Conceptul cunoscut sub numele de media dolar-cost, sau DCA, s-a obișnuit de mult reduce volatilitatea a portofoliilor pieței de acțiuni și obligațiuni și minimizați riscul inerente acestor investiții. Media costului în dolari ia multe forme, inclusiv efectuarea de investiții periodice într-un fond mutual diversificat, reinvestirea dividendelor pentru a cumpăra mai multe acțiuni și cumpărarea într-un plan de pensionare la locul de muncă, cum ar fi 401 (k) sau 403 (b).

Ideea care stă la baza calculării costului în dolari este ușor de înțeles și este concepută pentru a pune vechea bromură „cumpără scăzut, vinde scump”În acțiune. Cu o medie a costului în dolari, investitorul achiziționează aceeași sumă din investiția aleasă, adică acțiuni individuale, fonduri mutuale, portofoliu de obligațiuni etc. lună de lună și an de an.

Investind aceeași sumă periodic înseamnă investitor cumpără mai puține acțiuni când investiția este călare înalt și Mai mult când prețul său este deprimat. În timp, acest lucru ajută la uniformizarea fluctuațiilor de pe piață, reducând volatilitatea și reducând riscul.

Cel mai important, și cheia de reținut este că DCA’ing calculează în medie punctul dvs. de buy-in pe parcursul vieții de cumpărare a unui activ. Dar de ce ai vrea să faci asta? Este imposibil să sincronizați piața cu o precizie de 100% tot timpul. Acest lucru înseamnă că puteți cumpăra ceea ce credeți că este partea de jos, dar prețul activului se depreciază în continuare sau cumpărați accidental partea de sus.

În ambele scenarii, media în ar reduceți pierderile, iar când piața a redevenit urcată, maximizați-vă rentabilitățile

Media costului dolarului pe piața criptomonedelor

Dacă a existat vreodată un caz pentru medierea costului dolarului, acesta este pe piața criptomonedelor. Criptomonede ca Bitcoin, Ethereum și Litecoin, poate sa fluctua 10%, 20% chiar 30% sau mai mult într-o singură zi, săptămână sau lună. 

Volatilitatea cripto

Acea volatilitate extremă face ca media costului în dolari să fie un concept foarte valoros pe care să îl înțeleagă orice investitor de criptomonede. De fapt, costul dolarului mediu pe piața criptografică ar putea fi mult mai important decât pe piețele bursiere tradiționale, datorită naturii fluctuațiilor lor de preț sălbatice. 

Este ușor să calculați media dolarului în criptomoneda dvs. preferată și o puteți face la orice schimb. Dacă doriți să faceți un cost mediu în această piață potențial profitabilă, dar extrem de volatilă, sunt câteva lucruri pe care va trebui să le aveți în vedere.

Conectați-vă contul bancar

Primul pas în calcularea costului în dolari este să configurați-vă sursa de finanțare. Aceasta înseamnă conectarea unui cont bancar, a unui card de credit sau a unui alt sistem de plată pe cel mai bun schimb de criptomonede la alegere.

Conectați-vă contul bancar

În funcție de locul în care locuiți, poate dura de la câteva ore până la câteva săptămâni pentru ca contul dvs. bancar să fie complet conectat și, până când acest lucru nu se va întâmpla, nu veți putea efectua nicio achiziție. Schimbul va fi verificați contul dvs. bancar făcând câteva depuneri mici și va trebui să vă conectați pentru a introduce acele sume.

După conectarea contului dvs. bancar sau a altei surse de finanțare, puteți configura achizițiile dvs. recurente. În funcție de schimb, puteți face cumpărături in fiecare zi, în fiecare săptămână, in fiecare luna sau in fiecare an. De asemenea, puteți seta ziua lunii în care să efectuați achizițiile și acest lucru vă poate face mai ușor să vă urmăriți tranzacțiile și să vă gestionați contul bancar.

Pretul de cumparare

Există un lucru important de înțeles când se calculează media costului dolarului pe piața criptomonedelor, și anume prețul pe care îl veți primi. Întrucât prețul de Bitcoin și alte criptomonede sunt atât de volatile, ziua în care cumpărați poate face o diferență enormă în cât plătiți.

Pretul de cumparare

Unele schimburi de criptomonede blocați prețul la data selectată, chiar dacă fondurile nu sunt transferate imediat. Alte schimburi nu blochează prețul, ceea ce înseamnă că prețul pe care îl plătiți poate fi diferit de prețul de la data de achiziție aleasă. Aceasta este o distincție importantă, deoarece poate dura câteva zile până când fondurile se mută de la contul dvs. bancar la schimb.

