Tocmai ați finalizat prima (sau poate nu prima) tranzacție criptomonedă în Bitcoin, Ethereum, XRP sau în orice altă monedă? Dintr-o dată, destinatarul vă cere să-i trimiteți un TxID? De obicei, acest termen de neînțeles este solicitat să fie trimis ca dovadă a plății.

Deci, ce este TxID și cum poate ajuta atunci când se ocupă de criptomonede? Changelly este aici pentru a vă ajuta să înțelegeți noțiunile de bază ale tranzacțiilor cu bani digitali.

Înțelesul TxID

Tx Hash este hash-ul tranzacției. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de ID tranzacție (TxID). Se compune din caractere alfanumerice și reprezintă numărul de identificare specificat pentru tranzacția Bitcoin.

Fiecare tranzacție care are loc pe blockchain-ul Bitcoin are acest identificator unic. La fel, tranzacțiile pe blockchain-ul Ethereum vor avea un Tx Hash unic și fiecare tranzacție pe blockchain-ul Litecoin va avea și un TxID.

Iată un exemplu de ID tranzacție Bitcoin. Apropo, acesta este TxID-ul lui Laszlo Hanyecz, care a trimis 10.000 BTC pentru pizza în mai 2010.

a1075db55d416d3ca199f55b6084e2115b9345e16c5cf302fc80e9d5fbf5d48d

detalii despre tranzacția Laszlo în Bitcoins

Acest identificator unic este un șir lung de litere și numere utilizate pentru a identifica o anumită tranzacție pe blockchain.

De ce este important să vă găsiți codul de tranzacție

De ce are cineva nevoie de acest ID de tranzacție? Toate tranzacțiile de pe blockchain sunt disponibile publicului. După ce efectuați o plată sau transferați monede la altă adresă, tranzacția va fi difuzată și va fi generat un TxID.

Dacă cunoașteți numărul TXID al expeditorului, acesta poate afecta mișcarea tranzacției. De exemplu, dacă se detectează o problemă de transfer din cauza unui comision redus, transferul poate fi anulat pentru a crea o nouă tranzacție cu taxe sporite și verificare mai rapidă. Cu ID-ul, starea tranzacției poate fi urmărită cu ușurință.

Oricine are un TxID va afla toate detaliile transferului, cum ar fi:

  • adresa expeditorului
  • adresa destinatarului
  • suma totală trimisă
  • data transferului
  • înălțimea blocului
  • taxa
  • o serie de confirmări

Hash-ul tranzacției și identificatorii nu conțin informații personale, deci este complet sigur să le distribuiți oricui.

Puteți partaja aceste informații cu furnizorul dvs. de servicii pentru a le informa despre starea transferului. Puteți partaja ID-ul tranzacției cu comerciantul pentru a confirma că tranzacția a avut succes. Putem spune că ID-ul tranzacției este dovada plății.

Cum să verificați tranzacția Hash

Majoritatea criptomonedelor funcționează pe registre mari, informațiile în care sunt disponibile tuturor utilizatorilor. În primul rând, puteți găsi tranzacția în exploratorul blockchain. În funcție de blockchain-ul în care a avut loc tranzacția, trebuie să îl căutați în acea.

Puteți găsi TxID-ul în jurnalul de tranzacții al portofelului de criptomonede din care a fost efectuată tranzacția. De asemenea, au fost dezvoltate servicii speciale. Acestea vă permit să urmăriți un ID de tranzacție. De exemplu, puteți verifica Bitcoin, Ethereum, Litecoin, XRP în exploratorii săi de blockchain.

Exemplu de tranzacție EthereumExemplu de tranzacție Ethereum

Pentru a găsi TxID-ul pentru o anumită tranzacție, trebuie să cunoașteți orice alte informații legate de aceasta. Adresa publică a destinatarului oferă cel mai convenabil acces. Căutarea unei tranzacții se efectuează pe site-ul web al criptomonedei în care a fost trimisă plata.

Iată un algoritm de bază pentru explorarea tranzacției dvs.:

  1. Completați golul „Căutare” cu adresa publică. Serviciul vă va arăta toate tranzacțiile care se potrivesc cu adresa publică. Găsește-l pe cel de care ai nevoie.
  2. Deoarece lista poate fi foarte lungă, puteți adăuga mai multe informații, cum ar fi suma tranzacției. Vă poate ajuta să găsiți informațiile necesare mai rapid.

În unele cazuri, un număr TxID poate include mai multe tranzacții simultan. Acest caz se numește tranzacție de retragere multiplă. Pentru astfel de operațiuni, motorul de căutare va afișa prima plată care corespunde identificatorului, urmărind restul imposibil.

Linia de fund

Lumea criptomonedelor diferă foarte mult de plățile tradiționale sau de tranzacțiile bancare. Nu veți găsi nicio chitanță pentru achiziția dvs. Cu toate acestea, este relativ ușor să-și găsească alternativa în identificarea tranzacțiilor. Acesta este singurul instrument care vă permite să obțineți toate detaliile despre o tranzacție. TxID este dovada plății reușite.

Cea mai fiabilă modalitate de a găsi o tranzacție necesară este de a utiliza un registru al portofelului sau un anumit explorator blockchain. Cu cât știți mai multe informații, cu atât puteți detecta mai repede tranzacția.

Despre Changelly & Changelly PRO

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me