A kriptovaluták növekvő népszerűségével egyre több a csalás és a hackelés. Most könnyedén szembesülhet a csaló ICO-val, az oldalváltásokkal, a hamis pénztárcákkal, a Twitter-csalókkal stb..

Nagyon fontos, hogy a kriptovalutát biztonságos helyen tartsa. Bár rengeteg lehetőség áll rendelkezésre az érmék tárolására, sok szakértő azt állítja, hogy egyikük sem olyan biztonságos, mint egy papír pénztárca.

Hogyan lehet biztonságban tartani a kriptográfiát

A Crypto wallet egy olyan digitális pénztárca, amely segítségével titkosított pénznemeket tárolhat, fogadhat és küldhet a privát és nyilvános kulcsok mentésével. Sokféle pénztárca létezik, például meleg és hideg pénztárca, hardver, szoftver (webes, asztali és mobil) és papír pénztárca.

Menjünk át rajtuk:

Meleg tárolás vs hideg tárolás

Forró tárolás olyan pénztárcákra vonatkozik, amelyeket könnyű hozzáférésre terveztek, és azok a felhasználók részesítik előnyben, akik rendszeresen költenek és utalnak kriptográfiai forrásokat. Forró pénztárca minden olyan pénztárca, amely az internetet használja. Ezeket a pénztárcákat meglehetősen egyszerű beállítani, és a digitális pénze hozzáférhetőbb, ami vonzóbbá teszi őket a felhasználók számára.

Hűtőtároló hosszú távú tárolásra tervezett pénztárcákból áll, általában nagy mennyiségű kriptográfia, amelyhez rendszeresen nem lehet hozzáférni. A hideg pénztárcák nincsenek csatlakoztatva az internethez, mivel offline fizikai adathordozót vagy eszközt használnak pénzeszközök tárolására. Ez biztosan megakadályozza a hackelési kísérleteket. Összefoglalva: ez a tárolási módszer biztonságosabbnak tekinthető, mint a forró, és kényelmesebb a hosszú távú befektetők és a HODLerek számára.

Hardver vs papír pénztárcák

Hardver pénztárcák elektronikus eszközök, ahol tárolhatja kriptovalutáját. A hardvertárcáknak többféle formája létezik, de a legnépszerűbb az USB-meghajtó.

Kattintson ide, és olvassa el a hardveres pénztárcákat a Changelly-n.

Vizsgáljon meg néhány jól ismert hardvertárcát:

Nem titok, hogy hűtőházként a hardvertárcát az egyik legvédettebb módnak tekintik a pénzeszközök tárolására. Jelenleg a legtöbb hardveres pénztárca lehetővé teszi, hogy PIN-kódot állítson be az eszköz védelme érdekében, valamint egy helyreállítási kifejezést, amelyet akkor lehet használni, ha a pénztárca elveszett..

A hálózati támadások elleni magas szintű védelem ellenére az ilyen pénztárcáknak még mindig vannak kockázataik, ha a belső szoftverek telepítése nem megfelelő. Továbbá a hardveres pénztárca kezelőfelülete kevésbé tűnhet kényelmesen használhatónak, és az alapokhoz nehezebb hozzáférni.

Papír pénztárca egy offline hűtőtárolási módszer, magán és nyilvános kulcsok nyomtatott QR-kódja formájában egy darab papírra. Ezekkel a kódokkal minden tranzakciót beolvashat. Kétségtelen, hogy máris megállapíthatja, hogy ez a legbiztonságosabb mód a digitális alapok tárolására, és határozottan igaza van. Aggódhat sem a hackelési kísérletek, sem a belső szoftverek miatt.

Tehát beszéljünk arról, hogyan lehet lépésről lépésre elkészíteni a Bitcoin és az Ethereum papír pénztárcákat.

Hogyan állítsunk be papírpénztárcát a Bitcoin számára (BTC)

1. lépés. Válasszon papír pénztárca generátort. Különféle szolgáltatások széles skálája van, nézze meg a leghíresebb szolgáltatásokat: Bitaddress, Walletgenerator, és Bitcoinpaperwallet.

A következő lépésekben elmagyarázzuk, hogyan készítsünk papír pénztárcát a Bitaddress példáján.

2. lépés. Készítse elő a számítógépet.

