Pentru toți cei care abia intră în spațiul criptografic, sarcina principală este de a cumpăra criptomoneda dorită. Datorită lui Changelly, această problemă poate fi abordată cu ușurință, deoarece Changelly vă permite să cumpărați peste 150 de criptomonede de top. Însă următoarea întrebare este unde să vă stocați cripto-ul, având în vedere toată frauda care inundă piața criptografică zi de zi.

În acest articol, vom analiza cel mai sigur mod de stocare a criptomonedelor – utilizând portofele hardware, cum ar fi Trezor și Ledger. Acești doi pionieri au meritat încrederea comunității cripto-globale. Prin urmare, singurul lucru care rămâne este să decidem pe care să îl alegem. Să inspectăm punctele tari și slabe ale lui Trezor și Ledger pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză. Dar, înainte de a ne arunca în comparație cu portofelul, să ne dăm seama ce este un portofel hardware și de ce este considerat cel mai bun mod de a vă păstra monedele în siguranță.

Ce este un portofel hardware

Un portofel hardware este un dispozitiv fizic care este utilizat pentru a stoca criptomonede. Scopul principal al acestor portofele este să vă securizați cheia privată, păstrând-o offline și nu lăsând pe nimeni să aibă acces la ele, spre deosebire de portofelele software.

Chiar dacă vă păstrați cheile private în cel mai sigur loc de pe Pământ, acestea pot fi oricum furate de hackeri în timp ce tranzacția este executată pe blockchain. Unicitatea unui dispozitiv hardware constă în faptul că nimeni, nici un singur suflet sau robot nu are acces la chei private, nici măcar proprietarul portofelului! Toate tranzacțiile sunt semnate în portofel și apoi monedele sunt trimise către o extensie web sau software a dispozitivului dvs. hardware. Acest lucru oferă 100% securitate a economiilor criptografice.

Pro vs. Contra

Deci, ați decis să vă procurați un portofel criptografic hardware. Ce factori te pot face să te îndoiești? În primul rând, prețul. Spre deosebire de portofelele software disponibile gratuit, prețurile pentru dispozitivele hardware variază de la 50 USD până la 500 USD. Cripto sfânt, ce preț! De îndată ce începi să te îndoiești, întreabă-te încă o dată „Sunt gata să-mi pierd toate monedele și jetoanele doar pentru că am economisit bani în depozitul frigorific securizat? Dacă răspunsul dvs. este Nu, continuați să citiți.

Cealaltă dificultate poate apărea în etapa de instalare, deoarece poate necesita mai mult timp și efort în comparație cu portofelele software. Amintiți-vă din nou că va trebui să o configurați o singură dată, dar monedele dvs. vor fi protejate eficient pentru totdeauna.

Acum, pe măsură ce am trecut prin aspectele generale, este timpul să comparăm Trezor și Ledger și să facem o alegere finală!

Ce este Ledger Nano Wallet

Portofelul hardware Ledger este un produs al companiei Ledger cu sediul în Franța. Ledger este una dintre cele mai importante companii de criptomonede, cu accent pe stocarea securizată a activelor. Combinația armonioasă a unei echipe pasionale, tehnologii descentralizate și viziune inovatoare, dar profesională, fac ca Ledger să merite încrederea utilizatorilor.

Portofelul Ledger a fost lansat în 2014 de experți fintech cu experiență în domeniul securității rețelei, criptomonedelor și antreprenoriatului..

Încă de la început, echipa Ledger și-a propus să creeze soluții sigure pentru aplicațiile blockchain. Acum au mai mult de 80 de angajați în Paris, Vierzon și San Francisco.

Primul portofel hardware Ledger a apărut la sfârșitul anului 2014. De atunci a fost rafinat, iar ultima versiune a portofelului se numește Ledger Nano S și a vândut peste 1 milion de dispozitive în întreaga lume..

Ce este portofelul Trezor Hardware

Trezor a fost primul portofel de criptomonede pentru depozitarea la rece. A fost lansat în 2014 de compania cehă, SatoshiLabs, condusă de CEO Marek Palatinus.

Deci, Trezor a fost primul care a început să lupte împotriva hackerilor, a virușilor și a fraudei de la terți. Ideea principală care a condus echipa Trezor a fost de a oferi un instrument offline sigur și sigur pentru păstrarea activelor criptografice valoroase.

Portofelul Trezor și-a câștigat o reputație excelentă de la lansare și continuă să se îmbunătățească în fiecare zi. Există din ce în ce mai multe funcții noi, precum și suport pentru monede noi. Acest lucru ajută la satisfacerea cererii tot mai mari de criptomonede. Pentru a afla mai multe despre SatoshiLabs și linia sa de produse, vizitați-le site-ul web.

Trezor vs. Ledger Nano X

Caracteristici fizice

În timp ce modelul de bază Trezor este fabricat din plastic (modelele din oțel sunt mult mai scumpe), Ledger Nano S este fabricat din oțel inoxidabil. Acest lucru face ca Ledger să arate mai elegant și oferă un nivel mai ridicat de protecție împotriva deteriorărilor mecanice.

portofel ledger nano sLedger Nano S

Dincolo de aceasta, atât portofelele Ledger, cât și cele Trezor utilizează protecție PIN pentru a preveni accesul neautorizat și au un ecran încorporat pentru a afișa fraza de recuperare, permițând backupul offline.

