Az intézményi befektetők tavaly kezdtek belépni a kriptovaluta piacra, és a digitális eszközök fantasztikus nyeresége vonzotta őket. A kriptovaluta fedezeti alapok, a devizaalapok és a befektetési alapok – a szervezetek komolyan kezdték venni a Bitcoint, és keresték a BTC hozzáadásának módját a portfólióikba. De hogyan lehet biztonságosan megvásárolni sok Bitcoint?

Útmutatónk elmagyarázza, hogy mik a Bitcoin OTC brókerek, és megadja a legmegbízhatóbb lehetőségek listáját.

Hogyan vásárolhat nagy mennyiségű bitcoinot?

Természetesen nagy mennyiségű kriptot vásárolhat egy hagyományos központosított tőzsdén, de nehéz lesz. Először is, a tőzsdéből egyszerűen hiányozhat a kért eszközök mennyisége. Másodszor, amikor teljesíti a megrendelést, növekedni fog a megvásárolt érmék árajánlataiban, így az ilyen tranzakcióknak nincs rögzített ára.

Általános szabály, hogy a nagy mennyiségű kriptográfia mellett végzett csereügyletek az árfolyam súlyos ingadozásához vezetnek. Például 2013-ban egy ügyfél 25 000 BTC-t vásárolt tőzsdén 15 millió dollár értékben, és ez a tranzakció az árfolyam 527 dollárról 753 dollárra emelkedését eredményezte..

Tőzsdén kívüli tranzakciók esetén megállapodhat egy rögzített árban, amely valamivel magasabb lesz, mint az árfolyam (leggyakrabban + 1%). Ennek eredményeként általában egy OTC tranzakció megállapodott ára magasabbnak bizonyul, mint egy szokásos tőzsdén. És így, Az OTC Bitcoin tranzakciók sokkal jövedelmezőbbek a főbb befektetők számára.

Mik azok a tőzsdén kívüli brókerek?

A kriptovaluták OTC (Over the Counter) piaca még a klasszikus kriptotőzsdék bevezetése előtt megjelent, de a nagy tranzakciókhoz kapcsolódó OTC platformok csak 2013-2014-ben kezdtek megjelenni. A webhelyeket egykori kereskedők, fedezeti alapok, fizetési rendszerek és bányászok hozták létre. Az ilyen weboldalak napi forgalma legalább 100 millió USD.

Az egyik ilyen szolgáltatás, a Genesis Trading 75-80 millió dollár értékű tranzakciókat dolgoz fel egy kereskedési nap alatt. Michael Moreau vezérigazgató áprilisi nyilatkozata alapján ez tízszer magasabb, mint az elmúlt évben. A Genesis Trading ügyleteinek havi forgalma eléri az 1,5-2 milliárd dollárt.

A rendszeres kriptográfia és az OTC bróker közötti fő különbség a tranzakciók összege. A tőzsdén kívüli Bitcoin piacot azok a tőzsdék képviselik, amelyek legalább 50 000 dollár értékű tranzakciókat dolgoznak fel! Egyes brókereknek 500 000 dolláros minimális tranzakciós korlátjuk van.

