Tehnologia blockchain crește brusc ca tehnologie a viitorului. Evoluția sa continuă ilustrează acest lucru din sprijinind Bitcoin, fiind un cuvânt la modă, la dezvoltarea unor cazuri de utilizare din viața reală.

Sectorul financiar este unul dintre aspectele critice zone se așteaptă ca utilizarea blockchain-ului să prospere. Până acum, criptomonede s-au asigurat că nu mai este o afacere obișnuită pentru finanțe.

Ce sunt băncile cripto?

Schimbarea modului în care oamenii efectuează tranzacții monetare globale în criptomonedă nu poate fi ignorat. Fie un utilizator simplu, care are nevoie de un instrument ușor de transfer de bani, de plată pentru bunuri și servicii sau de finanțarea unui proiect crowdsource prin ICO; blockchain-ul este rapid integrat în interacțiunile noastre financiare de zi cu zi.

Crypto banking este un jucător important în restructurarea pe scara mai largă a industriei financiare. Vine ca un îmbunătățirea sistemelor bancare tradiționale centralizate. Fiind platforme descentralizate, acestea oferă servicii similare cu cele ale băncilor tradiționale, cu excepția faptului că sunt mai multe transparent, sigur, demn de incredere, și mai puțin birocratice – deci mai eficient și mai rapid.

Ce sunt băncile Crypto?

Criptomonedele sunt un mediu virtual de schimb. Nu au forme fizice și toate tranzacțiile lor au loc online. Utilizatorii le stochează în general în portofele criptografice care acționează ca bănci. Schimburi criptografice oferă, de asemenea, servicii de stocare în care utilizatorii aleg fie să-și păstreze activele în conturi de schimb, fie în alte portofele preferate.

Având această idee brută despre modul în care proprietatea asupra activelor este stabilită și securizată, băncile criptografice pot fi definite ca fiind schimburi sau portofele sofisticate. Concentrându-se pe o varietate de servicii, cum ar fi; schimburi încorporate, gateway-uri de plată, servicii de credit, rețele open-source, conturi personale și de afaceri, băncile cripto aduc la viață facilități bancare globale bazate pe internet.

Ilustrație bancară cripto

Băncile cripto își trag puterea din utilizarea tehnologiei blockchain. Ei folosesc blockchain pentru a permite Tranzacții peer-to-peer (P2P) și utilizarea de contracte inteligente să execute termenii stabiliți în contracte. Ca urmare, tranzacțiile sunt automatizate la viteze crescute și costuri mai mici. Toate serviciile dintr-un ecosistem al băncii criptografice se bucură de confort provenind din atractivele capabilități inerente blockchain axate pe transparență, confidențialitate și securitate.

Facilitățile de credit, de exemplu, sunt gestionate prin descentralizare prin conectare directă împrumutat și utilizator. Aceasta este o opțiune fiabilă, care asigură că debitorii au șanse mai mari de a obține împrumuturi rapid, atâta timp cât au un rating de credit bun.

Spre deosebire de băncile tradiționale, legătura directă elimină intermediarii și procesele lungi pentru a executa servicii în cel mai scurt timp posibil. Pentru împrumuturi, acestea sunt în general procesate în termen de 24 de ore. De asemenea, nu au inconvenientul „zile și ore lucrătoare‘ care limitează tranzacțiile în anumite perioade.

Băncile cripto folosesc inteligența artificială

Pentru a crea servicii de împrumut prietenoase și orientate către utilizator, utilizează băncile criptografice Inteligență artificială (AI) pentru a veni cu sisteme de evaluare fiabile. Informațiile împrumutatului sunt structurat și analizate utilizarea AI pentru a crea evaluări detaliate ale riscului de împrumut implicat. Prin băncile criptografice care implică instrumente de acuratețe și precizie în împrumutarea lor, sistemul cripto bancar devine mai puțin vulnerabile la faliment.

Această abordare devine un structură cu mai multe fațete favorabil atât împrumutatului, cât și creditorului. Împrumutații sunt protejați de prejudecățile observate cu implicarea umană în activitățile bancare convenționale, în timp ce creditorii sunt amortizați de debitorii răi.

Crypto Bank-urile ajung rapid la viața noastră

Proiectele bancare cripto sunt intrând treptat pe piață, iar astăzi, utilizatorii de criptare pot alege dintr-o varietate de bănci de criptare. După cum se poate observa, utilizatorii de criptare pot începe să se simtă confortabil de la dezvoltare competitivă în spațiul cripto bancar, deoarece stabilește o direcție bună pentru creștere. Printre multe este Galaxy Digital LP fondată de miliardarul și fostul manager de fonduri Wall Street, Mike Novogratz.

Pagina de pornire digitală Galaxy

Este un ‘bancă comercială diversificată dedicat activelor digitale și industriei tehnologiei blockchain cu o echipă multidisciplinară care are experiență în investind, gestionarea portofoliului, piețele de capital, operațiuni, și tehnologia blockchain.Cu toate acestea, Galaxy Digital nu este implicat în emiterea de împrumuturi criptografice. După cum se enumeră în experiența echipei sale, se concentrează pe investiții criptografice, consultanță și tranzacționare.

Datarius este o altă cripto-bancă notabilă. Spre deosebire de Galaxy Digital, este mai concentrat pe oferirea de servicii de credit.  Datarius dorește să ofere „cele mai largi instrumente posibile” în integrarea sistemelor de transfer instantanee, printre care Money Gram, Transferwise și Western Union. Are un sistem de recompense în „taxe pentru activități, câștigarea de roluri, programe și comision înapoi.”

