Un ghid rapid pentru citirea diagramei criptomonedelor și explicarea modului lor de funcționare

Comercianții au la dispoziție multe instrumente, dar, probabil, cele mai importante dintre ele sunt diagrame. Acestea vă permit să vedeți dinamica activelor, să analizați tendințele și să faceți predicții cu privire la ceea ce se va întâmpla. Dar toate acestea sunt imposibile dacă comerciantul în cauză nu poate face capete sau cozi ale datelor pe care le primește. Pentru a ajuta publicul nostru să evite acest lucru, echipa Changelly a scris acest scurt ghid cu privire la diagramele relevante ale criptomonedelor, modul lor de funcționare și ce puteți afla de la ele. Acum, să ne scufundăm!

Ce este analiza tehnică

Una dintre cele mai vitale abilități pe care ar trebui să le aibă fiecare comerciant este abilitatea de a efectua analize tehnice. Fie că este vorba de un anumit activ sau de piața criptografică în ansamblu, vă poate crea sau rupe strategia de tranzacționare. Deci, ce este exact analiza tehnică? Este o capacitate de a evalua activele de tranzacționare și de a stabili ce oportunități oferă comercianților. Pentru a face acest lucru, un comerciant analizează activitatea de tranzacționare a activului (sau pieței) și tendințele sale statistice.

Analiza tehnică se concentrează pe volumul comerțului și prețul activelor, spre deosebire de omologul său global, care se concentrează pe evaluarea activului pe parametrii săi de afaceri. Acest lucru are ca rezultat în principal strategii și semnale de tranzacționare pe termen scurt, deși poate ajuta și la o analiză mai amplă a punctelor tari și a punctelor slabe ale securității pe piață.

După cum puteți vedea, deși analiza tehnică nu vă va permite să formulați strategii pe termen lung de la sine, vă poate ajuta să luați decizii rapide cu privire la ceea ce ați constatat asupra activului pentru care tranzacționați. Acest lucru în sine este extrem de important pentru orice comerciant, în special pe piețele volatile.

Analizarea diferitelor cadre temporale

Ar putea fi evident, dar totuși merită spus că intervale de timp diferite sunt potrivite pentru diferite tipuri de tranzacționare. În tranzacționarea cu criptomonede și în diagrame, există trei tipuri de intervale de timp utilizate: pe termen lung, pe termen mediu și pe termen scurt. Fiecare este în favoarea diferitelor stiluri de tranzacționare, are propria tendință și declanșează intervale de timp. În tabelul de mai jos puteți vedea care interval de timp este cel mai potrivit pentru un anumit stil de tranzacționare:

Poziția de tranzacționare Tendință săptămânală Trigger zilnic
Perioadă de timp pe termen lung Swing trading Tendință zilnică Declanșator de 4 ore
Perioadă de timp pe termen mediu Tranzactionare de zi Trend de 4 ore Declanșator orar
Perioadă de timp pe termen scurt Scalping Tendință orară Declanșator de 15 minute

Cu stiluri și intervale de timp diferite vin strategii de tranzacționare diferite. La urma urmei, dacă faceți tranzacții swing, atunci nu este nevoie să luați decizii la fel de repede ca cele de scalping. Chiar dacă în ambele cazuri trebuie să vă păstrați calmul și să luați decizii măsurate, aveți tendințe diferite de care să urmăriți. Cu toate acestea, este util să țineți evidența fiecărui interval de timp, deoarece graficele pe termen lung ale criptomonedelor vă pot arăta o imagine mai largă, dar cele pe termen scurt vă vor permite să observați punctul de rupere al tendinței care apare / se încheie.

Apropo, am publicat deja un articol despre strategiile de tranzacționare zilnice.