Contactați banca dvs.

O ultimă notă despre media costului dolarului pe piața criptomonedelor – este o idee bună să contactați banca înainte de a efectua prima achiziție. Acordarea unei bănci cu capul mare vă poate ajuta să evitați orice întârziere inutilă, deoarece aceste achiziții pot declanșa uneori alerte de fraudă.

Contactați banca dvs.

După ce ați notificat banca dvs. că intenționați să cumpărați Bitcoin sau o altă criptomonedă, procesul DCA ar trebui să fie destul de simplu. Veți dori țineți evidența achizițiilor pe care le faceți, împreună cu prețurile pe care le-ați plătit și orice comisioane care au fost adăugate. Acest lucru va face planificarea fiscală, discutată mai jos, și urmărirea profiturilor dvs., mult mai ușoară.

Raportare fiscală

Iată o secțiune pe care toată lumea urăște să o citească – taxe. Dar, totuși, este una dintre cele mai importante părți ale tranzacțiilor în cripto iar investitorii ar trebui să se pregătească pentru taxele lor fiscale înainte de scadență, mai degrabă decât să se grăbească să îndeplinească cerințele fiscale ulterior.

Mulți comercianți fac greșeala de a nu-și calcula sarcina fiscală și de a fi prinși odată ce decid să ia profituri. Deși taxele nu ar trebui să fie mai greu de calculat atunci când ați utilizat o strategie de calculare a costului în dolari, există totuși un puține considerații de reținut.

Raportare fiscală – Sursă: Shutterstock.com

Cel mai important, atunci când calculați media cumpărăturilor, veți efectua mult mai multe tranzacții decât dacă ați făcut o singură achiziție forfetară. Aceasta înseamnă că, pentru fiecare tranzacție, va trebui stabiliți o bază de cost pentru prețul spot la care ați cumpărat activul. Din acest motiv, va trebui să păstrați evidențe detaliate ale tuturor achizițiilor dvs. originale de criptomonede, transferurilor către schimburi, tranzacții și când sunteți gata să încasați – profiturile dvs..

În teorie, toate aceste informații ar trebui să fie disponibile imediat în istoricul contului dvs. de schimb. În practică, majoritatea comercianților folosesc o multitudine de schimburi, ceea ce face acest lucru mai greu de urmărit. În plus, se știe că schimburile se închid din cauza insolvenței sau a hacks – pierzând toate înregistrările tranzacțiilor dvs. Pentru a vă proteja împotriva acestui lucru, ar trebui păstrați propriile evidențe ale cumpărăturilor, inclusiv prețul pe care îl avea activul când l-ați cumpărat. 

Poate funcționa o medie a costului dolarului pentru dvs.?

Dacă sunteți gata să intrați pe piețele criptomonedelor, dar vă simțiți copleșiți la gândul de a stabili piața pentru intrarea perfectă, atunci media costului în dolari ar putea funcționa pentru dvs.. Dar amintiți-vă întotdeauna aceste reguli de aur. 

in primul rand, lasă deoparte capitalul pe care vrei să-l investești înainte de a începe să faceți investiții regulate pe piețele criptografice. În acest fel, ești mai puțin probabil să te lași dus și investiți în afara zonei dvs. de confort financiar. 

Poate funcționa o medie a costului dolarului pentru dvs.?

În al doilea rând, nu te lăsa purtați. Dacă v-ați promis că veți investi 1.000 de dolari în Bitcoin și veți cumpăra Bitcoin (în valoare de 100 de dolari) în fiecare vineri pentru următoarele zece săptămâni, nu fiți atrași de fluctuațiile de preț. De exemplu, este posibil să vedeți piața în mișcare și să fiți tentați să investiți imediat restul fondurilor. Asta va înclină complet media de intrare, negând beneficiile acestei strategii.

în cele din urmă, alegeți o strategie de ieșire cu înțelepciune. Așa cum ați calculat în mod meticulos costul dolarului pe piață, decideți pentru ce orizont de timp doriți să investiți și când vine momentul să obțineți profituri, fiți disciplinați cu voi înșivă și tranzacționați conform planului dvs.. 

Vă rugăm să rețineți că unele studii sugerează că achizițiile unice sunt, în medie, mai eficiente decât utilizarea metodei costului în dolari, deci asigurați-vă că faceți cercetările înainte de a decide dacă această metodă este potrivită pentru dvs..

Urmați acești pași și veți fi intrând pe piețele criptografice cu o poziție solidă imediat!