Gondolkodott már azon, hogy hány embert érdekel egy adott kriptovaluta és hogyan kommunikálnak egymással? A közösség csak egy olyan embercsoport, amely összefog egy közös gondolat körül. Ha egy új ötlet jelenik meg az információs térben, akkor elkerülhetetlenül felmerül az azt támogató közösség. Tehát annyi kripto közösségünk van, ahány kriptovaluta van a neten.

A kriptográfiai közösségek a mai blokklánc-fejlesztés nélkülözhetetlen részét képezik. E jelenség fontosságát a blockchain-ipar számára nem lehet túlértékelni. Nos, a kriptovalutákat nem használják széles körben a mindennapjainkban. Vannak azonban nagy kriptovaluta közösségek, amelyek programozókból, kripto-anarchistákból, befektetőkből és hétköznapi kereskedőkből állnak..

Fedezzük fel a kriptográfiai közösségek világát, céljaikat és funkcióikat Changellyvel együtt!

Legelőször is

Kezdjük a közösség meghatározásával. Merriam-Webster szótár szerint, egy közösség „egy közös politikával összekapcsolt csoport” vagy „egy nagyobb és nagyobb társadalmi társadalomban szétszórt közös és különösen szakmai érdekű személyek összessége”. A második tökéletesen megfelel. Ezeket az embereket egyetlen közös érdek fűzi a kriptovaluták iránt.

A közösségnek vannak bizonyos intézkedései is. Bár még egy kis embercsoport is lehet közösség, a legjelentősebbről beszélünk. Foglaljuk össze azokat az intézkedéseket, amelyek kritikus fontosságúak az alapvető és funkcionális közösség meghatározása szempontjából.

 1. Eljegyzés. A jó közösségnek produktívnak kell lennie. A Bitcoin közösségben való tartózkodás nem azt jelenti, hogy várni kell a repülőterre vagy az új frissítésekre. Ennyit arról szól, hogy részt vesz a fejlesztés és az állandó fejlődés folyamatában.
 2. Részvétel. A közösség mindaddig él, amíg elegendő fórum, távirati csatorna és más közösségi hálózat van, ahol megvitathatja kedvenc kriptovalutáját.
 3. Relevancia. A fejlesztők valahogy arra ösztönözhetik a közösséget, hogy beszéljen az imádat témájáról, de nemcsak az áringadozásokról. Az új kiadások, frissítések és általános hírek ösztönözhetik a közösség növekedését.
 4. Hajtóerő. Ez nem a pénzről szól. A közösség hűséges tagjának gondolkodnia kell a fejlődésen és a valódi értékeken.

Legnagyobb kriptográfiai közösség

Mint mindannyian tudjuk, a kriptopénzek akkor jelentek meg, amikor az első digitális pénz, a Bitcoin elindult. 2011-ben az altcoinok életre keltek. Elsősorban a Bitcoin nyílt forráskódján alapultak.

Bitcointalk fórumBitcoinTalk fórum interfész

A Bitcointalk fórum a világ legjelentősebb kriptográfiai közösségévé vált. Satoshi Nakamoto hozta létre „szatoshi” becenév alatt, amelyet bitcoinoknak szenteltek. Ez azonban minden kriptokereskedő szent helyévé vált. Az első Bitcoin tranzakciót Hanyecz László szoftver programozó intézte a fórumon. Most a fórumnak külön témái vannak az egyes érmékről, amelyek minden elérhető nyelven fórumon belüli mikroközösségeket alkotnak.

Ha többet szeretne megtudni a fórum történetéről és specifikációiról, kérjük, látogasson el a BitcoinTalknak szentelt BitcoinWiki oldal.

Bitcoin közösség

btc logó

A Bitcoin trenddiktátor az összes többi kriptó között. Ez egy paradigma a legtöbb kripto- és blokklánc-újításhoz. Ezért van a legjelentősebb támogatója a bitcoinnak. Támogatónak lenni nemcsak azt jelenti, hogy hodler. Először is, a Bitcoin közösség a blokklánc három oszlopát képviseli: decentralizáció, névtelenség és titkosítás.

A Bitcoin a legaktívabb közösséggel rendelkezik. A Bitcoin közösség tagjait megkülönbözteti az ügy mély ismerete, többségük pedig a BTC kriptovaluta iránti elkötelezettség. Sok tag ott van a kezdetektől fogva.

Az egyik legizgalmasabb dolog, ami annyira vonzza az embereket, az a hatalmas mennyiségű érintetlen pénz, amely Satoshi Nakamoto tulajdonában van. Ez jelzi a kriptopénz gondolatának értékét. Míg az altcoin fejlesztők jelentős része alig várja, hogy pénzt keressen a kidolgozásukra, egymillió bitcoin továbbra is biztonságos és megbízható az alkotó pénztárcájában.

A Bitcoin közösség 2014-ben kezdett megjelenni a való életben. Ezután létrehozták az úgynevezett Bitcoin Boulevard-ot Hollandiában, Hágában. Számos üzlet található, ahol bitcoinokkal lehet fizetni. Kezdetben nyolc étterem és bár, valamint egy művészeti galéria csatlakozott a projekthez, hogy népszerűsítse a Bitcoint a kereskedelmi létesítmények tulajdonosai között. Ma azonban a kereskedők száma már sokkal kiterjedtebb.

