más kriptók segítségével, akkor a Piggybank by OKEx nagyszerű megoldás. A rejtjeltőzsde lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az OKEx jövedelmét betétkölcsönökért keressék. A platform olyan kriptovalutákat támogat, mint a BTC, az EOS, az XRP, az USDT, az LTC, az ETH, a TRX és még néhány más jelentős érme. Érdekes megjegyezni, hogy a kamatláb nem rögzített: ehelyett az OKEx fedezeti ügyletéből származó kamat határozza meg.

Előnyök

 • Nincs zárolási időszak – nyugodtan bármikor felveheti pénzét;
 • Nincs minimális betét;
 • Azonnali kifizetések és betétek;
 • A kamatot naponta fizetik, és ez kiegészül.

Hátrányok

 • A kamatláb nem rögzített, ezért nehéz megjósolni a jövedelmet

ETHLend

Valószínűleg ez a piacon a leginkább decentralizált megoldás a kriptovaluta hitelezésre. ETHLend, tesz még néhány lépést a tisztességes P2P (Peer-to-Peer) hitelezés felé. Most elfelejtheti a szerződések aláírását, az egyetlen szerződés számít, amelyik tárolja a tokenjeit.

Ez az egyszerűség azonban bizonyos hátrányokkal jár. Az ETHLend csak fedezeti hiteleket engedélyez, de a BTC nem használható fedezetként.

Előnyök

 • Nagy számú ERC-20 tokennel fedezett hitelt vehet fel, beleértve az eszközökkel, például a Digix által biztosított tokent is;
 • Rendkívül decentralizált P2P csere;
 • Az ETHLend megkönnyíti a kriptográfia iránti érdeklődés megszerzését is. Bárki hitelezővé válhat, és bármilyen feltételekkel tárgyalhat a hitelfelvevőkkel.

Hátrányok

 • Biztosítékra van szükség;
 • A platform kizárólag az ERC-20 tokenek kölcsönzésére irányul.

NEXO

Az egyik legnépszerűbb Bitcoin hitelezési oldal, NEXO versenyképes kamatlábakat és kedvező feltételeket kínál mind a hitelezők, mind a hitelfelvevők számára. A NEXO tokenek felhasználhatók a kamatlábak és a törlesztőrészletek csökkentésére; fedezetként is felhasználhatók, és a Nexo webhely szerint platformjuk a nyereség egy részét megosztja token tulajdonosokkal.

A hitel jóváhagyása teljesen automatizált, amely lehetővé teszi a hitelfelvevőknek és a hitelezőknek, hogy meglehetősen gyorsan megtalálják egymást. Hivatalosan a Nexo világszerte nyújt kölcsönöket, köztük legalább 36 amerikai állam. Az ERC-20 tokenek és kriptoplasti kártyák hitelének kiadására vonatkozó további tervek azt mutatják, hogy a vállalat mindig fejlődik, és a következő években mindenképpen a talapzaton marad..

A Nexo lehetővé teszi a Bitcoin (BTC), az Ethereum (ETH) és a NEXO fedezetként történő felhasználását. A kölcsön törlesztése történhet amerikai dollárban, euróban és kriptovalutában.

Előnyök

 • A Nexo nem megbízott, fix kamatozású modelljével rendelkezik, amely nagyobb piaci esélyekkel rendelkezik a nehéz piaci körülmények között.

Hátrányok

 • Biztosítékra van szükség;
 • A hitelezők csak fiat valutákat vagy stabil pénzeket helyezhetnek el.

CoinLoan

CoinLoan, egy észt P2P hitelezési platform 2019 áprilisában kezdte meg a Monero kriptovaluta által biztosított hitelek kibocsátását. Most a szolgáltatás felhasználói használhatják az XMR-t, ha fiat pénznemben (USD, EUR, GBP, RUB) vagy stabil pénznemben (TUSD, GUSD) kapnak hitelt. , USDC).

Monerót azért választották, mert az XMR a vezető digitális pénznem az anonim és cenzúrának ellenálló pénzügyi tranzakcióknál. A kriptográfia használatának köszönhetően az olyan információk, mint a feladó és a címzett címe, valamint a tranzakciós összegek privátak maradnak, és a Monero biztosítja a tranzakciók biztonságát.

Előnyök

 • Automatikus pénzkezelés. A felhasználó meghatározhatja a hitelkibocsátás feltételeit, és a rendszer automatikusan létrehoz alkalmazásokat, miközben értékeli a piaci helyzetet. A hitelek lezárása után a rendszer továbbra is létrehoz alkalmazásokat;
 • A hitelfeltételek rugalmas kiigazítása, például. lehetőség a hitelkibocsátás optimális feltételeinek meghatározására;
 • A kockázatok teljes hiánya: a kiadott hitelek késedelem nélküli, teljes visszafizetése, beleértve a kamatlábat is;
 • A határok hiánya. A minimális kölcsönösszeg 100 USD, az aktív hitelek maximális összegét és számát csak a költségvetése korlátozza. Bárki hitelezővé válhat engedély nélkül;
 • Sokaság a rendelkezésre álló pénznemek: a kölcsön a sok rendelkezésre álló pénznem egyikében adható ki;
 • Megbízhatóság és biztonság. A teljes jogszerűség, valamint a biztonságos infrastruktúra biztosítja a pénzügyi források biztonságát. Ráadásul a társaság hamarosan Európában fizetési intézményi engedéllyel rendelkezik.

Hátrányok

 • Alacsony hitelfelvevők és hitelezők mennyisége;
 • Nincs visszavásárlási garancia.

Binance hitelezés

Ha a hosszú távú kriptovaluta-tárolást részesíti előnyben, fontolja meg a használatát Binance Hitelezési szolgáltatás. Több kriptovalutát (BTC, ETH, USDT) támogat, és a felhasználó profitjának maximalizálását szolgálja. Egyszerűen tárolhatja a kriptográfiáját a Binance pénztárcáján, és napi szinten érdeklődést kaphat. Az éves kamatláb 0,20% és ~ 3% között változik. Rögzített és rugalmas betéti rendszerek egyaránt érvényesek.

A lényeg

A kriptovaluták passzív jövedelmét nem korlátozza csak a kereskedés – a Bitcoin-hitelezés meglehetősen jövedelmező ötlet, különösen, ha a hosszú távú tárolást részesíti előnyben. Így, ha megbízik egy kriptográfia platformban, ne habozzon a hűtőtárolóját forróvá tenni, és élvezze az évi 8% -os stabil profitot. Legrosszabb esetben fedezi a veszteséget, amikor a kriptovaluta ára csökken. A legjobb esetben – a kriptográfiai gazdagsága megsokszorozódhat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me