După mai bine de 10 ani de existență a Bitcoin, nivelul de conștientizare al deținătorilor săi despre modul de stocare în siguranță a activelor rămâne la un nivel destul de scăzut. Nu toată lumea înțelege ce este un portofel hardware și pentru ce este făcut.

În ciuda numeroaselor rapoarte de piratare a portofelelor de schimb de criptomonede și a diferitelor tipuri de portofele, urmate de furtul de fonduri de utilizatori, mulți continuă să fie frivoli în legătură cu această problemă, preferând cele mai simple și mai vulnerabile opțiuni de stocare..

Dacă sunteți unul dintre cei care sunt interesați de posibilitatea stocării fiabile a criptomonedei principale, un portofel Bitcoin hardware este perfect în acest scop. Să examinăm principiul lor de funcționare și să vedem câteva exemple.

Cum funcționează portofelele hardware?

Portofele hardware explicate

Un portofel rece este stocarea criptomonedelor care nu are o conexiune permanentă la Internet. În acest caz, vorbim despre stocarea locală a fișierelor cu chei private care oferă acces la adrese cu bitcoin în rețeaua blockchain.

Spre deosebire de portofelele fierbinți, care vă permit să efectuați tranzacții în orice moment, un portofel rece nu este destinat utilizării frecvente în operațiunile de transfer de active. Din același motiv, devine imposibil ca atacatorii să aibă acces la distanță la ei.

Cel mai adesea, un portofel bitcoin rece este folosit pentru a stoca în siguranță sume mari care nu sunt utilizate mult timp în tranzacționare, investiții și alte activități cu criptomonede.

Tipuri de portofele reci

În funcție de metoda de implementare tehnică a procesului de depozitare, portofelele reci sunt împărțite în mai multe categorii. Majoritatea următoarelor opțiuni sunt soluții multi-valută care acceptă bitcoin, deși există unele create exclusiv pentru acesta.

 1. Portofelele hardware sunt dispozitive de dimensiuni mici pentru stocarea mai multor tipuri de criptomonede cu un nivel ridicat de securitate, interacțiunea cu care se realizează numai prin intermediul echipamentelor informatice cu aplicații native instalate.
 2. Tot felul de unități flash USB, carduri de memorie și unități de disc portabile reprezintă o alternativă bugetară la portofelele hardware BTC. Pentru a respecta toate condițiile categoriei de depozitare frigorifică, după înregistrarea cheilor private, aceste dispozitive sunt scoase din sloturile computerului și stocate în locuri sigure.
 3. Cel mai simplu mod de a crea un portofel rece pentru bitcoin este de a nota pe hârtie datele necesare pentru a accesa monedele. Cheile private pot fi scrise manual sau tipărite atât în ​​forma originală, cât și criptată, inclusiv sub formă de coduri QR. Astfel, se obține un portofel rece de hârtie, care trebuie depozitat cel puțin într-un loc ascuns oamenilor indiscreti, dar cel mai bine într-un seif sau o celulă bancară.

Dacă doriți să creați un portofel de hârtie pentru criptomonedă, cel mai bine este să utilizați servicii speciale precum bitaddress.org care generează noi chei private și publice, de exemplu, ca urmare a mișcărilor arbitrare ale cursorului utilizatorului.

Cele mai bune portofele hardware Bitcoin de utilizat în 2020

Iată lista celor mai bune portofele hardware pentru Bitcoin și alte criptomonede de utilizat în 2020. Acestea sunt cele mai sigure și de top portofele hardware.

# 1. Portofele pentru Nano Hardware Ledger

portofel ledger nano s

Astăzi, aceste portofele sunt cele mai populare printre stocarea hardware. Modelul emblematic al producătorului Ledger Nano S arată ca o unitate flash și vă permite să stocați în siguranță o gamă largă de criptomonede: Bitcoin, ZCash, Ethereum, Litecoin, Dash, Ripple. Acest portofel criptografic este cât se poate de convenabil și ușor de utilizat. Prețul său pe site-ul oficial al producătorului este de 65 de euro.

