Lumens (XLM) este o criptomonedă nativă a platformei Stellar – o rețea care oferă o modalitate rapidă, ieftină și sigură de a transfera fonduri peste granițe. Este un ecosistem descentralizat, cu o infrastructură de plată open-source care își propune ambițios să fie cel puțin următorul PayPal. XLM este esențial pentru ca Stellar să prospere, deoarece aceste monede alimentează rețeaua.

Pentru cei care depozitează și comercializează lumeni stelari, Changelly a pregătit o listă de portofele XLM populare. Dar mai întâi, vă vom aduce în memorie informații de bază despre platforma Stellar și moneda digitală nativă a acesteia.

Despre ce este platforma Stellar?

De când a fost fondată în 2014, rețeaua Stellar a ajutat utilizatorii să-și transfere fondurile în întreaga lume. Platforma percepe taxe de tranzacție incredibil de mici (în jur de 0,00006 USD) și oferă o viteză de funcționare în câteva secunde. Practic, Stellar este un sistem bancar îmbunătățit și descentralizat al viitorului.

Scopul final al platformei este destul de nobil. Nu răspunde nevoilor puternice ale corporațiilor, ci încearcă să creeze o nouă economie globală mai bună, incluzivă.

Am acoperit toate detaliile despre criptografia XLM în ghidul nostru de pe Stellar.

Portofele Lumens Stellar

La momentul scrierii, Stellar Lumens se numără printre primele 15 criptomonede cu cea mai mare capacitate de piață. Această monedă este comercializată pe diverse platforme și este compatibilă cu mai multe portofele. Există depozite pentru toată lumea, de la utilizatori de cripto avansați până la începători, așa că scufundați-vă și nu ezitați să alegeți cel care vi se potrivește cel mai bine. Dacă doriți să aflați mai multe despre portofelele pentru alte monede digitale, consultați articolul nostru Cele mai bune portofele multi-valută.

Portofele mobile Stellar Lumens (XLM) (iOS și Android)

Portofelele care pot fi instalate pe telefonul smartphone sunt printre cele mai populare datorită faptului că sunt la îndemână și ușor de utilizat. Majoritatea aplicațiilor au versiuni pentru Android și iOS.

Trust Wallet

Sigla Trust Wallet

Așa cum se presupune în numele său, Trust Wallet este un depozit de încredere și sigur. Permite utilizatorilor să cumpere, să vândă, să stocheze, să schimbe și să câștige cripto, precum și să vadă prețurile. Acest portofel este compatibil cu jetoanele Ethereum, de exemplu, ERC20 și ERC223, și acesta include Lumens Stellar. Are o interfață simplă și simplă, astfel încât acest portofel este destul de potrivit pentru începători.

În 2018 Trust Wallet a fost achiziționat de Binance, ceea ce a adăugat valoare mărcii și a făcut-o să pară și mai credibilă pentru un public mai larg. Trust Wallet permite utilizatorilor să stocheze cheile private pe propriul dispozitiv, ceea ce se dovedește a fi o caracteristică importantă de securitate. De asemenea, include o facilitate de rezervă pentru recuperare simplă. Utilizatorii pot obține acces la DApp-uri direct din aplicație printr-un browser Web3 încorporat.

Lobstr

logo portofel cripto lobstr

Portofel Lobstr este destul de intuitiv și ușor de utilizat. La fel ca toate portofelele fierbinți, are anumite probleme de securitate, dar în același timp, Lobstr se mândrește cu un nivel de siguranță decent în comparație cu concurenții, deoarece este un portofel fără custodie..

Lobstr funcționează cu toate monedele de top, inclusiv fiat. Acest portofel vă oferă acces rapid și ușor la lumenii dvs. stelari. Utilizatorii au mai multe opinii de siguranță atunci când vine vorba de deblocarea acestui portofel: 2FA, funcția de amprentă digitală sau un pin de securitate din 4 cifre.

Portofel Stargazer

Stargazer este un alt portofel gratuit care poate stoca lumeni stelari. Are o aplicație mobilă și o versiune pentru desktop și este o alegere destul de populară printre deținătorii Stellar Lumens. Aplicația poate fi instalată numai pe smartphone-urile bazate pe Android, dar iubitorii de Apple sunt liberi să o folosească pe computerele lor, deoarece versiunea desktop este perfect compatibilă cu macOS.

Acest portofel Stellar Lumens are un design simplu și caracteristici ușor de utilizat; se potrivește perfect novicilor din lumea criptografică. Stargazer este open-source și acceptă atât conturi personale, cât și conturi partajate. La fel ca orice alt spațiu de stocare la cald, este posibil să nu fie cea mai sigură opțiune de pe piață, dar este o alegere excelentă pentru deținătorii XLM care abia încep să-și înfășoare capul în jurul acestei monede digitale..

Portofel Stellar de la Freewallet

exemplu de captură de ecran freewallet

Freewallet este un portofel de custodie multi-monedă și o platformă online care oferă o gamă largă de produse, inclusiv un handy Portofel Stellar de la Freewallet. Aplicația este compatibilă cu smartphone-urile Android și există și o versiune web. Echipa de dezvoltare Freewallet ia în serios siguranța: Stellar Wallet folosește confirmarea cu mai multe semnături pentru fiecare tranzacție, criptare puternică, autentificare în doi factori, cod PIN și suport pentru accesul cu amprentă digitală.

Portofelul Stellar este o alegere excelentă atât pentru profesioniști, cât și pentru începători în industria criptografică. Are o interfață ușor de înțeles și o serie de caracteristici utile. Un utilizator poate crea un portofel conectându-l la contul său de e-mail, Facebook sau Google și poate accesa portofelul printr-o aplicație mobilă sau dintr-un browser pe sistemele de operare OSX, Windows și Linux..

