Bármire is használja a Zcash tartalékokat – hosszú távú tároláshoz vagy rövidnadrág kereskedéshez, biztosítania kell a kriptográfiai eszközök végső biztonságát. A megbízható Zcash pénztárca kiválasztása elengedhetetlen. De mit válasszon a sokféle megoldás közül? A Zcash pénztárca-áttekintéssel ellátott útmutatónk segít itt megalapozott döntés meghozatalában.

Zcash (ZEC) kriptográfia magyarázata

A Zcash egy kriptovaluta, amelyet az eredeti Bitcoin kódra építettek. Az MIT, Johns Hopkins, valamint más neves tudományos és tudományos intézmények tudósai fejlesztették ki.

A Zcash segítségével Ön szabályozhatja, hogy milyen információkat oszt meg. Az árnyékolt címek és a hozzájuk tartozó adatok nem láthatók a blokkláncon. A fizetési információk és a speciális „megtekintési kulcsok” felhasználhatók a tranzakciók részleteinek cseréjére megbízható harmadik felekkel a megfelelés vagy az ellenőrzés ellenőrzéséhez.

Zcash küldetése, hogy mindenkinek gazdasági szabadságot és lehetőséget biztosítson. A projektfejlesztők úgy vélik, hogy mindenkinek joga van a magánélethez, a gazdasági szabadság erényes, és hogy a pénz jövője egy digitális pénznem, amely ellenáll a támadásoknak és a cenzúrának.

5 legjobb Zcash (ZEC) érme pénztárca

Mielőtt rátérnénk a legjobb Zcash pénztárcák áttekintésére, emlékeztessen benneteket arra, hogy milyen típusú pénztárcák léteznek (és mire szolgálnak):

 • Hardver a legmegbízhatóbb kriptovaluta pénztárca. Miért? Mivel az eszköz (valami hasonló egy gombos USB flash meghajtóhoz) magában tárolja a magánkulcsot (jelszót), és lehetetlen lesz hozzá a hálózaton keresztül hozzáférni (egy már létrehozott tranzakciót adnak ki az eszköz kimenetén, és semmi több) . Ez az eszköz természetesen pénzbe kerül, de nem annyira (átlagosan száz dollár).
 • Hideg (helyi) A pénztárca szoftver számítógéphez vagy mobiltelefonhoz. Ez nem 100% -ban megbízható, de ingyenes. A privát kulcsot a számítógépen (vagy flash meghajtón) tárolják, bár papír formában is (nyomtatás vagy QR-kód formájában) is tárolható, ami növeli a biztonságot, de csökkenti a használhatóságot.
 • Online (forró) a legkevésbé védett, mert a magánkulcsot vagy egy harmadik fél szerverén tárolják a hálózaton (azaz a pénztárca valójában nem az Öné, de esély van arra, hogy vis maior esetén visszanyerje a pénzhez való hozzáférést technikai támogatás), vagy a pénztárcához csatlakoztatva helyezheti át a számítógépről. Mindenesetre az eszközlopás valószínűsége nagymértékben megnő. De javítja a használhatóságot (hozzáférés bármilyen eszközről a világ bármely pontjáról) és a problémamegoldást.

1. Ledger Nano S

A Ledger Nano S az egyik legjobb hardvertárca a világon, amelyet védelmi tulajdonságai miatt dicsérnek. A készülék úgy néz ki, mint egy USB flash meghajtó, amely csatlakozik a számítógéphez. Van egy kis OLED kijelző a tokon, amely hasznos az összes digitális tranzakció ellenőrzésében és megerősítésében (a megerősítés a pénztárca oldalán található gomb segítségével történik).

Ledger Nano S A 98 mm x 18 mm x 9 mm méretekkel rendelkező Ledger Nano S súlya csak 16,2 g.

A készülék elég tartós, a tok rozsdamentes acélból és kiváló minőségű műanyagból készül. Kompatibilis a Windows 7 és újabb, az iOS 10.8 és a Chrome OS rendszerekkel. A pénztárca beépített interfészekkel rendelkezik a különböző digitális valuták tranzakcióinak kezeléséhez.

A készülék legkiemelkedőbb jellemzői:

 • OLED kijelző segít a kettős ellenőrzésben és a tranzakció megerősítésében. Az egyes átviteli adatok megjelennek a kijelzőn, és a felhasználó megerősítheti az oldalsó gombok megnyomásával.
 • Több pénznem támogatása. A Ledger Nano S nem csak egy Zcash pénztárca – több mint 100 kriptovalutát támogat, sokoldalú megoldásként.
 • Biztonság. A Ledger Nano S teljesen védett minden csaló tevékenységtől. Minden tranzakciót biztonsági kóddal titkosít. A modul támogatja a FIDO Universal Second Factor Authentication kódot is a fordítások biztonságának biztosítása érdekében. Ez a pénztárca nem emlékszik a biztonsági kulcsokra – a tulajdonos kivételével senki sem használhatja az eszközt.

2. Jaxx

Ez egy több pénznemű pénztárca, amely támogatja a Zcash alkalmazást. Ez asztali / mobil megoldás, ezért nem szabad nagy mennyiségű Zcash tárolására használni. Mégis, ez egy nagyszerű lehetőség a mindennapi használatra és a gyors fizetésekre.

