Pe măsură ce criptomonedele și blockchain-ul devin mai generale, apar multe probleme și preocupări – iar Polkadot este un proiect inovator care își propune să le rezolve..

Buline dezvoltarea a fost finanțată și administrată de Fundația Web3, o organizație non-profit care se concentrează pe infrastructura și tehnologia descentralizată a internetului – iar Polkadot este primul lor proiect. Unul dintre fondatorii fundației este Gavin Wood, cofondator și fost CTO al Ethereum, care a creat Solidity, limbajul de programare folosit pentru a scrie contracte inteligente Ethereum. Ceilalți doi cofondatori ai lui Polkadot, Peter Czaban și Robert Habermeier, au, de asemenea, o bogată experiență în industria fintech.

DOT, simbolul nativ al Polkadot, a fost recent listat pe platforma noastră de tranzacționare completă Changelly PRO. Am deschis tranzacționarea pentru perechile de tranzacționare DOT / BTC, DOT / ETH și DOT / USDT, iar utilizatorii pot acum depune DOT direct în conturile lor Changelly PRO.

Ce face Polkadot atât de special

Scalabilitatea a fost întotdeauna una dintre problemele principale în industria criptografică. De la sine, majoritatea blockchain-urilor au limitări care le împiedică să fie utile atunci când vine vorba de aplicații din lumea reală. Polkadot a venit cu soluția la această problemă, creând un ecosistem care cuprinde o întreagă rețea de diverse blockchains. Cu o comunicare încrucișată de top și o guvernanță transparentă, rețeaua Polkadot este cu adevărat interconectată, permițând o interoperabilitate maximă.

Această rețea este, de asemenea, extrem de personalizabilă, scalabilă, sigură și oferă o modalitate de a actualiza fără probleme și ușor blockchain-urile. Noile blockchains pot fi realizate folosind Substrate, un cadru de dezvoltare care permite dezvoltatorilor să reducă timpul necesar pentru a-și construi blockchain-urile. Aceste blockchains nou create pot fi apoi conectate la Polkadot pentru a profita de interoperabilitatea și caracteristicile de securitate ale rețelei. .

Cum functioneaza

Polkadot are două componente principale: lanțul său de releu și parachains. 

Lanț de releu

Inima rețelei Polkadot este lanțul său de relee. Permite Polkadot să proceseze tranzacții din toate lanțurile din ecosistem în același timp – un proces numit procesare paralelă. Datorită acestui proces, blockchain-urile de pe Polkadot sunt numite parachains.

Parachains

Parachains îndeplinesc obiectivul de a crește randamentul rețelei într-un mod similar cu partajarea Ethereum 2.0. Spre deosebire de Ethereum, totuși, fiecare parachain de pe Polkadot este un blockchain specializat care poate fi optimizat pentru sarcini specifice, făcându-le mai eficiente și mai sigure. Toate parachains pot avea propriile jetoane, iar dezvoltatorii fiecăruia își pot stabili propriile taxe. Parachains se pot conecta la Polkadot în mod continuu legând DOT pentru a închiria un slot parachain sau se pot conecta pe bază de „pay-per-block” ca parathread, o caracteristică benefică pentru anumite tipuri de aplicații care nu necesită continuu conectivitate.

Comunicare încrucișată

Așa cum am menționat anterior, Polkadot oferă comunicare încrucișată, ceea ce înseamnă că permite lanțurilor diferite să schimbe orice tip de date sau active într-un mod rapid și sigur. Acest lucru permite o gamă largă de blockchains să fie interoperabile între ele. Parachains-urile Polkadot pot comunica și cu blockchain-uri din afara Polkadot, cum ar fi Ethereum sau Bitcoin, prin lanțuri speciale numite poduri. Podurile permit rețelelor blockchain independente să interacționeze între ele într-un mod descentralizat.

PUNCT

DOT este simbolul nativ al Polkadot. Este utilizat pentru guvernarea rețelei, mize și ca o legătură pentru conectarea parachainurilor la lanțul de releu. Miza DOT face parte din mecanismul de consens al Polkadot și ajută la păstrarea în siguranță a întregii rețele. Participanții își pot miza DOT-ul pentru a sprijini validatorii care asigură lanțul de releu și fiecare paracan conectat la acesta. Polkadot este conceput pentru a-i stimula pe deținătorii de jetoane să se comporte în mod cinstit, iar actorii răi își pot pierde o parte din miză pentru efectuarea de acțiuni rău intenționate, sporind în continuare securitatea rețelei.

În plus față de a ajuta la securizarea Polkadot prin pachetarea unor validatori buni, deținătorii de DOT pot ajuta, de asemenea, să ghideze Polkadot votând actualizările rețelei și participând la guvernarea în lanț.

Utilizatorii pot obține DOT pe Changelly PRO, un schimb fiabil și sigur, minunat atât pentru începători, cât și pentru experți. Dacă doriți doar să explorați rețeaua și ceea ce are de oferit, puteți solicita testnet DOT, care nu are nicio valoare reală. Citiți mai multe despre asta Aici.

Gânduri finale

Mulți experți în criptografice prezic că Polkadot, cu funcționalitatea și scalabilitatea mai mare, poate depăși Ethereum în viitor. Are o foaie de parcurs bine gândită, o echipă dedicată și activă și capacitatea de a rezolva problemele care afectează vechile blockchain-uri. Deoarece parașetele Polkadot nu numai că pot fi specializate pentru a obține o eficiență maximă, ci și pot transfera rapid și în siguranță orice tip de date sau active, ele au o mulțime de aplicații. În general, acest proiect are un viitor strălucit și cu siguranță merită să fie analizat.

Și dacă doriți să aflați mai multe despre tehnologia din spatele acestui proiect, ar trebui să consultați site-ul Polkadot, cartea albă, wiki-ul lor extins și canalul lor YouTube, unde postează tone de conținut educațional, cum ar fi acest video, care este un loc minunat pentru a începe dacă nu sunteți la fel de familiarizați cu latura tehnică a blockchain-ului.

Aflați mai multe despre Changelly PRO:

Site-ul web: https://pro.changelly.com

Stare de nervozitate: https://twitter.com/ChangellyPro