Cele mai bune DEX-uri din industrie

Tranzacționarea criptomonedelor este una dintre nișele esențiale din industrie. Fiecare titular de criptare a interacționat cu schimburi de cripto cel puțin o dată. Dacă ne uităm mai profund la situația actuală de tranzacționare, putem descoperi mai multe probleme vitale care îi deranjează pe comercianți – disponibilitatea, transparența și securitatea. Bursele centralizate (CEX) oferă platforme decente în ceea ce privește UX / UI, caracteristici de tranzacționare îmbunătățite etc..

Totuși, sunt intermediari între utilizatori și blockchain. Majoritatea schimburilor regulate sunt custodiale, ceea ce înseamnă că stochează fondurile utilizatorilor pe serverele lor. Nu este atât de sigur pe cât pare, totuși platformele criptografice centralizate încearcă să ofere soluții de securitate de top. O alternativă perfectă la platformele de tranzacționare a criptomonedelor sunt schimburile criptografice descentralizate (DEX-uri) care în prezent profită de momentul popularității.

Changelly continuă să ofere articole educaționale despre industria cripto și blockchain. Vom explica ce este DEX și ce ar trebui luat în considerare la tranzacționarea cripto-urilor prin DEX. De asemenea, am colectat primele zece DEX-uri pentru tranzacționare avansată și robustă. Să le acoperim pe toate.

Ce este DEX?

După cum am menționat mai sus, DEX reprezintă un schimb de cripte descentralizat. DEX este o platformă care permite două părți independente să efectueze tranzacții cu criptomonede fără interferențe terțe sau, cu alte cuvinte, peer-to-peer (P2P). Pentru interacțiuni impecabile cu un DEX, trebuie să obțineți un portofel digital.

Lipsa intermediarului crește securitatea unui proces de tranzacție, precum și anonimatul utilizatorului. Cu toate acestea, unele schimburi descentralizate necesită KYC și colectează informații personale (de exemplu, IDEX, BinanceDEX etc.)

Deoarece nu există o autoritate centrală în DEX-uri, este mai dificilă manipularea pieței.

Cele mai populare DEX-uri sunt construite pe blockchain-ul Ethereum. Pe măsură ce trece timpul, alte registre distribuite, cum ar fi TRON, BinanceChain, EOS și multe altele, reușesc să ofere un mediu adecvat pentru swap-uri criptografice descentralizate.

Schimb centralizat vs. Schimb descentralizat

CEX DEX
Securitate Pentru a proteja utilizatorii de orice fel de fraudă, schimburile centralizate oferă 2fa, depozitare frigorifică, liste albe etc. Totuși, există întotdeauna o posibilitate de hacks; În urma codului motto-ului cripto este legea, DEX-urile nu au acces la fondurile utilizatorilor. Tranzacțiile se fac direct între două părți și se reflectă într-un blockchain;
Caracteristici de tranzacționare Veterani ai industriei criptomonedelor precum Bitfinex, HitBTC și Bittrex oferă o mare varietate de instrumente și instrumente de tranzacționare, cum ar fi tranzacționarea cu marjă, OTC, fonduri întunecate etc.. DEX-urile sunt relativ noi pe piață. Funcționalitatea unor astfel de schimburi nu este la fel de îmbunătățită ca pe cele centralizate. DEX-urile oferă de obicei un număr limitat de perechi de tranzacționare și de cele mai multe ori activele tranzacționate pe un DEX sunt construite pe același blockchain;
Lichiditate CEX-urile gigant oferă o cantitate considerabilă de lichiditate activelor digitale; Atragerea lichidității este o mare durere a schimburilor descentralizate. Deoarece majoritatea DEX-urilor sunt ascuțite la cripto-active ale unui anumit blockchain, alegerea activelor de tranzacționare este limitată;
Taxe Bursele centralizate percep taxe mai mari; Dimpotrivă, DEX-urile oferă comisioane mai mici, deoarece nu este nevoie să plătească salarii unui număr mare de lucrători.

# 1. Uniswap

Echipa din New York din spatele Uniswap DEX a introdus un protocol de lichiditate cu același nume construit pe blockchain-ul Ethereum. Uniswap este un fond de lichidități și un schimb descentralizat pentru jetoane ERC-20, care oferă tranzacționare eficientă și robustă fără interferențe terțe.

