Az új kriptovaluta közösségben rengeteg különféle pénztárca van: asztali számítógéptől mobilig. A fejlesztők sürgetik a pénztárcájuk letöltését. Ezért elengedhetetlen a kriptovaluta megtakarítások megfelelő tárolási helyének kiválasztása.

Ebben a cikkben Changelly megvizsgálja a pénztárcák típusait, és elmagyarázza, hogy melyik kriptotárcát válassza.

Mi az a kriptovaluta pénztárca

kriptovaluta pénztárca

A Crypto wallet egy olyan program, amely magán- és nyilvános kulcsokat tárol, valamint kölcsönhatásba lép a különféle blokkláncokkal. A kriptovaluta tranzakciós rekordok formájában kerül tárolásra a pénztárcában. A felhasználóknak pénztárcákra van szükségük a digitális pénznemekkel történő tároláshoz, cseréhez és tranzakciók lebonyolításához.

Bármely kriptovaluta tárolása a nyilvános és a magánkulcs elvén alapszik. A nyilvános kulcs a bitcoin tárca azonosításához szükséges eszköz, például a címe, míg a magánkulcs egy bizalmas információ, amely hozzáférést biztosít a pénztárcában tárolt pénzeszközökhöz..

A feladó átruházza a kriptóérmék tulajdonjogát Önre. Hozzáférésükhöz a pénztárcájában tárolt magánkulcsnak meg kell egyeznie azzal a nyilvános kulccsal, amelyhez a digitális pénznem kapcsolódik. Ezt követően egy rekord jelenik meg a blokkláncon, hogy a tranzakció befejeződött.

Hot vs. Cold Crypto Wallets

A kriptovaluta pénztárcák lehetnek hardveres (hidegnek is nevezik) vagy digitális (forró).

A forró pénztárcák olyan tárolók, ahol a magánkulcsot az interneten vagy a hálózathoz csatlakoztatott eszközökön tárolják. A nagy pénzváltókban tárolhatók ilyen pénztárcák, így a Currency.com egyes ügyfeleinek van egy „forró pénztárcájuk”, amelyet a vállalat biztonságosan véd és privát kulccsal rendelkezik. Vannak forró pénztárcák is, amelyeket az internetre csatlakozó számítógépeken vagy telefonokon tárolnak.

A hideg pénztárcák megbízhatóbbak: ezek egy adott program vagy akár egy külön eszköz, amely a hálózattól függetlenül tárolja adatait. Nem fog tudni gyorsan használni egy ilyen pénztárcát: fizetni kriptovalutával, vagy elhozni a tőzsdére.

Meg kell várnia a tranzakciók megerősítését több hálózati felhasználó részéről, ami több órát is igénybe vehet. Tekintettel a kriptovaluták nagy volatilitására, áruk ez idő alatt több ezer dollárral változhat.

A kriptovaluta pénztárcák típusai

A kriptotárca kiválasztásához meg kell értenie a típusukat. Különböznek abban, hogy hogyan tárolják a magánkulcsokat, és abban az eszközben, amelyre el akarja menteni őket. Ezenkívül a kriptovaluta pénztárcák több pénznemre és támogatási tranzakciókra vannak felosztva, amelyek csak egy digitális pénznemet tartalmaznak.

Szoftver Crypto Wallets

A szoftver pénztárcáknak több típusa létezik: asztali, mobil és online.

Asztali pénztárca egy olyan program, amely letölthető asztali számítógépre vagy laptopra. A pénztárca csak arról az eszközről érhető el, amelyre telepítve van.

Az asztali pénztárcák vékonyak és vastagok. Az első csak a program letöltését jelenti a pénztárcához. A tranzakciós információkat egy másik szerver tárolja. Vastag pénztárca esetén mind a program, mind a blokklánc letöltésre kerül a számítógépre.

Ban ben mobil pénztárcák, a működési séma megegyezik a PC-k pénztárcáival, azzal a különbséggel, hogy mindig hordozhat magával okostelefont vagy táblagépet. A sok feltörés miatt meglehetősen sebezhetőnek számítanak.

Egyébként megvan a cikkünk válogatott kriptopénztárcákkal iPhone és Android készülékekhez egyaránt.

Online pénztárcák dolgozzon a felhőben, vagy az Internetre csatlakozó bármely eszközről elérhető speciális webes erőforrásokon (például kriptovaluta-csere).

Első ránézésre ez egy ideális lehetőség lehet – külső erőforrás, nincs szükség semmilyen szoftver (mindenki rendelkezik böngészővel) vagy felszerelés telepítésére, mindent egy helyen tárolnak, kiváló hozzáférési feltételek, csak az internetre van szükség.

Van azonban az érme másik oldala. Az egy helyen tárolt kulcsok és maga a kriptovaluta, viszonylag ingyenes távoli hozzáféréssel, kiváló és kívánatos irány a támadók támadásához.

Keresse meg a legjobban megfelelő pénztárcát a Changelly legjobb kriptotárcái között.

Hardver kriptotárcák

hardver pénztárcák

A hardvertárcák olyan kriptovaluta pénztárcák, ahol online tranzakciókat hajtanak végre, de a magánkulcsokat fizikai adathordozón (például USB flash meghajtón) tárolják. Használatuk egyszerű: csatlakoztatnia kell az adathordozót egy internet-hozzáféréssel rendelkező számítógéphez, be kell írnia a PIN-kódot, és el kell végeznie a szükséges műveleteket.