Pagina de pornire Datarius

Compania a crescut 1,6 milioane de dolari în oferta inițială de token (ITO) și urmează să se îndrepte spre obiectivul său de a „demonstra că Fintech poate fi complet diferit.” De asemenea, banca criptografică nu impune utilizatorilor servicii. Are un model cu trei liste pentru utilizatori, care îi clasifică sub niveluri de încredere; Limita de încredere, gestionarea încrederii și evaluările utilizatorilor. Cu acest model, utilizatorii au libertatea de a alege termenii și costurile acestora.

Foton banca, luând aceeași direcție ca Datarius, caută să devină un „ecosistem financiar al viitorului‘, Emiterea de credite fiind un serviciu semnificativ. Celelalte caracteristici ale sale inovatoare sunt plățile prin plăți fără contact si dezvoltarea tehnologiei blockchain. Foton prevede o revoluție completă în lumea băncilor prin tranzacțiile sale multi-valutare cu un schimb încorporat fiat și criptomonedă.

Pagina principală Foton Bank

Ecosistemul său interbancar este alimentat de lumina sa blockchain intern tehnologie care combină procesele de servicii pentru clienți și finanțare. Prin ecosistemul său, Foton poate stabiliți și gestionați diferite instituții sociale prin registrul lor descentralizat. Important, oferă un instrument de criptare simplu și ușor de înțeles taxe minime și tranzacții sigure prin contracte inteligente.

Revolut se vinde ca un „Cont radical mai bun”Cu servicii cuprinse în; conturi curente, bugetare încorporată, asigurări, transferuri de bani la nivel global și un schimb de criptare. Oferă tranzacții în până la 150 de valute în fiat și cripto prin care cursul său interbancar este de 0,5% din orice valoare peste 5.000 de lire sterline.

Pagina principală Revolut

Aceasta este comparabilă cu taxa de 0,5% a Foton din suma totală a plății. Banca a asigurat recent un Licență bancară europeană și se va extinde din Marea Britanie în Asia și America.

În Malta, se dezvoltă o organizație financiară bazată pe blockchain numită în mod adecvat Founders Bank. Banca va fi deținute de acționarii simbolici, făcându-l astfel o bancă deținută public. Binance fondator Changpeng Zhao este unul dintre cele mai notabile investitori în proiectul Founders Bank. De asemenea, este demn de remarcat faptul că Guvernul Maltei susține ideea creării unei astfel de bănci descentralizate.

Avantaje și dezavantaje în domeniul criptomonedelor

Dacă oamenii ar putea să țină evidențe lungi în timp, să se asigure că toate numerele se adună și să fie siguri că ar putea avea încredere una în cealaltă atunci când fac tranzacții, nu ar avea nevoie de bănci. Băncile au devenit un rău necesar; sunt scumpe, elimină controlul utilizatorilor asupra fondurilor lor, sunt supuși falimentului și sunt vulnerabili la erori umane grave intenționate sau accidentale.

Argumente pro şi contraArgumente pro şi contra

Crypto banking întoarce moneda și aduce la joc o serie de caracteristici financiare atractive care poate determina băncile criptografice să câștige un firmă picioare peste băncile tradiționale. În primul rând, descentralizarea elimină intermediarii și implicarea unor lanțuri lungi inutile de oameni.

Prin simplificarea proceselor și a numărului de persoane implicate, Sistemele bancare criptografice devin mai rapide și mai ieftine. Din punct de vedere tehnic, acestea permit utilizatorilor să acceseze facilități bancare în timp ce „nu” bancare, în cazul în care definiția tradițională a activității bancare este ceva de urmat.

Împrumuturile bancare cripto sunt, de asemenea, mai bune cu scorurile de credit publice, care asigură că există fără părtinire în emiterea lor. De asemenea, împrumuturile sunt oferite în moneda nativă a rețelei, ceea ce întărește sistemul creând o cerere pentru un jeton dat.

Multe startup-uri blockchain eșuează deoarece nu prea folosesc monedele pe care le oferă pentru a strânge fonduri. Profitând de acest lucru, băncile criptografice pot transforma sfera împrumuturilor adoptă împrumuturile P2P, care sunt mai rapide și mai fiabile.

Împrumuturi de la egal la egal

Înlăturarea concentrării managementului din sectorul bancar din mâinile câtorva și acordarea de putere publicului ar putea să conducă la o comunitate globală de acționari. Cu acest set de opțiuni mai bune, băncile criptografice au șanse mai mari de a deveni alternativă la operațiunile bancare tradiționale în industria financiară.

Cu toate acestea, acest lucru nu va fi chiar ușor. Este un drum lung prin care structurile trebuie să se dezvolte pentru a garanta o creștere pozitivă. În prezent, criptomonede nu au statutul dorit cu investitori instituționali și finanțare. Unii nu au înțeles în totalitate tehnologia sau sunt descurajați de deficiențele din industrie în reglementările incerte, precum și de prețurile criptografice volatile..

De asemenea, crypto banking are a primit rezistență și opoziție agresivă de la entități tradiționale consacrate care consideră criptomonedele și tehnologia lor rezultată ca fiind o amenințare pentru afacerile lor.

Următorul pas al revoluției

După cum sa discutat anterior, blockchain-ul constituie coloana vertebrală pentru cripto-bancare. Cu toate acestea, instituțiile financiare nu sunt singurele entități care adoptă blockchain. Blockchain este văzut peste granita și pare să se încadreze în aproape totul. Înțelegând că blockchain-ul este adoptat în mod viguros în diferite alte industrii, serviciile bancare nu pot fi lăsate în urmă în procesul revoluției.

Referințe