Una peste alta, depinde de stilul dvs. de tranzacționare și de obiectivul dvs. general: pentru cei care sunt aici pentru o perioadă lungă de timp, intervalele de timp pe termen lung sunt mai importante decât modificările minime ale tendințelor. În schimb, cei care doresc să obțină un profit rapid din schimbările de tendințe, perioade de timp pe termen scurt ar fi de un interes mai mare.

Diagramele criptomonedelor japoneze de sfeșnic

Unul dintre cele mai populare tipuri de diagrame pentru criptomonede, sfeșnice oferă suficiente informații dintr-o singură privire. Asta dacă le puteți citi. De obicei, acestea vă permit să vedeți prețul minim al activului pentru o anumită perioadă de timp, prețul maxim și schimbarea prețului. Cu toate acestea, diferite tipuri de diagrame cu criptocurrency pentru sfeșnice oferă informații diferite. Aici puteți vedea explicația de bază a tiparelor comune, pentru informații mai detaliate pe care le puteți vizita Investopedia.

Ciocan

Diagramele cu sfeșnice Hammer

Ciocanul este un anumit model de preț observat de comercianții care folosesc diagrame cu sfeșnice. Se întâmplă atunci când prețul activelor este mult mai mic în perioada de tranzacționare decât la deschiderea acestuia. Apoi, aproape de închiderea tranzacției, se ridică din nou la nivelurile de deschidere. Aceasta formează o formă asemănătoare unui ciocan în diagramă, cu o umbră de două ori mai mare decât corpul principal. Umbra reprezintă maxime și minime ale activului în perioada de tranzacționare, în timp ce corpul principal reprezintă prețurile de deschidere și închidere.

Luceafărul de dimineaţă

Diagramele Canglestick Morning Star

Un alt model de diagrame cu sfeșnice pentru tranzacționare, Morning Star este o tendință pe care mulți comercianți o folosesc pentru operațiunile lor. Apare în urma unei tendințe descendente și semnalează că prețul activului va crește în curând. Comercianții caută adesea ca această inversare să înceapă, apoi folosesc alți indicatori și instrumente pentru a confirma că acesta este într-adevăr un model Morning Star.

Stea căzătoare

Fotografiere Începeți graficele sfeșnicelor

Un al treilea tipar de sfeșnice obișnuit pe care comercianții îl folosesc adesea pentru a stabili unde se va întoarce tendința. Shooting Star este o tendință descendentă care se întâmplă atunci când prețul activului începe să avanseze după deschidere, cu aproape nici o umbră formată sub corpul principal al graficului. Apoi, la închidere, prețul său scade mai aproape de prețul de deschidere. De obicei, comercianții iau Shooting Star ca un semnal că prețul va începe să scadă în curând și își planifică strategiile în consecință.

Steaua de seară

Graficele de sfeșnic începute seara

Al patrulea și ultimul model de diagrame pentru sfeșnice pentru tranzacționare în lista noastră, Evening Star este opusul stelei de dimineață. Este o tendință descendentă care se întâmplă în tendința de creștere a prețurilor, ceea ce indică faptul că valoarea activului va începe în curând să scadă. După cum puteți ghici, acest model este adesea folosit de comercianți și analiști pentru a prezice scăderea prețului pe piață, așa că, dacă instrumentele și observațiile dvs. văd o tendință emergentă de Stea de seară, ar putea fi înțelept să luați măsuri adecvate..

Acesta este cel mai frecvent (și cel mai recunoscut) model de sfeșnic. Desigur, există mult mai multe tendințe pe care trebuie să le urmăriți, așa că continuați să faceți propriile cercetări asupra lor!

Indicele puterii relative

Indice de rezistență relativă RSI

Indicele puterii relative (RSI, pe scurt) este unul dintre cele mai de bază instrumente pe care comercianții le au și, de asemenea, unul dintre cele mai versatile. Este un indicator de impuls care măsoară dacă activul a fost supra-cumpărat sau supra-vândut și mărimea acestuia, dacă există. Este de obicei descris ca un grafic oscilator (un grafic liniar în mișcare) cu valori cuprinse între 0 și 100. Cu cât este mai mare valoarea, cu atât este mai mult cumpărarea excesivă a activului și opusul pentru activele supravândute.

