Senki sem akar átverés áldozatává válni. Csakúgy, mint minden új iparág, a kripto világ tele van különféle árnyékos „vállalkozásokkal”, akik megpróbálják becsapni. Az egyik legbonyolultabb módszer a megtakarítások ellopására az adathalászat. Az adathalászat rosszindulatú webhelyeket használ, amelyek jól ismert szolgáltatások legitim linkjeinek vannak álcázva. Egy tipikus adathalász link hibásan van írva. Hiányzik vagy olyan betűt vagy domaint tartalmaz, amelyet nehéz meghatározni. Annak ellenére, hogy technikailag jártas vagy, könnyen észrevehetetlenül az adathalász-csalások áldozatává válhat.

A Changelly csapatát mélyen aggasztja az adathalászat. Szeretnénk, ha megtudná, hogyan terjednek a kriptovaluta adathalász csalások, és mit kell tennie annak elkerülése és a megtakarítás érdekében. Vizsgáljuk meg ezt a trükköket a Changelly és MyEtherWallet, az éter és a zsetonok egyik legkiemelkedőbb pénztárcája.

Mi valójában az adathalászat?

Képzelje el, hogy a beérkező levelek ellenőrzésekor észrevett egy nagyon fontos frissítést a pénztárcából, ahol az érméit tárolja. A frissítésben szereplő üzenet szerint szinkronizálnia kell a pénztárcáját egy olyan hálózattal, amelyet a közelmúltban nehézkesen kezelnek. Ehhez fel kell oldania a fiókját a privát kulcs vagy a Keystore fájl használatával, különben nem fog tudni érméket küldeni / fogadni.

Ijesztően hangzik, nem igaz?

Tehát rákattint a megadott linkre, de nem vesz el hibát az URL-ben. Megnyitja a szélhámos weboldalt, és minden adatot feltölt abban a reményben, hogy frissíti a pénztárcáját. Most a csalások hozzáférhetnek pénztárcájához, és ellopják tőle az összes megtakarítását. Eszeveszetten próbál kapcsolatba lépni a pénztárca támogatásával, de szerencsétlenül fogalmuk sincs róla, hogy mi történik, és ezért nem tudják visszafizetni az elvesztett pénzt. Tehát megcímkézheti őket csalásnak, bár semmi közük ahhoz az adathalász-ügyhöz, amelyben részt vett.

Hogyan terjed az adathalász csalás?

E-mail adathalászat

Az adathalász támadók e-mail adatbázisokat használnak, és rosszindulatú üzeneteket küldenek a gyapjú szemére húzására. Első ránézésre nem tűnnek gyanúsnak, de csaló és vírusos URL-eket tartalmaznak, például a MyEtherWal-ténet a MyEtherWallet helyett.

adathalász képernyő

Hamis Twitter-fiókok

Az adathalász csalások a közösségi médiában terjedtek el, különösen a Twitteren. Rosszindulatú üzenetet kaphat, amelyben arra kéri Önt, hogy küldje el érméit vagy adja meg adatait. A valós kriptovaluta-szolgáltatások egyikének sem kell megtennie. Ellenőrizze a Twitter-fiókok naprakész bejegyzéseit, követőit és a csatlakozás dátumát. A valódi fiókot ellenőrizni kell, vagy legalább jó hírű márkafiókokat kell követniük.

hamis Changelly twitter

Laza és fórumok támadnak

A Slack vagy a fórumok használatakor adathalász csalások is megcélozhatják, és arra kérik, hogy jelentkezzen be a pénztárcájába, és kattintson a linkre, amely nem elírásokat tartalmaz, hanem további domaineket, pl. MyEtherWallet.com.co a MyEtherWallet.com helyett

hogyan lehet elkerülni a csalást

Hamis hirdetések

Az egyik legokosabb módszer, hogy becsapjon téged, ha egy csaló URL-t csúsztat a hirdetésekbe a keresőmotorok platformjain. Tehát, ha néhány pénztárca hirdetését látja, akkor ez csalóka lehet. Győződjön meg arról, hogy a megadott URL helyes.

hamis hirdetések

A saját elírásod

A neten szörfözés közben alkalmanként elgépelhet egy webhely nevét, amely valószínűleg egy teljesen ismeretlen szolgáltatáshoz vezet..

hogyan lehet elkerülni az átverést

Adathalász pénztárcák

Mielőtt bármilyen pénztárcára bízná megtakarításait, google információkat keressen rá a Google-on, beleértve a fejlesztők csapatát, a közösségi médiát és az értékeléseket. Semmi értékes nem található? Valószínű, hogy nem biztonságos.

Megelőzés

Az adathalászat a lopakodó trükkök megtévesztő halmaza, amelytől óvakodnia kell. Szerencsére néhány intézkedést megtehet a csalások leleplezéséhez, és a forrásaitól távol tarthatja őket.

  • Győződjön meg arról, hogy pénztárca-szolgáltatója igényli-e az e-mailt. Ha nem, akkor megteszi soha üzenetet kapni tőle. A legtöbb pénztárca, beleértve a MyEtherWallet, soha nem kéri tőled az e-mailt.
  • Figyeljen az URL-re, mivel olyan rosszindulatú elírást tartalmaz, mint a MyEtherWalénet.com. Az eredeti soha nem tartalmaz elírási hibákat.
  • Mindig ellenőrizze a saját helyesírását. Az egyetlen igazi link a Changellyre a https://Changelly.com
  • Keresse meg a gyanús URL-t itt: EtherScamDB. Ha megtalálta a linket az adatbázisban, akkor valószínűleg átverés lenne.
  • Ha részt vesz az ICO-ban, vagy máshova küldi az érméket, mindig ellenőrizze a token pénztárca címét a Etherscan. Ha a címet adathalász tevékenység során észlelik, a következőképpen látja az értesítést.

  • Használat MetaMask vagy más adathalász detektorok. Miután észlelték, a hamis blokkolásra kerül.

metamaszk

  • SOHA adja bárkinek a magánkulcsát. Hacsak pénztárcája nem őrizetben van, a pénztárca-szolgáltatók semmilyen körülmények között nem kérik meg a magánkulcsokat.
  • Mindig gondold át, mielőtt bármilyen kétes linkre kattintasz.

Felfedezte az adathalász csalásokat? Kérjük, jelezze nekünk a következő címen: [e-mail védett]. Ne felejtsen el követni minket a közösségi médiában, hogy lépést tarthasson a legfrissebb hírekkel és hasznos kriptográfiai tippekkel:

Twitter 

Facebook 

Távirat 

Reddit

Youtube

Szép cserék, #Changellions!?