Ambele dispozitive sunt echipate cu un ecran încorporat pentru a afișa fraza de recuperare și au două butoane de manipulat cu aplicațiile software. Dar în cazul Ledger, aceste butoane sunt plasate prea aproape una de alta, ceea ce face mai complicată apăsarea unui buton în loc de două. Deci, dacă aveți mâini mari, Trezor poate fi mai ușor de utilizat.

Portofel TrezorPortofel Trezor

Ambele dispozitive sunt destul de mici, dar Ledger este mai mic. Plus Ledger Nano S are un slot mic, astfel încât să puteți agăța gadgetul de gât sau să-l atașați la un breloc. Iată dimensiunile portofelelor: Trezor – 59 mm x 30 mm x 6 mm, Ledger – 98 mm x 18 mm x 9 mm.

Instalare

După cum am menționat deja, configurarea unui portofel hardware poate fi ușor mai complicată decât configurarea unui portofel software. Cu toate acestea, există echipe grozave în spatele acestor portofele, care simplifică continuu procesul de instalare pentru utilizatorul final. Să privim în loc să citim de data aceasta. Primul tutorial video arată cum se instalează Ledger Nano S:

Procesul instalărilor Trezor este ușor datorită MetaMask. Mai jos este un scurt tutorial video despre cum să configurați Trezor în câțiva pași simpli

Valute acceptate

Un alt factor major de luat în considerare este numărul de monede acceptate. Atât Ledger, cât și Trezor acceptă cele mai populare monede, inclusiv toate jetoanele ERC bazate pe blockchain-ul Ethereum. Iată o foaie de calcul comparativă pentru comoditate:

Monede acceptate Trezor Ledger
Bitcoin (BTC) ✔️ ✔️
Ethereum (ETH) ✔️ ✔️
XRP (XRP) ✔️
Litecoin (LTC) ✔️ ✔️
Bcash (BCH) ✔️ ✔️
EOS (EOS) ✔️
Binance Coin (BNB) ✔️ ✔️
Bcash SV (BSV)
Tether (USDT) ✔️ ✔️
Stelar (XLM) ✔️ ✔️
Cardano (ADA) ✔️
TRON (TRX) ✔️
Monero (XMR) ✔️
Dash (DASH) ✔️ ✔️
Cosmos (ATOM) ✔️ ✔️
IOTA (IOTA) ✔️
NEO (NEO) ✔️
Ethereum Classic (ETC) ✔️ ✔️
Zcash (ZEC) ✔️ ✔️

Tabelul arată că Ledger este câștigătorul absolut în ceea ce privește monedele acceptate. Criptomoneda cea mai populară pe care Trezor One nu o acceptă, dar face Ledger Nano S, este XRP. Modelul Trezor mai modern rezolvă această problemă. Salt la a lor site-ul web pentru a vedea ce monede sunt acceptate în ambele modele de portofele Trezor.

Spre deosebire de Trezor, Ledger Nano S oferă suport software complet pentru majoritatea monedelor, inclusiv jetoane bazate pe Ethereum. Aceasta înseamnă că nu va trebui să utilizați MyEtherWallet pentru stocarea jetoanelor ETH și ERC-20.

Se pare că Ledger câștigă în acest butuc.

Portofele compatibile

Acum, să ne dăm seama ce aplicații de portofel software pot fi conectate la Trezor și Ledger. Tabelul de mai jos ilustrează ce aplicații populare de portofel sunt compatibile cu cele două portofele hardware:

Aplicația portofel Trezor Ledger Nano S
MyEtherWallet ✔️ ✔️
Miceliu ✔️ ✔️
Electrum ✔️ ✔️
GreenBits ✔️ ✔️
Copay ✔️ ✔️
MyTrezor ✔️
Ledger Chrome ✔️

După cum puteți vedea, ambele portofele sunt compatibile cu cele mai populare aplicații. Deci, să mergem mai departe și să comparăm prețul portofelelor.

Preț portofel

Ultimul, dar nu cel mai mic factor este prețul portofelului. Deci, care este diferența de preț între Trezor și Ledger Nano S? Să vedem.

Prețul portofelului Trezor din magazinul oficial Trezor este de aproximativ 110 USD. În timp ce Amazon oferă același dispozitiv la un preț mai mic de 105 USD.

Vorbind despre Ledger, prețul Nano S în magazinul oficial de portofel este de aproximativ 115 USD. Din nou, îl puteți cumpăra și pe Amazon la un preț mai ieftin de 100 USD..

După cum puteți vedea, caracteristicile prețurilor nu sunt prea diferite. Prin urmare, luați în considerare acordarea atenției celorlalți factori de comparație menționați mai sus.

Cuvântul final

Dacă ați citit acest articol până la capăt, atunci cunoașteți toate principalele aspecte ale celor două portofele criptare hardware, și anume caracteristicile sale fizice, monedele acceptate, procesele de configurare, aplicațiile compatibile și prețul. Prezentarea generală ilustrează clar că ambele portofele se dezvoltă în același ritm și sunt aproape egale din punct de vedere al caracteristicilor. Spunând că vrem să spunem că atât Trezor, cât și Ledger merită să fie cumpărate. Deci, atunci când luați decizia finală, asigurați-vă că portofelul ales vă susține monedele. Sperăm că acest articol a fost de ajutor. Spuneți-ne care este portofelul dvs. hardware preferat în comentarii și faceți un schimb bun!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me