În general, se crede că RSI cu o valoare de 70 sau mai mare înseamnă că activul este supracumpărat și se datorează în curând o inversare a tendinței și / sau o retragere corectivă a prețurilor. Iar valoarea RSI de 30 sau mai mică înseamnă că activul este supravândut, cu aceleași consecințe posibile.

Una peste alta, RSI este un indicator vital care îi ajută pe comercianți să prognozeze o tendință de urcarea / urcarea înainte ca aceasta să înceapă și să înceapă să se pregătească pentru aceasta.

Suport și rezistență în tranzacționare

Suport și rezistență

Nivelurile de suport și rezistență sunt concepte în graficele criptomonedelor care permit traderilor să își construiască strategiile pe baza intervalului evaluat al prețurilor dintre nivelurile menționate. Practic, ele denumesc cel mai mare / cel mai mic preț pe care activul îl poate obține practic în perioada de timp observată.

Astfel, Suportul este un nivel de preț în care se așteaptă ca tendința descendentă să se oprească și să revină din cauza cererii și a interesului crescut pentru activ. În același timp, rezistența este opusă, un nivel în care tendința ascendentă va reveni cel mai probabil, iar prețul activului va începe să scadă.

Aceste niveluri sunt de obicei considerate ca un punct bun de intrare și ieșire, permițând comercianților să obțină cea mai mare valoare din activele lor, funcționând la fel de bine pentru comercianții lungi și scurți. Permite, de asemenea, să pariați dacă tendința va continua sau va reveni, cu pierderi minime în cazul pariului pierdut sau profit mare pentru presupunerea corectă. În general, un instrument util de predicție care îi ajută pe comercianți să își dezvolte și să implementeze strategiile cu riscuri minime.

Cap de piață criptomonedă

Un termen ușor de ghicit, dar totuși important de tranzacționare a criptomonedelor, Capitalizarea pieței criptomonedelor, descrie o valoare care permite traderilor să măsoare cât de mare este cripto-ul în cauză. Se calculează luând suma curentă de jetoane sau monede în circulație și înmulțindu-le la prețul lor de piață. Deci, dacă există 1.000.000 de monede de 15 USD fiecare, aceasta va însemna că capitalizarea sa de piață este de 15.000.000 de dolari.

Trebuie să rețineți că Market Cap nu este același cu volumul monedei, lichiditatea sau câți bani sunt pe piață în prezent. La urma urmei, prețurile criptografice tind să se schimbe, ceea ce nu înseamnă că există intrări sau scurgeri de bani pe piață.

Ce este Market Cap în Cryptocurrency?

Pentru cei care doresc să înceapă tranzacționarea criptomonedelor, dar care nu se deplasează niciodată la minerit, puteți obține peste 160 de monede și jetoane criptografice pe Changelly fără probleme. Verificați ratele încrucișate pentru perechile criptografice din widgetul nostru:

Linia de fund

Deocamdată, terminăm ghidul nostru despre cum și de ce sunt grafice criptomonede și rolul lor în tranzacționare. După cum puteți vedea, deși ar putea părea intimidant la început, majoritatea elementelor de bază prezentate aici sunt intuitive și ușor de înțeles odată ce ați început să tranzacționați. Deși unele concepte și puncte ar putea părea inutile pentru dvs., amintiți-vă că elementele de bază de acest gen pot face diferența între pierderea banilor și obținerea unui profit.

La urma urmei, citirea diagramei criptomonedelor vă va permite să observați tendințele și să profitați de ele înainte de a vă putea strica strategia. Așadar, țineți cont de schimbările bruște ale pieței și aflați mai multe despre tranzacționarea cu Changelly!

Despre Changelly

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map