Uniswap a lansat recent Uniswap V2 cu îmbunătățiri semnificative de securitate și utilizare. De acum înainte, sunt posibile swap-urile direct token token (fără o etapă intermediară ETH). Deoarece nu mai este necesar să plătiți gaz, taxele de tranzacție vor fi reduse. Interfața Uniswap V2 rămâne aceeași cu designul inițial al platformei V1.

Conform Dune Analytics, Uniswap preia 49,9% din cota de piață a DEX în volum în ultimele 24 de ore și în ultima săptămână.

uniswap dex de conducere

# 2. Rețeaua Kyber

Un celebru „protocol de lichiditate complet în lanț”, rețeaua Kyber, permite swapuri instantanee de jetoane ERC-20. În termeni simpli, rețeaua Kyber agregează lichiditatea de pe mai multe platforme și o furnizează către o singură rețea, astfel încât utilizatorii să își poată transfera fără probleme jetoanele într-o singură tranzacție.

Rețeaua Kyber este o parte importantă a comunităților Ethereum și crypto. Scopul său este de a arăta beneficiile descentralizării, oferind transparență și încredere între comercianți.

rețea kyber despre

Kyber nu este un schimb descentralizat regulat, ci un protocol care poate fi implementat pe orice blockchain care acceptă o caracteristică de contract inteligent. Având în vedere acest lucru, diverse aplicații descentralizate (dApps), DEX-uri (Uniswap, Oasis) și portofele digitale (Coinbase Wallet, Trust Wallet) folosesc protocolul Kyber pentru o performanță mai bună.

# 3. TronTrade

Cum să cumperi o monedă Tron într-un mod simplu, dar descentralizat? Doar vizitați TronTrade – un schimb descentralizat pentru jetoane TRX și Tron. UX intuitiv și design inteligent vor oferi fiecărui utilizator o experiență de tranzacționare eficientă.

TronTrade este primul schimb descentralizat care acceptă jetoane TRC-10. Platforma este axată pe comunitate și oferă asistență pentru clienți 24/7. Nu este nevoie să creați un cont în cadrul schimbului. Tot ce aveți nevoie este un portofel TRON decent care vă va ajuta să interacționați cu DEX.

terminal de tranzacționare trontrade

# 4. IDEX

IDEX este primul și binecunoscutul schimb descentralizat Ethereum care oferă o gamă largă de perechi de tranzacționare. Pe lângă diverse ERC-20, există piețe USDT, USDC, TUSD și DAI. Designul platformei este destul de nativ, deci este ușor să te obișnuiești cu el. IDEX percepe 0,2% pentru cei care iau piață și 0,1% pentru cei care fac piață. Luați în considerare faptul că utilizatorii trebuie să plătească taxe pe gaz pentru a-și plasa tranzacțiile pe blockchain.

Dacă aveți întrebări cu privire la retrageri, depozite, miză și altele, IDEX are secțiuni de întrebări frecvente și linii directoare. Cu toate acestea, IDEX obligă utilizatorii să treacă printr-o procedură strictă KYC (Know-Your-Customer), care ridică îngrijorări în jurul descentralizării schimbului. Totuși, IDEX este mai sigur decât majoritatea platformelor de tranzacționare centralizate.

IDEX va introduce IDEX 2.0, care va oferi o scalabilitate mai mare, caracteristici de securitate mai bune și o lipsă de taxe pe gaz.

Vă rugăm să acordați o atenție deosebită anunțului! IDEX a postat recent un tweet de alertă înșelătorie despre o aplicație mobilă frauduloasă pe Google Play.

ALERTĂ SCAM: o aplicație IDEX frauduloasă este listată în prezent pe Google Play. Rețineți că lucrăm la eliminarea acestuia și încurajați utilizatorii să evite descărcarea și interacțiunea cu înșelătoria. pic.twitter.com/FniXdQJz6e

– IDEX (@idexio) 16 iulie 2020

# 5. dYdX

O autoproclamată „cea mai puternică platformă de tranzacționare deschisă pentru activele criptografice”, dYdX va cuceri serios piața schimburilor descentralizate. dYdX este un alt DEX bazat pe Ethereum, care oferă o opțiune atât de rară pentru platformele descentralizate precum tranzacționarea în marjă și instrumentele derivate. dYdX permite tranzacționarea în marjă cu o pârghie de până la 4x.