Principalele avantaje ale portofelului:

 • Design minimalist: dispozitivul arată ca o unitate flash;
 • Suport pentru un număr mare de monede. Inițial, s-a propus să se aleagă nu mai mult de 4 din lista celor disponibile; odată cu actualizarea, suportul este extins la toate monedele acceptate;
 • Funcționează prin propriile aplicații, nu numai cu toate sistemele de operare pentru PC, ci și cu aplicații mobile;
 • Protecția datelor este realizată de mai multe cipuri de criptare;
 • Ca protecție suplimentară, există un cod PIN și o confirmare prin SMS;
 • Livrare în toată lumea.

Există, de asemenea, un model de portofel Ledger Nano X. Ledger Nano X combină ușurința în utilizare și flexibilitatea, asigurând în același timp cel mai înalt standard de securitate criptografică. Acest portofel poate fi conectat la telefonul mobil prin Bluetooth.

Ledger Nano X poate stoca până la 100 de aplicații în același timp, inclusiv Bitcoin, Ethereum, XRP, Bitcoin Cash, EOS, Stellar și multe altele. Dacă sunteți în căutarea unui portofel care poate stoca mai mult decât Bitcoins, Ledger Nano este o alegere bună.

# 2. Portofele hardware Trezor

trezor

Trezor vă permite să stocați mai mult de 1000 de monede. Funcționează bine cu Windows, MacOS, Linux. Conexiunea se face printr-un port USB, controlul se face printr-un afișaj OLED. Printre completările utile se numără backupul și capacitatea de a șterge de la distanță datele, ceea ce este util în special în cazul pierderii unui portofel. Forma dispozitivului Trezor seamănă cu un breloc. Se conectează la un computer utilizând un port USB.

Trezor lansează 2 modele de portofele: One și Model T, la prețuri de 69, respectiv 149 euro.

Beneficiile Trezor:

 • Conexiunea la computer este limitată. Astfel încât numai semnalele marcate de generatorul de numere aleatorii ale dispozitivului sunt transmise de ambele părți;
 • Suport TOP 10 monede;
 • Reputație impecabilă.

Portofelul Trezor vs Portofelul Ledger Nano

Ledger Nano S Trezor
Tipul portofelului Hardware Hardware
Interfață web
Aplicatie mobila
Portofel independent
Confidențialitate Bun Variabil
Securitate Bun Bun
Newbie Friendly
Preț 70 USD 99 USD

# 3. Portofel hardware KeepKey

keepkey

Portofelul KeepKey Cold Hardware este unul dintre cei mai tineri din clasament. În ceea ce privește dimensiunea, este cea mai mare, deci nu puteți pune una în buzunar.

Protecția sa nu diferă de alternative. De asemenea, sunt folosite coduri PIN și fraze seed. În plus, fiecare tranzacție va trebui confirmată pe ecran. Portofelul suportă 6 monede. Prețul unui astfel de portofel este de aproximativ 100 USD.

# 4. Portofel hardware CoolWallet S

portofel cool s

CoolWallet S este singurul portofel rece pentru dispozitive mobile care arată ca un card bancar subțire și utilizează tehnologia de criptare Bluetooth pentru a se conecta fără fir la un dispozitiv mobil. Funcționează rapid și în siguranță cu telefonul. Trebuie doar să descărcați aplicația și să sincronizați portofelul cu aceasta.

Pentru stocare sigură, se utilizează microcipul Secure Element cu certificat EAL5 +. Portofelul este compatibil cu iOS și Android. Prețul este de 189 USD.

Cum să protejați un portofel hardware?

Pentru a oferi un nivel mai mare de protecție portofelului dvs., ar trebui să vă îndrumați după următoarele sfaturi:

 • Nu partajați date despre câtă criptomonedă este stocată pe portofel, cum și unde.
 • Merită să folosiți parole precum mai multe semnături.
 • Ar trebui să creați copii ale cheilor private, să le criptați și să le stocați în mai multe locuri.
 • Folosiți cât mai multă protecție posibil pentru a crește nivelul de protecție a portofelului (parole complexe, autentificare cu doi factori).
 • Nu trebuie să urmăriți linkuri suspecte necunoscute de nimeni de pe computerul care vă stochează fondurile.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me