Mivel a papír pénztárcákat PC-n hozzák létre, mindig fennáll annak a veszélye, hogy egy hacker vagy rosszindulatú program megpróbálja ellopni a kulcsokat. Ezért azt javasoljuk, hogy hozzon létre egy pénztárcát egy számítógépen, amelyben megbízik, és ez nem lehet nyilvános vagy más gépe. Még megbízható számítógép esetén is meg kell győződnie arról, hogy nincsenek vírusok vagy rosszindulatú programok. Időben frissítenie kell a víruskereső programot, és ellenőriznie kell, hogy a számítógépén vannak-e biztonsági problémák. Nagyon fontos emlékeztetni arra, hogy ne használjuk a nyilvános WI-FI-t, mert ez egy szelet a hackerek számára, hogy információkat szerezzenek a hálózatokról.

A további biztonság érdekében ellenőrizheti, hogy az operációs rendszer frissítve van-e.

3. lépés. Töltsön le egy offline generátort.

A nagyobb biztonság érdekében a papír pénztárca-generátorok felajánlják egy .zip fájl letöltését egy webhely másolatával. Ezáltal offline is megteheti a további lépéseket.

Papír pénztárca

4. lépés. A letöltés után ellenőrizze a .zip fájlt, majd bontsa ki. Győződjön meg róla, hogy leválasztotta számítógépét és nyomtatóját az internetről, ennek biztonságos offline környezetet kell biztosítania a kulcsok előállításához.

5. lépés. Miután kibontotta a .zip fájlt, nyisson meg egy Bitaddress.org fájlt

Papír pénztárca

Ezután kattintson a bitaddress.org.html fájlra

Papír pénztárca

Mozgassa az egeret a bitcoin cím generálásához szükséges véletlenszerűség hozzáadásához, vagy egyszerűen írjon be néhány véletlenszerű karaktert a szövegmezőbe.

Papír pénztárca

Két QR-kódot lát. Az egyik zöld részvénycímkével és az alábbi címmel, nyilvános kulccsal, így hozzájárulhat pénzeszközökhöz ehhez a címhez. A második, piros titkos címkével ellátott QR-kód az Ön személyes kulcsa.

Papír pénztárca

A Bitaddress.org azt is javasolja, hogy készítsen papír pénztárcát, ömlesztett pénztárcát, agyi pénztárcát, hiú pénztárcát vagy osztott pénztárcát.

Papír pénztárca

Készíthet annyi pénztárcát, amennyit csak akar.

6. lépés. Miután megkapta az alapvető utasításokkal ellátott nyomtatási oldalt, nyomtassa ki és mentse el.

7. lépés. A pénztárca létrehozása és mentése után kívánatos törölni a pénztárca létrehozó program és az internetes keresési előzmények fájljait, törölni a gyorsítótárat, törölni a kukában lévő elemeket, és újraindítani a számítógépet, mielőtt csatlakozik az internethez..

8. lépés. Küldjön kriptovalutát minden pénztárcájába. Bármely összeget küldhet, amit akar, az a céljától függ. Ha nagy összeget fogsz küldeni, próbáld meg megtenni néhány szatishoz korábban, hogy ellenőrizhesd, és minden rendben működik-e..

9. lépés. Gondoljon a pénztárca védelmére. Először is meg kell győződnie arról, hogy senkinek nincs jogosulatlan hozzáférése a kulcsokhoz. A pénztárcáját tartsa biztonságos helyen, és hajtsa be úgy, hogy a privát kulcs ne legyen látható.

Másodszor, a papír pénztárcákban tűz, nedvesség és víz behatolása, valamint a papír természetes bomlása is fennáll. A kockázatok megelőzésének legegyszerűbb módja, ha több példányt készít és különböző biztonságos helyeken tárol.

Hogyan állítson be papírpénztárcát az Ethereum (ETH) számára

1. lépés. Válasszon papír pénztárca generátort. Használhatja a következő szolgáltatások egy részét: Walletgenerator vagy Myethwallet.

A következő lépésekben elmagyarázzuk, hogyan készítsünk papír pénztárcát a Walletgenerator segítségével. Megmutatjuk, hogyan lehet a papírtárcát a legbiztonságosabb módon elkészíteni.

2. lépés. Menj Github.com és helyezzen be egy linket walletgenerator.net a keresési karakterláncban.

