Kétségtelen, hogy a Bitcoin a legkívánatosabb kriptovaluta 2020-ban. A rendkívül ingatag piaci körülmények ellenére a BTC továbbra is nagy keresletet mutat. Sok helyen vásárolhat BTC-t a szokásos kriptográfiával és azonnali cserékkel a peer-to-peer vagy a személyes személy (P2P) kriptopiacokra és így tovább. Bárki kevesebbet akar költeni és többet akar kapni, és ez a kriptovalutára is vonatkozik. Ma megvizsgáljuk, hogyan lehet megvásárolni a Bitcoin díjakat.

Hogyan működnek a központosított tőzsdék

A P2P-cserék működésének megértésének legjobb módja az, ha megnézzük a központosított kriptográfiai központok működését.

Úgy tűnhet, hogy a központosított tőzsdék ugyanazt csinálják, mint a P2P piacok, és ez nem lesz hazugság. Pontosan úgy kötik össze a vevőket és az eladókat, mint a P2P tőzsdék. Van azonban egy nagy különbség.

A központosított kriptográfia összesíti a vevők és az eladók megrendeléseit, hogy azok megfeleljenek. Miután egyeztettek, egy tranzakciót egy kriptográfiai tőzsdén belül kell feldolgozni. Ez azt jelenti, hogy egy bizonyos kriptotőzsde, amelyen keresztül tranzakciókat hajtanak végre, szintén egy kereskedési folyamat résztvevője. Vagy egyszerűen csak egy harmadik féltől, közvetítőtől, közvetítőtől stb. Közvetítőként tevékenykedik a kriptográfia, amely a felhasználót nemcsak személyes adatokkal bízza meg abban, hanem abban a meggyőződésben, hogy a cserét semmilyen módon nem fogják feltörni vagy veszélyeztetni..

központosított cserék

Jelenleg a központosított tőzsdék birtokolják a kriptopiaci kereskedelem legnagyobb részét, és magasabb likviditást és volument biztosítanak, mint a P2P-k. A legtöbb kriptotőzsde csúcsminőségű biztonsági funkcióval rendelkezik, amelyek meglehetősen biztonságossá teszik a kereskedést. Azonban néha feltörések történnek a központosított tőzsdéken.

Hogyan működik a P2P csere

A központosított kriptotőzsdéktől eltérően a P2P platformok közvetlenül kötik össze a vevőt és az eladót harmadik fél részvétele nélkül. Következésképpen ez csökkenti a karbantartási munkák költségeit, és ennek eredményeként a felhasználó alacsony díjak megfizetésével vagy egyáltalán nem fizetve vásárolhat kriptovalutát..

Amikor a titkosítást P2P platformokon keresztül cserélik, a felhasználónak nem kell megbíznia harmadik félben. Szükség van azonban egy másik társ bízására, ami rossz színészként fordulhat elő. A csalások és spekulációk megelőzése érdekében a P2P cserék letéti funkciót vezetnek be. A vevőnek és az eladónak is be kell fizetnie egy bizonyos összeget BTC-t. Miután a kereskedés megtörtént, a betét visszatér az ügyfelekhez.

Egy másik megoldást javasol a LocalBitcoins. A platform felajánlja felhasználóinak, hogy találkozzanak a fizikai világban a tranzakció feldolgozásához, így minden része biztos lesz abban, hogy nincs beállítás.

A P2P cserék előnyei és hátrányai

Csakúgy, mint a szokásos rejtjelcserék, a P2P platformoknak is megvannak a maguk előnyei és hátrányai. Itt van a lényeg.

A P2P cserék előnyei

  • Azonnali titkosítási csere. A BTC és más altcoinok gyorsan megvásárolhatók.
  • Megtakarítás. A legtöbb P2P platform kriptovaluta-cserét kínál, alacsony vagy alacsony jutalékok mellett.
  • Elérhetőség. A BTC bármikor és bárhol megszerezhető.
  • A fizetési lehetőségek széles skálája. A Bitcoin hitelkártyával, készpénzzel, Western Union, PayPal stb.
  • Biztonság. Mivel a peer-to-peer platformokat nem egyetlen szervezet vagy embercsoport működteti, ezért jobban tolerálják a kívülről érkező bármilyen beavatkozást. Ráadásul a decentralizált platformok nem tárolják a felhasználók pénzeszközeit, és nem lépnek kapcsolatba velük. Vagyonát nem lehet elveszíteni vagy ellopni egy P2P-tőzsdéből, mivel ilyen nincs. Ebből a szempontból a P2P piacok csak összekötők az eladó és a vevő között.

A P2P cserék hátrányai

  • Alacsony likviditás. Annak ellenére, hogy hosszú ideig vannak piacon, a P2P platformok még mindig viszonylag újdonságok a felhasználók számára. Az alacsony likviditás és az alacsonyabb kereskedési volumen egymástól függ, ennek eredményeként az ilyen tőzsdék nem tudnak jobb árfolyamokat biztosítani a felhasználók számára.
  • A P2P tőzsdék jelenleg nem alkalmasak nagy vevők és eladók számára.
  • Az új P2P-szolgáltatások gyakran nem működnek a kriptográfusok számára, mivel az UX és a felhasználói felület nem intuitív.
  • Ha a vevő és az eladó között bármilyen probléma merül fel, a platform nem képes ezeket a problémákat megoldani.

