Miért kell tárolnia a helyreállítási kifejezést és a magánkulcsokat a CRYPTOTAG segítségével

Csak 2018-ban több mint 1 milliárd dollár kriptot loptak el. A legtöbb ember pénzeszközeit hackeléssel és átveréssel lopták el. Mások nem tudták elérni a rejtjelüket, mert elvesztették magánkulcsukat vagy helyreállítási mondataikat.

Egy dolog az összes eset közös rossz magánkulcs-kezelés.

Mik azok a magánkulcsok és helyreállítási kifejezések? És hogyan kellene megvédenie magát az alapok elvesztésétől? Tartson velünk, miközben megpróbáljuk egyszerű módon elmagyarázni.

Mi az a privát kulcs?

A titkos kulcs a legfontosabb információ a kriptóban. Privát kulcsa nélkül nem férhet hozzá a titkosításhoz. Összehasonlíthatja a betéti kártya PIN-kódjával.

Ha elfelejtette PIN-kódját, vagy ha elvesztette bankkártyáját, felhívhatja bankját. Ezután új PIN-kódot vagy új bankkártyát küldenek Önnek, és Ön ismét hozzáfér a pénzéhez.

A nagy különbség a kriptográfiai világban az, hogy nincs olyan bank vagy más központi szervezet, amely segíthetne a források visszaszerzésében.

Tehát, ha elveszíti a magánkulcsát, senki sem segíthet abban, hogy visszanyerje az alapjaihoz való hozzáférését. Ha elveszíti a magánkulcsát, nem hívhat senkit segítségért, és örökre elveszíti az érméit.

Mi a helyreállítási kifejezés vagy helyreállítási mag?

Helyreállítási kifejezést olyan kriptotárcák használnak, mint a Ledger Nano és a Trezor. Ezek a kifejezések vagy magok általában 12-24 szót tartalmaznak.

A magánkulcshoz képest a helyreállítási mondat könnyebben olvasható az emberek számára. De ami még fontosabb, hogy a helyreállítási kifejezések használata lehetővé teszi a kriptopénztárcák számára, hogy több magánkulcsot tároljanak egy helyreállítási mondattal.

Például van egy Ledger Wallet, rajta Bitcoin, Bitcoin Cash és Ethereum. Minden érmének megvan a saját kulcsa. Nem kell mentenie az összes magánkulcsot, mert a Ledger Wallet biztonsági másolatának elkészítésével a Ledger Wallet összes magánkulcsáról biztonsági másolatot készít.

A titkosítás tárolásának módjai:

Cserék

Ez a legkockázatosabb módja a kriptográfia tárolásának, mert pénzeszközeit egy harmadik fél kezeli. A pénzváltó vagy letétkezelő pénztárcájában tartja a titkosítást. Tehát ők ellenőrzik az Ön magánkulcsait vagy ezeknek a pénztárcáknak a helyreállítási mondatait.

Számtalan történet szól a tőzsdék feltöréséről és az ügyfelek pénzének elvesztéséről. Rendben van, ha az alapjainak egy része tőzsdén van kereskedési célokra. A hosszú távú részvényeket soha nem szabad tárolóhelyen tárolni, mert nem Ön a kulcsa tulajdonosa.

Szoftvertárcák

Ezek a pénztárcák, mint a Jaxx, az Electrum és az Exodus, ingyenesen letölthetők. Lehetővé teszik felhasználóik számára, hogy különböző típusú kriptovalutákat fogadjanak, küldjenek és tároljanak.

A szoftveres pénztárcák privát kulcsokat generálnak. És egyszerűen készíthet biztonsági másolatot a szoftver pénztárcájáról, ha offline helyre menti a helyreállítási kifejezést. Ez azt jelenti, hogy egy szoftveres pénztárcával Ön a (magán) kulcsok tulajdonosa.

A szoftveres pénztárca veszélyeztetheti a rosszindulatú programokat vagy vírusokat okozhatja a szoftver pénztárcájának feltörését.

Hardver pénztárcák

A szoftver pénztárcákkal kapcsolatos kockázatokat megoldja hardver pénztárcák, mint a Trezor és a Ledger. Nagy előnye, hogy ezek a pénztárcák biztonságos, önálló eszközök, amelyek nem csatlakoznak az internethez.

Helyreállítási kifejezéseket használnak az eszközökön tárolt magánkulcsok biztonsági mentésére. A hardveres pénztárca birtoklása nagy lépés a titkosítás biztonságában, mert a privát kulcsokat offline állapotban tárolja. A nagy kockázat itt van a helyreállítási szakasz elvesztése.

Tehát minden helyes dolgot megtettél. Elment online, elvégezte a kutatást, megrendelt egy hardvertárcát, és készen áll a beállítására. Egy idő után kész vagy, és meglepetés marad.

Rájössz, hogy nem maga az eszköz a legfontosabb. Nem! A legfontosabb most az a darab papír, amelyre a helyreállítási mondat van írva.

Mindez az erőfeszítés és végül a korengedményes nyugdíjazás egy papírdarabtól függ? Semmiképpen!

A CRYPTOTAG

A CRYPTOTAG prémium biztonsági mentési rendszerével zárja az utolsó védelmi vonalat, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy világszerte valóban saját bankjaik legyenek, helyreállítási mondataik titánban való örökítése.

A CRYPTOTAG úgy kezeli az extrém körülményeket, mint senki más. Az 1.668 ° C-ig terjedő hőmérséklet, a korrózió és a rendkívüli nyomás nem jelent problémát. Extrém teszteket végeztek a terméken, és a 6 mm vastag Titanium szó szerint golyóálló.

Az amszterdami csapat különböző gravírozási módszereket tesztelt és kifejlesztett egy teljes biztonsági rendszert. A fejlesztés során ötvösök, fémmegmunkálók, a repülési ipar és a régi metszet technikák hatottak rájuk.

Ezek a hatások láthatók a komponensekben, például a kalapácsban, a lyukasztó betűkben, az üllőben és a titán használatában.

Szeretne többet megtudni arról, hogyan lehet pótolni a kriptográfiai biztonsági mérések utolsó hiányosságait és megismerni a rendszer működését? Nézd meg cryptotag.io

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map