Az OTC kereskedési piac előnyei és hátrányai

Előnyök Hátrányok
Korlátozások hiánya. A tőzsdén kívüli piac magas belépési küszöböt feltételez a befektetők számára, de elméletileg nincs maximális tranzakciós korlát (ez csak a bróker szolgáltatásában rendelkezésre álló forrásoktól függ). Nincs mód a kriptovaluta gyors adásvételére. Nagy tranzakciók esetén eltart egy ideig, amíg partnert keres. Bizonyos esetekben kiderülhet, hogy egyes brókerek nem képesek biztosítani a szükséges kriptográfia átadását. A nagy megrendelések feldolgozása sok időt vehet igénybe.
Magas szintű biztonság és átláthatóság. Ha nagy összegeket vesznek igénybe a játékban, megfelelő biztonsági intézkedéseket kell hozni a befektetői eszközök megőrzése érdekében. Ezenkívül a brókereknek meg kell felelniük a KYC és az AML politikájának követelményeinek a pénzmosás és a bűncselekmények megelőzése érdekében. A nagy mennyiségben vásárolható kriptovaluták korlátozott választéka. Csak 10 kriptovaluta piaci korlátja meghaladja az 1 milliárdot. Az aukción részt vevő alapok összege pedig még ennél is kevesebb. Ezért egyes kriptovaluták esetében a szállítók egyszerűen nem tudják biztosítani a szükséges számú érmét. Általános szabály, hogy a titkosított tőzsdén kívüli kereskedés többnyire Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash vagy Litecoin tranzakciókat foglal magában..
Magas likviditás. A tőzsdén kívüli piac lehetőséget nyújt digitális eszközök nagy összegű, egy áron és egy sorrendben történő megvásárlására. A szerződő felektől történő közvetlen vásárlás kedvezőtlenebb árfolyamon történhet, mint a tőzsdén, vagy megnövekedett jutalékokkal járhat.
A kriptovaluták közvetlen vásárlása a fiat számára. Számos kriptovaluta-tőzsde nem kínál lehetőséget kriptovaluta vásárlására fiat számára, vagy korlátozott pénznemválasztékot kínál. A tőzsdén kívüli kereskedés csak hosszú távú befektetésekre alkalmas, mivel egy vagy több napon belül nem lehet gyorsan vevőket és eladókat találni a profit érdekében. A legtöbb esetben nem lehet automatizálni a kereskedési folyamatot, mint a szokásos kriptotőzsdék.
A kriptovalutát azonnal elküldik a pénztárcába, ahol biztonságosan tárolható.

A legjobb BTC OTC brókerek

Tekintsük át az OTC kereskedési piac óriásait. Ezek az otc-részvények közvetítői kivételes megbízhatósággal és könnyű használatsal büszkélkedhetnek.

# 5. Bitfinex

Bitfinex OTC

2012-ben hongkongi székhelyű Bitfinex lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy 100 000 dollár értékű kriptovalutával tőzsdén kívül kereskedjenek..

Két alapvető lehetőség áll rendelkezésre:

  • Azonnali likviditás a Bitfinex OTC asztalán keresztül;
  • Közvetlen kereskedés más Bitfinex felhasználókkal.

2019 őszén a Bitfinex elindította az Ethfinex Trustless-t is – decentralizált OTC platformot az ERC-20 token kereskedelemhez. 0,02% -ot számít fel a tranzakciókért. A platform felhasználói kiválasztják a cserélni kívánt tokent, a tranzakció mennyiségét és a kapni kívánt tokent.

Ezt követően az Ethfinex blokkolja a tokeneket, és létrehoz egy speciális linket, amelyet el kell küldeni a tranzakció második résztvevőjének, elfogadva annak feltételeit. A platform kizárólag peer-to-peer cserére szolgál, ami azt jelenti, hogy a felhasználónak egyedül, vagy külső közvetítők segítségével kell vevőt keresnie.

A felhasználók szinte az összes ERC-20 tokent kicserélhetik, még azokat is, amelyek hiányoznak az Ethfinex fő központján. Az Ethfinex a MetaMask, a Ledger, a Trezor és a Keystor hardvertárcákkal működik.

# 4. Kör

A Circle Trade a Circle pénzügyi startup OTC brókercége, amely a Goldman Sachstól kapott befektetést. A Circle Trade egy privát digitális eszközközvetítőt kínál tehetős magánszemélyek és intézményi befektetők számára, becsült forgalma havi 2 milliárd dollár.

A Business Insider beszámolója szerint a társaság a közelmúltban 250 000 dollárról 500 000 dollárra emelte minimális belépési limitjét, átlagosan egymillió dollár körüli ügylettel. Jeremy Allaire, a Circle vezérigazgatója szerint egyes ügyletek meghaladják a 100 millió dollárt.