Hogyan válasszuk ki a P2P cserét

Bölcsen kell választania a P2P cserét. Végezzen saját kutatást a cseréről. Vizsgálja meg az előnyben részesített P2P csere véleményét (figyeljen a negatívakra).

Nézze meg alaposan a GYIK-t, és tanulmányozza az összes buktatót. Előfordulhat, hogy a P2P csere nem számít fel díjat, ha kriptovalutát vásárol. Ha azonban át szeretné utalni pénzét egy másik pénztárcára, akkor egy csere extra díjakat számíthat fel. További díjak is lehetnek abban az esetben, ha egy bizonyos fizetési módot választ.

Minden tőzsde biztosít bizonyos mennyiségű likviditást és mennyiséget. Minél több tranzakcióval rendelkezik egy P2P-tőzsde, annál nagyobb a likviditás, és ennek eredményeként jobb kamatokat biztosítanak.

A legnépszerűbb P2P-tőzsdék 2020-ban

A LocalBitcoins és a Paxful jelentős ideig nyújtanak P2P csere szolgáltatást, és bizonyos hírnévvel rendelkeznek a kriptográfiai közösségben. Ezek a platformok lehetővé teszik a BTC megvásárlását díjak nélkül.

LocalBitcoins

helyi bitcoinok

A LocalBitcoins a kriptográfia veteránja. A 2012-ben elindított P2P platform csaknem egy évtizede kínál gyors és privát módon Bitcoin-vásárlásokat. Ma a szolgáltatás 248 országban érhető el, beleértve Kanadát és az Egyesült Államokat is. A P2P LocalBitcoins platform letéti lehetőséget nyújt a felhasználók pénzének védelmére, és több mint 60 fizetési módot támogat, például PayPal, Western Union stb..

A LocalBitcoins lehetővé teszi a BTC eladását és megvásárlását díjmentesen. Különösen a más LocalBitcoins felhasználókkal folytatott tranzakciók jutalékmentesek. Ha azonban bármilyen más pénztárcába szeretné átutalni a BTC-t, a díjakat a Bitcoin hálózati díjak szerint számoljuk fel.

Van egy átfogó útmutató arról, hogyan lehet megvásárolni a BTC-t a LocalBitcoins-on keresztül.

Fájdalmas

fájdalmas

A Paxful egy peer-to-peer piac, amely több mint 300 fizetési módot kínál a BTC eladásához és vásárlásához. A platform 2014-ben indult, és azóta felhasználói bázisa 3,30 millió felhasználóra nőtt. A Paxful felajánlja, hogy gondoljon személyes Paxful-fiókjára, mint pénzügyi útlevélre, mert ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy korlátok és korlátok nélkül vásárolhassanak és adhassanak kriptovalutát. Az a lehetőség, hogy BTC-t vásárolhat egy Amazon ajándékkártyával, megkülönbözteti a Paxful-t bármely más kriptovaluta-csere platformtól.

A Paxful minden felhasználó számára ingyenes pénztárcát biztosít a Bitcoins tárolásához. A platform díjat számít fel azoknak a felhasználóknak, akik Bitcoint adnak el. Ha azonban hajlandó megvásárolni a BTC-t a Paxfulon keresztül, akkor díjmentesen jár. Még akkor is, ha BTC-t fog vásárolni a PayPal segítségével, nem kell fizetnie a PayPal-díjaknak.

Ne feledje, hogy a Paxful, csakúgy, mint a LocalBitcoins, díjakat számít fel, ha pénzeszközeit fel akarja venni, vagy át akarja utalni a platformon kívüli másik címre. A Paxful felhasználók közötti átutalások jutalékmentesek.

Azonnali titkosítási csere A Changelly lehetővé teszi, hogy több mint 150 kriptovalutát vásároljon USD, EUR és GBP árfolyamon. Hitelkártyát elfogadunk.

A lényeg

A P2P csereplatformok egyre népszerűbbek. Ma arra törekszenek, hogy biztonságos és decentralizált kriptovaluta-cserét biztosítsanak a kriptográfiai közösség számára. A hagyományos fizetési módok és a rendkívüli módok mellett a P2P platformok több felhasználót vonzanak szerte a világon, hogy közelebb hozzák a tömeges elfogadás napját.

Changellyről

A Changelly egy biztonságos azonnali kriptotőzsde, amelynek több mint 150 kriptovaluta áll rendelkezésre, amelyeket fel lehet cserélni és megvásárolni a legjobb piaci áron. A 2015 óta működő platform és mobilalkalmazása havonta több mint egymillió látogatót vonz, akik mind gyors és egyszerű cserét, alacsony átlátszó díjakat és 24/7 élő támogatást élveznek.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me