Portofele web Lumens Stellar

Portofelele web sunt un fel de portofele fierbinți, astfel încât un utilizator ar trebui să fie întotdeauna conștient de posibilele probleme de securitate. Cu toate acestea, portofelele online sunt populare în rândul deținătorilor de criptare, deoarece vulnerabilitățile lor sunt mai mult decât compensate de avantajele lor.

Blockchain.com

logo portofel blockchain.com

Portofel Blockchain.com este unul dintre cele mai populare produse cripto de pe web. Suportă cinci monede, inclusiv Lumens Stellar, are peste 52 de milioane de portofele instalate și funcționează în 20 de limbi. Această platformă este pe piață din 2013 și s-a dovedit a fi o opțiune convenabilă și sigură pentru cumpărarea, păstrarea și utilizarea cripto-ului. Există și sub forma unei aplicații mobile.

Blockchain.com încorporează mai multe opțiuni de securitate: 2FA, verificare prin e-mail, cod din 4 cifre și chiar biometrie. Este prietenos cu începătorii și simplu de utilizat. Tranzacțiile cripto-fiat sunt posibile pe Blockchain.com în 30 de țări.

Portofel Astral

logo-ul portofelului astral cu lumeni stelari

Acest portofel este o opțiune web ușor de utilizat și sigură pentru stocarea XLM. Portofel Astral oferă mai multe caracteristici interesante, inclusiv plăți de dividende printr-un fond de inflație. Vă permite să obțineți Lumeni Stelari suplimentari pentru stocarea fondurilor pe portofel.

Acest portofel permite mai multe adrese, cu toate acestea, trebuie să vă confirmați adresa de e-mail pentru fiecare adresă nouă. Astral Wallet folosește identificarea cu doi factori și criptează datele cu AES-256. Este un portofel relativ sigur pentru o depozitare la cald, dar nu poate strica niciodată să fii extra sigur.

Portofele Lumens Stellar Lumens

Portofel Foxlet

Foxlet este un portofel creat special pentru Stellar Lumens și recomandat de echipa de dezvoltare Stellar. Funcționează pe macOS, Linux și Windows. Portofelul Foxlet se concentrează pe un singur lucru – păstrarea lumenilor dvs. stelari în siguranță.

Se crede că acest portofel este destul de sigur și de încredere. Cu toate acestea, utilizatorii ar trebui să-și amintească faptul că un portofel rece este la fel de fiabil ca și computerul lor personal. Se întâmplă pentru că acolo este stocată cheia secretă. Interfața Foxlet este puțin limitată, dar, pe de altă parte, crește viteza aplicației și nu deranjează ochii utilizatorilor. Acest portofel este simplu de utilizat și are un set de caracteristici de bază.

Portofele hardware Lumens Stellar

Se știe de obicei că portofelele hardware sunt cele mai sigure și mai sigure dintre opțiunile de stocare. Iată cele mai bune portofele hardware pentru depozitarea XLM.

Ledger Nano S

interfața portofelului nano sLedger Nano S

Acest portofel este bine cunoscut și respectat în comunitatea criptografică. Suportă peste 1200 de monede digitale, iar Lumenii Stelari nu fac excepție. Ledger Nano S este una dintre cele mai sigure (dacă nu chiar cele mai) opțiuni sigure de pe piață în 2020.

Cheia privată este stocată offline, ceea ce oferă securitatea maximă pentru criptare. Dacă pierdeți cheia, există o modalitate de a vă recupera monedele – portofelul vă permite să utilizați o frază specială pentru a vă recupera fondurile. Ledger Nano S oferă, de asemenea, autentificare în doi factori pentru un acces mai sigur la XLM.

Dispozitivul costă în jur de 75-80 USD și poate fi achiziționat online. Este compatibil cu computerele desktop pe 64 de biți (Windows 8+, macOS 10.10+, Linux) cu excepția procesoarelor ARM și, de asemenea, cu smartphone-urile Android 7+.

BC Vault

seif bc pentru stocare xlm

BC Vault este un portofel hardware renumit pentru securitatea sa de nivel superior. Este considerat atât de fiabil încât fiecare portofel BC Vault este preîncărcat cu un singur Bitcoin: dacă un utilizator poate hack Bitcoin criptat, îl poate păstra. Portofelul este intuitiv și ușor de utilizat; acceptă toate jetoanele ERC-20. BC Vault poate fi achiziționat online și costă în jur de 150 USD.

rezumat

Există mai multe opțiuni solide pentru stocarea lumenilor stelari. Foxlet este un portofel dedicat exclusiv XLM și unul dintre cele mai bune portofele de birou pentru această monedă. Cel mai bun spațiu de stocare hardware pentru Stellar Lumens este, fără îndoială, Ledger Nano S, un portofel foarte iubit și credibil. Am enumerat cele mai bune patru portofele de aplicații mobile compatibile cu XLM: Trust Wallet, Lobstr, Stargazer Wallet și Stellar Wallet by Freewallet. Unele dintre aceste portofele au, de asemenea, versiuni desktop și web. Cele mai proeminente stocări online sunt Blockchain.com și Astral Wallet.

Puteți cumpăra Stellar Lumens de pe Changelly pentru bani fiat prin intermediul unui card de credit (Visa sau Mastercard), printr-un transfer bancar sau prin plată Apple. Pentru a afla mai multe despre cumpărarea XLM, consultați articolul nostru despre Cum să cumpărați Stellar.

Despre Changelly și Changelly PRO

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me