Bányászati ​​medencék a Zcash és a ZEC bányászathoz magyarázva

A Zcash (ZEC) az egyik legnépszerűbb kriptovaluta a bányászat számára. Számos paraméter létezik, amelyek alapján választania kell. Ami megfelel az egyik dolgozónak, az tönkreteszi a másikat. Meg kell értenie, hogy milyen tulajdonságok hoznak jövedelmet. Több olyan paramétert mutattunk be, amelyeket minden bányásznak figyelembe kell vennie a folyamat során.

Zcash (ZEC) bányászat magyarázata

A Zcash kriptovaluta munkája a titoktartásra épül, hálózata pedig az zk-SNARKs technológiára épül, amely a minimális felhasználói adatmennyiséget jeleníti meg, amikor információkat ad meg a blokkláncba.

A Zcash bányászathoz az Equihash kriptovaluta algoritmust használják. A blokklánc a Proof-of-Work protokoll szerint működik. 2,5 percenként 2 MB méretű blokkok jönnek létre, ami négyszer gyorsabb, mint ez a folyamat a Bitcoinnal. Jelenleg a javadalmazás 10 ZEC, és 2016-tól kezdődően négyévente felezik. Ez azt jelenti, hogy az első felét 2020-ra tervezik.

Ami a zk-SNARKS technológiát illeti, neve nulla tudású, tömör, nem interaktív tudásérveket jelent. Egyszerűen fogalmazva: a zk-SNARKs olyan technológia, amely a „nulla tudás bizonyításán” alapul. Ez lehetővé teszi a tranzakció megerősítését anélkül, hogy elárulná annak részleteit. Amikor egy tranzakció belép a blokkláncba, a feladóval, a vevővel és az összeggel kapcsolatos információk titkosítva vannak.

Itt már elmagyaráztuk, mi a nulla tudás bizonyítéka.

Mint a Proof-of-Work protokollon alapuló egyéb kriptovaluták esetében, a Zcash bányászatára a GTX 10X0, illetve az RX / Vega család Nvidia, illetve AMD gyártóinak videokártyái is alkalmasak..

A teljes felszerelést illetően a Zcash kényelmes bányászatához szüksége lesz:

 • Windows 7 vagy újabb operációs rendszerű személyi számítógép. Ebben az esetben az operációs rendszernek 64 bitesnek kell lennie;
 • 4 GB-nál nagyobb RAM, annál nagyobb, annál jobb;
 • 3 GB vagy annál nagyobb memóriakapacitású videokártya. Ugyanakkor gyenge, 1-2 GB-os kártyák is alkalmasak, de az ilyen GPU-k jövedelmezősége lényegesen alacsonyabb lesz;
 • Egy olyan processzor, amelyik abszolút nem fontos;
 • Jó hűtőrendszer;
 • A GPU legújabb illesztőprogramjai.

A Zcash bányászatából származó jövedelem nagyobb lesz, ha bányatelepet állít össze. A fenti elemekhez hozzá kell adni egy jó alaplapot 2 vagy több videokártyához.

A legjobb ZEC bányászati ​​medencék 2020-ban

Nem nyereséges a Zcash-ot egyedül bányászni, ami azt jelenti, hogy ki kell választania egy medencét a bányászathoz. Az öt legnépszerűbb medencét tudjuk ajánlani, amelyek hosszú ideje stabilak.

# 1. Poolin

poolin

A Poolin.com generálja a Zcoin bányászati ​​hashrat legnagyobb részét, 34% -ot. A Poolint a Blockin blockchain platform fejlesztői fejlesztették ki, amely innovatív technológiák és alkalmazások létrehozására specializálódott. Bányászhat 9 kriptovalutát a Poolin medencében: Bitcoin (BTC); Bitcoin Cash (BCH); Bitcoin Cash SV (BSV); Zcash (ZEC); Litecoin (LTC); Electroneum (ETN); Decred (DCR); DASH (DASH); Monero (XMR).

 • Medenciadíj: 3%
 • Minimális visszavonás: 0,01 ZEC
 • Kifizetés: PPS

# 2. F2Pool

Az F2Pool a Zcash (ZEC) bányászati ​​hasrát 19% -át állítja elő. A kínai fejlesztők által 2013-ban Discus Fish néven alapított platform az egyik legrégebbi a világon. Az F2pool szerverek hálózattal rendelkezik, amelyek mind a saját régióban (Kínában és más ázsiai országokban), mind az Egyesült Államokban találhatók.

Szakértők szerint a szolgálat továbbra is megállja a helyét az első öt bányamedence között. A projekt továbbra is vonzó a bányászok számára, és lehetővé teszi az összes legjövedelmezőbb kriptovaluta bányászatát.

 • Medenciadíj: 5%
 • Minimális kifizetés: 0,01 ZEC
 • Kifizetési rendszer: PPS

# 3. Antpool

Az Antpool a vezető a medencék között, a piac 20% -át foglalja el. Ez generálja a ZEC bányászati ​​hashrátjának 13% -át. Az AntPool bányászata kiterjedt testreszabási képességeivel, valamint rengeteg munkaeszközzel különbözik a bányászattól más helyszíneken. A felület lehetővé teszi, hogy megismerkedjen az összes releváns információval a termelés jelenlegi szintjéről, sebességéről és még a felhasználók sikeréről is.

Figyelni kell a fizetési mód kiválasztásának lehetőségére. A legjobb megoldás a PPLNS, mivel ha PPS-en keresztül dolgozik, a rendszer 5% -os díjat számít fel.

# 4. Slushpool

slushpool

A SlushPool a világ első Bitcoin bányászati ​​medencéje és úttörő a kriptovaluta bányászati ​​projektek között. A Satoshi Labs lett a 2010-ben elindított projekt fejlesztője és projektmenedzsere. A cég központi irodája Csehországban található.

A fejlesztők saját fizetési módszertanukat telepítették az oldalra. A készlet hibrid jutalmazási rendszert működtet, amely PPLNS-ből és PROP-ból áll:

 • Fizetés utolsó N részvényenként (PPLNS) – a jutalmat a bányász által küldött részvények számára számítják ki, ha a blokkot megtalálja a medence mellett;
 • Arányos (PROP) – a jutalmat az egyes pool tagok bányászati ​​folyamatához való hozzájárulás arányában számítják ki.

A jutalék csak 2%. A ZEC bányászata azonban teljesen ingyenes.

# 5. Luxor bányászat

luxor bányászati ​​medence

A Luxor még egy népszerű Zcoin bányászati ​​medence. A bányászatért járó jutalom megadásához a bányász asik vagy denevér fájljának beállításaiban pénztárca helyett adja meg a regisztráció során megadott felhasználónevét..

A készlet fizeti a részvényt (PPS). Ez a fizetési mód becsületes, garantált jövedelmet kínál a bányász számára. A medence fizet a bányászoknak, függetlenül attól, hogy a medence talál-e blokkot. A luxori medencében a bányászok minden részvényért fizetést kapnak, várakozás és megerősítés nélkül.

A fizetések óránként történnek, amikor elérik a minimális fizetési egyenleget. A Zcash esetében automatikus fizetés jön létre, amikor elérik a 0,1 Zcash egyenleget, és jutalék nélkül teljesítik.

A lényeg

Szóval, mi a legjobb módszer a ZCash bányászására? Erre a kérdésre nem könnyű egyértelműen válaszolni, mivel a valóságban minden bányász kiválaszt egy medencét igényeinek és kéréseinek.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map