A legnépszerűbb hardvertárcák a Ledger Nano és a Trezor. Changelly az ilyen pénztárcák előnyeiről és hátrányairól már beszélt a legjobb hardvertárcákról szóló cikkben.

Papír kriptopénztárcák

A papír pénztárcákat tartják a legbiztonságosabbnak. Egy egyedi program segítségével generálják őket. A magán- és a nyilvános kulcsokat papírra nyomtatják – QR-kód vagy szám- és betűkészlet formájában. A pénztárcával történő bármilyen manipulációhoz be kell olvasnia a kódot, vagy magának kell megadnia a kulcsokat.

A papír pénztárcákat könnyű létrehozni, de vannak hátrányai az ilyen tárolásnak. Az ilyen pénztárcák gyorsan romlanak, ezért leggyakrabban általában laminálják őket. Ha elveszíti egy ilyen üzlet kulcsát, soha nem állíthatja vissza a kriptográfiai eszközeit.

Ha továbbra is vonzónak találja ezt a kriptovaluták tárolási módját, a Changelly útmutatója segít papírpénztárca létrehozásában és használatában.

Pénztárca kiválasztása: Tippek

A kriptovaluta pénztárca kiválasztásakor ügyelnie kell a következő pontokra:

  1. Névtelenség az ellenőrzés során. Mindenkinek megvan a követelménye a személyazonosító okmányokkal szemben.
  2. A hackelés elleni védelem megbízhatósága, az adatbiztonság.
  3. A használat kényelme és funkcionalitása. Ezen a ponton figyelek a műveletek sebességére, felhasználóbarát felületre.
  4. Több pénznem.

3 legjobb multivaluta pénztárca

Mint már említettük, több száz elérhető kriptotárca található a piacon. Azonban nem mindegyikük olyan biztonságos, mint a fejlesztőik állítják. Itt három legjobb kriptovaluta multi pénztárcát gyűjtöttünk össze, amelyeket érdemes használni.

# 1. Legjobb hardver pénztárca: Trezor

Trezor

A Trezor az egyik piacvezető, biztonságos hardver pénztárca, felhasználóbarát felülettel. Egy privát kulcs generálódik egy speciális eszköz belsejében, amelyre az adatok titkosítva vannak. Ennek a pénztárcának a hátránya csak az ár, ezért általában csak szakembereknek vagy jelentős megtakarítások tulajdonosainak ajánlják. Működik: Bitcoin, Litecoin, DASH, Zcash, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic és ERC20.

# 2. A legjobb mobil pénztárca: Coinomi

Coinomi

Egy mobil pénztárca, amelyet több kriptovaluta, köztük a legnépszerűbbek – a Bitcoin és az Ethereum – tárolására terveztek. A pénztárca intuitív felülettel rendelkezik. A beépített cserefunkció lehetővé teszi, hogy az integrált pénzváltó segítségével gyorsan és egyszerűen végezzen kereskedési műveleteket a pénztárcáján keresztül.

A fejlesztők külön hangsúlyt fektettek a felhasználók magánéletére. A pénztárca elérhető Android és iOS rendszerekhez. Ezenkívül a platform letölthető Windows, MacOS és Linux rendszeren futó asztali számítógépekre. A Coinomi használata teljesen ingyenes.

# 3. A legjobb asztali pénztárca: Exodus

Exodus Digibyte pénztárca

Több pénznemű pénztárca, amely egyszerű és kényelmes felhasználói felülettel rendelkezik. A pénztárca telepítve van a számítógépére, és elérhető MacOS, Linux és Windows rendszerekhez.

Az Exodus Wallet támogatja a főbb kriptovalutákat. Nagyon kényelmes figyelni az arányokat egymáshoz képest. Az egyes kriptopénzek neve alatt az egyenérték dollárban értendő.

A pénztárcának van még egy hasznos funkciója – a belső konverzió (a kriptopénzek cseréjének funkciója a pénztárcán belül). Az ilyen műveletekért a szolgáltatás jutalékot számít fel. A biztonsági mentés varázsló lehetővé teszi a pénztárca biztonságának megőrzését és a jövőbeli felhasználásra való felkészülést.

Az Ön kényelme érdekében Changelly összegyűjtötte a legjobb kriptopénzek számára megfelelő pénztárcákat. Válassza ki a kívánt kriptovalutát a listából, és olvasson el többet az egyes pénztárcákról.

Bitcoin (BTC) Ethereum (ETH) Ripple (XRP) Bitcoin SV (BSV) Tether (USDT)
Zcoin (XZC) Kozmosz (ATOM) IOTA (MIOTA) Cardano (ADA) Monero (XMR)
EOS Hullámok Verge (XVG) Aion Bytecoin (BCN)
Sziacoin (SC) Digibyte (DGB) Ravencoin (RVN) Tron (TRX) Hedera Hashgraph (HBAR)
IOST Steem Binance érme (BNB) Zilliqa (ZIL) Theta
NEM (XEM) GONDOLATJEL Zcash (ZEC)

A lényeg

Összefoglalva: nehéz konkrét tanácsokat adni egy adott pénztárca kiválasztásával kapcsolatban. Mindez a személyes preferenciáktól, az üzemeltetési körülményektől, a tervezett összegektől, a tranzakciók gyakoriságától és így tovább.

Kompetens választáshoz érdemes egy tapasztalt szakemberrel konzultálni a kriptovaluták területén. Próbálja meg elolvasni a felhasználók véleményét a speciális fórumokon és beszélgetéseken.

Changellyről

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me