Bitcoin boulevard térképBitcoin Boulevard térkép. Hága

Különböző Bitcoin szemináriumokat és találkozókat tartanak itt, míg a legtitokzatosabb intézményt sokan keleti szőnyegboltnak hívják a Lord of Silk Road teljes nevén..

ura selyemút boltLord of Silk Road szőnyegbolt

Hasonló kezdeményezéseket hajtanak végre Amszterdamban, Madridban, a svájci Zugban, valamint Belgium számos városában. 2016-ban ugyanaz a Bitcoin körút jelent meg Párizsban. Nagy, háromszintes folyosón található, ahol lenyűgöző üzletválaszték található. Ez az ötlet arra hivatott, hogy ösztönözze az üzletek tulajdonosait és más kereskedelmi vállalkozásokat, hogy fogadják el a kriptovalutát fizetésként, valamint előmozdítsák az alapul szolgáló blockchain technológiát. Mint megértette, ezek a projektek a Bitcoin kriptográfiai közösség kezdeményezései.

Ethereum Közösség

Ethereum logó

Az Ethereum közösség különleges dolog a fejlesztők számára. Azok, akik valamikor az Ethereum platformon dolgoztak, hatalmas összegeket fektetnek be abba.

Ha a Bitcoin a kripto-anarchisták kiterjedése, akkor az Ethereum a fejlesztők számára. A platform első számú lett a decentralizált alkalmazások terén, és közösségének sok hű tagja van.

Ethereum Közösségi Alap egy nonprofit szervezet, amelyet az első olyan projektek hoztak létre, amelyek együttműködtek az Ethereummal. Célja finanszírozás és fejlesztés biztosítása az Ethereum ökoszisztéma megsegítése érdekében. A közösség a következő projektekből áll:

 • Világegyetem
 • Gólem
 • OmiseGo
 • Web3
 • Készítő
 • Ethereum
 • Állapot

Lehet, hogy hallottál róla Devcon. Az Ethereum konferencia fejlesztői, kutatói és rajongói minden évben megrendezésre kerülnek. 2019-ben ez már a 6. Devcon. Az első konferenciát 2014 novemberében tartották, Devcon-0 néven. Az Ethereum fejlesztői Berlinben találkoztak, hogy megvitassanak néhány technikai témát. Hat évvel később ez az egyik legjelentősebb esemény a kriptovaluta szférában.

Dogecoin Közösség

doge logó

A híres Dogecoin 2013-ban jött létre, és azonnal elnyerte a felhasználók szívét. A kriptovaluta a vírusos Doge mémre épül. A kriptovaluta az egyik legnagyobb közösséggel rendelkezik az összes kriptográfia között. Egy vicces vicc nagy embercsoportot hozott létre, és a sötét idők ellenére is hűvé tette őket a valutához.

Az érme legelején senki sem gondolta, hogy ez profitot hozhat. A közösség kifejlesztette az érmék ingyenes terjesztésének kultúráját. Ez többet tartott fenn, mint az egyszerű hódolás.

A közösségnek még egy úgynevezett Shibe büszkesége is van. Ez a kifejezés a közösséghez tartozás minden lehetséges dicsekvésére utal (pozitív értelemben).

shiba büszkeségPélda a Shiba Pride-re a Reddit Felhasználótól

Monero Közösség

monero logó

Úgy tűnik, hogy a Monero a valaha létrehozott legprivátabb kripto projekt. 2014-ben indult, és sok követőt szerzett. Monero darknet érmeként ismert, amely rengeteg tranzakciót segített elő csempészekkel. Hívhatja Monerót a legszebb pénznemnek. Bányászata megfelel az egyenlőség paramétereinek. A Monero azzal vonzza a felhasználókat, hogy képes titkosítani a címeket. Az érme népszerűségét az emberek vágya indokolja, hogy elrejtsék tranzakciós címüket, feladóikat és címzettjeiket.

A monero közösségnek különleges eseménye van, a Monero Coffee Chat néven. Szinte minden hónapban a közösség vezetői tartják videokonferencia formájában a Youtube-on. Láthat egy példát a bejelentésre itt. A találkozó után a vezető egy videót tesz közzé a Reddit közösségi fiókján.

A közösségnek van egy közösségi munkacsoporttalálkozója is, ahol a tagok megvitatják a frissítéseket és jelentést adnak az elvégzettekről. Itt egy példa a munkacsoport találkozó terve.

Binance Közösség

binance logó

Ahogy a Binance Honlapon elhangzott ’, nem csupán csereprogramok vagyunk. Mi vagyunk a közösség. ’A Forbes és a Binance megalkotója, Changpeng Zhao szerint az egyik leggazdagabb férfi nemcsak cserét, hanem kiemelkedő és aktív közösséget is létrehozott. A tagoknak megvan a maguké fórumszerű weboldal, amelyen a felhasználók véleményt fűzhetnek és vitathatnak bármilyen bejelentést és új listát illetően.

A közösség emellett heti megbeszélést is kiad a Reddit ág. Vannak frissítések a BNB tokenről, az árváltozásokról, a Binance-láncról és a Binance-hez kapcsolódó hírekről.

A Binance bizonyos bónuszokat ad a felhasználóinak, például a BNB ajándékokat azoknak a számláknak, amelyek több mint 1 BTC-vel kereskedtek.

A lényeg

Említhetnénk a Litecoin, a Waves, a Zcash, a Dash és még sokan mások. A kriptopénz-szféra azonban egy nagy elme-tér, amelyet egyetlen fő ötlet egyesít. Tiszteletben tartjuk az összes kriptográfiai közösséget, és nagyra értékeljük minden erőfeszítést a kriptopénzek létrehozásának és fejlesztésének folyamatában szerte a világon. A cikkben ismertettük a legnépszerűbb és legjelentősebb kriptográfiai közösségeket, jellemzőiket és funkcióikat.

Jogi nyilatkozat: Ez a cikk nem tekinthető kereskedési ajánlásoknak. A kriptopénzpiac nagy volatilitástól és időnként önkényes mozgásoktól szenved. Minden befektetőnek több szempontot kell kutatnia és ismernie kell az összes helyi előírást, mielőtt elkötelezi magát egy befektetés mellett.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me