Odată cu situația actuală din economie, mulți comercianți, investitori și proprietari de cripto obișnuiți au multe de îngrijorat. Prețurile criptografice (în special BTC) se prăbușesc, stocurile scad și o recesiune generală ne lovește puternic. În astfel de situații, problema principală se transformă de la „cum să obțin profit” la „cum supraviețuiesc în acest mediu”. Pentru a vă ajuta, am compilat lista principalelor sfaturi despre cum să depășiți o situație de pe piața Bear pentru a vă putea recupera pierderile ulterior..

Ce este Bear Market?

Să stabilim ce înseamnă Bear Market. De obicei, este un termen pentru momentul în care prețurile cotei de piață scad, determinând brokerii să vândă. Se poate întâmpla din mai multe motive, inclusiv, după cum putem vedea, scăderea drastică a prețului petrolului și pandemii internaționale. O piață bull, în schimb, este un moment în care prețurile cotelor de piață încep să crească, încurajând oamenii să le cumpere.

După cum puteți ghici, piața ursului este un moment de pesimism, pierderi și decizii dure. Este crucial să construim o strategie de prevenire a pierderilor care să funcționeze pentru a rămâne pe linia de plutire. După ce v-ați asigurat stabilitatea financiară, puteți încerca să obțineți și profit. La urma urmei, momentele proaste nu vă pot împiedica să încercați să faceți ceva corect.

Bulls și urși Crypto

Acum, să aruncăm o privire mai atentă la exemplele de comportament bearish și bullish de la regele cripto: Bitcoin. După cum probabil știți, BTC a trăit trei perioade distincte de creștere și scădere a prețului, pentru a crește din nou. Vom folosi grafică pentru o mai bună vizualizare a subiectului.

Prima perioadă a pieței bull Bitcoin a început în 2017, unde prețul său a crescut la 17.000 de dolari pe 1 BTC. A fost un moment minunat pentru criptare, deoarece interesul pentru aceasta (și numărul de utilizatori, împreună cu prețurile monedelor) au crescut la noile culmi. Cu toate acestea, nu a durat, atingând punctul culminant în decembrie.

Perioada BTC First Bull Market

A urmat prima perioadă de urcare BTC, cu prețul său scăzând la aproape 3.000 USD în a doua jumătate a lunii decembrie 2017, tot 2018 și până în aprilie 2019.

Perioada BTC First Bear Market

După aceea, a venit cea de-a doua cursă a Bitcoin, care a durat până în martie 2020, cu prețul său ajungând la vârf de peste 12.000 de dolari..

Perioada BTC Second Bull Market

Și, acum mergem la a doua perioadă de urs a BTC, cu prăbușirea la 6.457 dolari la sfârșitul lunii martie 2020. Deși se pare că prețul său va crește din nou, iar BTC va merge pentru a treia cursă de tauri mai devreme decât mai tarziu.

După cum puteți vedea, valurile pieței taurului și ursului seamănă foarte mult cu un model de corectare a prețului W-X-Y care a fost elaborat. Se pare că BTC a trecut de perioada de corecție acum, iar prețul său ar putea intra încă o dată într-o creștere stabilă. Vom vedea dacă acest lucru se întâmplă în curând sau nu.

Cum să supraviețuiești pieței cripto-monede

Având în vedere tehnicitățile în afara drumului, este timpul să vedeți ce puteți face pentru a vă diminua pierderile în perioada de pe piața ursului. Deși cel puțin unele pierderi ar fi inevitabile, puteți face ceva pentru a vă asigura că acestea nu vor fi invalidante. Să ne scufundăm în acele măsuri și sfaturi anti-criză.

Nu investiți mai mult decât vă puteți permite

Este un sfat bun de urmat, indiferent de situația de pe piață acum. La urma urmei, investiția este un risc ridicat și, până acum, nimeni nu poate prezice ce se va întâmpla. Situația actuală este un bun exemplu al unui factor atât de neprevăzut care a aruncat totul în haos. Fiecare investitor ar trebui să numească această regulă drept piatra de temelie a strategiilor lor și să calculeze pierderile pe care și le poate permite.

Uneori, unele oferte sunt prea bune pentru a fi aprobate. Ar fi riscant, dar totul va fi la final, nu-i așa? Ei bine, depinde dacă veți reveni sau nu dacă tranzacția se încheie în cele din urmă. Dacă sunteți sigur că puteți reveni după aceea, atunci nu ar exista niciun motiv să nu încercați. Fiți întotdeauna gata și pregătiți întotdeauna o plasă de siguranță financiară confortabilă. Devine și mai important în astfel de momente când BTC, acțiunile și acțiunile se prăbușesc, iar economia mondială este în recesiune.