În aprilie 2020, dYdX a introdus piețe contractuale perpetue care vă vor permite să tranzacționați orice active care nu sunt bazate pe Ethereum. Aceasta este o soluție cu adevărat impresionantă, deoarece comercianții pot tranzacționa o pereche BTC-USDC cu pârghie de până la 10 ori acum. dYdX oferă, de asemenea, o opțiune de împrumut pentru a atrage mai multă lichiditate la bursă. Designul DYdX este inteligent și îngrijit. Astfel, comercianții se pot bucura de o experiență de tranzacționare impecabilă.

terminal de tranzacționare dYdX

# 6. Rețeaua Bancor

Când examinați Bancor DEX, primul lucru care vă vine în minte este simplitatea. UX / UI sunt intuitive, în timp ce echipa din spatele proiectului oferă asistență instantanee. La fel ca multe alte schimburi descentralizate, Bancor este construit pe blockchain-ul Ethereum.

Ceea ce îl diferențiază de restul DEX-urilor este o oportunitate de a schimba active digitale ale diferitelor registre distribuite. Datorită unui protocol Bancor autentic, utilizatorii pot schimba fără probleme, de exemplu, ETH cu EOS și invers.

# 7. Bisq

Bisq este unul dintre cele mai bune schimburi bitcoin descentralizate și, de asemenea, un protocol de tranzacționare, o aplicație desktop și un software gratuit. Platforma vă permite să vindeți și să cumpărați BTC în schimbul monedei naționale sau altor active digitale. Bisq acceptă multe opțiuni de plată, deci nu va fi o problemă achiziționarea criptelor într-un mod cu adevărat descentralizat.

Fiind construit pe rețeaua Tor, Bisq are aceeași rezistență la cenzură ca lanțul principal. Detaliile tranzacției sunt disponibile numai pentru omologi. Se pare că principalul dezavantaj al Bisq DEX este complexitatea proceselor de tranzacționare. Prin urmare, schimbul funcționează perfect pentru comercianții profesioniști, mai degrabă decât pentru novicii cripto. Rețineți, de asemenea, că tranzacțiile pot dura mult timp, așadar, dacă doriți swap-uri criptografice instantanee, probabil că ar trebui să continuați să le căutați..

# 8. Oază

Oasis DEX rulează pe blockchain-ul Ethereum permițând schimbul oricărui jeton ERC-20.

Pentru a lucra la acest schimb, trebuie să obțineți un portofel Ethereum precum Mist, MetaMask etc. DEX va detecta rețeaua și se va conecta automat la aceasta, în timp ce sistemul va verifica sincronizarea.

Puteți cumpăra sau vinde următoarele jetoane pe bursa OasisDEX: ETH, MKR, DGD, REP, ICN, 1ST, SNGLS, VSL, PLU și DAI. La fel ca alte DEX-uri, Oasis nu acceptă fiat.

Principalul avantaj al acestei platforme de schimb de jetoane este securitatea ridicată. Printre alte beneficii ale OasisDEX se numără capacitatea de a extinde perechile de tranzacționare la toate jetoanele construite pe protocolul ERC20, lipsa comisioanelor pentru depunere și retragere și tranzacțiile rapide.

# 9. NewDEX

NewDEX este cel mai bun schimb descentralizat construit pe blockchain-ul EOS. Lansat în 2018, NewDEX a reușit să atragă lanțuri laterale EOS (lanțuri surori), construind astfel o rețea mare de active cripto interschimbabile.

În 2019, NewDEX a anunțat lansarea schimbului descentralizat bazat pe TRON. Platforma a adoptat mecanismul de operare „potrivire off-chain și decontare on-chain.” Urmărind obiectivul de a îmbunătăți oportunitățile de tranzacționare, NewDEX a activat opțiunea OTC în 2019.

Acest schimb descentralizat are UX și UI native, care oferă o experiență de tranzacționare continuă noilor utilizatori. NewDEX a introdus o conversie încrucișată în USDT, deci este alternativa perfectă la dolarii americani obișnuiți.

newdex dex

# 10. BinanceDEX

Schimbul Binance a intrat în industria criptografică în 2019. De atunci, a reușit să devină cel mai important schimb de criptomonede din lume. Se pare că platforma se străduiește să cucerească piața criptografică și să reușească. În 2019, Binance și-a lansat propriul schimb descentralizat bazat pe blockchain-ul BinanceChain. În prezent sunt disponibile 25 de perechi de tranzacționare.