Papír pénztárca

3. lépés. Kattintson a megjelenő fájlra, és görgessen lefelé

Papír pénztárca

A ’readme’ ablakban kövesse a linket, és töltsön le egy .zip fájlt.

papír pénztárca

4. lépés. Válassza le a számítógép és a nyomtató hálózatát. Bontsa ki a .zip fájlt, és kattintson az index.html fájlra.

papír pénztárca

5. lépés. Mozgassa az egeret, hogy adjon némi véletlenszerűséget az ethereum címek előállításához, vagy egyszerűen írjon be néhány véletlenszerű karaktert a szövegmezőbe.

Papír pénztárca

A Bitcoin papír pénztárca elkészítésén túl két QR-kódot is lát. Az egyik zöld részvénycímkével és az alábbi címmel, nyilvános kulccsal, így hozzájárulhat pénzeszközökhöz ehhez a címhez. A második, piros titkos címkével ellátott QR-kód az Ön személyes kulcsa.

Papír pénztárca

A Walletgenerator.net azt is javasolja, hogy készítsen papír pénztárcát, ömlesztett pénztárcát vagy agyi pénztárcát.

6. lépés. Nyomtassa ki és mentse el a kódot.

7. lépés. Az internetcsatlakozás előtt győződjön meg róla, hogy kiürítette a szemetet, megtisztította a böngésző előzményeit és törölte az összes fájlt. Olvassa el a Bitcoin rész 8. és 9. lépését az óvintézkedésekről.

A papír pénztárcák biztonságosak

Mint már észrevettük, a papír pénztárcákat méltán tartják a legbiztonságosabb módnak a valuta tárolására. Nagyon fontos azonban kiemelni a fennálló kockázatokat.

  1. Rosszindulatú programok kockázatai. Annak ellenére, hogy a papír pénztárca állítólag offline tároló, még mindig van esélye online feltörésre. Egyes rosszindulatú programok elolvashatják a kulcsokat egy létrehozási folyamat során.
  2. Keylogger kockáztat. A csalók elolvashatják az Ön magánkulcsát, amikor elkezdi beírni azt a számítógépébe pénzeszközök felvétele céljából.
  3. Nyomtatási kockázatok. A papír pénztárca nyomtatása más kockázatokkal járhat. Ha Wi-Fi-hez csatlakoztatott nyomtatót használ, a számítógép titkosítatlan formátumban küld egy fájlt az eszközéről a nyomtatóra.
  4. WI-FI kockázatok. Nyilvános Wi-Fi használatával veszélybe sodorhatja pénzeszközeit. Általában minden hálózat veszélyes, de különösen érdemes tartózkodni a nyilvános hálózatoktól.
  5. Fizikai kockázatok. Offline pénztárca esetén a lopás vagy elvesztés valószínűsége olyan magas, mint a károsodás.

Hogyan teheti biztonságossá papírpénztárcáját?

  • A privát és nyilvános kulcsok szigorúan offline létrehozása
  • Válassza le a számítógépet és a nyomtatót a hálózatról, és USB-kábel segítségével csatlakoztassa őket
  • Ne használjon nyilvános WI-FI-t vagy olyan hálózatot, amelyben nem bízik
  • Nem szükséges mindenkinek elmondani, hogy nagy mennyiségű kriptot tároljon egy kis papírlapon. Azt sem kell mondani, hogy hol … Remélem, megvan
  • Helyezze papírpénztárcáját biztonságos helyre, ahol Ön vagy bárki / bármi más nem károsíthatja

Ezeknek az egyszerű szabályoknak a betartása 100% -osan biztonságossá teszi a papír tárcáját.

Végső gondolatok

Mindent figyelembe véve a papír pénztárca jó alternatíva a kriptopénz tárolásának számos más módjával szemben. Ingyenes és meglehetősen hozzáférhető. Nagyszámú, felhasználóbarát papír pénztárca generátor létezik, így kétségtelenül megtalálhatja az Ön számára legmegfelelőbbet. Ebben a cikkben bebizonyítottuk, hogy minden lehetséges kockázat ellenére a kriptotárolás ezen módja meglehetősen a legbiztonságosabbnak tekinthető. Senki sem garantálja a teljes biztonságot, ha nem maga gondoskodik róla.

Changellyről

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me