A Jaxx azoknak a felhasználóknak a legjobb, akiket elsősorban a könnyű használat és a hozzáférés érdekel. A pénzkészletet felhasználóbarát felület díszíti. A felhasználók különböző platformokon érhetik el, beleértve a böngészőbővítményeket, az Android és iOS telefonokat, a táblagépeket, a Windows asztali számítógépeket, az OS X és a Linux rendszert. Széles kompatibilitása és használhatósága az egyik legjobb Zcash pénztárca.

Ezzel a pénztárcával hatalmas sokféle digitális eszközt tárolhat, a ShapeShift integrációjának köszönhetően pedig egyszerűen egyetlen helyen fogadhat és továbbíthat eszközöket. A pénztárca 12 szavas maggal érkezik, amelyet a felhasználók a saját kulcsaik kezeléséhez használhatnak.

Jaxx felületJaxx felület

Felhívjuk figyelmét, hogy Jaxx kiszolgáltatott a hackertámadásoknak, és a korábbi balesetek ezt megerősítették: a pénztárca biztonságát egyszer veszélyeztették. Ezt követően azonban a pénztárca fejlesztői elegendő biztonsági intézkedést hajtottak végre a felhasználó pénzeszközeinek biztonsága érdekében. Ezek közé tartozik az új Jaxx Liberty pénztárca piacra dobása, továbbfejlesztett felülettel és biztonsági funkciókkal.

3. CoinPayments

CoinPayments felületCoinPayments felület

Ha a Zcash pénztárca online megoldására van szüksége a pénznem tárolásához, vegye fontolóra a CoinPayments szolgáltatást: világszerte körülbelül 75 érmében fogad el fizetéseket. Minden átutalás esetén 0,50% -os tranzakciós díjat számítanak fel, pénznemtől függetlenül.

A szolgáltatást ideális platformnak tekintik azoknak az eladóknak, akik szolgáltatásaikat az interneten kívánják terjeszteni. A Zcash számára készült pénztárca főbb jellemzői az alábbiak:

 • Gyors tranzakciók. Az első dolog, ami megkülönbözteti ezt a pénztárcát a többitől, a gyors tranzakciók. A Coinpayments a BitGo technológiát használja a tranzakciók gyorsabb feldolgozásához.
 • Több pénznem támogatás. Az érmék azért is népszerűek, mert több mint 75 digitális valutát támogatnak, amelyeket mindenhol használnak.
 • Biztonság. A Coinpayments a BitGo technológiát használja a biztonságos tranzakciókhoz. Ez a többszintű technológia, amely megvédi a pénzét, bárhol is van. Ezenkívül lehetővé teszi a felhasználók számára az érmék blokkolását. A zár után az előre meghatározott dátumig nem lehet pénzt felhasználni.
 • Valutaátváltás. A pénztárca felhasználói automatikusan átalakíthatnak érméket. Ez sok időt takarít meg, és megkönnyíti a kriptográfia kereskedelmét.
 • A befizetéseknek is van Értékesítési pont funkció. Ez azt jelenti, hogy a felhasználó függetlenül fogadhatja el a tranzakciókat anélkül, hogy cserére lenne szükség. A mobil pénztárca alkalmazás Android és iOS rendszeren érhető el, így telefonján keresztül küldhet és fogadhat fizetéseket.

4. A Zcash hivatalos pénztárca

A ZCash hivatalos pénztárca kezelőfelületeA ZCash hivatalos pénztárca kezelőfelülete

A hivatalos Zcash kliens egy asztali GUI pénztárca, amely a legjobban megfelel a haladó felhasználóknak, különösen azoknak, akik részt vesznek a ZEC bányászatában. A pénztárca a Linux operációs rendszerhez készült, de a felhasználók Mac és Windows verziókat is beszerezhetnek a Zcash közösségből. Ez a pénztárca lehetővé teszi, hogy bárki futtassa a készpénzes klienst egy olyan számítógépen, amely teljes hálózati csomópontot igényel.

Az ügyfél letöltése után a felhasználó elküldheti a ZEC pénzeszközeit egy személyes címre. Ehhez a pénztárcához azonban legalább 2 GB RAM szükséges a blokkoló tranzakciók végrehajtásához. Ezért ez a pénztárca nem jó választás, ha nincs helye merevlemeznek.

Az ügyletek optimális titkosságának biztosítása érdekében a felhasználóknak javasoljuk, hogy átlátszó, Bitcoin-kompatibilis és könnyen használható címeket használjanak. Alternatív megoldásként van egy letiltott cím, amely biztosítja a tranzakciók teljes magánéletét.

5. Papír pénztárca: a hardver helyett

Bár ez a megközelítés kissé elavultnak tűnhet a kriptovalutáknál, de a papír jól fog jönni, ha gyorsan kell fizetnie digitális érmékkel az internet használata nélkül. Ezzel létrehozhatja Zcash papír pénztárca generátor webhelyek.

Ahhoz, hogy egy papír pénztárcán hozzáférhessen a pénztárházhoz, elegendő beolvasni a QR-kódot, vagy megadni egy pár nyilvános / magánkulcsot az alkalmazásban. ZCash papír pénztárcát is létrehozhat különböző típusú címekhez.

A lényeg

Nagyon sok Zcash pénztárcát találhat a neten – a legfejlettebb megoldások támogatják a különféle kriptovalutákat, beleértve a ZEC-t is. Mielőtt választana egy opciót, elemeznie kell, mire van szüksége – hűtőtárolásra, rövid távú tárolásra vagy aktív kereskedésre. Ha erről dönt, a megfelelő megoldás kiválasztása sokkal egyszerűbb lesz.