# 3. HitBTC

HitBTC OTC

A 2013-ban alapított HitBTC rendszeres kriptovaluta-cserét és OTC szolgáltatásokat is nyújt. A tőzsdén kívüli kereskedés minimális korlátja 100 000 USD, kereskedésenként 0,01% jutalékkal. Meg kell jegyezni, hogy a HitBTC maga nem kezeli az ilyen kereskedést – közvetítőként szolgál a kereskedő és a trustedvolumes.com, partnerük között..

# 2. Kraken

A 2011-ben San Franciscóban alapított Kraken az iparág egyik legnagyobb kriptotőzsdéje, különösen az euró forgalom szempontjából. A platform tőzsdén kívüli ügyleteket kínál a 100 000 USD feletti kereskedési volumenekről, és külön fiókkezelőt biztosít a nagy volumenű rendszeres kereskedők számára. A tőzsde támogatja a CAD, USD, EUR és YEN fiat pénznemeket.

kraken otc

# 1. Changelly

2015-ben megjelent Changelly azonnali fiat / crypto és crypto / crypto cserét biztosít. Több mint 200 kriptovaluta támogatásával bármilyen népszerű kriptográfiai eszközt megvásárolhat bármilyen mennyiségben. A Changelly alacsonyan tartja a jutalékokat, és nincsenek korlátai a crypto-to-crypto OTC Bitcoin kereskedelemben.

A platform garantálja a tranzakciók biztonságát: miután megrendelését lezárták, a kriptovalutát azonnal elküldik hitelkártyájára. Ma USD, EUR és GBP fiat pénznemek támogatottak.

Changelly buy btc

Ahol még kereskedni kell a BTC-vel ömlesztve?

# 1. Coinbase Pro

Az egyik vezető kriptográfia, a Coinbase Pro két lehetőséget kínál az ügyfelek számára:

A Coinbase ügynöki szolgáltatás napi 25 000 dollár értékű BTC megvásárlását teszi lehetővé. Bár az ár közel van az átlagos piaci árhoz, a Coinbase 1% -os tranzakciót hajt végre, ami meglehetősen drága, figyelembe véve az érintett összegeket.

A Coinbase Pro-nak nincs maximális korlátja a napi BTC vásárláshoz. Amikor a felhasználók leadják megrendeléseiket, a piaci árat azonnal kiszámítják, és a befektetőt 0,10-0,25% -os díjjal felvevőnek tekintik. Ugyanakkor, ha megrendelése nem egyezik meg azonnal a meglévő ajánlatokkal, akkor Ön gyártóként fog tekinteni, és 0% -ot számít fel.

# 2. Bitstamp

Ez az első teljesen engedélyezett európai kriptotőzsde, amelyet a luxemburgi pénzügyminisztérium felügyelője, a CSSF szabályoz. A Bitstamp Ltd irodái Luxemburgban, New Yorkban és Londonban találhatók.

A Bitstamp lett az első kriptovaluta-tőzsde, amely együttműködött a svájci bankokkal – 2017 júliusában együttműködési megállapodást írtak alá a Swissquote-tal. A Bitstamp napi kereskedési volumene meghaladja az 1,3 milliárd dollárt. A tranzakciós díj 0,5% (nagy havi kereskedési volumen mellett 0,2% -ra csökkenthető).

A lényeg

A tőzsdén kívüli Bitcoin kereskedelem esetében a befektetőknek magasabb szintű biztonságra és átláthatóságra van szükségük. Míg a szokásos titkosítási tőzsdék nem rendelkeznek pénzeszközökkel és akkreditációval a nagyszabású kriptotranzakciók végrehajtásához, az OTC brókerek foglalkoznak mindezekkel a kérdésekkel, és biztonságos és nyereséges tranzakciókat biztosítanak.