Încercați investiții pe termen lung

Deși profitul obișnuit din investiții pe termen scurt (cu excepția opțiunilor de tranzacționare pe zi, desigur) este rar disponibil în perioadele de pe piața urinară, există alte modalități de a vă asigura stabilitatea financiară. Investițiile pe termen lung sunt una dintre aceste modalități. La urma urmei, piața ursului nu ar continua pentru totdeauna, așa că ar fi o idee bună să te uiți la ce profit poți obține după ce ai suportat furtuna. Planificarea pe termen lung vă va permite să vă recuperați pierderile mai ușor după încheierea perioadei pieței ursului.

În timp ce cumpărarea unor astfel de active poate duce la pierderi pe termen scurt, veți avea o poziție mai bună mai târziu, permițându-vă să investiți mai mult în cursul viitoarei piețe bull. Pentru a vă ajuta să decideți ce cripte au cele mai mari șanse de a crește prețul într-un an sau cam așa, avem o categorie specială „Previziuni de preț” pe care o puteți găsi pe blogul nostru. Aceste materiale vă pot ajuta atunci când vă creați strategia de investiții pentru viitor.

Futures-urile BTC sunt o idee bună

Contractele futures (r contracte futures) sunt un acord de tranzacționare a unor active în viitor la prețul deja convenit. După cum puteți ghici, acesta este și un mod de a juca un joc lung.

Nu trebuie să investiți acum și să suferiți pierderi în așteptarea creșterii activului. În schimb, sunteți de acord cu prețul pe care urmează să-l cumpărați / vindeți și data tranzacției. Puteți să vă țineți cripta și să o vindeți mai târziu. Veți obține profitul din tranzacție, deoarece prețul va rămâne același indiferent de cât scade BTC.

Principalul dezavantaj ar fi faptul că prețul BTC ar putea crește mai mult decât ați convenit. Acest risc ar putea fi ușor compensat prin cercetarea predicțiilor actuale ale prețurilor și finalizarea unei cercetări de piață criptografice generale. Cu datele potrivite, puteți fi sigur că nu veți pierde profitul potențial.

În cazul unei greșeli, faptul că vă protejați activele de pierderi severe merită reduceri minore ale profitului. Atâta timp cât utilizați o platformă de încredere pentru a vă tranzacționa viitorul, puteți fi sigur că veți putea câștiga ceva chiar și în timpul criptării monedei (BTC, exemplu fr) care se prăbușește în jur.

Diversificați-vă portofoliul

După cum s-ar putea să știți deja, în sfera investiției, „portofoliu” înseamnă ce active aveți, fie că este vorba de monede, jetoane sau altceva în întregime. Investiția în câteva criptos diferite este o strategie bună de investiții, deoarece vă permite să minimizați pierderile și riscurile în cazul în care se întâmplă ceva. De exemplu, dacă ați investit în Bitcoins, Ethereum și Litecoins, este mai puțin probabil să pierdeți cea mai mare parte a investiției.

Diversificarea înseamnă că, în loc să investiți banii într-o singură monedă și să depindeți de schimbările de preț, investiți o sumă mai mică de bani simultan în diferite monede. Sigur, vă poate reduce profiturile, dar vă va atenua și pierderile în cazul în care se întâmplă ceva cu una dintre monede. Ar putea fi, de asemenea, o idee bună să puneți o parte din banii dvs. în monede cu volatilitate mai mică. Nu promit mult profit, dar le puteți deține dacă prețurile celorlalte monede dvs. încep să scadă.

Încercați Short-Selling

Vânzarea în lipsă, sau „Shorting”, este o metodă de tranzacționare prin previzionarea momentului în care activele de pe piață vor scădea din preț și pentru a juca pe acestea. A funcționat destul de bine pentru unii oameni de pe piața obișnuită a activelor și funcționează în continuare pentru entuziaștii și comercianții cripto.

Metoda constă în vânzarea de active care nu sunt ale dvs., ci mai degrabă împrumutate. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza CFD-uri (contracte pentru diferență), instrumente derivate sau schimburi de marjă criptografică. Dacă prețul activului criptografic scade și poziția lor crește, atunci comercianții îl pot cumpăra mult mai ieftin, obținând profit în acest proces.

Poate fi folosit și pentru acoperirea și minimizarea pierderilor. În cazul în care dețineți o cantitate mare dintr-un activ, cum ar fi BTC, de exemplu, puteți deschide o poziție de tranzacționare scurtă și puteți reduce volatilitatea acestuia, scăzând suma de dolari pierduți până la 50%. Este o modalitate bună de a controla daunele în cadrul evenimentului curent de blocare a prețului BTC.

Și dacă doriți să schimbați rapid sau să cumpărați / vindeți cripta dvs., puteți face asta oricând prin Changelly.

rezumat

Nu intrați în panică. Menținerea capului rece și planificarea înainte vă vor face mult mai ușor să treceți prin aceste vremuri. Faceți-vă strategiile, urmăriți cu atenție situația și predicțiile pieței și aveți o plasă de siguranță financiară care să vă țină pe linia de plutire. Și rămâi în siguranță și ai grijă de tine. Ne vom vedea următoarea postare!

Despre Changelly