Unii membri ai comunității Revendicare că BinanceDEX nu este atât de descentralizat pe cât se presupune a fi. Cu toate acestea, schimbul este destul de popular și continuă să actualizeze și să îmbunătățească caracteristicile de tranzacționare.

„… Binance DEX este preferat de cei care ar dori să aibă control deplin asupra cheilor și fondurilor lor private; utilizatorii de la DEX sunt responsabili pentru securitatea fondurilor lor și au o libertate mai mare de a emite active, de a dezvolta instrumente etc. ”, a declarat Changpeng Zhao, CEO Binance, în interviul acordat lui Eric Benz.

Prezentare generală a schimbului descentralizat Binance

Care DEX este cel mai bun?

Industria criptografică, precum și alte entități digitale, atrage actori răi cu tehnici cibernetice frauduloase. Vă reamintim cu drag să faceți propriile cercetări înainte de a vă pune fondurile în orice proiect de criptomonedă. Există mai multe puncte care ar trebui examinate.

Reputația unui schimb

Citiți recenziile utilizatorilor pe Internet pentru a decide dacă merită să aveți încredere o platformă DEX. Cel mai adesea, opiniile utilizatorilor sunt criteriul cel mai fiabil de căutare. Cu toate acestea, să recunoaștem: utilizatorii de obicei transmit feedback negativ dacă serviciul le-a eșuat. În acești termeni, ar trebui să încercați să evaluați o platformă cu un aspect imparțial, dar atent.

Metode de plata

Acest parametru este foarte important. De exemplu, nu toate schimburile de criptomonede funcționează cu carduri de plată Visa și Mastercard. În plus, atunci când utilizați un card bancar, trebuie să treceți prin verificarea pe mai multe niveluri. Prin urmare, atunci când alegeți un schimb de criptomonede descentralizat, acordați întotdeauna atenție plății pentru a evita alte probleme.

Taxe de comision

Majoritatea schimburilor, inclusiv cele descentralizate, percep taxe. Este extrem de important să știți despre ele înainte de a depune active cripto și de a efectua tranzacții. DEX-urile bazate pe Ethereum percep taxe pe gaz, deci trebuie explorate cu atenție toate condițiile înainte de a interacționa cu un schimb.

Rata de schimb

Fiecare schimb are propriul curs de schimb. Deoarece aceste cursuri de schimb sunt stabilite pentru ele însele, uneori pot fi foarte diferite. Firește, are sens să le comparați și să alegeți cea mai profitabilă pentru dvs..

Restricții privind locația geografică

Schimburile de criptomonede pot avea restricții geografice, care sunt neapărat indicate pe site-ul oficial al bursei (în secțiunea „Termeni de utilizare”). Unele schimburi criptografice nu funcționează în Statele Unite, dar altele o fac.

Schimburile descentralizate se străduiesc să fie accesibile oricărei ființe umane din lume, indiferent de naționalitatea și reședința sa. Cu toate acestea, puține DEX-uri subliniază că nu pot fi accesate de utilizatori din anumite țări.

Linia de fund

Cele mai bune schimburi descentralizate își propun să îmbunătățească sectorul DeFi și să ofere utilizatorilor tranzacții transparente și sigure. La fel ca și DEX-urile, Changelly este un schimb de cripte fără custodie care vă permite să cumpărați, să vindeți și să schimbați instantaneu peste 160 de criptomonede. Cumpărați cripto la alegere cu un card de credit (Visa, Mastercard), transfer bancar sau Apple Pay. 

Despre Changelly

Changelly este un serviciu de schimb de criptomonede instant fără custodie care acționează ca intermediar între schimburile de cripto și utilizatori, oferindu-i acestuia din urmă posibilitatea de a schimba peste 160 de criptomonede la cele mai bune rate de piață. Changelly oferă API-ul său și un widget de plată personalizabil oricărui serviciu de criptare care dorește să-și lărgească audiența și să implementeze noi opțiuni de schimb. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me